• Sonuç bulunamadı

13. Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi

Hissedarlar

Madde 8’de yer alan “Şirket Bilgilendirme Politikasõ”nda belirtilen hususlar çerçevesinde pay sahipleri yasal bildirimler ve internet sitemiz aracõlõğõyla bilgilendirilmektedirler.

Müşteriler

Bankamõz ile ilgili olarak müşterileri ilgilendirebilecek hususlarda gerekli bilgilendirme yapõlmaktadõr. Şubelerimizde müşterilerimiz ile doğrudan irtibat kurularak gereken durumlarda bilgilendirme ve yönlendirme yapõlmaktadõr. Ayrõca internet sitemizde bankamõz ile ilgili tüm bilgiler, haber ve duyurular yayõmlanmaktadõr.

Çalõşanlar

Çalõşanlarõmõz ile ilgili tüm uygulamalar İş Kanunu’na ve diğer mevzuata uygun olarak yürütülmektedir. İş akitleri yazõlõ olarak düzenlenmiştir.

Çalõşanlara yönelik işe alõm, terfi ve işten çõkarma politikalarõ ve diğer hususlar yazõlõ olarak Personel Yönetmeliği’nde belirtilmiştir.

Şubelerimizde gerçekleştirilen tüm işlemlerin iş akõşõ dokümanlarõ, tüm şube ve genel müdürlük personelinin unvan bazõnda ayrõntõlõ görev tanõmõ dokümanlarõ hazõrlanmõştõr.

Bankamõz uygulamalarõna yönelik yönetmelikler ve uygulama talimatlarõ hazõrlanmõştõr.

Görev tanõmlarõ, iş akõşlarõ, yönetmelikler, uygulama talimatlarõ ve diğer dokümantasyon çalõşanlarõmõzõn kolay erişiminin sağlanmasõ amacõyla Aportal adõndaki banka dahili internet ortamõna konmuştur. Ayrõca Aportal ortamõnda banka ile ilgili genelge, duyuru ve haberler çalõşanlarõmõzla paylaşõlmaktadõr.

Katõlõmcõ bir yönetim oluşturmak ve bilgi akõşõnõ sağlamak amacõyla periyodik olarak toplantõlar yapõlmaktadõr.

Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar

Bankamõz başta Sermaye Piyasasõ Kurulu (SPK), Bankacõlõk Düzenleme ve Denetleme kurumu (BDDK), ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasõ (TCMB) olmak üzere tüm düzenleyici ve denetleyici kurumlarca talep edilmekte olan bilgileri zamanõnda ve hatasõz sunmak konusunda büyük hassasiyet göstermektedir. Banka kayõtlarõ BDDK tarafõndan uzaktan ve yerinde denetimlere tabi tutulmaktadõr.

14. Menfaat Sahiplerinin Yönetime Katõlõmõ

Alternatifbank A.Ş. çalõşanlarõnõn, hissedarlarõnõn ve müşterilerinin yüksek düzeyde tatminini sağlamayõ hedeflemektedir. Bu doğrultuda tüm bu menfaat sahiplerinin bu beklentileri belirlenmekte ve bu beklentilerin yerine getirilmesi doğrultusunda operasyonel sistemler ve politikalar geliştirilmektedir.

Tüm çalõşanlarõmõz, Bankamõz intranet sistemi Aportal aracõlõğõyla öneri ve yorumlarõnõ iletebilmektedirler. Bu öneri ve yorumlar İnsan Kaynaklarõ birimi tarafõndan konu ile ilgili yönetim kademelerine iletilmekte uygun bulunanlar hayata geçirilmektedir.

Menfaat sahipleri çeşitli komite toplantõlarõ, genel kurul toplantõlarõ, öneri sistemi ve yönetim kurulunu toplantõya çağõrma haklarõnõ kullanarak yönetime katõlabilmektedirler.

Aşağõda, çalõşanlar, müşteriler ve hissedarlarõn yönetime katõlõmõnõ sağlayan sistemler tanõmlanmõştõr.

Çalõşanlar Müşteriler Hissedarlar

- Komiteler - Müşteri Öneri Sistemi - Genel Kurul - Öneri Sistemi - Yönetim Kurulu - Yönetici Toplantõlarõ

Hissedarlarõmõzõn Yönetim Kurulu aracõlõğõ ile aldõklarõ kararlarõn hassasiyetle hayata geçirilmesi esastõr. Bu uygulamalarõn takibi, belirlenen Kritik Performans Kriterleri çerçevesinde yürütülmektedir. Söz konusu kriterler çerçevesinde çalõşanlarõmõz için yõllõk olarak belirlediğimiz performans hedefleri, niteliksel ölçümlemelerin ötesinde, göstergelere bağlõ olarak nicel bazda da değerlendirilmektedir.

15. İnsan Kaynaklarõ Politikasõ

İnsan Kaynaklarõ politikamõz, Bankamõzõn hedef ve stratejileri doğrultusunda çalõşanlarõmõzõn sürekli gelişimini, performans değerleme, iç müşteri değerleme ve kariyer planlama sistemlerini kullanarak desteklemektir.

Çalõşma prensiplerimiz;

! Müşteriye ekonomi mantõğõ içinde mükemmeli sunmak,

! Dürüstlük ilkesine sõkõ sõkõya bağlõ olmak,

! Bankacõlõk disiplinini hiçbir zaman elden bõrakmamak,

! Çalõşanlarõn başarõlarõnõn ödüllendirildiği bir ortam yaratmak,

! Yaratõcõlõğõ desteklemek,

! Toplumsal yükümlülüklerimiz konusunda taviz vermemek,

ABank’ta insan kaynaklarõ stratejik bir rol üstlenir. ABank’õn hedefleri doğrultusunda diğer birimlerle koordinasyon içinde başarõyõ temel alan, çağdaş insan kaynaklarõ programlarõnõ yürütür.

Performans Yönetimi

Performans Yönetim Sistemimiz sürekli gelişimi sağlamak amacõyla somut ve ölçülebilir hedeflere dayalõ açõk bir sistemdir. Her yõl başõnda verilen hedefler üçer aylõk periyotlar ile izlenerek yõl sonunda yetkinliklerle birlikte değerlendirilir. Değerlendirme sonuçlarõ kişilerle paylaşõlarak eğitim ve kariyer planlama çalõşmalarõnda veri olarak kullanõlmaktadõr.

Kariyer Yönetimi

Bankanõn ihtiyaçlarõ ile personelin istek ve hedefleri doğrultusunda, değişik unvan kademelerindeki hareketinin yönlendirilme süreci olarak algõladõğõmõz kariyer geliştirme ve planlama, eğitim ve performans yönetim sistemimiz ile birlikte ele alõnmaktadõr.

Kariyer yönetimi çalõşmalarõ “Kariyer Eğitimleri” ile desteklenmektedir. Nitelikli insan kaynağõnõn sürekliliğini sağlamak için yönetici adayõ yetiştirme programlarõ düzenlenmektedir. Yönetici seviyesinde atama gerektiğinde bankamõzda uygun olan adaylara öncelik verilmektedir.

Eğitim

Hizmet kalitesini yükseltmenin nitelikli insan kaynağõ ile gerçekleşeceği ilkesine paralel olarak eğitim büyük önem taşõr. Banka içi ve dõşõ eğitim programlarõ ile personelimizin bireysel ve mesleki gelişimleri desteklenmektedir.

Çalõşma Ortamõ

Yaşamõmõzõn önemli bir bölümünü işyerinde geçirdiğimiz dikkate alõndõğõnda çalõşma ortamõnõn kişinin çalõşma verimini ne kadar etkilediği net olarak gözükmektedir. ABank bu bilinçle hareket ederek, çalõşanlarõna en iyi ortamõ sağlamaya özen gösterir.

ABank insana önem veren, çalõşana kapõsõnõ her zaman açõk tutan yönetim tarzõ ile gurur duymaktadõr. Her ABank’lõ, bankamõzõn en tepe noktalarõndaki yöneticilerine bile rahatlõkla ulaşabileceğini bilir. Katõ bir hiyerarşik yapõ içinde çalõşmak yerine, görevin en iyi şekilde yapõlmasõnõ bekleyen ve elemanlarõyla ekip halinde çalõşmayõ prensip edinen bir yönetici kadrosu ile çalõşmanõn huzur ve mutluluğunu yaşar.

Çalõşanlarõmõzõ ilgilendiren tüm uygulamalar hakkõnda bilgilendirme APortal aracõlõğõyla Intranet üzerinden yapõlõr. Tüm çalõşanlar APortal’den faydalanarak prosedür ve talimatlara ulaşabilir, önerilerini İnsan Kaynaklarõ ve Kalite Güvence Bölümüne iletebilirler. Çalõşan önerileri incelenerek uygun olanlar uygulamaya alõnmaktadõr.

Kuruluşumuzda çalõşan tüm personel taleplerini tüm açõklõğõyla yönetime iletebilmektedir. Bunun için geliştirilen iç müşteri öneri sistemi ile tüm talepler İnsan Kaynaklarõ ve Kalite Güvence Bölümüne iletilmekte, bu bölümde kayõt altõna alõnarak sonuçlarõ takip edilmektedir. Bu nedenle ayrõca işçi temsilcisi seçimine gerek duyulmamõştõr.

İnsan kaynaklarõ bölümüne herhangi bir sebeple ayrõmcõlõk yapõldõğõ konusunda gelen şikayet bulunmamaktadõr.

16. Müşteri ve Tedarikçilerle İlişkiler Hakkõnda Bilgiler

Müşteriler

ABank, sunmakta olduğu tüm hizmet ve ürünlerde müşteri memnuniyetinin sağlanmasõnõ hedeflemektedir. Bu doğrultuda tüm hizmetler de kalitenin sağlanmasõ için iş süreçlerini tanõmlayan akõş şemalarõ ve talimatlar hazõrlanmõş ve Banka intraneti aracõlõğõ ile tüm çalõşanlarõn bilgisine sunulmuştur. ABank’ta sunulan ürün ve hizmetlerin tümü müşteriye imzalatõlan bir çerçeve anlaşmasõ ve ekinde varsa özel şartlarõ tanõmlayan sözleşmeler ile sunulur.

Müşterilerimiz, ürün ve hizmetlerimiz hakkõnda şikayetlerini şubelerimiz veya internet sayfamõz aracõlõğõ ile Bankamõza ulaştõrabilmektedirler. Müşterilerin Banka’ya ilettiği şikayetlerin takibi Kalite Bölümü tarafõndan yürütülmektedir. Bölüme ulaşan şikayet ve öneriler ilgili bölümlere iletilerek şikayet konularõnõn çözüme ulaşmasõ, önerilerin değerlendirilmesi sağlanmaktadõr. Her başvuruya ilişkin olarak müşterilere en çok iki gün içinde dönülmektedir.

Tedarikçiler

Bankamõzda her türlü satõn alma işlemi Satõn Alma Komitesi aracõlõğõyla “Onaylõ Satõcõ”

listesinde yer alan kuruluşlardan merkezi olarak gerçekleştirilir. Bankamõz tarafõndan satõn alõnan ürün ve hizmetlerin temin edileceği tedarikçi firmanõn seçimi sõrasõnda aşağõdaki faktörler göz önünde bulundurulur:

! Referanslar

! Yapmõş olduklarõ işlerle ilgili örnekler

! Tedarikçinin teknik yeterlilik durumu ve konuya ilişkin bilgisi

! Maliyet

17. Sosyal Sorumluluk

Alternatifbank A.Ş yönetimi, sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde, Banka’nõn değerini yükseltmek hedefi doğrultusunda faaliyetlerini sürdürürken toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek amacõyla, ekonomik gelişmeye destek vermekte; çalõşmalarõnda ülkenin kanunlarõna, ilgili tüm iş kollarõna ve çevreye karşõ saygõlõ politikalar izlemektedir.

Bankacõlõk sektörünün geliştirilmesi ve sektöre olan güvenin arttõrõlmasõ yolunda çalõşõlmaktadõr.

Banka ana sözleşmesinin “Karõn Tespiti ve Dağõtõlmasõ” başlõklõ 66. Maddesi dağõtõlacak karõn %2.5’inden az olmamak üzere Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardõm Vakfõ’na bağõş yapõlmasõ hususunu düzenlemektedir.

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardõm Vakfõ, Anadolu Grubu Kurucularõ ile şirketler topluluğunun maddi ve manevi desteğiyle 1979 yõlõnda İstanbul'da kurulmuştur.

Anadolu Vakfõ, bugüne kadar eğitim, sağlõk ve sosyal alanlarda kõrka yakõn kalõcõ eseri ülkemize kazandõrmõş olmanõn yanõnda her yõl yaklaşõk 500 öğrenciye karşõlõksõz burs vermektedir.

Kurulduğu yõldan beri ana gayesi ülkemize ve Türk insanõna modern sağlõk hizmetleri sunacak önemli bir sağlõk tesisi kurmak olan Anadolu Vakfõ, bu idealini 1991 yõlõnda çalõşmalarõna başladõğõ Sağlõk Köyü projesi ile hayata geçirmektedir.

Anadolu Sağlõk Köyü, Anadolu Vakfõ'nõn şu ana kadar geliştirdiği en kapsamlõ projedir.

Gebze Çayõrova mevkiinde 12 Haziran 2002 tarihinde temeli atõlarak inşaatõna başlanan

"Anadolu Sağlõk Köyü" nün en büyük yatõrõmõnõ hastane bölümü olan "Anadolu Sağlõk Merkezi" oluşturmaktadõr. Sağlõk Köyü Projesi'nin uluslararasõ standartlar düzeyinde gerçekleşmesi için, ABD'nin geçtiğimiz 12 yõldõr en iyi hastanesi seçilen Johns Hopkins Medicine ile stratejik işbirliği anlaşmasõ imzalanmõştõr.

Benzer Belgeler