• Sonuç bulunamadı

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

1. Sistem tam otomatik (walk away) olmalı, “random access” ,”batch” ve “STAT” modunda çalışabilmelidir.

2. Cihazın analiz yöntemi kromojenik ve immunolojik çalışmalar için fotometrik, klot çalışmalar için ise manyetik tanımlama veya optik sistem olmalıdır.

1

3. Primer tüp ile numune yüklenebilmeli, cihaza istenildiği taktirde numune tüplerinin kapaklarını açmadan numuneyi pipetlemeyi sağlayacak “cap piercing” özelliği ilave edilebilmelidir.

4. Cihaz, en az 70 değişik test protokolü kapasitesinde olmalıdır (klot,kromojenik,immunolojik).

5. Cihaza bir seferde en az 90 numune yüklenebilmelidir.

6.Cihazın hızı en az saatte 120 test olmalıdır.

7.Cihaz reaktiflerin kullanım anında saklanması için 15-19°C lik reaktif bölmesi olmalı ve en az 30 adet reaktif yüklenebilmelidir.

8.Cihaza reaktifler ve hasta numuneleri barkod ile yüklenmelidir.

9.Cihaz kontaminasyonu önlemek için en az 3 proba sahip olmalıdır.

10.Cihaza bir seferde en az 480 adet küvet yüklenebilmelidir.

11.Cihazın otomatik yürütülen kalite kontrol programı olmalı, otomatik modda iken günde en az bir defa normal ve patolojik kontrol plazma çalışmalı, kalibrasyon bilgilerini barkod ile alabilmeli, kalibrasyona gerek duyulduğu taktirde cihaz kullanıcı müdahalesine ihtiyaç duymaksızın otomatik olarak dilüsyonları hazırlayıp çalışmalıdır.(otokalibrasyon)

12.Cihazda kullanılacak kitler cihaz ile uyumlu olmalı, PT kiti en az 1IU/ml heparini inhibe edebilme özelliğinde ve ISI değeri 1.0-1.2 arasında olmalıdır

D.1. Cihazın laboratuvarda kurulu bulanan LIS’e bağlanması için gerekli donanım ve program giderini firma kendi üstlenmelidir. Cihazların LIS’e bağlanabilmesi için interface programlarına sahip olmaları gerekmektedir.Ayrıca LIS’e bağlanma için bir adet bilgisayar ve laser printer verilmelidir. D.2. Firma kitlerle birlikte 30000 adet %3,2 (0,109 M) Na-sitrat içeren 13X75 mm boyutlarında en az 2 ml hacimli vakumlu koagülasyon tüplerini de laboratuvara 20 000 adet/her parti olacak şekilde 6 partide teslim edilecektir.

E- CİHAZIN MONTAJI

E.1. Cihazın muayene ve kabulü sırasında firma yetkilileri mutlaka bulunacak, muayene komisyonu cihazın şartnameye uyup uymadığı konusunda gerekli bilgi verilerek ve demo yapılarak ikna edilecektir. Muayene esnasında kullanılan tüm malzemeler ve doğabilecek hasarların yükümlülüğü firmaya ait olacaktır.

E.2. Cihazlar üretici firma veya distribütör firmanın şartnamede isimleri verilmiş olan teknik elemanları tarafından onaydan itibaren en geç 1 ay içerisinde ücretsiz olarak monte edilerek, kalibrasyonları ve rutin denemeleri yapılmış, işler vaziyette teslim edilecektir. Bu sırada kullanılan tüm malzeme (kit, sarf malzemesi ve teknik malzeme) firma tarafından ücretsiz olarak sağlanacaktır. Cihazların monte edileceği odanın cihaz yerleştirilmeden önce sağlıklı ve modern bir şekilde düzenlenmesi firmaya aittir.

F-EĞİTİM:

F.1. Cihazların eğitimi bu imalatçı firma ve bir müteahhit firma sertifikalı teknik elemanı tarafından, ilgili uzmanın uygun gördüğü süre ve sayıda elemana hastane içinde verilecektir. Eğitim süresi boyunca kullanılacak her türlü kit ve sarf malzemesi orjinal imalatçı firma üretimi olacak ve bunlar için ücret talep edilmeyecektir.

2

F.2. Laboratuar sorumlusu, ihale süresi içinde cihaz kullanıcısının değişmesi halinde eğitimin tekrarlanmasını talep edebilir. Firma bu eğitimi ücretsiz olarak verecektir.

G-GARANTİ VE TEKNİK SERVİS

G.1. Cihazlar laboratuarda kullanıldığı süre boyunca, sistemlerin her türlü tamir, bakım ve parça değiştirme işlemleri ücretsiz olarak ihaleyi kazanan firmalara aittir. Ayrıntılı bakım programı ihale dosyasında sunulmak zorundadır. Ayrıca cihaz teslim edilirken bu belgenin bir nüshası da laboratuvara teslim edilecektir. Bu program aşağıdaki bilgileri içermelidir;

1. Koruyucu bakımda yapılacak işlemler,

2. Yedek malzeme listesi

3. Koruyucu bakım aralıkları,

4. Arıza halinde başvurulacak telefon, faks, çağrı, cep telefonu numaraları

5. Bakımda görevli, firmanın kendisine ait en az 1 teknik elemanın ve 1 aplikasyon uzmanının kimlik bilgileri, sertifikaları, SSK belgeleri, eğitim durumlarını ve kaç yıldır firmada çalıştıklarını gösterir belge ile bu elemanların teknik servis verdikleri hastane laboratuarlarının listesi.

6. Bu teknik elemanların cihaza bakabileceğine, aplikasyon uzmanlarının cihaza ilişkin aplikasyon sorunlarını çözebileceklerine ve hastanede eğitim verme yeterliliğine sahip olduklarına ilişkin üretici firma belgesi ve teknolojik yeniliklerin takibi açısından en az iki teknik elemanın ve bir aplikasyon uzmanının eğitim gördüğüne ve özellikle teklif edilen cihazın sorumlu teknik elemanı ve aplikasyon uzmanı olarak çalıştığına ilişkin üretici firma tarafından onaylanmış belge,

7. Ayrıca firmalar hizmet verecekleri cihazların bakım ve onarımını yapabileceklerine ilişkin 2003 yılına ait TSEK ve TSE’den onaylı yeterlik belgesine sahip olmalıdır. Bu belgenin aslı veya noter tasdikli fotokopisi ihale dosyasında bulundurulacaktır.

G.2. Türkiye yetkili satıcısı tarafından Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesi Başhekimliğine hitaben yazılmış,

1. Cihazların üretim ve montaj hatalarına karşı en az 1 (bir) yıl garantili olduğuna dair,

2. Kitlerin kullanım süresi boyunca geçerli olmak üzere cihazların tüm periyodik bakımlarının yapılacağı ve kesintisiz işlerliğinin sağlanması için periyodik replasmanı gereken parçalar ve herhangi bir arıza halinde ( kullanım veya periyodik bakım sırasında veya herhangi bir başka nedenle operatörün sebep olduğu hataların yol açacağı arızalar dahil) onarım ve gerekli orjinal yedek parça temini dahil her türlü teknik destek hizmetinin ücretsiz olarak verileceğine dair noter tasdikli taahhütname teklif mektuplarına eklenecektir.

G.3. En az ikişer adet olmak üzere cihazlarla birlikte yedek probe, lamba ve benzeri sıklıkla hasar görebilecek parçaların hastaneye teslim edilmesi gerekmektedir. İlgili birim şefi cihazın kullanımı sırasında edindiği tecrübe ile malzeme çeşidini çoğaltabilir. Bu malzemeler talep edildikten 15 gün sonra birime teslim edilecektir.

G.4. Cihazlarda kullanılan her türlü kit, periodik replasmanı gereken parça ve sistemler için gerekli diğer sarf malzemeleri (yıkama solüsyonu, kalibratör, QC serumu örnek kapları v.b.) üçer aylık ihtiyaçlar şeklinde, teslimi istenen tarihten en az 15 gün önce firmaya bildirilecektir. İstenen malzemenin opsiyon süresinde teslim edilememesi ve cihazın yukarıda adı geçen herhangi bir malzeme eksikliği nedeniyle çalışamaması halinde, idari şartnamenin ilgili maddesi uygulanacaktır.

G.5. Arıza halinde satıcı firmaya bildirimi müteakip 6 saat içinde müdahale edilecek, 24 saat içerisinde işlerliğinin sağlanacağına, onarılamayan cihazın en geç 72 saat içinde firma tarafından yedek bir cihazla değiştirileceğine dair taahhütname verilmelidir. Satıcı firma ücretsiz yedek parça sağlamayı ve teknik servis vermeyi taahhüt etmeli ve parça değişmesi gerektiğinde en geç 10 gün içinde onarım tamamlanmalıdır. Aksi takdirde firma laboratuara aynı kapasitede bir cihaz kurmalıdır. Ancak bu süre

3

içinde laboratuara geçiçi kullanım için başka bir sistem temin edilmelidir. Bu garanti hem satıcı hemde distribütör tarafından verilmeli ve taahhüt edilmelidir. Aksi takdirde G.4 maddesindeki cezai şartlar uygulanacaktır.

G.6. Üretici firmanın antetli kağıdında ve yetkili imzalar ile hastaneye hitaben yazılmış bir mektup ihale dosyasında bulunmalıdır.Bu mektupta üretici firmanın adresi ve gereğinde laboratuar şefinin iletişim kurabileceği satış müdürü veya teknik müdürün iş adresi, e mail adresi bu şahıs tarafından imzalanarak bildirilmelidir. Üretici firma ihaleye bir distribütör aracılığı ile giriyor ise, distribütörün verdiği taahhütlere üretici firmanın da uyacağına ilişkin üretici firma antetli kağıda basılmış taahhütname de ihale dosyasına konulacaktır.

G.7. Cihazda aynı teknik sorunun bir ay içerisinde 3 kez tekrarlaması halinde, firma cihazı bir yenisi ile değiştirecektir.

G.8. Cihazın periodik bakım şemaları cihazla birlikte laboratuara teslim edilecektir. Gerek periodik bakım gerekse arıza nedeni ile teknik servis geldiğinde laboratuardan ayrılmadan önce teknik servis raporu hazırlamalı, bu teknik servis raporunu laboratuar şefine imzalattıktan sonra bir nüshasını da bırakarak laboratuardan ayrılmalıdır. Aksi halde bakım yapılmamış ya da arıza giderilmemiş kabul edilerek idari şartnamenin ilgili maddesindeki cezai şartlar uygulanacaktır.

4

Ek.2.

A- KONU

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Araştırma ve Uygulama Merkezi Merkez Laboratuarı Biyokimya Birimi gereksinimi olan 1 yıllık kit karşılığı alınacak Tam Otomatik İdrar Biyokimyası ve Mikroskopisi Analizörü kit gereksinimi teknik şartnamesidir.

Benzer Belgeler