• Sonuç bulunamadı

Kendimizi Sınayalım Yanıt AnahtarıOkuma Parçası

Belgede ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (sayfa 124-129)

Henry Ford ve Ford Mo tor Henry Ford (1863 - 1947)

Oto mo bil üre ti ci si Ford Mo tor Com pany’nin ku ru cu su olan Henry Ford, 1879 yı lın da evin den ay rı la rak ma ki-nist li ği öğ ren mek için Det ro it’e yer leş miş tir. Wes ting-hou se Com pany’de iş bu la rak ben zin mo tor la rı üze ri ne ça lış ma lar yap mış tır. Bu dö nem de oto mo tiv ala nın da bir çok ça lış ma ya pan Ford, baş mü hen dis li ğe yük sel miş ve araç üre ti mi ne baş la mış tır. 1902 yı lın da, Ran som Eli Olds’un ken di ne ait Old smo bi le isim li oto mo bil fir ma-sın da ba sit tarz da ge liş tir di ği yü rü yen bant tek ni ği ni, za man için de bü yük bir tu tar lı lık la mü kem mel leş-tir miş leş-tir. Ford’un ge liş leş-tir di ği oto mo bil üre tim tas la ğı sa de ce sa na yi üre ti mi ni de ğil kül tü rü de et ki le miş tir. For dizm İl ke le ri ile üre tim yön tem le ri ve in san kay na ğı alan la rın da bir çok ye ni lik oluş ma ya baş la mış tır. 1903 yı lın da, Henry Ford 11 ya tı rım cıy la bir lik te 28.000 Do lar ser ma yey le Ford Mo tor Com pany kur-muş tur. Fir ma ta ra fın dan 1908 yı lın da pi ya sa ya sü-rü len Mo dell T’nin üne ka vuş ma sı beş yıl sür müş tür. 1913 yı lın da yay gın lı ğı art ma ya baş la yan Ford Oto mo-bil le ri, 1918 yı lı na ge lin di ğin de Ame ri ka’da kul la nı lan ara ba la rın ya rı sı Mo dell T ol muş tur.

Viz yon ko nu sun da “İn san la ra ne is te di ği ni sor say dım, da ha hız lı gi den at üre tir dim” cüm le siy le dü şün ce le ri ni di le ge ti ren ve ön cü ol ma ya bü yük önem ve ren Henry Ford ça lı şan la rı na kar şı da özel bir tu tum ser gi le miş tir. Ça lı şan la rın ça lış ma üc ret le rin de -o gün kü ko şul la ra ba ka rak- ola ğa nüs tü ar tış lar yap mış tır. Ay rı ca, Henry Ford ça lı şan la rı na kâ ra ka tı lım hak kı arz et miş tir. Henry Ford, bu na ben zer bir çok ye ni ve et ki li uy gu la-ma ile sağ lık lı bir ör güt kül tü rü nün oluş la-ma sın da ku ru-cu li de rin kat kı sı na ör nek oluş tur muş tur.

Kay nak: http://cor po ra te.ford.com; http://en trep re ne-urs.abo ut.com (Eri şim Ta ri hi: 08.03.2012)

1. c Ya nı tı nız yan lış ise “Kav ram Ola rak Ör güt Kül­ tür” konusunu ye ni den göz den ge çi ri niz. 2. d Ya nı tı nız yan lış ise, “Kav ram Ola rak Ör güt

Kül tür” konusunu ye ni den göz den ge çi ri niz. 3. c Ya nı tı nız yan lış ise, “Ör güt Kül tü rü nün Un sur­

la rı” konusunu ye ni den göz den ge çi ri niz. 4. c Ya nı tı nız yan lış ise, “Ör güt Kül tü rü nü Be lir le­

yen Özel lik ler” konusunu ye ni den göz den ge-çi ri niz.

5. e Ya nı tı nız yan lış ise, “Ör güt Kül tü rü nü Be lir le­ yen Özel lik ler” konusunu ye ni den göz den ge-çi ri niz.

6. a Ya nı tı nız yan lış ise, “Ör güt Kül tü rü nü Be lir le­ yen Özel lik ler” konusunu ye ni den göz den ge-çi ri niz.

7. c Ya nı tı nız yan lış ise, “Ör güt Kül tü rü nün Bo yut­ la rı” konusunu ye ni den göz den ge çi ri niz. 8. d Ya nı tı nız yan lış ise, “Ör güt Kül tü rü nün Kap sa­

mı” konusunu ye ni den göz den ge çi ri niz. 9. b Ya nı tı nız yan lış ise, “Ör güt Kül tü rü nün Olu şu­

mu, Ak ta rı mı ve De ği şi mi” konusunu ye ni den göz den ge çi ri niz.

10. e Ya nı tı nız yan lış ise, “Ca me ron ve Qu inn’in Yak­ la şı mı” konusunu ye ni den göz den ge çi ri niz.

Sı ra Siz de 1

Ör güt kül tü rü nün göz le gö rü nen bo yu tu sem bol ler, slo-gan lar, tö ren ler, özel giy si ler ve ben ze ri so mut un sur la rı içe rir. Ör güt kül tü rü nün bi rey ler ta ra fın dan an la şıl ma sı ve al gı lan ma sı güç olan bo yu tu ise göz le gö rü le me yen un sur la rı kap sar. De ğer ler, olay la ra ve in san la ra yak la-şım, yö ne tim an la yı şı ve ben ze ri ko nu la rın bi rey ler ce öğ re nil me si, güç ve uzun bir sü reç ge rek ti rir. Han gi un-su run di ğe ri ne gö re da ha önem li ol du ğu nu be lir le mek ol duk ça güç ve için de bu lu nu lan or ta ma gö re de ği şik lik gös ter me si muh te mel bir ko nu dur.

Sı ra Siz de 2

Ör güt kül tü rü nün olu şu mun da ör güt ku ru cu la rı nın önem li bir ro lü var dır. Çün kü ku ru cu lar da ha ön ce-ki fel se fe ler ve ide olo ji ler le kı sıt lan ma dı ğın dan, sa hip ol duk la rı de ğer ler ve inanç lar ya pı lan dı ra cak la rı ör-güt üze rin de güç lü bir et ki ye yol aç mak ta dır. Ör ör-güt kül tü rü nü oluş tu ran te mel un sur lar dan olan de ğer ler, inanç lar ve norm la rın olu şu mu na et ki eden fak tör ler sa de ce ku ru cu lar la sı nır lı de ğil dir. Yö ne ti ci ler, ça lış ma grup la rı, ör gü tün tek no lo ji si ve dış çev re si nin de ör güt kül tü rü nün olu şu mun da ve sür dü rül me sin de önem li bir et ki ye sa hip ol duk la rı unu tul ma ma lı dır. Li der ve ya ku ru cu dan kay nak lı ek sik lik ler, yu ka rın da sa yı lan di-ğer fak tör le re odak la nı la rak gi de ri le bi lir.

Sı ra Siz de 3

Ör güt ler bi rer açık sis tem ol duk la rın dan, ör güt kül-tü rü nün olu şu mun da ör gü kül-tün dış çev re siy le olan et-ki le şi mi nin bü yük öne mi var dır. Ör gü tün gir di le ri el de et me aşa ma sın da yer alan in san gü cü, tek no lo-ji ve bil gi, çev re nin iz le ri ni ta şır. Gir di nin iş len me si aşa ma sın da ör güt bil gi yi iş le ye rek, kül tü rün ge li şi mi-ni sağ lar ve çev re si ne zen gin leş ti ril miş kül tü rel öge-ler su nar. Çev re, al dı ğı bu öge öge-ler le tek rar ör gü tü uya-ra uya-rak bir dön gü nün baş la ma sı na yar dım eder. Ör güt ve çev re ara sın da ki bu ya kın iliş ki ör güt kül tü rü ile ör gü tün fa ali yet gös ter di ği çev re nin kül tü rü ara sın-da uyum ya ra tıl ma sı nı ge rek li kıl mak ta dır. Bu şe kil de ör güt “iyi va tan daş” ola rak al gı la na bi le cek ve is te nen si ner ji et ki si ya ka la na bi le cek tir.

Sı ra Siz de 4

Ör güt ik li mi, bi rey ler ara sı iliş ki le ri, bu iliş ki ler de göz-le nen duy gu ve dav ra nış la rı ifa de et mek te dir. Ör güt kül tü rü ör güt ik li mi ne gö re da ha uzun va de li, da ha kap sa yı cı, da ha sü rek li, da ha ya vaş de ği şe bi len, da ha be lir le yi ci bir kav ra mı dır. Bu açı dan ör güt ik li mi ni ör-güt kül tü rü nün psi ko lo jik bo yu tu ola rak de ğer len dir-mek ye rin de ola cak tır.

Sı ra Siz de 5

Hiç bir ör güt kül tü rü çev re den izo le bir şe kil de oluş-maz. Ör güt kül tü rü ve çev re ara sın da sü rek li bir et ki le-şim söz ko nu su dur. Bu ne den le ulu sal kül tü rün ör güt kül tü rü üze rin de ol duk ça önem li bir et ki ye sa hip ol-ma sı ol duk ça do ğal dır. Do ğu ve Ba tı Yö ne tim Tarz la rı kar şı laş tı rıl dı ğın da, iki yö ne tim tar zı ara sın da özel lik-le ça lı şan yö ne ti mi ve sos yal-kül tü rel ko nu la ra iliş kin önem li fark lı lık lar ol du ğu gö rül mek te dir. Ba tı yö ne tim tar zı nı Ame ri kan Yö ne tim An la yı şı nın, Do ğu yö ne tim tar zı nı da Ja pon Yö ne tim An la yı şı nın tem sil et ti ği ka­ bul edil mek te dir. Ha yat bo yu is tih dam, ya vaş de ğer-len dir me ve yük sel me, or tak la şa ka rar ver me, ko lek tif so rum lu luk, be lir len me yen kon trol me ka niz ma la rı ve ke sin ta nım lan ma mış mes lek ler do ğu, özel lik le de Ja-pon Yö ne tim Tar zı nın önem li özel lik le rin den dir. Bu özel lik ler Ja pon kül tü rü nün iş ya şa mı na yan sı ma sı ile oluş mak ta dır.

Yararlanılan ve Başvurulabilecek

Kaynaklar

Akıncı, B. (1999). Kurum kültürü ve örgütsel iletişim. İletişim yayınları.

Allaire, Y., ve Firsirotu, M. A. (1984). Theories of organizational culture, Organization Studies, 5 (3), 193-226.

Bakan, İ., Büyükbeşe, T. ve Bedestenci, H. Ç. (2004). Örgüt Sırlarının Çözümünde Örgüt Kültürü: Teorik ve Ampirik Yaklaşım. İstanbul, Aktüel. Brooks, I. (2003) Organisational Behaviour:

Individuals, Groups & Organisation. 2nd edt., London, Prentice Hall.

Buono, A. F., Bowditch, J. L. ve Lewis, J. W. (1985). When cultures collide: the anatomy of a merger,

Human Relations, 38, 477-500.

Champoux, J.E. (2011). Organizational Behaviour, New York, Routledge.

Danışman, A. ve Özgen, H. (2003). Örgüt kültürü çalışmalarında yöntem tartışması: Niteliksel - niceliksel yöntem ikileminde niceliksel ölçümler ve bir ölçek önerisi, Yönetim Araştırmaları Dergisi, 3(2), 91-124.

Danışman, A., ve Özgen, H. (2008). Örgütsel alt kültürler ve kaynakları: Bir sanayi firmasında görgül bir araştırma, ODTÜ Gelişme Dergisi, 35 (2), 277-304.

Denison, D.R. (1990). Corporate Culture and Organizational Effectiveness. Oxford, England: John Wiley&Sons.

Doğan, B. (2007). Örgüt Kültürü. İstanbul, Beta Basım. DuBrin, A.J. (2005). Fundamentals of Organizational

Behavior, Lousville, Canada, Thomson South­ Western.

Erdem, F. ve İşbaşı, J. (2001). Eğitim kurumlarında örgüt kültürü ve öğrenci alt kültürünün algılamaları,

Akdeniz Üniversitesi İİBF Dergisi, 1: 33-57.

Eren, E. (2001). Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi. İstanbul, Beta Yayınları.

Greenberg, J. (2011). Behaviour in Organizations, 10th edt.,EssexPearson, England.

Hamel, G. (2000). Reinvent your company, Fortune, June 12, 97-118.

Handy, C. (1993). Understanding Organizations. New York, Oxford University Press.

Hofstede, G. (1991). Cultures and Organizations: Software of the Mind. London, McGraw-Hill Book Company.

Johnson, G., ve Scholes, K. (2002). Exploring Corporate Culture: Text and Cases. PrenticeHall, Harlow.

Kırçıl, O. (1984). Yönetim teorilerinde yeni bir döneme doğru, Verimlilik Dergisi, Cilt 2.

Koçel, T. (2005). İşletme yöneticiliği. İstanbul, Arıkan. Louis, M. R. (1985). An investigator’s guide to

workplace culture, Frost, P.J., Moore, L.F. Louis, M.R. ve Lundberg, C. (Ed.), Organizational culture, Sage, California, 73-93.

McShane, S.L. ve Van Glinow, M.A. (2010). Organizational Behaviour, 5th edt., New York, McGrawHill.

Morgan, G. (1997). Yönetim ve örgüt teorilerinde metafor. MESS yayınları.

O’Reilly, C.A.,Chatman, J. ve Caldwell, D.F.(1991). People and organizational culture: a profile comparison approach to assesing person-organization fit, Academy of Management Journal, 34(3): 487-516.

Ott, J. S. (1989). The Organizational Culture Perspective. Chicago, Dorsey Press.

Ouchi, W. (1981). Theory Z: how American business can meet the Japanese challenge”, Business

Horizons, 24(6): 82-83.

Özkalp, E., ve Sabuncuoğlu, Z. (1988). Örgütlerde Davranış. Eskişehir, Anadolu Üniversitesi Yayınları.

Özkalp, E. ve Kırel, Ç. (2001). Örgütsel Davranış, Beşinci Baskı, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Ders Kitapları, Yayın No: 11, Eskişehir. Peters, T. J., ve Waterman, R. H. (1982). In Search of

Excellence. New York, Harper & Row.

Robbins, S. P. (1990). Organization Theory Structure, Design and Applications. New Jersey, Prentice Hall.

Rollinson, D. ve Broadfield, A.(2002). Organisational Behavior and Analysis. An Integrated Approach. Harlow, England: PearsonEducation.

Rue, L. W., ve Holand, P.G. (1989). Strategic Management: Concepts and Experiences. New York, Mc Graw Hill Book Company.

Sabuncuoğlu, Z., ve Tüz, M. (1998). Örgütsel Psikoloji, Bursa, Ezgi Kitabevi.

Sargut, S. (1994). Kültürlerarası Farklılaşma ve Yönetim. Ankara, Verso Yayıncılık.

Schein, E. H. (1984). Coming to a new awareness of organizational culture, Sloan Management Review, 25 (2), 3-16.

Schein, E. H. (1988). Organizational Culture and Leadership, San Francisco, Jossey-Bass Publishers. Schein, E. H. (1991). What is Culture?. P. J. Frost, I. F.

Moore, M. R. Louis, C. C. Lunberg ve J. Martin (Ed.) Reframing Organizational Culture. Newbury Park, Sage.

Schein, E. H. (1992). Organizational Culture and Leadership. San Francisco, Jossey-Bass Publishers. Şeşen, H. (2010). Öncülleri ve Sonuçları ile Örgüt

İçi Girişimcilik: Türk Savunma Sanayinde Bir Araştırma, Yayınlanmamış Doktora Tezi, Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsü, Ankara. Sengupta, S.S.,ve Sinha, J.B.P. (2005). Perceived

dimensions of societal and organizational cultures and their impact on managerial work behavior,

Journal of Management Research, 5 (3).

Smircich, L. (1983). Concepts of culture and organizational analysis, Administrative Science

Quarterly, 28 (3), 339-358.

Şişman, M. (2002). Örgütler ve Kültürler. Ankara, Pegem A Yayıncılık.

Terzi, A. R. (2000). Örgüt Kültürü. Nobel Yayıncılık, Ankara.

Tosi, L. H., Rizzo, R. J., ve Carroll, S. (1996). Managing Organizational Behavior. Massacchusetts, Blackwell Publishers.

Vural, B. A. (2003). Kurum Kültürü, İstanbul, İletişim Yayınları.

Wilkins. A. L. ve Ouchi, W. G. (1983). Efficient cultures: exploring the relationship between culture and organizational performance, Administrative

Science Quarterly, 28, 468-481.

Williams, A., Dobson, P. ve Walters, M. (1994). Changing Culture: New Organisational Approaches (2nd ed). Wiltshire, Cromwell Press.

5

Amaçlarımız

Bu üniteyi tamamladıktan sonra;

Ör güt ler de ça tış ma yı ta nım la ya bi le cek, ça tış ma ya fark lı ba kış açı la rı nı açıklaya-bilecek,

Ör güt ler de ça tış ma yı de ği şik tür le ri ve dü zey le ri itibarıyla bir bi rin den ayırt ede-bi le cek,

Ör güt ler de or ta ya çı kan ça tış ma nın na sıl bir sü reç içe ri sin den geç ti ği ni aşa ma la-rıy la açık la ya bi le cek,

Ör güt ler de ki ça tış ma ya kay nak lık eden fak tör le ri sı ra la ya bi le cek, Ça tış ma nın na sıl bü yü ye bi le ce ği ni açık la ya bi le cek,

Ta rafla rın ça tış ma ya ne şe kil ler de tep ki ve re bil dik le ri ni (ça tış ma tarz la rı nı) bir bi-rin den ayırt ede bi le cek,

Ça tış ma la rın ör güt ler de ne gi bi so nuç lar do ğur du ğu nu sap ta ya bi le cek, Ör güt sel ça tış ma nın na sıl yö ne ti le bi le ce ği ni açıklayabileceksiniz.

Anahtar Kavramlar

• Ça tış ma • Ki şi ler Ara sı Ça tış ma • Ça tış ma Sü re ci • Ça tış ma nın Kay nak la rı • Ça tış ma Al gı la rı ve Duy gu la rı • Açı ğa Çık mış Ça tış ma • Ça tış ma nın Bü yü me si • Ça tış ma Tarz la rı • Ça tış ma nın So nuç la rı • Ça tış ma nın Yö ne ti mi

İçindekiler

Örgütsel Davranış Örgütlerde Çatışma

• GİRİŞ • ÇATIŞMANIN TANIMI VE ÇATIŞMAYA DEĞİŞİK BAKIŞ AÇILARI • ÇATIŞMANIN TÜRLERİ • ÇATIŞMANIN DÜZEYLERİ • ÇATIŞMA SÜRECİ • ÇATIŞMANIN KAYNAKLARI • ÇATIŞMANIN BÜYÜMESİ VE ÇATIŞMA TARZLARI • ÇATIŞMANIN SONUÇLARI • ÇATIŞMAYI YÖNETME

Gİ RİŞ

İn san la rın sos yal var lık lar ol ma sı, in san la rın ol du ğu her orta ma da ça tış ma la rın mey da na gel me si ni ka çı nıl maz kıl mak ta dır. Ça tış ma la rın ka çı nıl maz lı ğı bu ko-nu ko-nun sos yal bi lim le rin çok fark lı alan la rı ta ra fın dan in ce le me ko ko-nu su ya pı lma-sı ge re ği ni or ta ya çı kart mış tır. Ör güt sel bağ lam da ça tış ma nın an la şı la bil me si ise bi rey le rin ara la rın da ki uyuş maz lık la rın, an laş maz lık la rın, tar tış ma la rın açık lı ğa ka vuş tu ru la bil me si için önem li bir ge rek li lik tir. Ör güt sel ve sos yal ya şa mın bir ger çe ği ola rak ça tış ma, bi rey le rin ken di iç le rin de ve ya di ğer bi rey ler le; grup la-rın ken di iç le rin de ve ya di ğer grup lar la olan iliş ki le rin de amaç, duy gu, dü şün ce ve inanç la rın da uyuş maz lık la rın ve ya zıt lık la rın ya şan dı ğı her du rum da kar şı mı-za çı ka bi len ev ren sel bir ol gu dur. Bu üni te de de bi rey sel ve ör güt sel ya şa mı hem olum lu hem de olum suz yön den et ki le ye bil me po tan si ye li olan ça tış ma kav ra mı ta nı mı, tür le ri, ne den le ri ve yö ne ti mi açı sın dan açık lan ma ya ça lı şı la cak tır.

ÇA TIŞ MA NIN TA NI MI VE ÇA TIŞ MA YA DE Ğİ ŞİK BA KIŞ

Belgede ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (sayfa 124-129)