• Sonuç bulunamadı

KAYSERİ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİ

ZEKÂ OYUNLARI

KAYSERİ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİ

Türkiye ve dünyaca ünlü İslâm Tarihi hocası Prof. Dr. Ihsan Süreyya Suma, kitap fiıan için geldiği ilimizde bizleri kırmayarak okulumuzu ziyarete geldi ve öğrencilerimizle çok güzel bir sohbet gerçekleştirip kitaplarını imzaladı.

Yine her sene düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz kermesimizin birincisini okulun birinci döneminde gerçekleştirdik.

Okulumuz öğrencilerini mesleğe özendirmek ve hazırlamak maksadıyla “Kendi Mahalle Camiimde Müezzinlik Yapıyorum” projesini hazırlayıp il müftülüğümüz ile imzaladığımız protokol sayesinde hayata geçirdik.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayının onuncu günü geleneksel Aşure etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Türkiye’de ilk kurulan 7 imam-hatip okulundan biri olan okulumuzun 67. kuruluş yıldönümünü Melikgazi Belediye Başkamnıız Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe kaymakamımız, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ve çok sayıda il müdürü ve daire başkanmın yoğun bir katılımıyla kutladık. Programda Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının verdiği konser büyük bir ilgi ile izlendi.

Şehitler vuruldukları zaman değil, unutuldukları zaman ölürmüş.... Biz de şehitlerimizi unutmadık. Okulumuz Meslek Dersleri öğretmenlerinden Yavuz Yücel’in rehberliğinde okulumuz öğrencilerinin okuduğu hatimleri, şehitlik ziyaret ederek şehitlerimizin ruhlarına hediye ettik.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ile Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven hocalarımız okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle güzel ve samimi bir sohbet gerçekleştirdiler.

Okulumuzun mezunlarında olup Diyanet İşleri Başkam Eski Yardımcılarından ve eski Kayseri İl Müftülerinden Necmettin Nursaçan ile ERÜ İlahiyat Fakültesi emekli öğretim elemanlarından Ali Toksan okulumuzu ziyaret edip öğrencilerimizle tatlı bir sohbet gerçekleştirdiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Erciyes Üniversitesinin işbirliği ile “Birlikten Kültüre Kültürden Birliğe” projesi kapsamında Erciyes Üniversitesi öğretim elemanlan, okulumuz öğrencilerine robotik kodlama ve dron eğitimi verdiler.

İstiklâl Marşımızın kabulü yıldönümü ve Mehmet A k if Ersoy’u anma haftasında okulumuz mezunlarından gazeteci, eğitimci, yazar ve şair Muhsin İlyas Subaşı hocamız okulumuz öğrencilerine sıcak bir sohbet yaptı.

Okulumuz öğrencilerinin okuduklan okula aidiyetlerini sağlamak maksadıyla sınıflar arasında futbol turnuvası düzenleyerek okul içinde tanışma ve kaynaşmaya vesile olduk.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından emniyet kemeri takmanın hayat kurtarmadaki önemini anlatmak maksadıyla okulumuz bahçesinde simülasyon aracı ile eğitim ve tatbikat yapıldı.

5 3

işlenen dersin konusu en iyi yaşanarak öğrenilir...

Okulumuz 12/K sınıfi, Edebiyat öğretmenlerimizden Mehmet Aydoğdu rehberliğinde yağan kar altmda Cenah Şahabeddin’in “Elhân-ı Şitâ isimli şiirini yüksek sesle okuyarak güzel bir ders işlediler.

İmam-Hatip Liseleri arasında düzenlenen ezan okuma yarışmalarında okulumuz öğrencilerinden Recep Demir, Kayseri birinciliğinin ardından Osmaniye’de yapılan bölge finalinde bölge birincisi oldu. Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye finalinde bir talihsizlik yaşayan öğrencimiz, Türkiye dördüncüsü oldu.

İmam-Hatip Liseleri arasında düzenlenen Hutbe okuma yarışmalarında okulumuz öğrencilerinden Mikail Kara, Kayseri birinciliğini elde etti. Yine Kayseri’de gerçekleştirilen bölge finalinde ise bölge dördüncüsü oldu.

Okullar arası kaynaşma ve tanışmayı sağlamak maksadıyla Somuncubaba AİHL’ni ziyaret ettik. Müdür Yardımcılarımızdan Rıza Bozdağ öğrencilere konuşma yaparken öğrencilerimiz orada müezzinlik yaparak Cuma namazı kıldırdılar. Aynı gün Somuncubaba AİHL öğrencileri de bizim okulumuzda müezzinlik yapıp Cuma namazı kıldırdı.

İmam-Hatip Liseleri arasında düzenlenen Kur’ân-ı Kerîm okuma yarışmalarında okulumuz öğrencilerinden Samet Sabuncu, Kayseri birinciliğinin ardından N iğde’de yapılan bölge finalinde bölge İkincisi oldu.

İmam-Hatip Liseleri arasında düzenlenen Hutbe okuma yarışmalarının Kayseri ili ikinci bölge finali, okulumuzun koordinasyonluğunda gerçekleştirildi. Yarışmayı Şehit Ömer Halisdemir Uluslararası AİHL kazandı.

Okulumuz yararına düzenlediğimiz kermesimizin İkincisini Nisan ayı içerisinde yaptık.

Kayseri İl M üftülüğü tarafından Suriye deki muhtaç insanlar için her ay gönderilen yardım farlarından 15 tanesi okulumuz bahçesinde gerçekleştirilen hir programın ardından yola çıktı.

Kardeş Okul projesi kapsamında Yahyalı ilçesinin Büyükçakır Köyü İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek hediyelerimizi sunduk.

Okulumuzun hir yüksek bölümü olan Erciyes Ü niversitesi İlahiyat Fakültesini ziyaret ettik. Fakülte dekanı v e bazı öğretim elemanları ile görüşerek karşılıklı sohbet ettik.

Geçen sene olduğu gibi bu sene de Kızılay ile işbirliğine giderek kan bağışı kampanyası düzenledik.

Kayseri Büyükşehir B elediyesi İtfaiye ekipleri tarafından okulumuzda yangın eğitim i verildi v e yangın tatbikatı yapıldı.

5 5

Ezan okuma bölge finalleri sırasında Osmaniye’ye giderken Çanakkale Zaferimizin unutulmaz sembollerinden Nusrat Mayın Gemisini ziyaret ettik.

Erciyes Üniversitesi Kayseri Hafiza Merkezi Dr. Öğretim Görevlisi Recep Kanalga, okulumuz öğrencilerine “Mazlum Vatan Doğu Türkistan” konulu bir seminer vererek mazlum coğrafyalarımızdan birine götürdü.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şubesi tarafından düzenlenen İHL’ler Arası Spor Ligi Kapanış törenine kalabalık bir ekiple iştirak ettik.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden em ekli Dr.

M ustafa Öcal hocam ız Türkiye’de kurulan ilk yedi İHL’y i kitaplaştırıyor. “Öncü Yediler” isim li bu kitaba okulumuz Müdür Yardımcılarından Rıza Bozdağ da katkıda bulundu.

D in Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından 2019 yılı Ramazan ayı dolayısıyla planladığı “Şehr-i Ramazan Etkinlikleri” çerçevesinde okulumuz m escidinde v e bazı mahalle camilerinde mukabele okuduk.

Okulumuz mezunlarında K işisel G elişim Uzm anı Muhammed Emin Karadaş 12. S ın ıf öğrencilerimize sm av heyecanını yenm eleri için “A h Şu Sınav” konulu seminer verdi.

1987-1988 öğretim yılında okulumuzdan mezun olan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle sohbet etti.

Okulumuz, örgün eğitim yanında yüzyüze açıköğretim eğitimi de vermektedir. Eğitim çağında iken çeşitli sebeplerle eğitimlerini sonlandırmak zorunda kalan 350 civarında öğrencimiz ile açıköğretim derslerimiz devam etmektedir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda il çapındaki kutlamalarda bayrak kareografisi çalışmasıyla büyük beğeni topladık.

Sivil Savunma Kulübü olarak her sene yaptığımız deprem tatbikatımızı gerçekleştirmiş.

ARGFA