• Sonuç bulunamadı

4. Memnuniyet (Satisfaction): Belirli bir kullanım amacı doğrultusunda kullanıcılarını memnun ve tatmin etme yeteneğidir Memnuniyet, kullanıcının

7.3. İTÜ SEM Sertifika Programları Web Sites

7.3.1. Mevcut Durum Analizi

İTÜ SEM Sertifika Programları kurumsal Web sitesi www.isl.itu.edu.tr/sem adresinde hizmet vermektedir. Metin tabanlı hazırlanan sitenin ana sayfasının Internet Explorer 7 (IE 7) ile 1024*768 çözünürlükteki mevcut görünümü Şekil 7.1’de görülmektedir.

Site organizasyonu, anasayfa ve anasayfanın altındaki 9 sertifika programına ait sayfalar şeklinde 2 hiyerarşide düzenlenmiştir. Sitenin diğer sayfalarına anasayfada yeralan bağlantılar ile doğrudan ulaşılmaktadır. Bu sayfalar dışında Microsoft Word ve Adobe Acrobat formatlarındaki önkayıt formu ve başvuru koşulları ve yöntemi belgelerine anasayfadan yapılan bağlantılar mevcuttur.

Ana sayfanın üst kısmında kayıt tarihleri ve tanıtım toplantısı hakkında açıklamalar ve başvuru belgelerine giden bağlantılar bulunmaktadır. Sayfanın ortasında tablo halinde İTÜ SEM Sertifika Programları listelenmiştir. Tablo içerisinde program adları, koordinatör isimleri, koordinatör e-posta adresleri ve koordinatör dahili telefonları bulunmaktadır. Program adlarının üzerlerine tıklandığı zaman o programa ait sayfa yeni tarayıcı ekranında açılmaktadır. Anasayfada ayrıca İşletme Fakültesi iletişim telefonu ve İTÜ’nün şehir yerleşkelerinin santral numarası verilmiştir.

Sağlık İşletmeleri Yöneticiliği ve Yalın Üretim Sertifika Programları haricinde kalan 7 programa ait sayfalar benzer şekilde metin tabanlı olarak hazırlanmıştır. Her bir kursa ait içerik aşağıdaki başlıklar altında toplanmıştır ve birer sayfada sunulmaktadır.

• Programın amacı

• Programa kimler katılabilir • Programın dersleri

• Programın Öğretim Elemanları • Program Koordinatörü

• Verilecek sertifika • Programın süresi

128

129 • Toplam ders saati

• Program günleri • Ders saatleri

• Programın yapıldığı yer • İletişim adresi

Örnek olarak Kalite Yöneticiliği Sertifika Programı’na ait sayfanın IE 7 ile 1024*768 çözünürlükteki görünümü Şekil 7.2’de verilmiştir.

Şekil 7.2: Kalite Yöneticiliği Sertifika Programı Sayfasının Mevcut Görünümü Sağlık İşletmeleri Yöneticiliği ve Yalın Üretim Sertifika Programları ise diğer programların sayfalarından farklı olarak tasarlanmıştır. Bu iki kursa ait sayfalarda sitenin içeriği Program İçeriği, İletişim, Kayıt gibi farklı alt sayfalara dağıtılmış ve menü yardımı ile kullanıcıların alt sayfalara ulaşması sağlanmıştır. Ayrıca bu sayfalarda grafikler ve animasyonlar kullanılmıştır. Sağlık İşletmeleri Yöneticiliği Sertifika Programı’na ait sayfanın IE 7 ile 1024*768 çözünürlükteki görünümü Şekil 7.3’de verilmiştir.

130

Şekil 7.3: Sağlık İşletmeleri Yöneticiliği Sertifika Programı Sayfasının Mevcut Görünümü

Bölüm 6.4’de anlatılan Web sitesi kalitesinin 3 temel boyutu göz önüne alınarak İTÜ SEM Sertifika Programları Web sitesi değerlendirilmiştir:

• İçerik: Mevcut Web sitesinin içeriği katılımcı ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılayacak düzeyde değildir. Program amaçları, katılım şartları, sertifikalar ve program içeriği hakkında temel bilgiler yer almaktadır. Kullanıcının kurslar hakkında fikir almasına yardımcı olacak ders içeriklerinin ayrıntıları ve eğitmenlerin uzmanlık alanları yetersizdir. Web sitesinden ders notlarını indirme, sınav sonuçlarını öğrenme veya ulaşım ve otopark bilgilerini öğrenme imkanı yoktur. Sitede güncel olmayan bilgiler ve çoğu katılımcı için anlaşılır olmayan bilgiler göze çarpmaktadır.

• Kullanılabilirlik: Sitenin herhangi bir erişilebilirlik sorunu bulunmamaktadır. Ancak, sitenin görsel tasarımı kullanıcıların beğenisini karşılamaktan çok uzaktır. Her kursa ait içeriğin tek bir sayfada toplanması, menü olmaması ve hipermetin kullanımının az olması site kullanımını zorlaştırmaktadır. Kurs sayfaları arasındaki tasarım farklılıkları, sayfaların içindeki farklı font büyüklükleri gibi etmenler de site tutarlılığını düşürmektedir.

• Hizmetler: Site dinamik yapıda olmadığı için güvenlik, kişiselleştirme, bütünsellik ve etkileşim konuları değerlendirilmemiştir.

Farklı boyutlarla sitenin mevcut halinin analizi yapıldıktan sonra sitenin kalitesini ve kullanıcıların memnuniyetini artırmak için iyileştirme çalışması yapılmasına karar verilmiştir.

131

7.3.2. Site Amaçlarının Belirlenmesi

Yeni hazırlanacak sitenin amaçları İTÜ SEM Sertifika Programları Koordinatörlüğü tarafından 6 maddede toplanmıştır.

• İTÜ SEM sertifika programlarını duyurmak: Katılımcılar, İTÜ SEM sertifika programlarından önceki dönemlerde mezun olan kişiler, dönem başlarında ulusal bir gazeteye verilen ilanlar veya Web üzerinden yaptıkları aramalar yoluyla haberdar olmaktadırlar. Dolayısıyla kurumun Web sitesi, kursların duyurulması işlevini üstlenen önemli bir araçtır. Yeni hazırlanan sitenin potansiyel katılımcıların arama yaptıkları kelimeler ile ilgili arama motorlarında çıkan sonuçlarda üst sıralarda yer alması hedeflenmektedir. Ayrıca Web sitesi bağlantısının potansiyel katılımcıların ziyaret edebileceği diğer sitelerde yer almasına çalışılmalıdır.

• Kayıt yaptırmayı düşünenleri ikna etmek: Kurumun Web sitesi, herhangi bir yolla kurstan haberi olan potansiyel katılımcıların kurs hakkında bilgi almak için başvurdukları ilk kaynaktır. Web sitesinin içeriği (ders programları, geçmiş dönem mezunların görüşleri, verilecek sertifikaların geçerliliği vb.) ve görsel tasarımın sağladığı çekicilik potansiyel katılımcıların kurslara kayıt yaptırmasını sağlayacak önemli etmenler olarak ortaya çıkmaktadır.

• Kayıt yaptıracak katılımcılara yol göstermek: Kayıt süreci çoğu katılımcı için oldukça zahmetli geçmektedir. Başvuru koşullarının öğrenilmesi, kayıt tarihlerinin kaçırılmaması, gerekli belgelerin hazırlanması ve teslim edilmesi, farklı ödeme yöntemlerinin bilinmemesi, kayıt dondurma gibi konular kayıt sürecinde katılımcıların karşılaştıkları zorlukların bir kısmıdır. Yeni Web sitesinde hazırlanacak kayıt sayfası, başvuru koşullarını ve gerekli belgeleri açık bir şekilde belirtmeli ve kayıt sürecini adım adım anlatmalıdır. Kayıt sayfası, kullanıcıların bilgi almak için İTÜ çalışanlarına telefon açmalarına gerek kalmayacak şekilde içerik olarak yeterli ve anlaşılır şekilde tasarlanmalıdır. Kurslara katılanların birçoğu çalıştığı için katılımcılara SEM merkezine gelmeden Web üzerinden önkayıt veya kayıt yaptırma imkanı düşürülmelidir.

132

• Kursa başlayan katılımcılara yardımcı olmak: Kursa kayıt yaptıran katılımcıların birçoğu kursların verildiği İTÜ İşletme Fakültesi binasına daha önce gelmemiş kişilerdir. Kursa başlayan katılımcılara, ulaşım seçenekleri, otopark bilgileri, kurs sınıfları, sunulan olanaklar (kantin, kütüphane vb.), koordinatörler hakkında açıklayıcı bilgiler Web sitesi aracılığıyla sunulmalıdır.

• Kursa devam eden katılımcılara yardımcı olmak: Katılımcıların kurs Web sitesini dönem boyunca aktif bir şekilde kullanmaları hedeflenmektedir. Katılımcılara siteden ders notlarını indirme, sınav sonuçlarını öğrenme, duyurulardan haberdar olma, eğitmenlerin iletişim bilgilerine ulaşma gibi imkanların sunulması planlanmaktadır.

• Katılımcıların kendi aralarındaki iletişime yardımcı olmak: Web sitesi, katılımcıların hem kurs devam ederken hem de kurs bittikten birbirleri ile kolayca bağlantı kurmalarına, mesleki bilgileri paylaşmalarına ve sosyal ilişkilerine devam etmelerine yardım edecek işlevlere sahip olmalıdır.