• Sonuç bulunamadı

B. HSYK’NIN KURUMSAL YAPISI

8. İNSAN KAYNAKLARI BÜROSU

İnsan kaynakları Bürosunun yetki, görev ve sorumlulukları

 İnsan kaynakları politikasının belirlenmesine esas olacak hazırlıkları yürütmek, bu doğrultuda büroların norm kadrolarını ve bu kadrolarda görevlendirilecek personel ihtiyacını belirlemek.

 İnsan kaynakları politikası ile personele ilişkin kanun ve diğer mevzuatın uygulanmasını sağlamak.

 Kurul üyelerinin özlük, göreve başlayış ve görevden ayrılış, izin ve seçimine yönelik sekreterya işlemlerini yürütmek.

 Genel Sekreter, genel sekreter yardımcıları, Kurul başmüfettiş ve müfettişleri ile Kurul tetkik hâkimlerinin kadro defterlerini tutmak ve izin ile ilgili işlemlerini yürütmek.

 Kurulda görev yapanların ulusal veya uluslararası kongre, konferans, seminer ve benzeri bilimsel toplantılar ile meslekleriyle ilgili diğer toplantılara katılmalarına ilişkin onay ve takip işlemlerini yürütmek.

 Personelin atama, nakil, intibak, görevde yükselme, unvan değişikliği, terfi, disiplin, izin, sendikal faaliyet, emeklilik, yan ödeme ve özel hizmet tazminatları, göreve son verme, kadro ve benzeri özlük işlemlerini yürütmek.

 Yurt içi ve yurt dışında sürekli veya geçici olarak görevlendirileceklere ilişkin onay ve kararları hazırlamak.

 Kurul personeline, Kurul hizmetlerinin gerektirdiği nitelikte yetişmeleri ve gelişmeleri yönünden adil ve eşit olanaklar sağlamak.

 Başarıyı ve üretkenliği teşvik eden çalışma sistemleri geliştirmek.

 Genel Sekreter, Teftiş Kurulu Başkanı, Teftiş Kurulu başkan yardımcıları, genel sekreter yardımcıları, Kurul başmüfettişleri ve müfettişleri ile Kurulda

geçici veya sürekli olarak görev yapacak tetkik hâkimlerinin Genel Kurul tarafından atanmasına ilişkin işlemlerin sekretaryasını yürütmek.

İnsan kaynakları Bürosunun Faaliyetleri

HS KADROLARINA YAPILAN ATAMALAR VE GÖREVLENDİRMELER

UNVANI YASAL

TOPLAM DOLU BOŞ GEÇİCİ GÖREVLİ

Genel Sekreter 1 1

Genel Sekreter Yardımcısı 4 4

Teftiş Kurulu Başkanı 1 1

Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı 2 2

Kurul Başmüfettişi 72 62 10

Kurul Müfettişi 85 21 64

Tetkik Hâkimi 40 16 24 25

Toplam 205 107 98 25

GİH KADROLARINA YAPILAN ATAMALAR-GÖREVLENDİRMELER muhtelif unvanlarda naklen atanan 126 personelin eski sicilleri değiştirilerek yeni siciller verilmiş olup, UYAP I kapsamında gerekli düzeltmeler yapılmıştır.

 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcıları, Müfettiş ve Başmüfettişleri ve Tetkik Hâkimlerinin yurt içi ve yurt dışı kongre, konferans, seminer ve sempozyum, çalıştay toplantılarına dair görevlendirmeleri yapılmıştır.

 27 Mayıs 2011 tarihinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dâhil kadrolar için Devlet Personel Başkanlığında mutabakat toplantısı yapılmıştır.

 Genel Sekreterliğin resmi yazışmalarda uygulanacak esaslara ilişkin genel yazısı tüm bürolara gönderilmiştir.

 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu “İmza Yetkileri Yönergesi” hazırlanarak ilgili yerlere tebligat yapılmıştır.

 26/04/2011 /148 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurul Kararı ile 42 Kurul Müfettişinin Kurul Başmüfettişliğine atanması esnasında sekreterya görevi yerine getirilmiştir.

 17-18-19 Haziran 2011 tarihleri arasında Kızılcahamam’da "Kurum Kültürünün Oluşturulması" konulu seminer kapsamında 90 kişilik Kurul çalışanına eğitim semineri düzenlenmiştir.

 Kurulumuz kadrolarının 30/06/2011 tarihi itibariyle yasal, boş-dolu durumları Devlet Personel Başkanlığına dpb Uygulamaları ve Maliye Bakanlığına e-Bütçe kapsamında bildirilmiştir

 Kurul personelinden üst öğrenimi bitirmiş olanların intibak işlemleri yapılmıştır.

 21/06/2011 tarih ve 204 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurul Kararı ile 7 Kurul Müfettişi atanması hakkındaki gündem evraklarının hazırlanması, tutanak ve kararın yazılması, tebligat işlemleri gerçekleştirilmiştir.

 21/06/2011 tarih ve 204 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurul Kararı ile 1 Kurul Tetkik Hâkiminin geçici görevinin kaldırılması esnasında sekreterya görevi yerine getirilmiştir.

 30/06/2011 tarih ve 208 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurul Kararı ile 11 Hâkim ve Cumhuriyet Savcısı Kurul Tetkik Hakimliğinde geçici görevlendirilmesi hakkındaki gündem evraklarının hazırlanması, tutanak

ve kararın yazılması, tebligat işlemleri ve başlayışlarının yazılması işlemleri gerçekleştirilmiştir.

 12/07/2011 tarih ve 221 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurul Kararı ile 3 Kurul Müfettişi atanması hakkında gündem evraklarının hazırlanması, tutanak ve kararın yazılması, tebligat işlemleri gerçekleştirilmiştir.

 29/07/2011 tarihinde gerçekleştirilen 11.dönem Adli Yargı hâkim ve savcı adayları kur'a törenine ilişkin ön hazırlık çalışmaları yapılmıştır.

 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu kararı ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreter Yardımcılığı, Kurul Başmüfettişliği ve Kurul Müfettişliğine atananların kararlarının resmi gazetede yayımlanmasına ilişkin yazışmalar yapılmıştır.

 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreterliğine bağlı 74 idari personelin terfi onay ve tebligat işlemleri yapılmış olup, rutin olarak yapılmaya devam etmektedir.

 Askerlik nedeniyle ayrılış yapan idarî personelin askerlik nedeniyle ayrılış onay ve tebligat işlemleri yapılmıştır.

 Kurulumuza dış kurumdan naklen atanan idari personelin özlük dosyaları ve gizli sicilleri teslim alınmış ve gerekli yazışmalar yapılmış olup, gizli siciller Gizli sicil Bürosuna 12/08/2011 tarihinde devredilmiştir.

 Kurul Üyeleri, Genel Sekreter, Kurul Başmüfettişi, Genel Sekreter Yardımcıları, Kurul Müfettişleri, Kurul Tetkik Hâkimleri ve idari personele ait yıllık izin, hastalık izni ve mazeret izinlerinin takip edilmesi ve UYAP sistemine işlenmesi, geçici görevlilerin izinlerinin bağlı oldukları Kurum'a gönderilmesi işlemleri rutin olarak yapılmaktadır.

 27 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirilen 11. dönem Adli Yargı hâkim ve savcı adayları kur'a törenine ilişkin ön hazırlık çalışmaları yapılmıştır.

 Kurulumuz teşkilatına ait dolu ve boş kadrolarda 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 9 uncu maddesine göre değişiklik yapılmasına ilişkin Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yazışmalar yapılmıştır.

 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter, Genel Sekreter yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı, Teftiş Kurulu başkan yardımcıları, başmüfettiş ve müfettişleri ile tetkik hâkimlerinin yurt içi ve yurt dışı kongre, konferans, seminer ve sempozyum, çalıştay toplantılarına dair görevlendirmeleri ve tebligat işlemleri yapılmıştır.

 3308 sayılı Çıraklık ve Meslekî Eğitim Kanunu ile bu Kanuna dayanılarak hazırlanan Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine uygun olarak meslek lisesi son sınıf öğrencilerinden 2 kişi Kurulumuz emrinde stajyer olarak göreve başlatılmıştır.

 19/10/2011-288 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurul Kararı ile 23 Kurul Müfettişi atanması hakkındaki gündem evraklarının hazırlanması, tutanak ve kararın yazılması, tebligat işlemleri gerçekleştirilmiştir.

 Kurulumuzda geçici görevli olarak çalışmakta olan aday memurlara 15/08/2011 ile 15/10/2011 tarihleri arasında stajları yaptırılmış olup, Asli Devlet memurluğuna atanmaları için yazışmalar yapılmıştır.

 Kurulumuzda geçici olarak görev yapan muhtelif unvanlarda 49 personelin atama işlemleri devam etmektedir.

 Kurulumuzda münhal bulunan 3 adet mütercim kadrosuna açıktan atama ile personel almak için Devlet Personel Başkanlığı ile yazışmalar yapılmıştır.

 Kurulumuz kadrolarının 30/09/2011 tarihi itibariyle yasal, boş-dolu durumları Devlet Personel Başkanlığına dpb Uygulamaları ve Maliye Bakanlığına e-Bütçe kapsamında bildirilmiştir

 Kurulumuz teşkilâtı dolu ve boş kadrolarında unvan ve derece değişikliği yapılmasına ilişkin taleplerimiz Devlet Personel Başkanlığının 19/08/2011 gün

yazıları ile uygun görülmüş ve değişiklik talebimizin Bakanlar Kuruluna sunulması ve Resmî Gazete'de yayımlanması için Başbakanlık ile yazışmalar yapılmıştır.

Benzer Belgeler