• Sonuç bulunamadı

Hasar Durumunda ‹stenecek Belgeler (Yang›n, H›rs›zl›k, Cam K›r›lmas›,

Hasar dosya ifllemlerinizin en k›sa sürede tamamlanarak, hasar ödemenizin

gerçeklefltirilebilmesi için aflağ›daki belgelerin flirketimize ulaflt›r›lmas› gerekmektedir. Aflağ›da belirtilenler haricinde gerek duyulmas› halinde hasar›n›za iliflkin baz› ek belgeler

istenebilecektir.

YANGIN 1. Beyan

2. Ekspertiz raporu 3. Fotoğraflar

4. Tapu veya kira kontrat›

5. ‹tfaiye raporu (itfaiye taraf›ndan müdahale edilmifl ise) CAM KIRILMASI

A. Fatural› hasarlarda 1. Beyan

2. Fatura 3. Fotoğraflar

B. Eksper gönderilmesi halinde 1. Ekspertiz raporu

2. Beyan 3. Fotoğraf

KARA TAfiITLARI ÇARPMASI 1. Beyan

2. Ekspertiz raporu 3. Fotoğraflar

4. Tapu veya kira kontrat›

5. Çarpan arac›n ruhsat› ve kaza zapt›

HIRSIZLIK 1. Beyan

2. Ekspertiz raporu 3. Fotoğraflar

4. Karakol taraf›ndan tutulan görgü tespit tutanağ›

5. ‹fade tutanağ›

6. Çal›nan mallar›n bulunup bulunmad›ğ›na dair karakol/jandarma yaz›s›n›n asl›

YILDIRIM/FIRTINA 1. Beyan

2. Ekspertiz raporu 3. Fotoğraflar

4. Tapu veya kira kontrat›

5. Meteorolojiden y›ld›r›m›n meydana geldiğine iliflkin rapor / f›rt›na raporu DAH‹L‹ SU

1. Beyan

2. Ekspertiz raporu 3. Fotoğraflar

4. Tapu veya kira kontrat›

2. ÖZEL fiARTLAR

2.1. Konut Poliçesi Özel fiartlar›

1. Anadolu Konut Poliçesi, sigortal› bina ve/veya ev eflyas› için, poliçede belirtilen sigorta bedelleri ile; yang›n, y›ld›r›m, infilak, sel su bask›n›, dahili su, f›rt›na, yer kaymas›, duman, kar ağ›rl›ğ›, kara tafl›tlar› çarpmas›, hava tafl›tlar› çarpmas›, grev, lokavt, kargaflal›k, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler ve terör, yang›n mali mesuliyeti (komfluluk sorumluluğu, kirac› sorumluluğu), kira kayb›, hasar nedeni ile yap›lacak ikamet değiflikliği masraflar›, h›rs›zl›k, bina sabit tesisat h›rs›zl›k, boya badana teminat›, geçici adres nakil teminatlar›n› içermektedir. ‹lave olarak, Sigortal› taraf›ndan seçilerek talep edilmifl olmas› kofluluyla; deprem, elektronik cihaz, makine k›r›lmas›, üçüncü kifli sorumluluk, ferdi kaza, cam k›r›lmas› (aynalar dahil) ve Anadolu Hizmet 'Konut'

teminatlar› da poliçe kapsam›na dahil edilebilir. Söz konusu teminatlar poliçe cetvelinde gösterilmifl olmalar› kayd›yla iflbu poliçenin kapsam›n› olufltururlar.

2. Ayr›ca sigorta bedelinin % 4'ü ile s›n›rl› olarak enkaz kald›rma masraflar› teminata dahildir.

3. Bu poliçe ile verilmifl olan tüm teminatlar sadece betonarme (tam kagir) ve y›ğma kagir yap› tarz›ndaki ikamet edilen binalar› ve/veya içindeki ev eflyalar›n› kapsar.

4. H›rs›zl›k Sigortas› Genel fiartlar› A.4.- 4.1’e istinaden, sigorta sözleflmesinde gösterilen yerlerin içinde aral›ks›z 30 günden fazla kimse bulunmamas› halinde de teminat›n devam edeceği hususu kay›t ve kabul edilmifltir.

5. 5.1. H›rs›zl›k için liste verildi ise;

- Hırsızlık teminatı bakımından ev eşyası arasında bulunabilecek olan sanat eserleri, antika eşya, kıymetli madenlerden mamul eşya, ziynet eşyası, kürk, antika ve kıymetli halılar sigorta bedeli poliçe üzerinde kıymetli eşya olarak ayrıca belirtilmek ve listelenmek kaydıyla teminat altındadır.

- Tüm ev eşyası için tespit edilen sigorta bedelinin % 30'unu aşan elektronik ve optik cihazlar, poliçede ayrıca belirtilmek ve listelenmek kaydı ile teminat altındadır.

Mücevher, altın ve sair kıymetli madenlerden mamul ziynet eşyası, kıymetli taşlar, inciler ve benzeri ile her türlü koleksiyonlar ancak kilit altında saklanmaları kaydıyla teminata dahildir. Ancak, toplam eşya bedelinin

%5'lik kısmı için yukarıda belirtilen kilit altında bulundurma şartı aranmaz.

Listede belirtilmek kaydıyla banka kasalarındaki ziynet eşyası teminata dahil edilmiştir.

Nakit para, döviz, menkul kıymetler (hisse senedi, tahvil vb.) ve kıymetli evrak teminat haricidir.

5.2. H›rs›zl›k için liste verilmedi ise;

Hırsızlık teminatı bakımından, ev eşyası arasında bulunabilecek olan elektronik ve optik cihazlar, sanat eserleri, antika eşya, kıymetli madenlerden mamul eşya, ziynet eşyası, kürk, antika ve kıymetli halılar için ödenecek tazminat toplamı, tüm ev eşyası için tespit edilen sigorta bedelinin % 30'u ile sınırlıdır. Ancak, ziynet eşyasının toplam değeri, toplam eşya sigorta bedelinin %10'unu aşamaz. Söz konusu oranlar tazminat limitini ifade etmekte olup, toplam eşya

bedeli açısından eksik sigorta bulunmuyorsa, eksik sigorta uygulanmayacaktır.

Mücevher, altın ve sair kıymetli madenlerden mamul ziynet eşyası, kıymetli taşlar, inciler ve benzeri ile her türlü koleksiyonlar ancak kilit altında

saklanmaları kaydıyla teminata dahildir. Ancak, toplam eşya bedelinin %5'lik kısmı için yukarıda belirtilen kilit altında bulundurma şartı aranmaz. Nakit para, döviz, menkul kıymetler (hisse senedi, tahvil vb.) ve kıymetli evrak teminat haricidir.

Sigortalı mahalde bulunan nakit para, döviz, menkul kıymetler (hisse senedi, tahvil vb.) ve kıymetli evrak kolay taşınamayacak bir kasa/dolap/çekmece içinde kilit altında saklanması ve sigorta bedeli poliçe üzerinde belirtilmesi kaydıyla teminat altındadır. Ancak, toplam nakit para ve kıymetli evrak bedelinin %10'luk kısmı için yukarıda belirtilen kilit altında bulundurma şartı aranmaz.

Nakit para ve kıymetli evrak teminatında, sigortalının ikametgah dışında bulunduğu mahallerde uğrayacağı gasp olayları (belgelenmesi kaydıyla) sonucu maruz kalacağı zararlar (çanta, kişisel eşya, nakit para, döviz, menkul kıymetler, vs. kıymetli evrak), poliçede mevcut nakit para ve kıymetli evrak teminatının %10'una kadar limitle kapsama dahil edilmiştir. Nakit para ve kıymetli evrak teminatının %10’u oranındaki bu limit, eğer poliçede yer alıyorsa, kişisel eşyalar sigortası ile sağlanan tazminat limitinin üzerine ilave limit olarak çalışacaktır.

Nakit paraya ilişkin tazminat tutarı, hasara uğrayan paranın nominal tutarıdır.

Kıymetli evrakın tazminat tutarı, iptali ve borçludan yenisinin temini için gerekli ikame masraflarından ibarettir.

6. Yang›n mali mesuliyet, kira kayb› ve hasar nedeniyle yap›lacak ikametgah değiflikliği masraflar› sigortalar›nda; sigortac›n›n azami sorumluluğu, sigortal›n›n malik veya intifa hakk› sahibi s›fat› ile hareket ettiği hallerde bina sigorta bedelinin; kirac› veya flagil s›fat›

ile hareket ettiği hallerde ise eflya sigorta bedelinin % 15'i ile s›n›rl›d›r.

Ancak, her halukarda, iflbu poliçe kapsam›nda ödenebilecek tazminat, poliçe cetvelinde belirtilen yang›n sigorta bedelinin toplam›n› aflamaz.

7. Kirac›n›n kira kayb› sigortas›nda ödenecek tazminat›n hesab›nda esas tutulacak k›ymet;

eflya sigorta bedelinin %15’i ile s›n›rl› olmak flart›yla, hasar tarihi ile kiras› peflin ödenmifl müddetin bitim tarihi aras›ndaki döneme gün hesab›yla isabet edecek kira bedeli tutar›d›r.

Malik veya intifa hakk› sahibinin kira kayb› sigortas›nda ödenecek tazminat›n hesab›nda esas tutulacak k›ymet; bina sigorta bedelinin %15’i ile s›n›rl› olmak flart›yla, hasar tarihinde kirada veya iflgal alt›nda bulunan k›s›mlar›n bir seneyi geçmemek üzere tamiri veya yeniden inflas› için belirlenecek süreye karfl›l›k gelen kira bedeli tutar›d›r.

Ancak, her halukarda, iflbu poliçe kapsam›nda ödenebilecek tazminat, poliçe cetvelinde belirtilen yang›n sigorta bedelinin toplam›n› aflamaz.

8. Kira kayb› ve ikametgah değiflikliği masraflar› teminat›, poliçede belirtilen tüm rizikolar›;

yang›n mali sorumluluk teminat› ise tabii afetler hariç poliçede belirtilen diğer rizikolar›

kapsamaktad›r.

9. Hasar nedeniyle yap›lacak ikametgah değiflikliği masraflar› ile; sigortal› tehlikelerin gerçekleflmesi ve binan›n oturulamaz hale gelmifl olmas› nedeniyle, sigortal›n›n ikametgah değifltirmek zorunda kald›ğ› hallerde yapacağ› makul ölçüdeki masraflar, binan›n tamir veya inflaas› için gerekli makul müddeti aflmamak kayd›yla ve en çok 12 ay süreyle teminat alt›na al›nm›flt›r.

Ancak, her halukarda, iflbu poliçe kapsam›nda ödenebilecek tazminat, poliçe cetvelinde belirtilen yang›n sigorta bedelinin toplam›n› aflamaz.

2.2. Yeni Değer – Eksik Sigorta

Bina ve eşya için sigorta bedeli yeni değer esasına göre hesaplanacaktır. Bina ve eşyaların sigorta değeri poliçenin yapıldığı tarihte yenilerinin tedarik edilmesi için ödenecek bedeldir.

Sigortalı bina ve eşyanın poliçede kayıtlı yeni değerinin, hasardan bir gün önceki değerinden

%20’ye kadar eksik olması durumunda, ilgili genel şartların eksik sigortaya ilişkin hükümleri uygulanmayacak; gerek bina, gerekse eşyanın sigorta değerinin hesabında eskime, aşınma ve kullanımdan doğan bir indirim yapılmayacaktır. Söz konusu oranın %20’den fazla olması durumunda, gerçekleşen oran üzerinden eksik sigorta uygulanacaktır.

Ancak, her halukarda, işbu poliçe kapsamında ödenebilecek tazminat, poliçe cetvelinde belirtilen yangın sigorta bedelinin toplamını aşamaz.

İsteğe bağlı ek teminat olarak verilen Makine Kırılması ve Elektronik Cihaz Sigortaları kapsamında meydana gelen hasarlar, söz konusu teminatlara ait genel şartlar çerçevesinde değerlendirilecektir.

2.3. Bina Sabit Tesisat H›rs›zl›k

Bina sigortas› yap›lmas› durumunda, binaya ait k›ymetler, bina sigorta bedelinin %5’ine kadar h›rs›zl›k riskine karfl› teminat alt›na al›nm›flt›r. Ancak, Sigortal›n›n kirac› olmas›

durumunda, bina sabit tesisat›na yönelik h›rs›zl›k veya h›rs›zl›ğa teflebbüs sonucu oluflacak hasarlar, eflya sigorta bedelinin %5’ine kadar teminat alt›na al›nm›flt›r.

2.4. Geçici Adres-Nakil

Poliçede belirtilen k›ymetlerin, bak›m-onar›m maksad›yla geçici olarak konut d›fl›nda bulundurulmalar›, toplam eflya sigorta bedelinin %5'ine kadar teminata dahildir.

2.5. Yak›t S›zmas›

Sabit ›s›tma tesisat›nda meydana gelebilecek yak›t s›zmalar›n›n sigortal› k›ymetlere

verebileceği doğrudan zararlar, toplam sigorta bedelinin %5'i limitle teminata dahil edilmifltir.

Zayi olan yak›t teminat haricidir.

2.6. Boya Badana Teminat›

Sigortal›n›n kirac› olmas› durumunda, teminat kapsam›na giren bir hasar nedeniyle, sigortal›

konuta yap›lacak boya, badana, parke, cila, kartonpiyer, duvar kağıdı ve kiracı tarafından yaptırıldığı tespit edilen, bina sabiti olan, benzeri sabit dekorasyonlara ilişkin masraflar eşya sigorta bedelinin %5'ine kadar teminata dahil edilmifltir.

2.7. Ev Eflyalar›na Verilen Diğer Teminatlarla ‹lgili Kloz

* Sigortal› eflyalar, T.C. ve K.K.T.C. s›n›rlar› dahilinde olmak üzere, sigorta adresinin d›fl›nda başka bir adreste bulundurulmalar› halinde, toplam eflya ve k›ymetli eflya sigorta bedelinin %5'ine kadar teminat alt›ndad›r.

* Sigortal› konutta bulunan misafirlere ait eflyalar, 1.000 TL limit ile teminat alt›ndad›r.

* Hasar s›ras›nda veya ertesinde, eflyalar›n koruma alt›na al›nmas› amac› ile tafl›nmas›

ve/veya baflka bir adreste depolanmas› esnas›nda da poliçede belirtilen teminatlar yürürlüktedir.

2.8. Elektronik Cihaz Sigortas›na ‹liflkin Özel fiartlar Sigorta Konusu Elektronik Cihazlar

Sigortalı konutta bulunan, sigortalıya ait televizyon, video, müzik seti, bilgisayar ve donanımları, buzdolabı, derin dondurucu, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, elektrikli şofben, kombi, elektrik süpürgesi, video, VCD/DVD cihazı, alarm ve güvenlik sistemleri, klima vb. elektronik/elektrikli ev aletleri, her bir olayda, toplam eşya bedelinin % 10’una kadar “Elektronik Cihaz Sigortası Genel Şartları “ çerçevesinde teminat altına alınmıştır.

Modeli 10 yıldan eski cihazlar ile, fotoğraf makineleri, video kamera vb. optik cihazlar, laptop bilgisayarlar, elektronik oyunlar, taşınabilir CD/VCD/DVD göstericiler vb. mobil elektronik cihazlar ile elektrikli küçük ev aletleri (robot, mikser, ütü, saç kurutma makinesi vb.) teminat haricidir.

2.9. Aile Destek Sigortas›na ‹liflkin Özel fiartlar I. Ferdi Kaza Sigortas›

1. Bu sigorta ile sigortacı, sigorta ettireni ve birlikte yaşadığı aile bireylerini, sigorta süresi içinde ve günün 24 saatinde meydana gelecek kaza neticesinde uğrayacakları ölüm dahil bedeni zararları bu özel şartlar ile ilişik ‘Ferdi Kaza Sigortası Genel şartları’ dairesinde temin eder.

2. İşbu poliçede belirtilen riziko adresinde ikamet eden kişiler Aile Destek Sigortası teminatı kapsamındadır. Hasar durumunda, kişinin belirtilen adreste ikamet ettiğinin belgelendirilmesi gerekmektedir.

3. Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartlarının 6. maddesi F fıkrası hükmü

çerçevesinde, deprem sonucu ortaya çıkabilecek haller de, poliçe kapsamına dahil edilmiştir.

4. Ölüm ve sürekli tam sakatlık(daimi maluliyet) halinde sigorta bedelinin tamamı ödenir. Sürekli kısmi sakatlık halinde ilişik genel şartlarda yer alan cetveldeki oranlar dahilinde ödeme yapılır.

5. 16 yaşından küçük çocukların ölümü halinde ölüm teminatı cenaze masrafları ile sınırlıdır. 65 yaşından büyük kişiler için ölüm teminatı, poliçede belirtilen kişi başı ölüm teminatının %20’si ile sınırlı olup 2.000 TL’den fazla olamaz. Sürekli sakatlık teminatı ise azami 5.000 TL olmak üzere poliçede belirtilen limit ile sınırdır.

II. Üçüncü fiah›slara Karfl› Mali Sorumluluk Sigortas›

1. Bu sigorta ile sigortacı, sigorta ettiren ve poliçede birlikte yaşadığı belirtilen aile bireylerinin (Sigortalılar), günlük yaşamları sırasında üçüncü kişilere verebilecekleri zararlar nedeniyle ortaya çıkabilecek kişisel sorumlulukları ile sigortalının ev başkanı (MK madde 367 fıkra 1) sıfatı ile üçüncü kişilere karşı sorumluluğunu (MK madde 369) bu özel şartlar ve ilişik ‘Üçüncü Şahıslara Karşı Mali Mesuliyet Sigortası Genel Şartları’ çerçevesinde temin eder.

2. Sigortal›n›n evinde beslediği evcil hayvanlar›n verebileceği zararlardan kaynaklanan sorumluluğu da poliçe teminat›na dahildir.

3. ‹stisnalar:

'Üçüncü fiah›slara Karfl› Mali Mesuliyet Sigortas› Genel fiartlar›' istisna hükümleri sakl› kalmak kayd›yla,

a. Her türlü borç sözleflmesinden kaynaklanan sorumluluklar,

b. Kira, ödünç alma, depozit ve benzeri sözleflmelere göre tevdi olunan fleylerin kaybolmas› veya hasara uğramas› nedeniyle ortaya ç›kan sorumluluklar,

c. Sigorta ettiren ve birlikte sigortal› olanlar›n kast›ndan ileri gelen zararlar, d. Her türlü netice zarar› ve çevre kirliliğinden kaynaklanan zararlar, e. Baflka bir sigorta ile temin olunan sorumluluklar,

f. Sigorta ettiren ve birlikte sigortal› olanlar›n birbirlerine karfl› olan sorumluluklar›, sigorta teminat›n›n d›fl›ndad›r.

III. Kiflisel Eflyalar Sigortas›

Bu teminat, poliçe kapsam›ndaki aile bireylerinin (Sigortal›lar) ikametgahlar› d›fl›nda, üzerlerinde ve yanlar›nda bulundurabilecekleri, nakit para, k›ymetli evrak, kiflisel eflyalar ile parayla ölçülebilir diğer k›ymetlerin;

- üçüncü kifliler taraf›ndan gerçeklefltirilebilecek gasp, kap-kaç ve yankesicilik sonucunda veya

- sigortal›lar›n maruz kalabileceği ferdi kaza sigortas› teminat›na giren bir kaza sonucunda

çal›nmas›, kaybedilmesi, hasarlanmas› veya zayi olmas›ndan kaynaklanacak zararlar›, h›rs›zl›k sigortas› genel flartlar›n›n A.1,A.2,A.3,A.4,A.6 maddeleri hariç diğer hükümleri ve aflağ›da yaz›l› özel flartlar çerçevesinde temin eder.

Paraya iliflkin tazminat tutar›, hasara uğrayan paran›n nominal tutar›d›r. K›ymetli evrak›n tazminat tutar›, iptali ve borçludan yenisinin temini için gerekli ikame masraflar›ndan ibarettir.

Sigortal›lar›n yukar›da tan›mlanan flekilde gerçekleflecek rizikolar sonucunda zayi olacak ehliyet, nüfus hüviyet cüzdan› ve benzeri belgelerini yeniden ç›kartabilmek için yapacağ›

masraflar, belgelendirilmek kayd›yla, poliçede verilen kiflisel eflyalar sigorta bedelinin

%20'sini geçmemek üzere teminata dahildir.

‹stisnalar:

1. Aflağ›daki haller sigorta teminat›n›n d›fl›ndad›r:

a. Afl›nma, y›pranma, güve ve haflere zararlar› ile atmosferik flartlar sebebiyle husule gelen zararlar,

b. Gümrük veya diğer idari makamlar taraf›ndan geciktirme, el koyma, al›koyma, haczedilme veya imha sonucu meydana gelen zarar ve ziyanlar, c. Harp, her türlü harp olaylar›, istila, yabanc› düflman hareketleri, çarp›flma

(harp ilan edilmifl olsun olmas›n);iç harp, ihtilal, isyan, ayaklanma ve bunlar›n gerektirdiği inzibati ve askeri hareketler sebebiyle meydana gelen zarar ve ziyanlar.

2. Aflağ›da say›lan eflya ve değerler sigorta teminat›n›n d›fl›ndad›r:

a. seyahat biletleri, b. kredi kartlar›, c. cep telefonlar›,

d. tafl›nabilir bilgisayarlar ve aksamlar›, Zarar ve Ziyan›n Meydana Gelmesi

1. Sigorta ettiren, iflbu poliçe teminat› kapsam›nda olan bir hadise sonucu poliçe kapsam›ndaki k›ymetlerde meydana gelecek zarar ve ziyanla ilgili tutanaklar›, vesair gerekli belgeleri temin ederek sigortac›ya vermek ve olay›n ayr›nt›lar›n› mümkün olan en k›sa zamanda sigortac›ya bildirmekle yükümlüdür.

2.10. Rücu Haklar› Özel fiart›

Türk Ticaret Kanunu m.1301 (K.K.T.C. için K.K.T.C. Sigortacılık Denetleme ve Düzenleme Yasası) ve sigorta genel şartları uyarınca sigortalı, bir hasar meydana geldiği zaman, bu hasar dolayısıyla sorumlu tutulabilecek üçüncü kişilerden tazminat istenmesine imkan veren bütün girişimleri yapmak, özellikle delilleri toplamak ve resmen tespit ettirmekle yükümlüdür.

Aksi halde sigortacıya karşı sorumlu olur ve sigorta haklarını kısmen veya tamamen

kaybedebilir. Bu sebeple sigortalının durumdan sigortacıyı en kısa zamanda haberdar etmesi ve onunla işbirliği yapması gereklidir.

2.11. Hasars›zl›k ‹ndirimi

Poliçede herhangi bir hasar olmaması ve kesintisiz olarak yenilenmesi şartıyla, birinci yenilemede %15, ikinci yenilemede %20 ve üçüncü yenilemede %30 oranında indirim yapılır. Kısa müddetli poliçelerde hasarsızlık indirimi yapılmaz.

Deprem ve Yanardağ Püskürmesi, Aile Destek Sigortası, Anadolu Hizmet, Anadolu Acil Sağlık Hizmetleri ve Konut Mini Onarım primleri hasarsızlık indirimi kapsamı dışındadır.

%100 rücu edilen hasarlar Hasarsızlık İndirimi uygulamasını etkilemez. Hasarsızlık indiriminde bütün branşlar toplu olarak değerlendirilecektir.

2.12. Hasars›zl›ğ›n Bozulmamas›

Sigorta süresi içinde, sigortal› konutta meydana gelecek hasarlar›n toplam›n›n, toplam sigorta bedelinin binde 5’ini aflmamas› durumunda, hasars›zl›k bozulmaz. Poliçede yer alan hasars›zl›k kademesi yenilemede artt›r›lmaks›z›n uygulan›r. Oran›n binde 5’i aflmas›

durumunda ise, yenilemede hasars›zl›k kald›r›l›r.

2.13. Kirac› Klozu

‹flbu poliçe kapsam›nda binada ve bina sahibine ait diğer k›ymetlerde meydana gelebilecek hasarlarda, tazminat ödemesi, bina sahibine yap›lacakt›r. Dolay›s› ile, kirac› s›fat›yla poliçeye konu olan özel/tüzel kifli veya kiflilerin herhangi bir tazminat hakk› yoktur.

2.14. Konut Çokluğu ‹ndirimi

Söz konusu indirim yenilemesi gelen ve/veya yeni düzenlenecek bina teminatı olan

poliçelerde, bildirilen müşteri numarasına ait başka bir bina teminatı olan Konut Paket Poliçesi olup olmadığı sistem tarafından kontrol edilmek suretiyle gerçekleştirilir. Uygulanacak %10 indirim, Deprem ve Yanardağ Püskürmesi, Aile Destek Sigortası, Anadolu Hizmet, Anadolu Acil Sağlık Hizmetleri ve Konut Mini Onarım kapsam dışında tutularak, diğer tarife fiyatlarının tümüne uygulanır.

2.15. Makine K›r›lmas› Özel fiart›

Sigortalı konuta ve binaya ait her türlü mekanik aksam “Makine Kırılması Sigortası Genel Şartları” çerçevesinde teminat altına alınmıştır. Söz konusu makine ve ekipmanlara iliflkin sigorta bedeli, bina bedelinin %10’udur. Modeli 10 y›ldan eski cihazlar teminat haricidir.

Poliçede bina ve makine kırılması teminatı alınmış ancak eşya teminatı alınmamış ise kombi ve tesisatı makine kırılması teminatına dahildir.

2.16. Taşınmaz Mala Bağlı Hukuksal Koruma Teminatı

Sigortacı, sigortalıya poliçede gösterilen taşınmaz ve taşınabilir malın tamamının veya bir bölümünün poliçede gösterilmek kaydı ile kiralayanı, kiracısı veya aynı hak sahibi sıfatlarından biri veya hepsine bağlı olarak doğabilecek uyuşmazlıklar için koruma sağlar.

Poliçede yer alan teminatlarla ilgili genel şartlarla öngörülen hallerden doğmak kaydı ile ödenecek giderlerden, avukatlık ve danışma ücretleri, avukatlık ve danışmanlık asgari ücret tarifesi ile sınırlıdır. Bu poliçe ile temin edilen hukuksal koruma teminatının limiti olay başı ve yıllık toplamda poliçede belirtilen tutar ile sınırlıdır.

ZORUNLU DEPREM S‹GORTASI ‹LE ‹LG‹L‹ UYARI

Say›n sigortal›m›z,

09.05.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanunu”

gereği, Zorunlu Deprem Sigortası’nı yaptırmak yasal bir zorunluluktur.

H

angi binalar Zorunlu Deprem Sigortas› kapsam›nda?

• 634 say›l› Kat Mülkiyeti Kanunu kapsam›ndaki bağ›ms›z bölümler,

• Tapuya kay›tl› ve özel mülkiyete tabi tafl›nmazlar üzerinde mesken olarak infla edilmifl binalar ile bu binalar›n içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullan›lan bağ›ms›z bölümler,

• Doğal afetler nedeni ile devlet taraf›ndan yapt›r›lan veya verilen kredi ile yap›lan meskenler,

Halen flirketimizden sigortal› bulunan mülkünüz bu tan›mlara uyuyor ise, Zorunlu Deprem Sigortas› yapt›rman›z gerekliliğini hat›rlatmak isteriz.

B

u poliçe ile SAĞLANMAYAN teminatlar neler?

Zorunlu Deprem Sigortas›, sigorta konusunu oluflturan binan›z› sadece Hazine

Müsteflarl›ğ›’nca belirlenen metrekare inflaat maliyetini ve azami sigorta bedelini aflmamak üzere teminat alt›na al›r. Bina değerinin Zorunlu Deprem Sigortas› değerini aflan k›sm› ile beraber eflya, demirbafl, emtia gibi muhteviyat›n›z›n da deprem riskine karfl› sigortalanmas›

için size yard›mc› olmaya haz›r›z.

Z

orunlu Deprem Sigortan›z› nas›l yapt›rabilirsiniz?

Zorunlu Deprem Sigortas› yapt›rmak veya bu poliçe ile karfl›lanmayan risklere karfl›

varl›klar›n›z› teminat alt›na almak için acentelerimize, Türkiye ‹fl Bankas› flubelerine veya doğrudan Anadolu Sigorta’ya baflvurabilirsiniz.

Zorunlu Deprem Sigortas› bulunmayan binalar için ihtiyari deprem teminat› verilmesi, bu konudaki mevzuat gereği mümkün değildir. Eğer flirketimize Zorunlu Deprem Sigortas› poliçe bilgilerinizi ulaflt›rmad›ysan›z, bu poliçenize ihtiyari deprem teminat› veremediğimizi, daha önce verilen ihtiyari deprem teminatlar›n› ise kald›rmak zorunda kald›ğ›m›z› bildiririz. Yeniden ihtiyari deprem teminat› almak için acentenizi ya da flirketimizi aray›n›z.

Sayg›lar›m›zla,

ANADOLU ANON‹M TÜRK S‹GORTA fi‹RKET‹

Benzer Belgeler