• Sonuç bulunamadı

7.6.6.2.4.3 Hizmet betiklerini yürütme

6. Yeni kuralı kaydetmek için Bitir'ı tıklatın

8.1.11.2 Gelişmiş ayarlar

Aşağıdaki seçenekler, hata ayıklamak ve uygulamanın davranışını analiz etmek için faydalıdır:

· Yüklenmesine her zaman izin verilen sürücüler - Seçili sürücüler, kullanıcı kuralı tarafından açıkça engellenmediği takdirde yapılandırılan filtreleme modundan bağımsız olarak her zaman yüklenebilir.

· Engellenen tüm işlemleri günlüğe kaydet - Engellenen tüm işlemler HIPS günlüğüne yazılır.

· Başlangıç uygulamalarında değişiklik meydana geldiğinde bildir - Sistem başlangıcına her uygulama eklendiğinde veya buradan her uygulama kaldırıldığında bir masaüstü bildirimi görüntüler.

127

8.1.11.2.1 Yüklenmelerine her zaman izin verilen sürücüler

Bu listede görünen sürücülerin, kullanıcı kuralı tarafından açıkça engellenmemesi halinde, HIPS filtreleme modundan bağımsız olarak yüklenmesine her zaman izin verilir.

Ekle - Yeni bir sürücü ekler.

Düzenle - Seçili bir sürücünün yolunu düzenler.

Kaldır - Sürücüyü listeden kaldırır.

Sıfırla - Sistem sürücülerinden oluşan bir grubu yeniden yükler.

NOT

Manuel olarak eklediğiniz sürücülerin dahil edilmesini istemiyorsanız Sıfırla öğesini tıklatın. Birçok sürücü eklediyseniz ve bunları listeden manuel olarak silemiyorsanız bu seçenek kullanılabilir.

8.2 Güncelle

Güncelle ayarları seçenekleri Güncelle > Genel bölümü altında Gelişmiş ayarlar penceresinde bulunur (klavyenizde F5 tuşuna basın). Bu bölüm, kullanılan güncelleme sunucuları gibi güncelleme kaynağı bilgilerini ve bu sunucular için kimlik doğrulama verilerini belirtir.

NOT

Güncellelerin düzgün bir şekilde indirilmesi için tüm güncelleme parametrelerini doğru doldurmanız önemlidir.

Güvenlik duvarı kullanıyorsanız ESET programınızın İnternet iletişimi (örneğin, HTTP iletişimi) kurmasına izin verildiğinden emin olun.

Genel

· Kullanılmakta olan Güncelle profili seçili profil açılır menüsünde görüntülenir. Güncelleyle ilgili sorunlar yaşıyorsanız geçici güncelleme önbelleğini temizlemek için Temizle öğesini tıklatın.

Güncel olmayan virüs imza veri tabanı uyarıları

· Maksimum veri tabanı yaşını otomatik olarak ayarla / - Maksimum süreyi (gün olarak) ayarlamanıza izin verir. Bu sürenin sonunda virüs imza veri tabanının güncel olmadığı bildirilir. Varsayılan değer 7'dir.

Geri Dönüş

Virüs veri tabanının ve/veya program modüllerinin yeni güncellemesinin kararsız veya bozuk olduğundan şüpheleniyorsanız, önceki sürüme geri alabilir ve belirlediğiniz bir süre boyunca güncellemeleri devre dışı bırakabilirsiniz. Alternatif olarak, önceden devre dışı bıraktığınız güncellemeleri süresiz bir şekilde ertelemişseniz etkin hale getirebilirsiniz. ESET File Security, Geri al özelliğiyle kullanmak için virüs imza veri tabanının ve program modüllerinin sistem görüntülerini kaydeder. Virüs veri tabanı sistem görüntüleri oluşturmak için Güncelle

dosyalarının sistem görüntülerini oluştur seçeneğini etkin durumda bırakın. Yerel olarak kaydedilen sistem görüntülerinin sayısı alanı, daha önce kaydedilen virüs veri tabanı sistem görüntüleri sayısını tanımlar.

ÖRNEK

10646 sayısının virüs imza veri tabanının en yeni sürümü olduğunu varsayalım. 10645 ve 10643 virüs imza veri tabanı anlık görüntüleri olarak kaydedilir. Bilgisayar kapatıldığından ve 10644 indirilmeden önce daha yeni bir güncelleme kullanılabilir duruma geldiğinden 10644'ün kullanılabilir olmadığına dikkat edin. Yerel olarak

kaydedilen sistem görüntülerinin sayısı 2 olarak ayarlanmışsa ve Geri al öğesini tıklatırsanız virüs imza veri tabanı (program modülleri de dahil) sürüm numarası 10643'e geri yüklenir. Bu işlem biraz zaman alabilir. ESET File Security ana program penceresinde Güncelle bölümünde virüs imza veri tabanı sürümünün geri döndürülüp döndürülmediğini kontrol edin.

Profiller

129 Yeni profil oluşturmak için, Profil listesi öğesinin yanındaki Düzenle seçeneğini tıklatıp kendi Profil adınızı girdikten sonra Ekle öğesini seçin. Profili şu seçeneklerle Düzenleyebilirsiniz:

Temel

Güncelle türü - Açılır menüden kullanılacak olan güncelleme türünü seçin:

· Düzenli güncelleme - Varsayılan olarak, güncelleme dosyalarının en az ağ trafiğine sahip ESET sunucusundan otomatik olarak indirilmesini sağlamak için Güncelle türü Düzenli güncelle olarak ayarlanır.

· Sınama modu güncellemesi - Dahili sınamadan geçen ve kısa bir süre sonra genel olarak kullanılabilir duruma gelecek güncellemelerdir. En son algılama yöntemlerine ve düzeltmelere erişim elde ederek sınama modu güncellemelerini etkinleştirme avantajından faydalanabilirsiniz. Ancak, sınama modu güncellemeleri her zaman yeterince kararlı olmayabilir ve maksimum kullanılabilirlik ve kararlılık gerektiren üretim sunucularında ve iş istasyonlarında KULLANILMAMALIDIR.

· Gecikmeli güncelleme - Özel güncelleme sunucularından güncelleme gerçekleştirilmesine izin verir ve en az X saat gecikme ile virüs veri tabanlarının yeni sürümlerini sağlar (ör. gerçek bir ortamda test edilmiş ve bu nedenle kararlı olarak değerlendirilen veri tabanları).

Başarılı güncelleme hakkında bildirimi devre dışı bırak - Ekranın sağ alt köşesindeki sistem tepsisi bildirimini kapatır. Tam ekran bir uygulama veya oyun çalıştırılıyorsa bu seçeneğin belirlenmesi yararlı olacaktır. Sunum modunun tüm bildirimleri kapattığını lütfen unutmayın.

Çıkarılabilir medyadan güncelle - Oluşturulan yansıtmayı içermesi halinde çıkarılabilir medyadan güncelleme yapmanıza olanak sağlar. Otomatik seçildiğinde güncellemeler arka planda çalışır. Güncelle iletişim kutularını göstermek istiyorsanız Her zaman sor seçeneğini belirleyin.

· Güncelle sunucusu menüsü, varsayılan olarak Otomatik seç şeklinde ayarlanır. Güncelle sunucusu,

güncellemelerin depolandığı konumdur. ESET sunucusu kullanıyorsanız varsayılan seçeneği seçili bırakmanızı öneririz.

Yerel HTTP sunucusu (Yansıtma olarak da bilinir) kullanırken, güncelleme sunucusu şu şekilde ayarlanmalıdır:

http://bilgisayar_adi_veya_IP_adresi:2221

SSL kullanan yerel HTTP sunucusu kullanırken, güncelleme sunucusu şu şekilde ayarlanmalıdır:

https://bilgisayar_adi_veya_IP_adresi:2221

Yerel paylaşılan klasör kullanırken, güncelleme sunucusu şu şekilde ayarlanmalıdır:

\\computer_name_or_its_IP_address\shared_f older

· Yansıtma'dan güncelleme

Güncelle sunucuları için kimlik doğrulama satın aldıktan sonra oluşturulan ve size gönderilen Lisans anahtarı'nı temel alır. Yerel Yansıtma sunucusu kullanıldığında güncellemeleri almadan önce Yansıtma sunucusunda oturum açmak için istemcilerin kimlik bilgilerini tanımlayabilirsiniz. Varsayılan olarak, doğrulama gerekmez ve Kullanıcı adı ve Parola alanları boş bırakılır.

· Güncelle modu

· HTTP Proxy

· LAN'a bağlanma yöntemi

· Yansıtma