• Sonuç bulunamadı

11.848.400 150.000 11.998.400Güçlendirilecek bina sayısı

FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU

11.848.400 150.000 11.998.400Güçlendirilecek bina sayısı

Geçici konut tahsisi yapılan hak sahibi sayısı

Dönüşüm alanlarında geçici konut tahsisi yapılan hak sahiplerinin takibi için bu performans göstergesi belirlenmiştir.

Konut veya işyeri teslim edilen hak sahibi sayısı

Dönüşüm alanlarında konut veya işyeri teslimi yapılan hak sahiplerinin takibi için bu performans göstergesi belirlenmiştir.

Altyapı etüdü sayısı

Altyapı projesi sayısı

Faaliyetler 2013 Yılı Kaynak İhtiyacı (TL) Afet riskli alanlardaki dönüşüm uygulamaları

faaliyeti

Altyapı etüd ve projelerin yapılması faaliyeti GENEL TOPLAM

27 FAALİYET ADI Afet riskli alanlardaki dönüşüm uygulamaları faaliyeti

FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU

İDARE ADI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERFORMANS

HEDEFİ PH 12. Afet riskli alanlarda dönüşüm uygulamaları yapılacaktır.

Borç Verme SORUMLU

HARCAMA BİRİMİ

27.01.34.00 ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Kanun kapsamında belirlenecek riskli alanlarda;

Mevcut durum tespiti yapılarak, alan içersindeki mülkiyet durumu tespit edilecek, kanun uyarınca hak sahiplikleri belirlenecektir.

Bu sürece paralel bir biçimde belirlenmiş alanda hak sahiplikleri, ihtiyaçlar ve çevresel bütünlüğe de dikkat edilerek yeni bir mekansal tasarım projesi yapılacaktır.

Yeni mekansal tasarım projesine göre mülkiyet durumlarına göre verilebilecek konutlar dahilinde hak sahipleri ile anlaşmalar yapılacak, anlaşma yapılan konutların boşaltılması ve yıkımı

sağlanacaktır.

Anlaşma sağlanamayan hak sahiplerinin taşınmazlarının kamulaştırma ve/veya acele

kamulaştırma işlemleri yapılacak, bu işlemlerden sonra bu taşınmazların da boşaltılması ve yıkımı sağlanacaktır.

Arsa haline gelen taşınmazların maliklerince değerlendirilmesi sağlanacak, yapılacak yeni konutlarla ilgili iskan işlemleri gerçekleştirilecektir.

Ekonomik Kod Personel Giderleri

SGK Devlet Primi Giderleri Mal ve Hizmet Alım Giderleri Cari Transferler

Sermaye Giderleri Sermaye Transferleri

Toplam Kaynak İhtiyacı Toplam Bütçe Kaynak İhtiyacı Bütçe

Toplam Bütçe Dışı Kaynak İhtiyacı

27 FAALİYET ADI Altyapı etüd ve projelerin yapılması faaliyeti

FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU

İDARE ADI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERFORMANS

HEDEFİ PH 12. Afet riskli alanlarda dönüşüm uygulamaları yapılacaktır.

Borç Verme SORUMLU

HARCAMA BİRİMİ

27.01.34.00 ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bakanlar Kurulunca belirlenecek afet riskli alanlarda, yapılacak kentsel dönüşümlerin

gerçekleştirilmesi amacıyla altyapı sistemlerine ait, katlı ve köprülü kavşak gibi yapılar ile diğer altyapı sistemlerinin her türlü etüd ve projelerinin yapılması faaliyeti kapsamında mahalli idarelerin söz konusu alanlarda yürütülen altyapı sistemleriyle ilgili tesislerinin projelerinin

yapılmasında, ülkemiz şartlarına en uygun sistem ve teknolojilerin kullanılması sağlanacak, kentsel altyapı yatırımlarına ait projelerin gerçekleştirilmesinde yerel yönetimlere verilecek mali ve teknik danışmanlık hizmetleri daha etkin bir hale getirilecektir. Talepte bulunan yerel yönetimlerin altyapı tesislerine ait her türlü etüt, plan proje ve keşifleri yapılacaktır.

Ekonomik Kod Personel Giderleri

SGK Devlet Primi Giderleri Mal ve Hizmet Alım Giderleri Cari Transferler

Sermaye Giderleri Sermaye Transferleri

Toplam Kaynak İhtiyacı Toplam Bütçe Kaynak İhtiyacı Bütçe

Toplam Bütçe Dışı Kaynak İhtiyacı

27

Dönüşüm, yenileme ve transfer alanlarının belirlenmesi, bu alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların tesbiti, arsa ve arazileri düzenleme ve değerleme, hak sahipliği, uzlaşma, kamulaştırma, finansman düzenlemeleri iş ve işlemleri ile dönüşüm alanlarındaki altyapı projeleri yapılacaktır.

PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

İDARE ADI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

AMAÇ

Sağlıklı, güvenli ve mekân kalitesi yüksek yerleşmeleri

oluşturmak için; mekânsal planlama, afet zararlarını önlemeye yönelik kentsel dönüşüm proje ve uygulamaları ile altyapı hizmetlerini yürütmek, ulusal coğrafi bilgi sistemini kurmak.

PERFORMANS HEDEFİ Ülke genelinde afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapılarla ilgili iş ve işlemlerin finansmanı sağlanacaktır.

Orta Vadeli Programda “Ülke genelinde doğal afet riski taşıyan yerleşim yerleri afet risk düzeyine göre önceliklendirilecek, riskin planlı bir şekilde azaltılmasına yönelik teknik ve mali çalışmalar sonuçlandırılacak, halkın bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler yürütülecektir. iv) Güçlendirme ve dönüşüm ihtiyacı olan yerleşim yerleri ve kamu binaları için programlar geliştirilecektir.“

belirlemesi ve 6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak uygulamalar çerçevesinde ihtiyaç duyulacak kaynak ihtiyacının finansmanına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir.

6306 sayılı Kanun ile Bakanlığımıza verilen yetkiler çerçevesinde belirlenecek riskli alanlarda ve bu alanlar dışındaki alanlarda bulunan riskli yapıların dönüşümü için bankalar tarafından kullandırılan kredilere sağlanacak faiz desteği konusunda Hazine Müsteşarlığınca yapılacak yasal düzenleme sonrasında verilecek faiz desteğinin etkinleştirilmesine ve yeterli kaynak bulunmasına

çalışılacaktır. Bu hususa yönelik düzenlemeler yapılacaktır.

Afet riski altındaki alanlar ve bu alanlar dışındaki alanlarda bulunan riskli yapıların dönüşümü için Bakanlık tarafından kullandırılan krediler etkinleştirilecek, buna yönelik düzenlemeler yapılacaktır.

Afet riski altındaki alanların dönüşümü için sağlanacak destekler etkinleştirilecek, finansal araçlar çeşitlendirilecek, kamu-özel ortaklığı modelinin uygulanabilirliği araştırılarak, bu süreçlere yönelik düzenlemeler yapılacaktır.

Performans Göstergeleri Kaynak aktarımı yapılan kurum sayısı

6306 sayılı Kanun kapsamındaki uygulamalarda kullanılmak üzere dönüşüm projeleri özel hesabından TOKİ, İdare ve İller Bankası Anonim Şirketine kaynak aktarabilir. Bu gösterge ile kaynak aktarılan kurumların takibi amaçlanmaktadır.

Verilen tespit kredisi sayısı

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilebilecek yapılar için kullandırılacak kredinin takibi amaçlanmaktadır.

3 0 6000

4 0 400

5 0 5000

6 0 10000

Bütçe Bütçe Dışı Toplam

1 732.240.333 167.590.000 899.830.333

732.240.333 167.590.000 899.830.333