• Sonuç bulunamadı

Gön lü me Bir Kra li çe

Belgede BİR GEN CİN FER YA DI (sayfa 70-74)

Gön lü me Bir Kra li çe

B

u ruh ha li için de çok ba şa rı lı bir ta le be ol mam bek le ne mez di. Ko le ji kör to pal bi tir dik ten son ra, yi ne pa ra nı zın o müt hiş gü cüy le özel bir üni ver si te den bir Hu kuk dip lo ma sı al dım.

Tat min ol muş tu nuz. Yurt dı şı na ge zi ye git ti ğim hal-de, çev re ni ze, "Mas tır için Ame ri ka'ya git ti" di ye ya-lan söy ler ken de sı kıl ma dı nız.

Şim di sı ra da, övü ne ce ği niz en önem li bö lüm var dı;

ev li lik. Bir hol ding sa hi bi nin ve si zin gi bi ün lü bir ai-le nin ço cu ğu, her ne ka dar Ame ri ka'da mas tı rı nı (!) ta mam la mış da ol sa, si ze gö re, ken di gön lü ne gö re bir eş seç me akıl ve hür ri ye tin den yok sun dur. Bu ta ma-men bir man tık ve bi raz da iş ev li li ği ol ma lı dır.

Sos ye te nin ve iş dün ya sı nın, ma ga zin ba sı nı na mal-ze me ol muş, man şet le re geç miş man ken gö rü nüm lü ne ka dar kı zı var sa, bir lis te ha lim de önü me ge tir di-niz. Önüm de si zin gi bi, "ai le" kur du ğu nu sa nan kö tü ama can lı bir ör nek du rur ken bu isim ler den her han-gi bi ri ne "Evet" de mem müm kün de ğil di. Sağ du yum bu nu şid det le red de di yor du. Si zin lis te niz ve ev li lik da yat ma nız ve be nim sağ du yum bir ara ya ge lin ce bir fık ra yı ha tır lat tı.

70 Bİ R G E N C İ N F E R Y A D I

Bir iş ada mı, uçak la Pa ris'e gi de cek miş. İçin den yük se len bir ses duy muş;

– Sa kın bu gün o uçak la uç ma.

Adam net ola rak duy du ğu bu se se uy muş. Bi le ti ip-tal et tir miş. Bin me di ği uçak düş müş ve yol cu lar dan kur tu lan ol ma mış.

Bir müd det son ra, lo kan ta da ta vuk ıs mar la mış ken, için de ki ses yi ne yük sel miş;

– Sa kın o ye me ği ye me.

Ye me miş. Ve son ra dan öğ ren miş ki o gün o lo kan ta-da ta vuk yi yen ler ze hir len miş.

Bir fir ma ya yük lü bir mik tar da mal gön de re ce ği gün, için de ki ses ge ne yük sel miş;

– Sa kın o ma lı gön der me.

Er te si gün ler de ba sın, mal gön der me di ği fir ma nın iflas ha be ri ni ver miş. Ma lı gön der me mek le çok isa-bet li bir iş yap tı ğı nı an la mış.

İçin de ki ses yi ne yük se lir ken:

– Sen kim sin kar de şim? di ye sor muş.

Ses ce vap ver miş:

– Ben se nin sağ du yu num.

– Bak sağ du yu kar de şim. Sa na te şek kür ede rim.

Be ni uçak ka za sın dan, ze hir len mek ten ve iflas eden fir ma ya mal ver mek ten cay dır dın.

– Eee, de miş sağ du yu.

– Ee esi var mı, ev len di ğim za man ne re dey din?

***

G ö n l ü m e B i r K r a l i ç e 71

Yıl lar son ra, sağ du yu ma, "Ev len di ğim za man ne re-dey din?" de me mek için çok dik kat et mek zo run day-dım. Onun için, si zin övün me mal ze me si ya pa bi le ce-ği niz, bil mem han gi sos ye te ye men sup, bil mem han gi fab ri ka la rın sa hi bi bir ba ba nın kı zı nı al ma ya ya naş-ma dım.

Ba bam her za man ki si nir li ve ken din den emin ha-liy le, bel ki be nim duy ma dı ğı mı sa na rak bel ki de özel-lik le du yur ma ya ça lı şa rak yük sek ses le ko nu şu yor du;

– Ya hu bu oğ lan de li. Val la hi de li. Al tın da sı fır ara-ba sı, ha zır ya tı, ka tı. Ev len mem de ev len mem. Psi-ko lo ga gö tür mek la zım. Şu kriz or ta mın da böy le si ne dört ba şı ma mur ev li lik kim ya pa bi lir. Hil ton'da dü-ğün. Ama be ye fen di ya naş mı yor. Ev len di ğin de hiç bir ek si ği ol ma ya cak. Na sıl ge çi ni rim der di yok. On lar ca ge lin ada yı. Da ha der di ne bu nun?

Ma vi ve se rin su la ra ba kar ken, gön lü mün kra li çe si-ni ara dım. Bu kra li çe si zin sun du ğu nuz lis te de yok tu.

Ben, per de le ri ni tak sit le ala bi len bir çift ol ma yı, ba na tek lif et ti ği niz, si ze gö re rü ya gi bi bir dü ğün le bir ara ya ge le bi le ce ğim ama içi min tam ısınmadığı bir kız la ev len me ye ter cih ede rim.

Si ze gö re bu, sü rüm sü rüm sü rün me nin baş ka bir adı dır ama, sev di ğin bi riy le be ra ber sü rün me nin zev-ki ni de ya ba na at ma mak la zım.

Fre kans la rı mız tut ma dı an ne. Ba na biç ti ği niz da-mat el bi se si ha yal le ri me dar gel di.

Belgede BİR GEN CİN FER YA DI (sayfa 70-74)

Benzer Belgeler