• Sonuç bulunamadı

FMO TMMOB İlişkileri

FMO IV. Öğrenci Yaz Kampı Gerçekleştirildi

4.11. FMO TMMOB İlişkileri

Odamız bağlı olduğu birlik ile dönem içerisinde uyumlu çalışmalar yapmış, 24 aylık dönemde de Birliğin kurularında yer alan üyelerimiz bu kurulların ça-lışmalarında aktif görev almış ve katkı sağlamışlardır. Birlik Yönetim Kurulu

üyelerimiz Yönetim Kurulu toplantılarına düzenli katılarak Birlik-Oda iletişimini ilk elden düzenli bir şekilde sağlamışlardır. Yasal düzenlemelere, kanunlara ve kararnamelere ilişkin tüm konularda zamanında görüş oluşturularak Birliğimi-ze iletilmiştir. Birlik-Oda ilişkilerinin önemli bir unsuru olan mali konulardaki Oda yükümlülüğümüz de zamanında, düzenli, eksiksiz olarak yerine getirilmiş-tir. Odamızın TMMOB yönetim kurulu üyesi Sn. Ekrem POYRAZ 44. Dönem TMMOB yürütme kuruluna seçilerek odamızı en iyi bir şekilde temsil etmiştir.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 44. Genel Kurul Duyurusu

TMMOB 44. Olağan Genel Kurulu 26-28 Mayıs 2016 tarihlerinde Yenima-halle Nazım Hikmet Kültür Merkezi`nde, seçimler 29 Mayıs 2016 tarihinde TM-MOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi`nde yapılacaktır. Genel Kurul gündemine ha-berin devamından ulaşabilirsiniz.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 44. Olağan Genel Kurul Gündemi

26 -29 Mayıs 2016

Gündem

1. Açılış ve Divan Seçimleri,

2. Saygı Duruşu ve Anıtkabir Çelenk Komisyonu Seçimi, 3. Gündemin Karara Bağlanması,

4. Yönetim Kurulu Başkanı‘nın Açış Konuşması, 5. Konukların Konuşmaları,

6. Komisyonların Seçimi, -Yönetmelikler Komisyonu -Kararlar Komisyonu

-Mali İşler ve Bütçe Komisyonu

-Genel Kurul Sonuç Bildirgesi Komisyonu

7. Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Yüksek Onur Kurulu Çalışma Ra-porlarının Okunması, Görüşülmesi,

8. 42. Dönem Yönetim Kurulu‘nun Aklanması,

9. Komisyon Raporlarının Görüşülmesi ve Karara Bağlanması,

10. Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Yüksek Onur Kurulu Adaylarının Açıklanması,

11. Dilek ve Öneriler 12. Seçimler

TMMOB 44. Olağan Genel Kurulu, 26-29 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleş-tirildi. Kocatepe Kültür Merkezi’nde üç gün süren Genel Kurul, 29 Mayıs Pazar günü TMMOB Teoman ÖZTÜRK Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisinde yapılan se-çimle sona erdi. Genel Kurulda, 10 Ekim katliamının burukluğu yansıyan açılış konuşmalarında, ülkenin içinden geçtiği karanlık dönemde gerçekleştirilen TM-MOB Genel Kurulu’nun daha da önemli hale geldiği ifade edilirken, gerici-faşist yönetim anlayışına karşı ortak mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Genel Kurul çalışmalarına Divan’ın oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkan-lığı’na Şehir Plancıları Odası’ndan Ü. Nevzat UĞUREL seçilirken, Divan Baş-kan Yardımcılığı’na Peyzaj Mimarlar Odası’ndan Necla YÖRÜKLÜ ve Makina Mühendisleri Odası’ndan Nusret Doğan ALBAYRAK; yazman üyeliklere ise Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Murat KOCAMAN, İç Mimarlar Odası’ndan Hanze GÜRKAŞ, Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan Ümit UZUNHASANOĞLU ve Mimarlar Odası’ndan Elif GÜVEN getirildi.

Genel Kurulda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Anıtkabir Çelenk Komisyonu oluşturuldu. Gündemin oylanarak kabul edilmesi sonrası 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Genel Kurula katılan delegeler ve konuklar, gösterimi-nin sonunda Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde yaşamını yitirenleri ayakta alkışladılar.

29 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Teoman ÖZTÜRK öğrenci evinde yapılan seçimler sonucu TMMOB’nin 44. Dönem yeni yönetim Kurulu belirlendi.

Yönetim Kurulu yaptığı ilk toplantıda Başkan, II. Başkan, Sayman üye ve Yürütme Kurulunu seçerek göreve başladı.

TMMOB Yürütme Kurulu şöyle oluştu:

Başkan Emin KORAMAZ (Makina Mühendisleri Odası) II. Başkan Züber AKGÖL (İnşaat Mühendisleri Odası) Sayman Bahattin ŞAHİN (Mimarlar Odası)

Üye Ekrem POYRAZ (Fizik Mühendisleri Odası)

Üye Ali Fahri ÖZTEN (Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası)

Üye Mehmet BESLEME (Kimya Mühendisleri Odası)

Üye Mehmet TORUN (Maden Mühendisleri Odası)

Üye Cengiz GÖLTAŞ(Elektrik Mühendisleri Odası

Üye Turhan TUNCER(Ziraat Mühendisleri Odası)

Üye Kemal Zeki TAYDAŞ(Gıda Mühendisleri Odası)

4.11.1 TMMOB YK-Oda Başkanları Toplantısı Yapıldı

Dönem içerisinde mesleğimiz ve ülkemizde gelişen meslek alanlarımızla ilgili gelişmelere pareler olarak zaman zaman Oda başkanları toplantıları yapıldı. TM-MOB Yönetim Kurulu ve Oda Başkanları toplantısı yapıldı.

-TMMOB Yönetim Kurulu ve Oda Başkanları Ortak Toplantısı 18 Haziran 2014 tarihinde TMMOB Teoman ÖZTÜRK Öğrenci Evi Sosyal Tesisinde ger-çekleştirildi. Toplantıda TMMOB 43. Dönem Çalışma Programına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

- TMMOB Yönetim Kurulu ve Odaların yeni oluşan yönetim kurulu temsilci-leri 13 Nisan 2016 Çarşamba günü düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

- TMMOB 44. Çalışma Döneminin ilk Yönetim Kurulu-Oda Başkanları top-lantısı “Çalışma Programı” gündemiyle 16 Haziran 2016 tarihinde yapıldı.

- MMO Suat Sezai Gürü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; TM-MOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ, Genel Kurul’da alınan karar-lar doğrultusunda belirlenen mücadele başlıkkarar-ları ve yapılması planlanan etkin-liklerle, oluşturulacak çalışma grupları hakkında bilgi verdi. Daha sonra söz alan Oda yöneticileri de çalışma programına ilişkin görüş ve önerilerini aktardılar.

- TMMOB Yönetim Kurulu-Oda Başkanları ikinci toplantısı 30 Haziran 2016 tarihinde “Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı” ve “Atatürk Havalimanı’na ger-çekleştirilen terör saldırısı” gündemleriyle düzenlenen toplantı MMO Suat Sezai Gürü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

-TMMOB Yönetim Kurulu ile Oda Başkanları Toplantısı 23 Temmuz 2016 tarihinde “15 Temmuz Darbe Girişimi ve OHAL çerçevesinde ülkedeki son geliş-meler, TMMOB’ye olası etkileri ve örgütsel tutum” gündemiyle yapılan toplantı MMO Suat Sezai Gürü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

- TMMOB Yönetim Kurulu ile Oda Başkanları Toplantısı 25 Ekim 2016 tari-hinde Odaların denetlenme girişimi ve TMMOB’ye yönelik saldırılar gündemiy-le MMO Suat Sezai Gürü Toplantı Salonu’nda gerçekgündemiy-leştirildi.

- TMMOB Yönetim Kurulu ile Oda Başkanları Toplantısı “ İdari ve mali de-netim sürecine ilişkin değerlendirme” gündemiyle 8 Aralık 2016 tarihinde TM-MOB’de gerçekleştirildi.

Kurulu’nun 21 Ocak 2017 tarih ve 138 sayılı kararı gereği referandum süreci-ne ilişkin yürütülecek mücadele programı gündemi ile 30 Ocak 2017 tarihin-de MMO Suat Sezai Gürü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

-TMMOB Yönetim Kurulu, bağlı Odaların Başkan ve Sekreter/Yazman Üye-leri ile 03 Mayıs 2017’de Mimarlar Odası toplantı salonunda “Anayasa Değişik-liği Referandum Sürecinin Değerlendirilmesi” gündemli bir toplantı gerçekleş-tirdi.

-TMMOB Yönetim Kurulu ile Oda Başkanları Toplantısı, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın talebi ile açılan davada Ankara 24. Asliye Hukuk Mah-kemesi’nin 25 Eylül 2017 tarihinde açıkladığı kararla Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun görevine son verilmesi ve oda seçimlerinin oda ana yönet-meliğine göre yenilenmesi” gündemiyle 25 Eylül 2017 tarihinde TMMOB’de gerçekleştirildi.

-TMMOB ve bağlı Odaların Yönetim Kurulu Başkanları 27 Eylül 2017 tari-hinde İMO Teoman Öztürk Toplantı Salonu’nda kitlesel bir basın toplantısı dü-zenleyerek “Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu’nun Yanındayız! Darbe Hukukuna, Anayasa İhlaline Ve Hukuk Dışı Kararlara Direneceğiz” dediler.

4.11.2 TMMOB Oda Sekreterleri Toplantısı Yapıldı

Dönem içerisinde TMMOB’ye bağlı odaların sekreter üyeleri farklı tarihler-de, TMMOB Yönetim Kurulunun belirlediği gündem ile toplantılar yapmıştır. Odamız Yazman üyesi Sn. Nurhak TATAR toplantılara katılarak Odamızın görüş ve önerilerini paylaşmıştır. Sn. TATAR’ın katılamadığı toplantılara Yönetim Ku-rulu üyemiz Sn. Hasan Can KARAKUŞ katılmışlardır.

-TMMOB 39.Dönem İkinci Oda Yazman Üyeler/Sekreterler toplantısı 13 Odanın ve TMMOB Yürütme Kurulunun katılımıyla 26 Haziran 2006 tarihinde “Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı”na karşı yapılacak etkinliklerin planlanması gündemi ile yapıldı.

- TMMOB Oda Sekreterleri (Yazman Üyeler) toplantısı 8 Ağustos 2016 tari-hinde TMMOB’de gerçekleştirildi.

-TMMOB Oda Sekreterleri ve Ankara İKK “SGK ve TMMOB arasında im-zalanan asgari ücret protokolün SGK tarafından tek taraflı iptali” gündemiyle 4 Temmuz 2017 tarihinde TMMOB’de toplandı.

4.11.3 TMMOB Danışma Kurulu Toplantıları

44. Dönem Danışma Kurulları TMMOB Yönetimi Kurulunun belirlediği tarih ve gündemler ile dört toplantı gerçekleştirilmiştir. Odamız TMMOB Delegeleri bu toplantılara katılım sağlamıştır.

-TMMOB 44. Dönem 1. Danışma Kurulu toplantısı 24 Eylül 2016 tarihinde İMO Teoman Öztürk Toplantı Salonu’nda yapıldı. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ’ın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda, ülke gündemi ve TM-MOB çalışmaları değerlendirildi. Danışma Kurulu toplantısına 346 kişi katıldı.

-TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ, açılış konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi, OHAL, cadı avına dönüşen görevden almalar konu-larına değindi. TMMOB’nin çalışma programıyla belirlenen mücadele alanları konusunda da bilgi veren KORAMAZ, TMMOB’nin Emek ve Demokrasi Güç-birliği’nden ayrılma gerekçelerini de anlattı.

-44. Dönem TMMOB II. Danışma Kurulu toplantısı, 11 Şubat 2017 tarihinde İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk toplantı salonunda gerçekleştirildi.

-Danışma Kurulu, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ’ın açış konuşmasıyla başladı. Ardından TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, 1. Danışma kurulu sonrası TMMOB’ye bağlı Odalar, İl Koordinasyon Kurulları, örgüt içi toplantıları, etkinlikler ve yayınlar konusunda geniş kapsamlı bir sunum yaptı.

-Tüm illerden katılımın yoğun olduğu TMMOB 2. Danışma Kurulu toplantısı kapsamında saat 12.00’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda; Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları, “TMMOB HAYIR Diyor” kampanyası kapsamını ve programını kamuoyu ile paylaştı.

-44. Dönem TMMOB III. Danışma Kurulu toplantısı, 27 Mayıs 2017 tarihin-de İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk toplantı salonunda gerçekleştirildi. -Danışma Kurulu, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ’ın açış konuşmasıyla başladı. Ardından TMMOB Genel Sekreteri Dersim GÜL, 2. Danışma kurulu sonrası TMMOB’ye bağlı Odalar, İl Koordinasyon Kurulları, örgüt içi toplantıları, etkinlikler ve yayınlar konusunda geniş kapsamlı bir sunum yaptı.

-44. Dönem TMMOB IV. Danışma Kurulu toplantısı, 11 Kasım 2017 tarihin-de İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk toplantı salonunda gerçekleştirildi. Danışma Kurulu, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ’ın açış konuşmasıyla başladı. Ardından TMMOB Genel Sekreteri Dersim GÜL, 3. Danışma kurulu sonrası TMMOB’ye bağlı Odalar, İl Koordinasyon Kurulları, örgüt içi toplantıları, etkinlikler ve yayınlar konusunda geniş kapsamlı bir sunum yaptı.

4.11.4 TMMOB Çalışma Grupları

44. Dönem TMMOB Çalışma Programında belirtilen ve oluşturulan pek çok çalışma gruplarına katılım sağlanmaya çalışılmıştır. Bu gruplarda çalışmak iste-yen üyelerimize mesaj ile duyuru yapılmış ve aşağıda belirtilen çalışma grupla-rında üyelerimiz yer almışlardır.

Mühendislik, Mimarlık ve Şehir Planlama Eğitimi Çalışma Grubu

Dönem içerisinde yapılan toplantılara Odamızı temsilen Sn. Murat ACAR katılım sağlanmış ve Çevre ve Orman Bakanlığının mevzuat düzenlemelerine görüşler hazırlanmış ve bakanlığa iletilmiştir.

Mesleki Denetim Çalışma Gurubu

Odamız adına toplantılara Sayman üyemiz Sn. Sinan ÖZGÜR katılmışlardır. Kadın Çalışma Grubu

Hemen hemen tüm odaların komisyona üye vererek desteklediği çalışma gru-bu, dönem içerisinde yoğun bir çalışma içerisinde olmuş gerçekleştirilen çalıştay-lar sonucu “V. Kadın Kurultayı’nı” gerçekleştirmiştir.

Odamızı temsilen Dr. Sibel TÜRKEŞ YILDIRIM ve Sema ZARARSIZ görev almışlardır.

Mali İşler Uygulama Esasları Çalışma Grubu

Dönem içerisinde TMMOB ve Odaların saymanları ve Odaların mali işler ile ilgili personellerin katıldığı toplantılarda, Oda Denetleme Kurularının Denetleme ile ilgili usul ve esaslar üzerinde çalışmalar yapılmış ve tüm odaların aynı de-netim prosedüründen geçmeleri için çalışmalar yapılmıştır. Toplantılara Sayman üyemiz Sn. Sinan ÖZGÜR katılmıştır.