• Sonuç bulunamadı

Dönem III. Danışma Kurulu Toplantısı

BÖLÜM - 4 30. DÖNEM ÇALIŞMALARI

İstanbul 3.Havalimanında kullanılacak yerli mermerde yüksek radyoak- radyoak-tivite iddiası ve yurt dışından mermer getirilmesi ne derece doğru?

30. Dönem III. Danışma Kurulu Toplantısı

Odamız 30. Dönem III. Danışma Kurulu 26.12.2017 tarihinde Odamız Genel merkezinde 18 üyenin katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda II. Danışma

Kurulun-dan sonra yapılan faaliyetler üyeler ile paylaşılmış, komisyon çalışmaları hakkın-da bilgiler verilmiştir.

Danışma Kurulu üyeleri faaliyetler ile ilgili görüş ve önerilerini yönetim ku-rulu ile paylaşmışlardır.

4.8. Ziyaretler

-T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Dr. Abdullah ZARARSIZ ve Fotovol-taik Enerji Komisyon Başkanı Sn. Prof. Dr. Aynur ERAY birlikte FotovolFotovol-taik

Çalıştayına davet için TC Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar

yardım-cısı Sn. Alpaslan BAYRAKTARI makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, Odamızın Güneş Elektrik enerjisi konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktarıp,

düzenleyeceğimiz Fotovoltaik çalıştayına davet edildi.

- Tıbbi Cihazlar Kurumu

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah ZARARSIZ, Sayman Üye Si-nan ÖZGÜR, üye Ali DOĞAN ve Medikal Fizik Komisyon Başkanı Doç. Dr.

Bahar DİRİCAN, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu Başkan yardımcısı Sn. Ali Sait SEPTİOĞLU’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette odamızın iyonlaştırıcı radyasyon yayan cihazlar ile ilgili çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılıp, kurumun yapacağı düzenlemelere katkı konula-bileceği ifade edilmiştir.

Sn. SEPTİOĞLU da FMO’nun tecrübelerinden faydalanılacağını belirtip, ko-nuyla ilgili daire başkanı ve teknik ekiple bundan sonra yapılacak çalışmalarda bilgi alış verişini mutlaka yapılması gerekliliğini ifade etmişlerdir.

Odamızın, Kurumun tıbbi cihazlar için yayınladığı muayene, kontrol ve kalib-rasyon yönetmeliğinde belirtilen Sorumlu Müdürlük ve Uzmanlık konularında eğitim vermek üzere çalışmalar yapıldığı belirtilmiştir.

- TSE Kalibrasyon Merkezi

Odamız Fotovoltaik Enerji komisyonu başkanı Prof. Dr. Aynur ERAY, üyeler Cenk YILDIRIM, Burçin NEKAYA ve yönetim kurulu başkanı Dr. Abdullah ZA-RARSIZ, TSE Ankara Kalibrasyon Merkezini ziyaret etti. Toplantıda TSE Mua-yene ve Gözetim Merkez Başkanlığı Grup başkanı Sn. O. Koray YENİGÜRBÜZ ve Güneş Elektrik Test Ölçüm Grup Koordinatörü Ebru BALİ hazır bulundular.

Odamız, YETAM ve TSE ile birlikte Ekim ayı içerisinde yapmayı plan-ladığı “Fotovoltaik Enerji Sistemlerde Performans ve Kalite” çalıştayının düzen-lenmesi konusunda yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirme yapıldı ve 11 Mart 2017 tarihinde Odamız genel merkezinde Düzenleme Kurulunun toplanma-sına karar verildi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Dr. Abdullah ZARARSIZ, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu Başkan yardımcısı Sn. Recep USLU makamında zi-yaret etti. Zizi-yarette, tıbbi cihazların muayene, kontrol ve kalibrasyon yönetmeliği kapsamında verilecek Sorumlu Müdür ve Uzman eğitim için odamızın başvurusu konusu görüşülmüştür.

Ayrıca, Tıbbi Cihaz Sektörel Hizmetler Dairesi Bşk Sn. Dr. Mustafa BAŞ’da makamında ziyaret edilerek konuyla ilgili bilgi verilmiştir.

- Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölüm Baş-kanlığına atanan Sn. Prof. Dr. Süheyla ÖZBEY makamında, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah ZARARSIZ, Yazman üye Nurhak TATAR ve üye Hasan Can KARAKUŞ tarafından ziyaret edildi.

Ziyaret de oda çalışmaları hakkında bilgi verildi ve öğrenci etkinlikleri konu-sunda birlikte çalışmalar yapılması konusu görüşüldü. Toplantıda bölüm başkan yardımcısı Sn. Yrd. Doç. Dr. Emre TAŞCI’ da bulunmuşlardır.

Ayrıca İTÜ, Fen-Edebiyat Fakültesi, Fizik Mühendisliği Bölümü başkanı Sn. Prof. Dr. Sevtep Yıldız ÖZBEK makamında ziyaret edilerek, odamız çalışmaları hakkında bilgi verildi. 13 Mayıs 2017 tarihinde Gaziantep’de yapılacak IV. Fizik Mühendisliği Eğitim Çalıştayına davet edildi.

- İSG Genel Müdür Yardımcısı Sn. Doç. Dr. Pınar BIÇAKCIOĞLU

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Dr. Abdullah ZARARSIZ ve Hacettepe Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Sn. Prof. Dr. Ali Naci YILDIZ ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Yardımcısı Sn. Doç. Dr. Pınar BIÇAKCIOĞLU’nu makamında ziyaret ederek, Odamızın İSG konu-sunda yapmış olduğu ve planladığı çalışmalar ve etkinlikler hakkında bilgi verip iş birliği konuları görüşülmüştür.

4 Kasım 2016 tarihinde yapmayı planladığımız III. İş Sağlığı ve Güvenliği Fiziksel Etkenler Sempozyumuna hakkında Sn. BIÇAKCIOĞLU’na etkinlik ile ilgili bilgi aktarım genel müdürlüğün destekleri istenmiştir.

- İSG Genel Müdürü Sn. Tarkan ALPAY

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sn. Tarkan ALPAY makamında ziyaret edilerek odamızın İSG ile ilgili yaptığı ve yapacağı etkinlikler hakkında

bilgi verildi. Aynı zamanda da Fizikçi olan Sn. ALPAY, düzenleyeceğimiz III. İSG Fiziksel Etkenler Sempozyumuna katkı koyacaklarını ifade ettiler.

- FMO İstanbul Şube ve Temsilcilik Ziyaretleri

Dönem içerisinde değişik tarihlerde İstanbul şubemiz, Gaziantep Temsilcili-ğimiz, Adana Temsilciliği ve Mersin Temsilciliği zaman zaman yönetim kurulu üyeleri tarafından ziyaret edilmiştir. Yapılan ziyaretlerde çalışmalar hakkında bil-gi paylaşıldı ve bundan sonra yapılacak etkinlikler ile ilbil-gili konular görüşüldü.

Odamızın örgütlenme adına temsilciliklerinin artırılmasının önemli olduğunu düşünüyor, üyelerimizden bu konuda destek bekliyoruz. Özellikle İzmir, Bursa, Kocaeli ve Antalya temsilciliklerimizin açılması için çalışmalar başlatılmıştır.

4.9 SOSYAL ETKİNLİKLER Öğrenci Üye Faaliyetleri

Ankara, Hacettepe Üniversitelerinin Fizik Mühendisliği öğrencilerinin katıl-dığı toplantıda yeni öğretim yılında FMO olarak yapılması düşünülen etkinlikler konuşulmuş ve bunlar için hazırlıkların yapılması yönünde çalışmalara başlan-masına karar verilmiştir.

Odamızın “Öğrenci Üye ve Öğrenci Üye Temsilciliği” yönetmeliğinin 11. maddesine göre dönem içerisinde öğrenci üye faaliyetlerinin bölümlerimizde oluşturacağımız temsilcilikler üzerinden yürütülmesi için bölüm temsilcilikleri oluşturulması sağlanmıştır.

Bu bağlamda ilk olarak 10 Mart 2016 tarihinde Gaziantep Üniversitesinde gerçekleştirilen seçim ile öğrenci temsilciliği yönetim kurulu ve çalışma komis-yonları oluşturulmuştur. Belirlenen proje hazırlama, teknik gezi ve sosyal medya

komisyonları, öğrenci faaliyetlerimizi geliştirici ve öğrencilerimizin eğitimlerine destek oluşturacak komisyonlar belirlenmiştir. Öğrencilerimizin kendi bölümle-rinde yaptıkları seçim sonucunda oluşan yönetim kurulu aşağıdaki gibi olmuştur.

Yönetim Kurulu

Pınar OLGAÇ (Başkan)

Kemal Furkan ERDİNÇ (Başkan Yardımcısı) Tamer Sertaç GÜNEŞ (Üye)

Alper AŞKAR (Üye)

Elif GALİP (Üye)

Hacettepe Üniversitesinde oluşturulacak öğrenci temsilciliği için Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah ZARARSIZ, Yazman üye Nurhak TATAR ve Yönetim kurulu üyesi Hasan Can KARAKUŞ’un 20 Nisan 2016 tarihinde Ha-cettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünde öğrenci üyelerin düzenlemiş olduğu temsilcilik seçimlerine katıldı. FMO öğrenci üyeleri temsilciği seçimle-rinin yanı sıra çalışma komisyonları oluşturarak daha etkin bir birlikteliği sağ-lamak için değerlendirme yapıldı. Odamızın öğrenci faaliyetleri ile beraber staj olanakları, kurs, eğitim gibi konularda bilgilendirmenin yapıldığı öğrenci etkinli-ğine olanak tanıyan Fizik Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Süheyla ÖZBEY olmak üzere tüm katılımcı öğrencilerimize teşekkür ederiz. Toplantıda, bölüm öğrenci üyelerinin yapmış olduğu seçim sonucu, bölüm öğrenci üye temsilcisi ve yardımcıları belirlendi. Ayrıca öğrenci üyelerden çalışma ekipleri oluşturuldu. Yapılan seçim sonuçlarına göre belirlenen öğrenci temsilciliği yönetim kurulu aşağıdaki gibi olmuştur.

Yönetim Kurulu

Meltem BAYDAR (Başkan)

Adnan Müslim MENEVŞE (Başkan Yardımcısı) İbrahim BÜYÜKDOĞU (Başkan Yardımcısı)

Öğrenci temsilciliği oluşturma faaliyetlerinde Ankara Üniversitesinde yapılan çalışmalarda da benzer bir şekilde öğrencilerin katılımıyla yapılan bir toplantı ve seçim sonucunda 3 kişilik yönetim kurulu ve çalışma komisyonları oluşturulmuş-tur. Bunlara ek olarak Ankara Üniversitesi içerisinde odamızla ortak olarak faa-liyet gösterecek bir öğrenci topluluğu kurulması çalışmalarına destek verilmiştir.

Yönetim Kurulu

Devran Ceng ÇELİK (Başkan)

Onur YILDIZ (Başkan Yardımcısı)

Gamze Nur CERİT (Başkan Yardımcısı)

Bölümlerde yapılan temsilcilik seçimleri yılda bir yenilenmektedir. Bu sayede öğrencilerimizin demokrasi ve kolektif çalışma kültürlerini artması; sorumluluk bilinçlerinin yükselmesi amaçlanmıştır. Oda, öğrenci ilişkileri güçlenerek, ge-lişmiştir. Dönem boyunca öğrenci faaliyetlerinde öğrenci odaklı ve öğrencilerin beklentilerinden yola çıkılarak faaliyetler geliştirilmiştir. Öğrenciler yönetimsel sürecin içine mümkün olduğunca dâhil edilmiştir.