• Sonuç bulunamadı

f. İşbirliği Faaliyetleri

Belgede AJANS FAALİYET RAPORU (sayfa 63-66)

Görevleri arasında yer alan ‘bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulu-sal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmaktan hareketle BAKA, bölgedeki sivil top-lum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli etkinlikler düzenlemiştir.

AB Hibeleri Bilgilendirme Toplantısı: Tarım İl Müdürlükleri ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Des-tekleme Kurumu (TKDK) Isparta Koordinatörlüğü işbirliği ile Antalya ve Burdur’da AB Hibe Fonları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Top-lantılarda AB’ye katılım öncesi mali yardım aracı olan IPARD’ın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamın-da yapılacak yatırımlar (IPARD Hibe Programı)

hakkında yatırımcılar bilgilendirilmiştir. Geniş ka-tılımın olduğu toplantılarda Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlen-mesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürün-lerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su ÜrünÜrün-lerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi alt tedbirlerine ilişkin yatırım destek-leri hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Yönetim Kurulu Hindistan Çalışma Ziyareti: Yöne-tim Kurulu üyeleri ile birlikte ekonomik ilişkilerin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla Şubat ayın-da Hindistan’a çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Uluslararası Bangalore Doğaltaş fuarını ziyaret eden heyet incelemelerde bulunmuştur. Burdur Eski Valisi Sayın Süleyman TAPSIZ başkanlığındaki BAKA heyeti, Hintli firmaların bölgedeki yatırım ve ticari faaliyetlerinde kalkınma ajansı olarak her türlü desteği ve hizmeti vermeye hazır oldukları-nı bildirmiştir. Türkiye’den fuara katılan 28 firma-yı tek tek ziyaret eden heyet, Burdur, Isparta ile Antalya’dan katılan firma yetkilileri ile Hindistan doğaltaş pazarı konusunda fikir alışverişinde bu-lunmuştur.

64

Burdur Heyeti, Antalya Teknokent Ziyareti:

Burdur’un bazı kamu ve özel kurumları ile Antalya Teknokent’e ziyaret gerçekleştirilmiştir. Burdur’da kurulması planlanan teknokent projesi kapsamın-da 11 Ocak 2012 tarihinde Antalya Teknokent’e düzenlenen ziyarette, çalışmalar hakkında bilgi alınmış, Teknokent’lerin bir ilin kalkınmasındaki rolü üzerine durulmuştur. Burdur Heyeti toplan-tının oldukça verimli geçtiğini ve teknokentlerin yararını çok iyi kavradıklarını belirtmiş, Burdur’da yapılacak teknokent için gereken katkıyı sağlaya-caklarını ve çalışmalara hız vereceklerini ifade et-mişlerdir.

Japonya’da İşbirliği Arayışları: 9 - 16 Mayıs 2012 tarihleri arasında Japonya’ya yönetim kurulu üye-leri ile birlikte çalışma ziyareti düzenlenmiştir. Bu kapsamda Japon Seyahat Acentaları Birliği (JATA), Shibuya Belediyesi, Japonya Dış Ticaret Örgütü (JETRO) ve Tokyo Büyükelçiliğine resmi ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Ziyaretlerde Batı Akdeniz Böl-gesinin yatırım fırsatları ve turizm potansiyeli tanı-tılmıştır. Ayrıca bu kurumlar ile ajansımız arasında

sağlanabilecek muhtemel işbirliği faaliyetleri üze-rinde durulmuştur.

Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ana partner olarak destek verdiği 5. Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi, 16-17-18 Mart 2012 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Sayın İrsen KÜÇÜK ve Antalya Valisi Sayın Ahmet ALTIPARMAK’ın katılımıyla Antalya Expo Center’da gerçekleştirilmiştir. Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler, mezun-lar ve iş arayan adaymezun-ların iş dünyası ile aramezun-larında iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla düzenlen-mektedir.

Libya’daki İş Fırsatları: Libya’nın yeniden yapılan-ma sürecinde ihtiyaç duyduğu sağlık, inşaat ve gıda ve sektörlerinde Türk iş adamları ile Libya devlet yetkililerini bir araya getiren iş fırsatları toplantısı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğinde Antalya’da ger-çekleştirilmiştir.

65

Erbil Uluslararası Yapı İnşaat ve Enerji Fuarı:

Irak’ta inşaat taahhüt işi yapmak isteyen Ispartalı bir yatırımcı ile birlikte Erbil’de ve Bağdat’ta görüş-meler yapmak ve Uluslararası Yapı İnşaat ve Enerji Fuarı’na katılmak amacıyla Isparta YDO tarafından bir ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Ortak Akıl Toplantıları: Isparta’da Valilik, Üniversi-te, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, işada-mı dernekleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bir araya gelip Isparta’nın sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü aylık Ortak Akıl Toplantıları organize edilmiştir.

Üniversitelilerle Buluşmalar: Akdeniz Üniversite-si Ziraat FakülteÜniversite-si öğrencileri ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerine kalkınma ajans-ları ve BAKA hakkında sunum yapılmış ve öğrenci-lerin soruları cevaplandırılmıştır.

Ankara’da Düzenlenen Burdur Tanıtım Günleri:

Ankara’da düzenlenen ‘Bir İNCİ Burdur Tanıtım Günleri’nde stand açan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Burdur’un ekonomik potansiyeli, yatırım fırsatları ve ekonomik profilini ziyaretçilere tanıt-mıştır. 4 gün süren tanıtım günlerinde BAKA ekibi Burdur’un süt ve süt ürünleri, doğal taş ve güneş enerjisi sektörlerini ilgilendiren raporları, turizm kataloğu ile tanıtım materyallerini vererek ziyaret-çileri bilgilendirmiştir.

Kent Konseyi Toplantıları ve Çalışmaları: Antalya Kent Konseyi Ekonomi Çalışma Grubu’nda yapılan demiryolu ulaşımı konulu toplantıya katılım sağ-lanmıştır. Toplantıda Antalya demiryolu ön çalış-maları tartışılarak Antalya Limanı’nın yapılması beklenen demir yoluna bağlanması konuları görü-şülmüştür. Antalya Kent Konseyi’nin organize etti-ği Katılımcı Analitik Araçların Stratejik Planlamayla Entegrasyonu ve Yerel Yönetişim Değerlendirme-si Çalıştayı’na katılım sağlanmıştır. Isparta Kent Konseyi’nin organize ettiği ‘Yerel Yönetişim Proje-si’ eğitim toplantısına katılım sağlanmıştır.

Fuar Organizasyonları: 1-3 Kasım 2012 tarihleri arasında BAKA ve Antalya Fuarcılık A.Ş. işbirliği ile düzenlenen SporTurkey Spor Turizmi ve Hetex Sağlık Turizmi fuarlarının organizasyonu kapsa-mında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve DEİK ile iletişime geçilmiş, İngiltere, Almanya, Kazakistan Başkonsoloslukları, Rusya Dışişleri Bakanlığı Türkiye Dairesi İkinci Kalemi ve Antal-ya RusAntal-ya Federasyonu Başkonsolosluğu Ataşesi ziyaret edilmiş olup işbirliği olanakları hakkında görüşülmüştür. SporTurkey Spor Turizmi ve Hetex Sağlık Turizmi Fuarları BAKA ve ANFAŞ işbirliği ile gerçekleştirilmiştir

66

İlçelerde BAKA’nın Tanıtılması ve Kalkınma Ko-nulu Ziyaretlerin Gerçekleştirilmesi: Akseki Eği-tim Hayratı Derneği Antalya Şubesi’nin organize ettiği toplantıda BAKA faaliyetleri ve destek me-kanizmaları hakkında katılımcılara bilgi verilmiş, Antalya’nın İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçele-rinin kalkınması için yapılabilecekler ve planlama konusunda fikir alışverişinde bulunulmuştur.

KÖYDES Projeleri ve benzeri sosyal kalkınma kay-nakları oluşturulması kapsamında başarılı ör-nekleri incelemek amacıyla Kalkınma Bakanlığı uzmanları ile birlikte Korkuteli, Elmalı ilçeleri ve Elmalı ilçesinin köylerinde alan ziyaretleri gerçek-leştirilmiştir.

Belgede AJANS FAALİYET RAPORU (sayfa 63-66)

Benzer Belgeler