• Sonuç bulunamadı

EVÝNÝZE RAÐMEN YAÞAMAK

Belgede RUHLARLAKONUÞULUYOR MU? (sayfa 46-51)

ündelik telaþlar geçer. Gece çöker ve sanki bir ömür boyu vazgeçmeden düþünül-meye yemin edilmiþ korkular sarar kolayca insaný. Gündüzün tüm birikimleri geceye üþü-þür. Koþarak ve geç kal-mýþ gibi nefes nefese te-laþla, her gece yerini alýr endiþeler...

Onca farkýndalýðýmýza raðmen, günün telaþlarý-nýn içine korkularý ko-layca yerleþtiriveririz. Çaba harcamadan ve büyük bir görev aþký ile endiþelenmekten hiç alý-koymayýz kendimizi.

Feng Shui’nin sekiz yönünden hangisine gi-derseniz gidin, ne yöne dönerseniz dönün tüm telaþlarýnýz ile kendinizi de oraya taþýrsýnýz . Gü-venlik ve mutluluk ara-yýþý ile yarý panik bir halde daha iyisine ulaþ-manýn bir yolu olarak Feng Shui ‘ yi uygula-maya baþlarsýnýz. Ama mekaný deðiþtirmek te-laþý içinde gerçek deði-þimin içsel olmak zo-runda olduðunu ve eþ-yanýn doðasýný yansýt-masýnýn ona kýymet

ve-ren ile gerçekleþeceðini kolayca göz ardý edersi-niz.

Bir eve yerleþirsiniz, ve kendinizi nereye ko-yacaðýnýzý bir türlü bile-mezsiniz.

Boþluðu doldurmak

Kocaman bomboþ ve sesinizin yankýlandýðý bir boþluðu satýn alýr ve içini biran önce doldur-manýn telaþýna kapýlýrsý-nýz. Güvensizlik duygu-su rahatsýz eder sizi. Evin soðuk malzemele-rinin içinde yankýlanan sesiniz size geri dön-dükçe adeta yalnýzlýðý-nýzý fýsýldar. ½ömineni-niz bacasýndan gelen uðultu ya da içerisini apaçýk gösteren ve hava karardýðýnda dýþarýsý ile sizi adeta korunmasýz býrakacak olan camlarý-nýzdan dýþarý bakar ve içerisini eþyalar ve size güven hissi verecek sev-dikleriniz ile doldurma-nýn telaþýna düþersiniz.

Bir ev kiralarsýnýz. Sizden önce dokunul-muþ kapýlar, yüzlerce kez açýlmýþ pencereler, kim bilir neler piþmiþ mutfaklara yaklaþýp, sizi

de koruyacak tanýdýk bir his ararsýnýz. Ve neden býrakýp gittiklerini düþü-nürsünüz.

Kalmakta olduðunuz eski evinize döner, Sizi sýmsýký saran yorganýný-za sarýlýr ve dýþarýda so-ðuk rüzgar uðuldarken, içeride hayallere dalar-sýnýz. Yeni odanýzýn ne-resinde uyuyacaksýnýz, orada ne kadar kalacak-sýnýz. Salondaki köþe tam da sizin küçük kýr-mýzý koltuðunuza göre...

Ýnsan boþlukta kapla-dýðý alaný sergilemenin, göstermenin ve ifade et-menin pek çok yolun-dan birini kolayca seçer. Bazen bir çocuðun oyun bahçesi gibi oyuncaklar ile dolu bir ev sizi mut-lu ederken, bazen de her þeyin marka olduðu ve yüzler ve binlerce dolar yükü ile para verdiðiniz, fabrikadan beri yalnýzca sizi görmüþ eþyalar ile donatýrsýnýz evinizi.

Güvenlik arayýþý

Her iki halde de bir savunma, bir güvenlik duygusu arayýþý vardýr. Bazý seçimlerimizde biri þeyin varlýðý için

ni feda ederken, bazýla-rýnda ise, hiç bir þeyi at-madan bir yýðýn halinde hatýralar ile birlikte ya-þamayý seçeriz. Bazen evimiz bir araç olmak-tan çýkar ve bir amaç haline dönüþür. Bir ba-karsýnýz tüm çalýþma ha-yatýnýz evinizin eþyala-rýnýn bedellerini ödemek ile geçmiþ.

Eþyaya ödenen bedel

Bir eþyaya ne kadar bedel ödeyebilirsiniz? Eþyalarýnýzdan hangile-rini kaybetmeyi kabul edebilirsiniz?. Bazýlarý için eþyalarý, organlarý gibidirler. Yýllarýn alýþ-kanlýðýndan mýdýr bilin-mez, bazýlarýna doku-nulsun bile istemezsi-niz.

Eþyalarýnýza ödediði-niz bedele gelince bir kez daha yakýndan bak-mak lazým. Onlarýn sýrf yaþamlarýnýzda bulun-malarý sebebi ile neler ödediniz acaba. Ve bunu her zaman faturalandý-rýlmýþ bir bedel ile ifade etmek yeterli midir?

Mekanlarýmýzý seçme-nin ve bir eþya edinme-nin önemli bir amaca

hizmet edecek araçlar olduklarýný unutarak ya-þama birimleri oluþturu-luyor ne yazýk ki. Öne-riler her zaman kendi iç dünyanýzý ýþýldatacak seçenekler yerine, baþ-kalarýnýn gözlerini ka-maþtýracak seçimler ile þekillenmekte. Kaderi-mizi baþkalarýnýn önce-den belirlenmiþ ve ayný önkoþullara dayanma-yan beðenileri ile seç-mekten ne zaman vaz-geçeceðiz acaba. Yeter ki satýn alýnsýn amacý ile hayatýmýza öneri olarak sunulan eþyalara rað-men yaþamakta olduðu-muzu keþke hemen fark edebilsek. Mekanlarý-mýz ile deðil, mekanlarý-mýza raðmen yaþadýðý-mýzý keþke fark edebil-sek.

Bir dostumun doktoru geçenlerde, onun rahat-sýzlýðý için ilaç yazmak-ta iken, çok güzel bir þey söylemiþ. “Lütfen bana, sizi iyileþtirmem-de yardým ediniz.” Bir sürece katýlmaya dave-tin bir doktor tarafýndan bu þekilde anlatýlmasý-nýn bir hastaanlatýlmasý-nýn iyileþ-me sürecine olan

yardý-mýn büyüklüðü ne kadar büyük olacak ise, bir mekaný yaratýrken , içi-ne yeniden ya da yeni yerleþirken kendinize dürüst olmanýz da o ka-dar büyük önem taþýyor. Sizde mekanýnýza sizi yeterince sarmalamasý için yardým ediyor mu-sunuz ?

Duvarlar her yerde ay-ný dört duvar. Ve her yerde ayný tavan ve yer döþemesi. Burada mal-zemelerden sýyrýlýp, iç-lerine dönersek, her þe-kilde ayný olduklarýný görebilirsiniz..Bir þey dýþýnda. Onlarýn arala-rýndaki fark sizlersiniz. Ýçlerine kabul ettikleri sizler.

Mekana sýðýnmak

Bir mekaný seçerek onun içine sýðýnmayý tercih edersiniz. Ve bomboþ bir mekanýn tüm kaderini deðiþtirir-siniz. Sizin mi mekaný-nýzý þekillendirdiðiniz, yoksa onun mu size de-ðiþim uyguladýðýný ayýrt etmek zordur. Bu bir ký-sýr döngüdür.

Siz onun içine yerle-þirken, onun da size

söyleyecekleri olacaktýr elbette. Ve içinde yaþa-mak ile tüm boþluðu tit-reþtirerek ona anlam ve-recek olanýn siz olacaðý-ný size gösterecektir. Endiþeleriniz ve beklen-tilerinizin kalitesi deðiþ-tikçe, hayatýn size ver-dikleri de deðiþecektir. Çünkü algýda seçicilik sizi beklediklerinize doðru çekecektir. Evini-zin pencerelerinden her zaman görmek istedik-lerinizi göreceksiniz. Bazen içinizi buz gibi ürperten bir hisle sýcak

bir gecede otururken, bazen de buz gibi soðuk bir akþamda sýcaktan yanacaksýnýz. Duygula-rýnýz, beklentileriniz sizi her an her þekilde deðiþ-tirmeye devam edecek. Her gün ayný eve döne-ceksiniz, her gün ayný yerde kalan eþyalarýnýza dokunacaksýnýz. Ama her gün ne eþyalarýnýz ne de eve dönen siz ay-ný olmayacaksýay-nýz. De-ðiþimi paylaþtýðýnýz eþ-yalarýnýz bunlarý kayde-decek ve anýlar olarak size geri verecekler.

Üzüntü vermiþ kavgalý anlarýn ürünü alýnmýþ hediyelerinizi, bir gün camdan fýrlatýp atacak-sýnýz. Bazen de, tüm acýlý zamanlarýn sizi bu-günlere getirebildiðini hatýrlayýp, onlarý baþ kö-þeye koyacaksýnýz.

Eþyanýn özverisi

Bir eþyanýn, bir mal-zemenin hiç egosuz, hiç karþýlýksýz ama büyük bir özveri ile size kat-landýðýný görecek ve en önemli gece sohbetini-zin ortasýnda neden

ba-caðý kýrýk bir masa ola-rak aranýzda kalmak is-tediðini soracaksýnýz.

Eþyanýn kendisi ile tam olarak eþ anlamlý olmayan, fakat yükledi-ðiniz amaç ile ilgili size anlatmaya çalýþtýklarýna odaklandýkça, daha farklý bir þekilde dünya-ya yerleþeceksiniz. Ha-yatýnýza soktuðunuz tüm eþyalar size bulundukla-rý yer ve þekil ile haya-týn ne demek istediðini söyleyecekler. Onlarýn sonsuz kere rengini de-ðiþtirseniz de, onlar için hissettikleriniz deðiþme-diðinden bu iletiþim onu ayný amaç için hizmet etmeye görevli tutacak. Duvarlarýnýzýn rengini neden deðiþtiriyoruz?

Eþyalarýnýzýn yerlerini neden farklý konumlan-dýrýyoruz? Neden yap-ma çiçekler yerine ger-çek çiger-çeklerin peþinde-yiz.? Neden bazýlarýnýza batý yerine doðuyu ya da kuzeyi öneriyoruz.

Bir Kutup insanýný Af-rika’da saðlýkla ve mut-luluk ile yaþatma þansý-nýz nedir? Tüm yaþam-sal kaliteyi ona sunsanýz da, mutluluðun sinyalle-rini alabilecek misiniz? Özgürce koþmaya alýþ-mýþ bir atý çiftlikte ona ne kadar iyi bakarak mutlu edebilirsiniz. Ru-hun istekleri, yansýma-larýný bulduðunda, tüm zor görünen manzaraya raðmen en mutlu anlarý-ný yaþayabilir.

Eþyaya ödenen bedel

Ýþte biz bu yüzden ev-lerimize ve Feng

Shui’ye raðmen yaþa-maktayýz. Onlarla bir-likte olmak yerine onla-ra onla-raðmen yaþamayý, zor olaný tercih ediyoruz. Seçimlerimizi içsel ger-çek arzularýmýz yerine yapmadan kalýp þekille-rin parçasý olmayý kabul ederek yapýyoruz. Bizim tarafýmýzdan emekle þe-killendirilmemiþ eþyala-rýn, uzaktan kumandalý sanal dünyalarýn, titre-þimli telefonlarýn baþ ta-cý olduðu bir dünyada yaþamaya mahkum edi-yoruz kendimizi. Bunu bize sunanlara deðil, ka-bul eden kendimize kýz-malýyýz.

Bu sizin hayatýnýz mý?

Lütfen bu akþam ya da sabah, yaþamýnýzý na-sýl yaþamayý tercih etti-ðinize bakýn. Kime ve neye raðmen yaþamak-tasýnýz? Bu gerçekten sizin hayatýnýz mý?

Gece endiþe fýsýltýlarý-ný azalttýðýfýsýltýlarý-nýz bir dün-yayý yaratmak için neyi bekliyorsunuz?

Belgede RUHLARLAKONUÞULUYOR MU? (sayfa 46-51)

Benzer Belgeler