• Sonuç bulunamadı

2.2. Deferin Hükümlerin Tasnif Edilmesi

2.2.2. Ekonomik Konulara İlişkin Hükümler

Defterde ekonomik konularına dair çok sayıda hüküm bulunmaktadır. Zira herşeyin temelinde ekonominin olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Osmanlı Devleti’nin belki de en zor dönemlerini yaşadığı, 1830’lar defterimizden de anlaşılacağı üzere ekonomik sıkıntıların hat safhaya ulaştığı ve beraberinde getirdiği âsâyiş sizlik sonucunda, vergi alımının zora girmesi, tahrir konularının usulsüz halde gerçekleşmesi, öncelikle bu konunun üzerine gidilmesine sebep olduğu görülmekle beraber, bütün bunları yaparken dengelerin gözetilmeye çalışıldığı, halkın zararına olan durumların kaldırılmaya çalışıldığı gözden kaçmamalıdır.

2.2.2.1.İskânı Gerçekleştirilen Ahalinin Vergi Muafiyetine Dâir Hükümler59

 Mıhâllıç ve Manyas ve Gönen tarâflarına iskân olunan Ağnal Kazaklarının, her türlü vergiden muaf tutulmaları husûsunda, hüküm. (1544).

 İpsala Kazâsı’nda iskân ettirilmiş olân otuz, kırk tane olân Ağnal Kazaklarının vergi mûafiyeti husûsunda, hüküm. (1610).

 Ağnal Kazaklarının Mermer, Manyas ve Terkos Göllerinde avlanırken onlardan vergi talbinde bulunulmaması husûsunda, hüküm. (1796).

 Bergos Kazâsı Na’ibi’ne, Otuz kırk neferden oluşan İyal Fraklarının Terkos Gölü’nde avlanmaları ve kendilerinden vergi alınmaması husûsunda, hüküm. (1972).

 Dergâh-ı Mu‘allam Kapucû-başılarından Saruhan Sancağı Mütesellimi el-hâc Mehmet ve Akhisar Kazâsı Na'ibi’ne, Ağnal Kazaklarının belirlenen miktarı aşmamak kaydı ile balık tutmalarına izin verilmesi ve bu konuda vergi alınmaması husûsunda, hüküm. (2093).

2.2.2.2.Vergi İndirimlerine Dâir Hükümler60

 Filibe Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1383).

 Hüdavendigâr Sancağı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1384).  Şarköy Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1385).

 Mekri Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1386).

 Dimetoka Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1387).

 Ahser Erkene Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1388).  İpsala Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1389).

 Rusçuk ‘dan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1390).

 Drama Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1391).

 Çağlâyık Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1392).

 Bergos Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1393).

 Erikli Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1394).

 Eytoz Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1395).

 Baba-i Atik Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1396).  Çorlu Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1397).

 Ehi Çelebi Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1398).

 Karacık Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1399).

 Kızılağaç Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1400).

 Tatarpazarı Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1401).

 Karihisar-ı Sahib’dan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1402).

 Malkara Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1403).

 Silivri Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1404).

 Gelibolu Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1405).

 Zağra-i Cedid Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1406).  Sultanyeri Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1407).

 Uzuncaâbâd Hasköy Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1408).  Çirmen Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1409).

 Çerpe Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1410).

 Demirci Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1411).

 Çerme Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1412).

 Mendehuz Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1413).

 Midye Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1414).

 Tokat ve Kozanlu Kazâlarından alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1415).  Kesva Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1416).

 Niksar Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1417).

 İnegöl Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1418).

 Valiha Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1419).

 Köşek Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1420).

 Denice Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1421).

 Sultanhisar Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1422).

 Kızılâbâd Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1423).

 Yenişehir Aydın’dan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1424).

 İnebolu Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1425).

 Varna Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1426).

 Eskicuma Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1427).

 Teslime Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1428).

 Erbaz Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1429).

 Bozdoğan Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1430).

 Aydos Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1431).

 Alaşehir Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1432).

 Yanbolu Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1433).

 Balçık Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1434).

 Kuyucak Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1435).

 İzmir’den alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1436).

 Niş Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1437).

 Nevşehir Ma’a Ürgüb Kazâlarından alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1438).

 Develi Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1439).

 Karzı Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1440).

 Niğde’den alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1441).

 Marmaracık Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1442).  Ilıcasarhan Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1443).

 Bor Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1444).

 Kardos Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1445).

 Sevi Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1446).

 Samsun Na'ibi’ne Canik Sancağı’nda var olan kazâlardan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1447).

 Kapucû-başılarından Ahi Veli ve voyvodası Mehmet Emin’den alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1448).

 İhtimam Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1449).

 Patoz Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1450).

 Samako Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1451).

 Ayazmend Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1452).

 Kozan Maa Fesleğe Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1453).  Kemer Edremit Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim

miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1454).  Edremit Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1455).

 Tebriç Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1456).

 Eğirdir Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1457).

 Kütahya Sancağı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1458).

 Etbad Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1459).

 Tenuş Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1460).

 Çekmece-i Kebir Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1461).

 Gümülcine Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1462).

 Akçakaranlık Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1463).  Gümülcine Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1464).

 İnecik Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1465).

 Havas-ı Mahmût Pâşâ Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1466).  Cizre-i Bolu Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim

miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1467).  Keşan Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1468).

 Orşa Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1469).

 Anay Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1470).

 Eşme Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1471).

 Eşme Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1472).

 Mudanya Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1473).

 Siroz Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1474).

 Yenişehir Fener Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1475).  Zağra-i Atik Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim

miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1476).  Güzel Hisar Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim

miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1477).  Borlu Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

 Yanbolu Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1479).

 Belendi Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1480).

 Karaburun Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1481).

 Hatlıb ve Hassa Kazâlarından alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1482).  Mirho Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1483).

 Avaz Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1484).

 Ardahan’dan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1485).

 Oltu Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1486).

 Nik Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1487).

 Mamirvan Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1488).

 Erokom Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1489).

 Tavusker Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1490).

 Kekim ve Nikran Kazâlarından alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1491).  Ağaçlı Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1492).

 Urla Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1493).

 Harmancık Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1494).

 Hor Hisârı Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1495).

 Selanik‘den alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1496).

 Seferihisar Çeşme Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1497).  Karakarye Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1497).

 Yenice-i Vardar Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1498).  Yenice-i Vardar Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim

miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1499).  Vidin Erkene Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim

miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1500).  Hamid Sancağı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1502).

 Saray Vize Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1503).

 Karacık Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1504).

 Kastamonu Sancağı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1505).  Eski İl Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1506).

 Gafirbâd Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1507).

 Kadın Hanı Derbendi’nden alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1508).  Said İli Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1509).

 Aksaray Sancağı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1511).

 Akşehir Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1512).

 Ergaz Hân’ı Cedid Bey Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1513).

 Doğan Hisar Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1514).  Kesaklu Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1515).

 Vensolu Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1516).

 Konya Mütesellim’inden alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1517).  Rezzene Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1518).

 Kozkavak Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının gözetilerek, bu konuda gerekenin yapılması husûsunda, hüküm. (1519).

 Çarşamba Kazâsı’ndan alınacak olân vergide indirime gidildiği ve indirim miktarının

Benzer Belgeler