• Sonuç bulunamadı

M ERKEZ BANKALARI AVRUPA SİSTEM İ VE AVRUPA MERKEZ BANKASI’NA İLİŞKİN KANUN TASARISI

Belgede YILLIK RAPOR 1990 (sayfa 135-140)

B Ö LÜ M I - SİSTEM İN K U R U LU SU

M adde 1 - Sistem

A E T Anlaşmasının . . . m addesi uyarınca, "Avrupa Merkez Bankası" [bundan böyle A M B (the ECB "The E uropean C entral Bank")] adıyla anılacak olan bir merkezi kuruluşa ve Topluluk üyesi Devletlerin iştirak eden (katılan) merkez bankalarına (bundan böyle Milli M erkez Bankaları olarak anılacaktır), bünyesinde yer veren M erkez Bankaları Avrupa Sistemi (bundan böyle "Sistem" olarak anılacaktır) adlı b ir sistem kurulmuştur.

B Ö LÜ M II - SİSTEM İN H E D E F L E R İ V E G Ö R E V LE R İ

M adde 2 - H edefler

2.1 Sistemin asıl hedefi fiyatlarda istikran (dengeyi) sağlamaktır.

2.2 Sistem, fiyatlarda istikrar (denge) hedefine halel getirmeksizin, Topluluğun ekonomik politikasını destekleyecektir.

2.3 Sistem, serbest ve rekabetçi piyasalarla uyum içinde etkinliğini sürdürecektir.

M adde 3 - Görevler

Aşağıda sayılanlar sistem tarafından üstlenilen temel görevlerdir:

- Topluluğun para politikasını kesin ve açık olarak belirtmek ve uygulamak;

- Topluluğun, M adde 4.3’de anılan yürürlükteki döviz kuru rejimine uygun olarak döviz işlemlerini yönetmek;

- İştirakçi ülkelerin resmi döviz rezervlerini uhdesinde bulundurmak ve bunlan sevk, kontrol ve idare etmek;

- Ö dem e sistemlerinin kesintiye uğram adan işlemesini sağlamak;

- Mali sistemin basiretli bir biçimde denetim inin yapılması ve istikrannm korunmasına ilişkin politikalann kesin ve açık olarak belirtilmesine, koordinasyonuna ve uygulanmasına, gerektiğinde katılmak.

M adde 4 - Danışmanlık Görevi

4.1 Topluluğa ait mevzuat taslakları ile para, basiretli oluş, bankacılık veya maliye alanlarında yapılması öngörülen herhangi bir milletlerarası anlaşmaya ilişkin görüşünü almak için AMB (ECB)ye başvurulur. Milli makamlar, [AMB (ECB)nin] yetki alanına giren herhangi bir mevzuat taslağı hakkında görüşünü almak için AMB (ECB)ye danışmada bulunurlar.

4.2 AMB (ECB), Topluluğa ait herhangi bir makama veya milli bir makama, kendi yetki alanına giren konularda görüş bildirebilir.

4.3 Topluluğun döviz kuru rejimine ilişkin ki buna, özellikle üçüncü dünya paralan karşısında merkezi kurların (veya döviz kur politikalannın) kabulü, terki veya değiştirilmesi de girmektedir; bir karar almadan önce, fiyatlarda istikrann sağlanması hedefine uygun olarak görüş birliğine ulaşabilmek için, AMB (ECB)ye danışmada bulunulur.

M adde 5 - İstatistiki Bilgilerin Toplanması

5.1 Sistemin görevlerini yürütebilmek için, AMB (ECB), milli merkez bankalannm yardımı ile gerekli olan istatistiki bilgileri ya yetkili milli makamlardan veya doğrudan doğruya iktisadi mümessillerden sağlar. Bu amaçla, Topluluğun yetkili makamlan, Üye D evletler veya üçüncü ülkelerle ve milletlerarası kuruluşlarla işbirliği yapar.

5.2 Milli M erkez Bankalan, M adde 5.1’de anılan görevleri mümkün olan ölçüde yerine getirirler.

5.3 AMB (ECB), kendi yetki alanına giren konulardaki istatistiklerin toplanması, derlenmesi ve dağıtımına ilişkin düzenleyici koşulların, gerektiğinde, uyumlu hale getirilmesini sağlar. R apor verme yükümlülüğüne sır saklama rejimine ve uygulama alanına koymaya ilişkin olan belli hükümlere tabi gerçek ve tüzel kişileri, Topluluk mevzuatı tanımlar.

M adde 6 - M illetlerarası İsbirli&i

6.1 Sisteme tevdi edilen görevlere yönelik milletlerarası işbirliği bahse konu olduğunda, Sistemin; AMB (ECB) ve/veya milli merkez bankalan tarafından temsili hususunu, AM B (ECB) kararlaştınr.

6.2 AMB (ECB) veya onayına bağlı olarak milli merkez bankalan, milletlerarası para kuruluşlarına katılabilirler.

BÖ LÜ M III - SİSTEM İN Ö RG Ü TLEN M ESİ

M adde 7 - Bakımsızlık

A nlaşm a ve bu Kanun ile kendilerine tevdi edilen yetkilerini kullanırken, görev ve sorumluluklarını yerine getirirken, gerek A M B (E C B), gerek herhangi bir milli merkez bankası veya onların karar organlarının herhangi bir üyesi; Topluluğa ait kuruluşlardan, Ü ye D evletlerin hükümetlerinden veya herhangi başka bir makamdan ne talimat istiyebilir, ne de alabilirler. G erek Topluluk, gerek her bir Ü ye D evlet bu ilkeye saygı göstermek ve A M B (EC B)yi, milli merkez bankalarını ve kendi karar organlarının üyelerini; görevlerini yaptıkları sırada etkilem em ek konusunda güvence verirler.

M adde 8 - G enel İlke

Sistemi, A M B (E C B )nin karar verm e organlan tedvir eder.

M adde 9 - Avrupa M erkez Bankası

9.1 A M B (E C B), bu Kanunla kurulmuş olup, tüzel kişiliğe sahiptir.

9.2 A M B (EC B), her bir Ü ye D evlette, o devletin kanunlarına göre tüzel kişilik için tanınmış olan en geniş hukuki ehliyete sahip olacaktır. Özellikle, taşımr ve taşınmaz mal edinip, bunları elden çıkarabilecek ve davada taraf olma ehliyetine sahip bulunabilecektir.

9.3 A M B (E C B)ye ait olan mallar her türlü talep ve istimlaktan ayrık (muaf) tutulacaktır.

Bir tarafta A M B (E C B) ve diğer tarafta A M B (EC B)nin alacaklıları, borçluları veya herhangi başka bir kişinin bulunduğu uyuşmazlıklar, yetkili milli mahkemelerde karara bağlanacaktır. Ancak A dalet Divanına yetkinin tanınmış olduğu durumlar bunun dışındadır.

9.4 M adde 3 ’e göre Sistem e tevdi edilmiş olan görevlerin, ya bu kanun uyarınca A M B (E C B)nin yürütmekte olduğu kendi faaliyeti (etkinlikleri) yoluyla ya da M adde 14’e uygun olarak milli merkez bankaları kanalı ile yerine getirilmesini sağlamak A M B (ECB)nin işlevi gereğidir.

9.5 A M B (EC B)nin karar organlan Konsey ve Y önetim Kuruludur.

M adde 10 - Konsey

10.1 Konsey; Başkan, Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulunun diğer üyeleri ve mülı merkez bankalarının Guvernörlerinden oluşur.

10.2 M adde 10.3’e göre, yalnızca toplantıda şahsen hazır bulunan Konsey üyeleri oy hakkına sahiptir. H er üyenin bir oyu vardır. M adde 12.3’te gönderm ede bulunulan İç Tüzük hükümlerine göre uzun süre oy kullanamama durum unda kalan bir Konsey üyesi, Konseye kendi yerine yedek üye atayabilir. Kanunda başka türlü kararlaştırılmış olmadıkça Konsey basit oyla karar verir. Oylarda eşitlik olması halinde, Başkanın oyu, katıldığı tarafın kazanmasını sağlar.

Konseyde oylama yeter sayısı üyelerin üçte iki çoğunluğudur. Eğer yeter sayı bulunamıyorsa. Başkanın çağırışı ile yapılan olağanüstü toplantıda karar yukarıda belirtilm iş olan yeter sayıya uyulmadan alınabilir.

10.3 28’inci M adde hükmü uyarınca ağırlıklı oy kabul edilmiştir. Toplantıya katılamayacak olan Guvem ör, yerine ağırlıklı oyunu kullanacak bir temsilci seçebilir.

10.4 Toplantılar gizli yapılır. Konsey, çalışmalarının sonuçlarım açıklama k ara n alabilir.

10.5 Konsey, yılda en az on toplantı yapar.

M adde 11 - Yönetim Kurulu

11.1 Yönetim Kurulunda Başkan, Başkan Yardımcısı ve ayrıca dört üye bulunur.

Yönetim Kurulunun üyeleri, maliye veya bankacılık alanında tanınm ış ve mesleki deneyimleri olan kişiler arasından seçilir.

Üyeler görevlerini tam gün çalışma ilkesine göre yürütürler. Hiçbir üye, Konseyin oluru olmadan AMB (ECB)nin dışındaki herhangi bir kaynaktan ücret veya başka türlü bir ödem e kabul edemeyeceği gibi, ister ücret karşılığı olsun, isterse ücret karşılığı olmasın, herhangi bir görev ya da işi, AM B (ECB), kendisini aday göstermiş olmadıkça, üstlenemez.

11.2 Başkan ve Başkan Yardımcısı, Konseyin görüşü alındıktan ve A vrupa Parlam entosuna danışıldıktan sonra, sekiz yıllık bir süre için Avrupa Konseyi tarafından seçilirler.

11.3 Yönetim Kurulunun öteki üyeleri, Konseyin görüşü alındıktan sonra, sekiz yıllık bir süre için Avrupa Konseyi tarafından seçilirler.

11.4 Yönetim Kurulu üyelerininin çalışma şartlan; özellikle ücretleri, emeklilikleri ve başkaca sosyal güvenlik hakları; AMB (ECB) ile yapılacak olan sözleşmelerde belirtir ve üç üyesini Konseyin, üç üyesini de Avrupa Topluluğu Konseyinin seçerek oluşturduklan bir Komitenin önerisi doğrultusunda, Konsey tarafından kararlaştırılır. Yönetim Kurulunun üyeleri bu fıkrada amlan konularda oy hakkına sahip olmayacaklardır.

11.5 Yönetim Kurulunun bir üyesi görevini yerine getirmek konusunda gerekli olan koşullan, karşılayamayacak duruma girer veya ciddi bir görev ihlalinden ötürü suçlu bulunursa, Konseyin ya da Yönetim Kurulunun başvurusu üzerine, Adalet Divanı kendisini zorunlu olarak emekliye ayınr.

11.6 Yönetim Kurulunun şahsen hazır olan her üyesi, oy hakkına sahiptir ve bu, tek bir oydur. Başka türlü tesbit edilmiş olmadıkça, Yönetim Kurulu çalışmalarını, kullanılan oyların basit çoğunluğu ile yürütür. Oylann eşitliği halinde, Başkanın oyu kazanan tarafı belirler. Oy kullanma düzeni M adde 12.3’de belirtilen İç T üzük'te hükme bağlanacaktır.

11.7 Yönetim Kurulu AM B (ECB)yi tedvir eder.

M adde 12 - K arar - Verme Organlannın Sorumluluklan

12.1 Bu statü ile sisteme tevdi edilen görevlerin yerine getirilmesini sağlamak için, Konsey gerekli olan K ararlan alır. Konsey, Topluluğun para politikasını kesin ve açık şekilde belirler. Uygun olduğu takdirde bu belirlemenin içine orta vadeli para hedefleri, temel faiz oranlan ve Sistem içinde kaynaklann tedariki konulan da dahil edilebilir. Konsey bunlann uygulanması için gerekli yol gösterici esaslan ihdas eder.

(Konsey, para politikasına ilişkin karar ve yol gösterici esaslann uygulanması amacıyla gerekli olan yürütm e yetkilerinden uygun bulduklannı Yönetim Kuruluna devredecektir. Konsey, özel olarak belirteceği başkaca yetkilerini dfc Yönetim Kuruluna devredebilir.) (Yönetim Kurulu, Konseyin karar ve yol gösterici esaslan doğrultusunda para politikasını yürütür.)

12.2 Yönetim Kurulu, Konseyin kararlan ve yol gösterici esaslan doğrultusunda para politikasını uygularken, milli merkez bankalanna gereken direktifleri verir.

Konseyin toplantılarını hazırlamak sorumluluğu, Yönetim Kuruluna aittir.

12.3 AM B (ECB)nin kendi içinde örgütlenmesini ve karar verme organlannı düzenleyen İç Tüzük, Konsey tarafından kabul edilir.

12.4 Konsey, 4’üncü M adde’dc belirtilen danışmanlık işlevini yürütür.

12.5 Konsey, 6’ıncı M adde’dc belirtilen kararları alır.

M adde 13 - Başkan

13.1 Başkan veya yokluğunda Başkan Yardımcısı, Konseye ve AM B (ECB) Y önetim Kuruluna başkanlık eder.

13.2 Başkan ya da seçeceği kişi, dışarıda AM B (ECB)yi temsil eder.

M adde 14 - Milli Merkez Bankaları

14.1 Üye Devletler kendi milli kanunlarının, ki bunun içine milli merkez bankalarının kanunları da girmektedir, bu Kanun ve A ET Anlaşması ile uyumlu olmasını sağlayacaklardır.

14.2 Milli merkez bankalarının kanunlarında milli merkez bankası G uvernörünün, Konseyle yapılacak görüşmeden sonra milli makamlar tarafından atanacağına dair hükm e özellikle yer verilecektir. Görev süresi 5 yıldan daha az olmayacaktır. G uvem ör, yalnızca kendi şahsına bağlı ciddi bir nedenden ötürü görevinden alınabilir. Bu yönde alman karar hakkında; ilgili Guvernör veya Konsey, A dalet Divanına başvurabilir.

14.3 Milli merkez bankaları, M adde 14.5 uyarınca Sistemin ayrılmaz parçalandır ve AMB (ECB)nin yol gösterici esasları ve direktifleri doğrultusunda hareket ederler.

Konsey, AMB (ECB)nin yol gösterici esasları ve direktiflerine uyulmasını tem inen gerekli önlemleri alır ve gereken bilginin kendisine verilmesini ister.

14.4 [Sisteme ait görevlerden doğan işler, milli merkez bankaları tarafından ve Konseyin görüşüne göre de, olanakların el verdiği ölçüde, yerine getirilecektir.]

[Yönetim Kurulu, mümkün ve uygun olduğu ölçüde, Sisteme ait görevlerden doğan işlerin yapılmasında, milli merkez bankalarından yararlanır.]

14.5 Milli merkez bankaları kendi sorum luluklan içinde olmak koşulu ile bu Kuruluş Kanununda yazılı olanların dışındaki işleri de yapabilirler meğer ki Konsey, verilen oylann üçte ikisini oluşturan mevsuf çoğunlukla, bu işlevin, Sistemin hedef ve görevlerine karışm a (müdahale) olduğuna karar vermemiş olsun. Bu tür işlevlerin Sisteme ait olduğu kabul edilmeyecektir.

Belgede YILLIK RAPOR 1990 (sayfa 135-140)

Benzer Belgeler