• Sonuç bulunamadı

KURULUŞ DOSYASI OCAK – ŞUBAT

10.5 ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME VE YAZILIM DESTEK

- Muhtasar Beyanname Her ayın 20. gününe kadar - Damga Vergisi Her ayın 20. gününe kadar - Geçici Vergi Taksidi Her ayın 20. gününe kadar - Kurumlar Vergi Beyanname 4. Ayın sonu ve 7., 10. Aylar

- Geçici Vergi Beyannamesi Kurumlar vergi beyannamesi ile birlikte - SSK Primleri Her ayın son iş günü

- Yıllık Muhtasar Beyannamesi Her yıl Ocak ayının 20. gününe kadar - Yasal Defter Tasdiki Her yılın en geç son ayına kadar

- Portföy Yöneticiliği Her yılın Ocak ayının sonuna kadar Yetki Belgesi Harcı

- Defter Kapatma Bir sonraki yıl Ocak ayının son iş gününe kadar - Harçlar Sermaye artırımından sonra en geç 3 ay içinde

Muhasebe ve operasyon bölümü günlük olarak yatırımcı ekstrelerinin basımı ve gönderimi, emir formlarının takibi-saklanması, banka aracı kurum ve takas saklama hesaplarının düzgün işlemesinden sorumludur. Portföylerden tahsil edilmesi gereken portföy yönetim ücretlerini ve sona eren portföy yönetim dönemlerinin takiben performans primlerinin hesaplanmasını ve tahsilini yapar. MB adına doğan diğer hak ve alacaklarını gerçekleştirir.

10.5. ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME VE YAZILIM DESTEK

Şirketin araştırma ve hizmetlerinin yelpaze ve kalitesinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar araştırma-geliştirme uzmanı tarafından yerine getirilir. Şirket içerisinde eski ve güncel bilgilerin mevcudiyeti ve tam ve eksiksiz olarak dolaşımını sağlama sorumluluğu ar-ge personelinindir. Ar-ge uzmanları, üretilen raporların sağlıklı ve güncel olmasını temin eder, portföy yönetim uzmanlarının menkul kıymetler hakkında doğru bilgiye ulaşmasını sağlarlar. Şirket adına süreli ve süresiz yayınların abonelik işlemlerini yaparlar, ar-ge faaliyetleri için gerekli malzeme ve dökümanları temin ederler. Ar-ge uzmanları aynı zamanda modelleme çalışmaları ve analizler yaparak, akademik yayınları takip ederek, amprik çalışmalar realize ederek şirketin portföy yönetim uzmanlarının piyasada ön planda olmalarını sağlarlar.

Yanı sıra menkul kıymetlerin piyasa fiyat ve miktar hareketlerini, stok hareketlerinin, yeni çıkacak menkul kıymetleri ve etkilerini bunlara ilişkin raporlama ve takip işlerini yaparlar. Malî tablolara ilişkin raporlamaları portföy yönetim uzmanları için hazırlarlar. Halka arzları takip ederek avantajlı alımların yapılmasını sağlarlar. Özellikle portföy yönetimi için gerekli olan risk-getiri-likidite katsayısı hesaplamalarının alternatif yatırım araçlarındaki gelişmeleri yansıtan raporlar hazırlarlar. Menkul kıymetler üzerindeki stopaj ve diğer vergiye dair gelişmelerin etkileri üzerine raporlamalar yaparlar.

Yazılım destek uzmanı şirketin bilgi veri sistemlerinin, yazılım ve computer sistemlerinin sağlıklı biçimde kurulması ve işlemesinden sorumludur. Şirketin her türlü iş ve işlemi computer sistemi üzerinden yürütüleceğinden, gerek hizmet üretimi ve kalitesi gerekse şirketin işleyişinde azamî verim ve süratin elde edilmesi yazılım destek sisteminin etkinliğine bağlıdır. Yazılım destek sistemi uzmanı bu konuda gerekli girişim ve faaliyetleri organize etmekle sorumludur.

Yanı sıra araştırma ve geliştirme departmanı ; dış piyasaların fiyat-düzenlemeler- dalgalanmalar bakımından izlenmesini gerçekleştirir ve gerekli raporlamaları yapar. Portföy yönetimine dair yurt içi ve yurt dışı akademik çalışmaları takip ve temin eder, borsalarda işlem görmeyen menkullerin fiyat ve değer tespiti bakımından çalışmalar yapar. Rüçhan haklarının kullanımında değer tespiti konusunda çalışmalar yapılır ve portföye dahil olan menkullerin rüçhan haklarının kullanımında portföy yöneticisine yardımcı olunur.

10.6. DENETÇİ

Şirketin denetim fonksiyonlarından sorumlu personeli, denetim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde, Sermaye Piyasası Kanunu’na tabi bir anonim şirketin teftiş sorumlusu olmanın bilincinde olarak faaliyetlerini ciddiyet, titizlik, dikkat ve kararlılık içinde yürütür. Şirket iş ve işlemleri ile yatırımcılara ait bilgilerin şirket içerisinde kalmasına özen gösterir. Şirketin iş yaptığı aracı kurum, banka ve saklama şirketlerinin gelişmelerini ve risk doğurup doğurmadıklarına dikkat eder. Şirketin yatırımcılarının ne iş yaptıklarının mevzuata uygun statüde olmalarının ve kalmalarının takibini yapar, şüpheli işlem kategorilerinin olup olmadığını kontrol eder.

Denetim personeli yanı sıra tüm faaliyetlerin mevzuata ve etik kurallara uygunluğunu denetler. Yapılan denetim sonuçları yazılı rapor halinde genel müdür ve Yönetim Kurulu’na sunulur. Mevzuatın sürekli takibini yaparak şirket faaliyetlerinde varsa yapılması gereken düzeltmeleri yazılı olarak rapor eder.

Denetim personeli ayrıca portföy yöneticiliğine dair tebliğin amir hükümleri gereği ;

- Yapılan alım satım işlemlerinden dolayı şirketin bir menfaat temin etmesi halinde, yatırımcıya gerekli bilginin aktarılıp aktarılmadığını kontrol eder. Bu konuda yapacağı denetimlerle teyitler alır.

- Portföyler ve portföylerdeki sermaye piyasası araçları üzerinde usulsüz tasarrufta bulunulup bulunulmadığını kontrol eder. Yatırımcılar için verilen ordinoların titizlikle hazırlanıp hazırlanmadığı, limitli ordino kullanım düzeninin uygun olup olmadığını ya da ne şekilde uygulandığını, gerekli özen ve basiretin gösterilip gösterilmediğini denetler.

- Yönetilen portföylerde objektif iyi niyet kurallarına uyulup uyulmadığını, portföylerin birisi lehine ya da aleyhine hareket ediliği edilmediğini kontrol eder. Yatırımcılara belli bir garantinin verilip verilmediğinin, ilan ve reklamlarda şahsî görüşmelerde bu hususa uyulup uyulmadığının, portföy yöneticiliği dışında faaliyet gösterilen alanların varlığı intibaını uyandıracak davranışlar içine girilip girilmediğini denetler.

- Şirkette çalışan personelin diğer şirketlerde hesap açıp açmadıklarını, açmışlarsa ne tür alım satımlar yaptıklarını ve bunların portföy yönetim şirketi prensiplerini ihlal edip etmediklerini öğrenir, araştırır ve yönetime rapor eder.

- Portföy yönetim sözleşmelerinin mevzuata uygunluğunu, şirketin yapılanma ve işleyişinin aracı kuruluşlara-bankalara- dönüşüp dönüşmediğini titizlikle denetler.

Yatırımcının zarar kaybı bakımından vermiş olduğu talimatlara ve gerekli ikazların yapılıp yapılmadığını denetler. Şifre dosyası ve kullanımın düzgün işleyişini bildirim ve direktiflerin sağlıklı olup olmadığını ve kötü kullanımların söz konusu olup olmadığını, MB adına yapılan her türlü tahsilatın doğru ve mutabık şekilde yapılıp yapılmadığını, operasyon ve saklama kuruluşları mutabakatın sağlanıp sağlanmadığını kontrol eder.

11. MB PORTFÖY YÖNETİMİ İŞ AKDİ TANIMLAR

ŞİRKET : MB PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş’ni ifade eder.

PERSONEL : Bu akid hükümleri çerçevesinde çalışanları ifade eder.

ADAYLIK : Göreve ilk giren personelin işe uyumunu sağlamak ve işi sürdürmesine yarar olup olmadığına karar vermek için uygulanan deneme süresine tabi olmasına denir. İşe alınacak personel öncelikle aday olarak atanır, adaylık süresi üç aydır.

İşe alınacakların aşağıdaki özellikleri taşıması gerekmektedir: Türk vatandaşı olmak

Görevinin gerektirdiği ahlâk ve karakter niteliğini taşımak 21 yaşını bitirmiş olmak

Daha önce çalışmış olduğu yer konusu ise geçerli bir referans almak Devamlı görev yapmasına engel bir hastalığı bulunmamak

Kamu haklarından kısıtlı olmamak

Şeref ve haysiyet kırıcı suçtan mahkûm olmamak Bir yüksek öğrenim kurumundan mezun olmak

SPK ve ilgili kamu mercilerinin yapacağı incelemelerde menfî bir sonuç çıkmaması SPK yönetmelik ve tebliğlerinde belirtilen cezalara ve müeyyidelere maruz kalmamak ATANMA : Aşağıda belirtilen evrakları tamamlamış olan ve başarılarının değerlendirmesi sonucu amirlerinin değerlendirmelerinde olumlu not alan adaylar işe

alınırlar. Olumlu değerlendirilmeyen adayların personel adayı olarak şirket ile ilişkilerine son verilir. Bu durumda personel olarak atanamayan adaylar herhangi bir tazminat talebinde bulunamazlar.

Atanmada istenilen evraklar : İş müracaat formu

Nüfus kimlik cüzdanı, aslı ve onaylı örneği Sigorta sicil kartı (Yoksa şirketçe çıkarılır) Öğrenim belgesi, aslı ve onaylı örneği Sabıka kaydına ilişkin belge

Fotoğraf, adres, imza örneği

Bir taraftan MB PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (aşağıda işveren olarak anılacaktır) ile diğer taraftan Sayın………. arasında (aşağıda personel olarak anılacaktır) aşağıdaki şartlarda iş akdi imzalanmıştır.

Madde 1 : Akid …../……/…… tarihine kadar geçerlidir. Taraflardan biri sözleşmenin bitiminden 3 ay önce yazılı bildirimde bulunmadığı takdirde akid 1 yıl daha uzar.