• Sonuç bulunamadı

1. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerini kullanma sıklıkları nasıldır?

2. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik öz yeterlik algıları arasında cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

3. Araştırmaya katılan fen alanları öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik öz yeterlik algıları arasında ülke değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

4. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik öz yeterlik algıları arasında yaş değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

5. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik öz yeterlik algıları arasında öğretim teknolojilerine erişim olanağı değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

6. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik kaygı düzeyleri arasında cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

1. GİRİŞ

36

7. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik kaygı düzeyleri arasında ülke değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

8. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik kaygı düzeyleri arasında yaş değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

9. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik kaygı düzeyleri arasında teknolojiye erişim olanağı değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

10. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin birinci alt boyutu olan gelecekte öğrencilerine kullandırmayı düşünmeye yönelik tutumları arasında cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

11. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin birinci alt boyutu olan gelecekte öğrencilerine kullandırmayı düşünmeye yönelik tutumları arasında ülke değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

12. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin birinci alt boyutu olan gelecekte öğrencilerine kullandırmayı düşünmeye yönelik tutumları arasında yaş değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

13. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin birinci alt boyutu olan gelecekte

37

öğrencilerine kullandırmayı düşünmeye yönelik tutumları arasında erişim olanağı değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

14. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin ikinci alt boyutu olan öğretim teknolojilerinin öğrenmeye olan katkısına yönelik tutumları arasında cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

15. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin ikinci alt boyutu olan öğretim teknolojilerinin öğrenmeye olan katkısına yönelik tutumları arasında ülke değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

16. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin ikinci alt boyutu olan öğretim teknolojilerinin öğrenmeye olan katkısına yönelik tutumları arasında yaş değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

17. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin ikinci alt boyutu olan öğretim teknolojilerinin öğrenmeye olan katkısına yönelik tutumları arasında erişim olanağı değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

18. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin üçüncü alt boyutu olan öğretim teknolojilerini gelecekte kullanmayı düşünmeye yönelik tutumları arasında cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

19. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin üçüncü alt boyutu olan öğretim

1. GİRİŞ

38

teknolojilerini gelecekte kullanmayı düşünmeye yönelik tutumları arasında ülke değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

20. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin üçüncü alt boyutu olan öğretim teknolojilerini gelecekte kullanmayı düşünmeye yönelik tutumları arasında yaş değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

21. Araştırmaya katılan Türkiyeli fen alanları öğretmen adaylarının, İsviçreli fen alanları öğretmen adaylarının ve tüm öğretmen adaylarının öğretim teknolojilerine yönelik tutum düzeylerinin üçüncü alt boyutu olan öğretim teknolojilerini gelecekte kullanmayı düşünmeye yönelik tutumları arasında erişim olanağı değişkenine göre anlamlı bir farklılık var mıdır?

22. Araştırmaya katılan fen alanları ögretmen adaylarının öz yeterlilik, kaygı ve tutum düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki varmıdır?