• Sonuç bulunamadı

2018-2019

N/A
N/A
Protected

Academic year: 2022

Share "2018-2019"

Copied!
37
0
0

Yükleniyor.... (view fulltext now)

Tam metin

(1)

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

İZMİR ŞUBESİ 13. DÖNEM

ÇALIŞMA RAPORU

2018-2019

(2)

2

Ömer ARASLI Uygur URCUN

Sezai TİMUR Muhammet YILDIZ Yitirdiğimiz Şube Yönetim Kurulu Üyelerimizin

Sonsuz Anısına...

UNUTMAYACAĞIZ.

(3)

3 SUNUŞ

Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de Maden Mühendislerinin hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek, mesleki, sosyal ve kültürel gelişmelerini sağlamak, mesleklerini toplum yararına kullanmalarına yönelik mekanizmaları yaratmak, madencilik politikalarının halkın yararına düzenlenmesi ve uygulanması için öneriler geliştirmek, bunların uygulanmasına yönelik çalışmalar yapmak ve çaba harcamak en temel çalışma alanlarımız arasında yer almıştır. Bu çalışmalarda, örgütlülüğümüzü güçlendirerek üyelerimizden aldığımız güç ile, diğer demokratik kitle örgütleri ile iş birliği içinde ülkemizin ve mesleğimizin sorunlarının çözümüne katkı koymak başlıca görevlerimiz arasında yer almıştır.

Ülkemizde son 18 yıldır uygulanan yanlış politikalar nedeniyle ülke önce 15 Temmuz darbesiyle ardından da 20 Temmuz OHAL süreci ile karşı karşıya kalmıştır. Her iki sürecin de en önemli nedeni ülke yönetiminin demokrasinin ve hukukun evrensel ilkelerinden uzaklaşmasıdır.

Bu dönemde ülkemizin, halkımızın ve sektörümüzün sorunları çığ gibi büyürken Maden Kanunu değişikliği ile “Teknik Nezaretçilik” kaldırılarak yapılan düzenlemelerle yaşama geçirilen YTK’lar, UMREK ve Daimî Nezaretçi uygulamaları ile diplomalarımız yok sayılmış ve MAPEG’in insafına bırakılmıştır. YTK’lar ve UMREK aracılığı ile elimizden gasp edilmeye çalışılan diplomalarımızı, mesleğimizi ve ekmeğimizi korumak için Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmasını sağladık. Maden Yönetmeliği ile başta Daimî Nezaretçilik olmak üzere üyelerimizin haklarını korumak için gerekli hukuki mücadele yine Odamız tarafından sürdürülmektedir.

Örgütlülüğümüze yönelik saldırılar odamızla ve mesleğimizle sınırlı kalmamış, meslektaşlarımızın haklarına da yönelmiştir. Bunun en somut örneği, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında 2012 yılında yapılan asgari ücret belirleme protokolünün tek taraflı olarak feshedilmesidir. İşsizliğin, enflasyonun ve hayat pahalılığının bu denli arttığı bir dönemde, meslektaşlarımızı düşük ücretlerle kayıt dışı biçimlerde çalışmaya, geleceklerinde ise düşük emeklilik ücretlerine mahkûm etmeye zorlayan bu karara karşı da TMMOB örgütlülüğü ile birlikte mücadelemiz kaldığı yerden devam edecektir.

13. Dönem Çalışma Programında verilen TMMOB ve Odamızın ilke ve programları, tüzük ve yönetmelikleri çerçevesinde; “demokratik, katılımcı, barışçı, insan ve meslektaş haklarına saygılı, meslek ilkeleri ve mesleğin geliştirilmesine dönük faaliyetlerde bilimsel ve teknik kriterlere dayalı bir çalışma yöntemi içinde, Merkez ve Şube yönetimleri, temsilcilikler, demokratik kitle örgütleri ve üyeleriyle katılımcılık ve paylaşımcılık ilkelerine bağlı bir anlayış” benimsenmiştir. 2018-2020 tarihleri arasında yapılan çalışmalar rapor içerisinde ayrıntılı olarak verilmektedir.

Ülkemiz, mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından yaşanan bu zorlu koşullardan sizlerin de desteğiyle mesleki, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda üyelerimizin hak ve çıkarlarını halkımızın çıkarları temelinde korumak ve geliştirmek, mesleki, sosyal ve kültürel gelişmelerini sağlamak, mesleki birikimlerini toplum yararına kullanmalarının zeminini yaratmak konusundaki çabalarımızı sürdürdük sürdürmeye devam edeceğiz.

Birlikte Ürettik, Birlikte Yönettik.

Birlikte Üreteceğiz, Birlikte Yöneteceğiz.

TMMOB

Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

XIII. Dönem Yönetim Kurulu

(4)

4

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ

14. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

14.Dönem Olağan Genel Kurulu Takvimi

Çoğunluklu Toplantı Tarihi: 04 Ocak 2020 Saat: 10.00 Yer: 154. Sok. No: 6 Daire:1 Ufuk Apt. Bornova/İZMİR Çoğunluklu Seçim tarihi: 05 Ocak 2020 Saat: 09.00-17.00 Yer: 154. Sok. No: 6 Daire:1 Ufuk Apt. Bornova/İZMİR Çoğunluksuz Toplantı Tarihi: 11 Ocak 2020 Saat: 10.00

Yer: Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi Büyük Park İçi Bornova / İZMİR Çoğunluksuz Seçim Tarihi: 12 Ocak 2020 Saat: 09.00-17:00

Yer: 154. Sok. No: 6 Daire: 1 Ufuk Apt. Bornova/İZMİR

Gündem

1.Gün:

1- Açılış

2- Başkanlık Divan Seçimi ve Saygı Duruşu 3-Açılış Konuşmaları

4- Çalışma Raporlarının Okunması, Görüşülmesi ve Karara Bağlanması

5- Şube Yönetim Kurulu Asıl ve Yedek Adayların Belirlenmesi ve Duyurulması 6-Oda Genel Kurul Asıl ve Yedek Delege Adaylarının Belirlenmesi ve Duyurulması 7- Dilek, Öneriler ve Kapanış

2.Gün:

Seçimler

(5)

5

TOPLAM ÜYE SAYISI (SEÇİM KURULUNA VERİLEN LİSTEYE GÖRE): 3641

İZMİR İLİ:1477 BALIKESİR:387 DENİZLİ:226 MUĞLA:410 MANİSA:601 UŞAK:80

ÇANAKKALE:203 AYDIN:257

TOPLAM ÜYE SAYISI:3641

Şubemiz 13. Genel Kurulu 13 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Genel Kurulumuza 59 üyemiz katılım sağladı. Genel Kurulda Yönetim Kuruluna Çağdaş Maden Mühendisleri liste sunarak aday oldu. 14 Ocak 2018 tarihinde 185 üyemizin katılımıyla gerçekleşen seçim sonuçlarına göre 185 oy alan Çağdaş Maden Mühendisleri listesi Yönetim Kurulu olarak seçildi. 13. Dönem Seçimlerinin sonucunda oluşan Yönetim Kurulu 22.01.2018 tarihinde dönemin ilk toplantısını yapmış ve yapılan oylama sonucu İzmir Şubesi‘nin yeni yönetim kurulu, görev dağılımı aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

YÖNETİM KURULU

Başkan : Aykut AKDEMİR

II. Başkan : Mustafa HACARLIOĞLU Yazman Üye : Erdem TURGUT

Sayman Üye : Kemal SÖYLEMEZ Üye : Tülay SUİÇMEZ Üye : Ozan AYKURT Üye : Asunur TABAN

YEDEK ÜYELER Meltem TOPCAN Ozan URCUN Oktay ALTAY Yaşar KORKMAZ Ceyhun ÜNSAL Mesut KÖKEN İlker EREN

(6)

6

XIII. Dönem süresince Şubemize bağlı İllerde görev alan Temsilci ve Temsilci yardımcıları aşağıda verilmiştir.

Temsilcilikler:

AYDIN İl Temsilcisi: Kurultay Ahmet HALVAŞİ BALIKESİR İl Temsilcisi: Metin YILMAZ ÇANAKKALE İl Temsilcisi: Oğuz BENLİ DENİZLİ İl Temsilcisi: Selda CEYLAN MANİSA İl Temsilcisi: Efkan KURT MUĞLA İl Temsilcisi: Taki GÜLER UŞAK İl Temsilcisi: Ahmet CANER

DOKUZ EYLÜL ÜNİ. Temsilcisi: Ahmet Hamdi DELİORMANLI

(7)

7

13 OCAK 2018 – 11 OCAK 2020 TARİHLERİ ARASINDA TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ FAALİYETLERİ

Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de maden mühendislerinin hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için çaba gösterilmiştir.

Mesleki, sosyal ve kültürel gelişmelerini sağlamak ve mesleklerin toplum yararına kullanmalarına yönelik mekanizmaları yaratmak, madencilik politikalarının halkın yararına düzenlenmesi ve uygulanması için öneriler geliştirmek ve bunların uygulanmasına yönelik çalışmak ve uygulamaları denetlemek ve bağımsız, demokratik ve gelişmiş bir Türkiye’nin yaratılması yönünde çaba harcamak en temel düşüncemiz olmuştur. Bu kapsamda 13. Dönemde yapılan çalışmalar

• Örgütlenme Çalışmaları,

• Bilimsel Etkinlikler ve Fuarlar

• Mesleki Etkinlikler

• Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

olmak üzere dört temel başlık altında toplanmıştır.

1. Örgütlenme Çalışmaları

Çalışma dönemi içerisinde oda ile üyeler arasındaki etkileşimin sürekliliğin sağlanmasına çalışılmıştır. Örgütsel katılımın arttırılması bakımından, etkinliklerimizin üst seviyelere çıkarılması zorunludur. Bu zorunluluk çalışma dönemi içerisinde rotamızı oluşturmuş ve örgütlenme çalışmalarına öncelik verilmiştir. Şubeye bağlı İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Manisa, Muğla, Uşak illerinde 12. Dönem Sonunda 3247 olan üye sayımız, 13. Dönem Sonu itibari ile 3641 olmuştur.

TMMOB ve Odalar ile olan ilişkilere çalışma dönemi içerisinde önem verilmiş, TMMOB Danışma Kurulu toplantılarına katılım sağlanarak şube görüşlerimiz temsil edilmiş, TMMOB tarafından organize edilen miting ve basın açıklamalarına katılım sağlanmıştır. Ayrıca İzmir merkez olmak üzere şubeye bağlı bütün illerde İKK toplantılarına yoğun katılım kararı alınmış ve uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda İKK’larca organize edilen bilimsel ve sosyal etkinliklerde sorumluluk alınarak sunumlar yapılmış örgütlenmemiz temsil edilmiştir.

(8)

8

Oda öğrenci ilişkileri ve örgütlenmesi çerçevesinde öğrencilerimiz şubemizin her türlü çalışmasında üretme aşamasına ortak edilmeye çalışılmış ve odamızın kurumsal kimliği, misyonu yapılan sunumlarla tanıtılmıştır. Merkez yönetim tarafından gerçekleştirilen Öğrenci Kurultayına öğrencilerimizin etkin katılımı sağlanmış, diğer odaların organize ettiği öğrenci faaliyetlerine öğrenci temsilcilerimiz katılmıştır. Daha önceki dönemlerde yapılarak geleneksel hale getirilmiş Şubemiz destekli öğrenci etkinliklerine bu dönemde devam edilmiştir. Bu çerçevede Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin mezuniyet törenlerine katılım sağlanmış dereceye giren öğrencilere Şubemiz adına ödüller verilmiştir.

Dönem içerisinde Uygur Urcun Futbol turnuvasının sekizincisi 2018 yılında gerçekleştirilmiştir. Aynı şekilde dördüncü sınıflara düzenlenen mezuniyet pikniği, her yıl yeni kayıt olan öğrencilere düzenlenen tanışma kokteyli 2018 ve 2019 yıllarında düzenlenmiş veya destek sağlanmıştır.

2. Bilimsel Etkinlikler ve Fuarlar

Bilimsel etkinlikler üyelerimizin alanları ile ilgili teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebildikleri önemli platformlardan birisidir. Şubemiz 13. Dönem içerisinde bilimsel etkinlikler açısından çalışma programında üstlendiği görevleri yerine getirmiştir. Buna göre 23-26 Ekim 2019 tarihinde İzmir Fuar alanında TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve İZFAŞ ile birlikte MINEX Fuarı ile eş zamanlı olarak 7. Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca TMMOB Maden Mühendisleri Odası bileşenleri tarafından düzenlenen farklı illerdeki Kongre ve Sempozyumlara ilgili üyelerimiz, temsilciliklerimiz ve yönetim kurulu üyelerimiz katılım sağlayarak Şubemizi temsil etmişlerdir.

Diğer taraftan TMMOB bileşeni İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Kent Sempozyumu, Panel ve Çalıştaylara hem konuşmacı hem de izleyici olarak katılım sağlanarak katkı konulmuştur.

Bölgemizde her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Marble Uluslararası Doğaltaşlar ve Teknolojileri fuarlarında stant açılarak oda faaliyetlerimizin tanıtılması ve üyelerimizin odamız yayınlarına ulaşabilmesine olanak sağlanmıştır.

(9)

9

3. Mesleki Etkinlikler

Öncelikle Şubemize bağlı temsilcilikler, temsilci yardımcıları ve işyeri temsilcileriyle bir araya gelerek 2018-2019 yıllarını kapsayan 13. Dönem Çalışma Programı oluşturulmuş ve çalışmalar bu program dahilinde yürütülmüştür.

Şubemizde Netcad Eğitimleri düzenlenmiş olup, eğitimlere üyelerimiz katılmışlardır.

Üyelerimizin mesleki alanda kendilerini geliştirmelerini hedefleyen bu eğitimleri ileriki dönemlerde farklı temsilcilikler ve şubemizde de devam edecektir.

Şubemizde düzenlenen Bilirkişilik Eğitimleri sonucunda eğitimi tamamlayanlara Eğitim Katılım Belgeleri verilmiştir.

4. Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Dönem içerisinde geleneksel Dünya Madenciler Günü etkinlikleri düzenlenmiştir. 2018 ve 2019 yılında ise Dünya Madenciler Günü etkinlikleri kapsamında 40., 50. ve 60. Yılını tamamlayan üyelerimize ödül töreni yapılmıştır.

İlki 2016 yılında olmak üzere 2018 yılında da bahar gecesi düzenlenmiştir.

(10)

10

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ 13. DÖNEM GÜNCESİ

13-14 Ocak 2018 : Şubemiz 13. Genel Kurulu 13-14 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Genel Kurulumuza 59 üyemiz katılım sağladı. Genel Kurulda Yönetim Kuruluna Çağdaş Maden Mühendisleri liste sunarak aday oldu. 14 Ocak 2018 tarihinde 185 üyemizin katılımıyla gerçekleşen seçim sonuçlarına göre 185 oy alan Çağdaş Maden Mühendisleri listesi Yönetim Kurulu olarak seçildi.

20 Şubat 2018 : 20.02.2018 tarihinde cumartesi günü, DEÜ Maden Mühendisliği Bölümü Genç Madenci Öğrenci üyelerimizin katılımıyla, Şubemiz de toplantı yapılmıştır. Yeni dönemin ilk toplantısında, bahar dönemi programı, teknik geziler ve "CEVHER" dergisi ile ilgili konular konuşulmuştur.

(11)

11

10-11 Mart 2018 : İzmir Şubemizde 10-11 Mart 2018 tarihlerinde 15 kişinin katılımıyla Netcad kampüs Madencilik Uygulamaları Sertifika Eğitimi Programı düzenlendi. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, eğitimler yapılmaya devam edecektir.

20 Mart 2018 : 20 Mart 2018 tarihinde İzmir Şube Yönetim Kurulu ve Aydın`da üyelerimizin katılımıyla üye toplantısı yapılmıştır.

(12)

12

26 Mart 208 : 26 Mart 2018 tarihinde Manisa/Akhisar’da görülmekte olan Soma Davasının 69. celsesine Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Ayhan YÜKSEL, Genel Sekreterimiz M. Erşat AKYAZILI, İzmir Şube Başkanımız Aykut AKDEMİR ve Şube II. Başkanımız Mustafa HACARLIOĞLU ile çok sayıda Genç Madenci üyemiz katılmıştır.

28-29 Mart 2018 : İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını 24. kez açtı. Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak stant açarak fuar’a katılım sağlandı.

(13)

13

31Mart-01 Nisan 2018 : 31 Mart 2018 tarihinde Oda Merkezimizde 1. Şubeler Ortak Toplantısı ve 01 Nisan 2018 tarihinde 1.Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz toplantıya katılım sağladılar.

07-08 Nisan 2018 : İzmir Şubemizde 07-08 Nisan 2018 tarihlerinde 14 kişinin katılımıyla Netcad Madencilik Uygulamaları Sertifika Eğitimi Programı düzenlendi. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, eğitimler yapılmaya devam edecektir.

.

(14)

14

09 Nisan 2018 : 9 Nisan 2013 tarihinde elim bir trafik kazası sonucunda kaybettiğimiz İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyemiz M.Sezai TİMUR, ölümünün 5.

yılında 09 Nisan 2018 tarihinde Bornova Eski Mezarlık’taki mezarı başında, Şube Yönetim Kurulumuzun katılımıyla anıldı.

28-29 Nisan 2018 : Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi`nce Geleneksel Bahar Gecesi 28-29 Nisan 2018 tarihinde üyelerin katılımıyla Kuşadası`nda düzenlenmiştir.

(15)

15

01 Mayıs 2018 : 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde TMMOB pankartı altında Cumhuriyet Meydanı‘nda buluşarak Alsancak Gündoğdu Meydanı‘na tüm demokratik kitle örgütleriyle birlikte yürüyüş düzenlenmiştir.

05-06 Mayıs 2018 : TMMOB üyesi öğrenciler tarafından 6. Toplumcu Mühendislik, Mimarlık ve Şehir Plancılığı Haftası Etkinliği, 05-06 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi.

(16)

16

12 Mayıs 2018 : 12.05.2018 tarihinde cumartesi günü DEÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrenci üyelerimize yönelik piknik düzenlenmiştir.

13 Mayıs 2018 13 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşen ve 301 işçinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan Soma maden katliamının 4. yıl dönümünde Soma`da bir miting gerçekleştirildi. Mitinge TMMOB üyelerinin yanı sıra TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da katıldı.

Miting öncesi ise Maden Mühendisleri Odası tarafından Madenci Anıtı`nda bir basın açıklaması yapıldı.

(17)

17

14 Mayıs 2018 : TMMOB Maden Mühendisleri Odası, Genç Madenci ve Madilet`in düzenlemiş olduğu 8.Uygur URCUN Futbol Turnuvası Maden Mühendisleri Odası Yönetimi, Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Akademisyenlerinin katılımıyla son buldu.

17 Mayıs 2018 : 17.05.2018 tarihinde Tire Linyitleri Maden İşletmelerine, DEÜ.

Maden Mühendisliği Bölümü genç madenciler tarafından teknik gezi düzenlendi.

(18)

18

27-30 Eylül 2018 : TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Genç Madencilerin ortaklığı ile yapılan kampımız 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Gümüldür Tabiat Parkında 25 öğrenci 15 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir.

Toplam beş adet söyleşi gerçekleştirilmiş olup; TMMOB Tarihi, Oda Örgütlülüğü, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Endüstri 4.0, Üniversite ve Meslek Yaşamı konularına değinilmiştir.

Kampımızda gerçekleştirilen dört atölye şöyledir; Halk Oyunları, Sinema, Gazetecilik ve Drama.

Son gün yapılan şenlikte atölye sunumları gerçekleştirildikten sonra kampımız canlı müzik eşliğinde sona ermiştir.

04 Ekim 2018 : Maden Mühendisliği Bölümü 1.Sınıf öğrencilerine yönelik, Maden Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyelerinin, öğrencilerin ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin katılımıyla 04.10.2018 tarihinde Tanışma Kokteyli düzenlendi.

(19)

19

13 Ekim 2018 : Odamız İzmir Şube Başkanı Muhammet YILDIZ’ın aramızdan ayrılışının 3. Yıldönümünde 13.10.2018 tarihinde cumartesi günü mezarı başında ve Muhammet Yıldız Işıkkent Spor Tesislerinde anma töreni düzenlendi.

13 Ekim 2018 : 13 Ekim 2018 tarihinde Adana`da düzenlenen 46.Dönem 2.Öğrenci Temsilciler Toplantısına, DEÜ Maden Mühendisliği Genç Madenci Öğrenci Temsilcilerimiz ve Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz katılım sağladılar.

(20)

20

13 Ekim 2018 : 13 Ekim 2018 tarihinde Adana`da düzenlenen Krom Çalıştayına Şubemiz Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladılar.

20 Ekim 2018 : 20 Ekim 2018 tarihinde cumartesi günü, DEÜ Maden Mühendisliği Bölümü Genç Madenci Öğrenci üyelerimizin katılımıyla, Şubemiz de toplantı yapılmıştır.

(21)

21

16-17 Kasım 2018 : Çanakkale`de, 16-17 Kasım tarihlerinde Netcad Madencilik Uygulamaları Eğitimi düzenlenmiştir.

01 Aralık 2018 : İzmir Şubemiz ve Muğla İl Temsilciliğimiz tarafından 1 Aralık 2018 tarihinde Muğla Maden Potansiyelinin Değerlendirilmesi Çalıştayı düzenlendi.

(22)

22

01 Aralık 2018 : Muğla`da 1 Aralık 2018 tarihinde, Demircioğlu Otel`de Madenciler Günü Etkinliği düzenlendi.

04 Aralık 2018 : Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünde düzenlenen Madenciler Günü etkinliğine İzmir Şube Yönetim Kurulu üyeleri katılım sağlamıştır.

(23)

23

07 Aralık 2018 : 07 Aralık 2018 tarihinde Çanakkale`de düzenlenen Madenciler Günü etkinliğine İzmir Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz katılım sağlamıştır.

08-09 Aralık 2018 : Şubemizde 08-09 Aralık 2018 tarihinde 15 kişinin katılımıyla Netcad Madencilik Uygulamaları Eğitimi düzenlenmiştir.

(24)

24

15 Aralık 2018 : 15 Aralık 2018 tarihinde İzmir`de Dünya Madenciler Günü etkinliği İzmir Tarihi Havagazı Fabrikasında kutlandı. Saat 18.00 da başlayan etkinliklerde Meslekte 40. ve 60. Yıl Onur Ödülleri, Dünya Madenciler Günü Yemeği etkinlikleri gerçekleştirildi. Meslekte 40. ve 60. yılını dolduran onur üyesi meslektaşlarımızı kutluyoruz.

22 Aralık 2018 : 22 Aralık 2018 Cumartesi günü Şubemizde İl Temsilcilerimizin ve Üyelerimizin katılımıyla Danışma Kurulu Toplantısı yapılmıştır.

Yapılan toplantıda Şubemiz çalışmaları ve Maden Kanunu Taslağı ile ilgili bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunulmuştur.

(25)

25

16 Şubat 2019 : 16 Şubat 2019 tarihinde odamızda İmmat 7.Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte çalışma toplantısı yapıldı.

18 Şubat 2019 : 18.02.2019 tarihinde Muğla Milas`ta ruhsatı özel sektöre ait feldspat ocağında rödevans sözleşmesi ile işletilen sahada iş kazası meydana geldi. 3 maden emekçisi hayatını kaybetmiştir. Şubemiz Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Muğla İl Temsilciliğimiz tarafından olay yerinde incelemelerde bulunulmuştur. Yapılan incelemeler sonucunda aşağıda belirtilen hususlar tespit edilmiştir.

(26)

26

01-03 Mart 2019 : TMMOB Maden Mühendisleri Odası 46. Dönem III. Temsilciler Toplantısı 1-3 Mart 2019 tarihleri arasında Antalya` da düzenlendi.

Düzenlenen Temsilciler Toplantısına Yönetim Kurulu üyelerimiz ve İl Temsilciliklerimiz katılım sağladılar.

27-30 Mart 2019 : İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE 2019 25. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını 25. kez açtı. Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak stant açarak fuar`a katılım sağladık.

(27)

27

09 Nisan 2019 : 9 Nisan 2013 tarihinde elim bir trafik kazası sonucunda kaybettiğimiz İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyemiz M.Sezai TİMUR, ölümünün 6.

yılında 09 Nisan 2019 tarihinde Bornova Eski Mezarlık‘taki mezarı başında, Şube Yönetim Kurulumuzun katılımıyla anıldı.

16-19 Nisan 2019 : 16-19 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenen Türkiye 26.Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisine İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz katılım sağladılar.

(28)

28

21 Nisan 2019 : 21.04.2019 tarihinde pazar günü DEÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrenci üyelerimize yönelik piknik düzenlenmiştir.

01 Mayıs 2019 : Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak TMMOB korteji ile birlikte emeğin bayramı 1 Mayıs`a katıldık.

(29)

29

03 Mayıs 2019 : 03 Mayıs 2019 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonu`nda, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Çanakkale İl Temsilciliği ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü iş birliği ile düzenlenen Çanakkale Bölgesi Maden Potansiyeli Çalıştayı gerçekleşti.

12 Mayıs 2019 : 13 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşen ve 301 işçinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan Soma maden katliamının 5. yıl dönümünde Soma`da Maden Mühendisleri Odası tarafından Madenci Anıtı`nda bir basın açıklaması yapıldı.

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!...

(30)

30

29-30 Haziran 2019 : İzmir Şubemizde 29-30 Haziran 2019 tarihlerinde Netcad kampüs Madencilik Uygulamaları Sertifika Eğitimi Programı düzenlendi.

01 Temmuz 2019 : TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından 11.‘si yapılan "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kartondan Tekneler Yarışı" 1 Temmuz 2019 tarihinde Konak Pasaport İskelesi’nde gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan Şubemiz takımı, yarışmada İkinciliği ve En İyi Kostüm Ödülü`nü kazandı.

(31)

31

28 Eylül 2019 : 28 Eylül 2019 tarihinde Aydın SMMM Odası Fettah Açan Konferans Salonu`nda, TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilciliği iş birliği ile düzenlenen Aydın Bölgesi Maden Potansiyeli Çalıştayı gerçekleşti.

07 Ekim 2019 : DEÜ. Genç Madenci Öğrencileri, 07 Ekim 2019 tarihinde yeni dönem maden mühendisliği bölümü öğrencileri ile bir araya gelerek ilk toplantısını yaptılar.

(32)

32

14 Ekim 2019 : 14.10.2019 tarihinde DEÜ. Maden Mühendisliği Bölümü genç madenciler tarafından Tüprag A.Ş.’ye, teknik gezi düzenlendi.

23-26 Ekim 2019 : 23-26 Ekim 2019 tarihinde İzmir Fuar alanında TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak, MINEX Fuarı ile eş zamanlı olarak 7.Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi gerçekleştirildi.

Kongrede 43 adet bildiri sunulmuş olup, Prof. Dr. Şinasi ESKİKAYA ve Stonia Barker Prof. Michael E. KARMIS çağrılı konuşmacı olarak katılım sağlamışlardır.

Kongre açılışında Sn. Metin UCA ve Prof. Dr. Şinasi ESKİKAYA ile

“Geçmişten Geleceğe Türkiye Madenciliği" konulu bir söyleşi düzenlenmiştir.

Kongreye katılım sağlayan ülkeler: Yunanistan, ABD, Almanya, Finlandiya, Yemen, Cezayir, İran, Rusya, Çin, İspanya

(33)

33

23 Kasım 2019 : 23 Kasım 2019 Cumartesi günü Şubemizde İl Temsilcilerimizin ve Üyelerimizin katılımıyla Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Şubemizce yapılan çalışma faaliyetleri bilgilendirildi ve yapılacak olan çalışma faaliyetleri değerlendirildi.

06 Aralık 2019 : 06 Aralık 2019 tarihinde Çanakkale`de düzenlenen Madenciler Günü etkinliğine İzmir Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz katılım sağlamıştır.

(34)

34

07 Aralık 2019 : Muğla’da 07 Aralık 2019 tarihinde, Demircioğlu Otel’de Madenciler Günü Etkinliği düzenlendi.

21 Aralık 2019 : 21 Aralık 2019 tarihinde Manisa`da düzenlenen Madenciler Günü etkinliğine İzmir Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz katılım sağlamıştır.

(35)

35

28 Aralık 2019 : 28 Aralık 2019 tarihinde İzmir`de Dünya Madenciler Günü etkinliği İzmir Tarihi Havagazı Fabrikasında kutlandı. Saat 19.00 da başlayan etkinliklerde Meslekte 40. ve 60. Yıl Onur Ödülleri, Dünya Madenciler Günü Yemeği etkinlikleri gerçekleştirildi.

Meslekte 40. ve 60. yılını dolduran onur üyesi meslektaşlarımızı kutluyoruz.

(36)

36

TMMOB

MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ

XIII.DÖNEM GİDERLER ÇİZELGESİ

GELİRLER

İzmir Üye Kayıt,Aidat,Belge,Onay ve Kitap Gelirler

Kimlik Geliri 3544,00

Aidat Geliri 154420,78

SMMH Geliri 47040,00

BTB Geliri 5400,00

Oda Sicil Belgesi Geliri 23410,00

İşletme Faaliyet Raporu Onay Geliri 2340,00

İşletme Projesi Onay Geliri 1890,00

Jeotermal İşletme Projesi Geliri 60,00

Daimi Nezaretçi Defteri Geliri 8500,00

Kitap Geliri 5811,00

Rozet Geliri 55,00

Oda Kayıt Belgesi Geliri 1710,00

Kapasite Raporu Onayı 40,00

Madenci Heykeli 530,00

Bağış ve Yardımlar 2100,00

Jeotermal İşletme Faaliyet raporu 775,00

İSG Defteri 140,00

Jeotermal Teknik Sorumlu Atama 810,00

LPG Sorumlu Müdürlük Belgesi 950,00

Ekspertiz Raporu Geliri 80,00

TOPLAM 259.605,78

İzmir Şube Kongre, Seminer, Sempozyum Gelirleri

Bahar Gecesi Etkinliği Geliri 16514,00

Bilirkişilik Semineri Geliri 1200,00

Net Cad.Eğitimi Geliri 565,00

Maden Makinaları Sempozyumu 59250,00

Maden Potansiyeli Çalıştayı Geliri 9000,00

TOPLAM 86.529,00

İzmir Şube Geleneksel Gece Gelirleri

Madenciler Bayramı Geliri 68155,85

TOPLAM 68.155,85 GELİRLER GENEL TOPLAMI 414.290,63

(37)

37

TMMOB

MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ

XIII.DÖNEM GİDERLER ÇİZELGESİ

İZMİR YÖNETİM GİDERLERİ

Yolluk Giderleri 46520,36

Temsil Giderleri 118838,36

Genel Kurul Giderleri 41528,39

TOPLAM 206.887,11

İZMİR İŞLETME GİDERLERİ

Kira Gideri 6930,00

PTT Kargo Gideri 2961,93

Kırtasiye Gideri 3485,65

Isınma, Aydınlanma,Su Gideri 4356,40

Mahkeme, Noter Gideri 178,61

Bakım,Onarım, Malzeme Gideri 2107,05

Gider Kaydedilen Demirbaşlar 7755,64

Hizmet Karşılığı Giderler 20217,88

Banka Giderleri Giderler 6,67

İKK Katkı Payı Gideri 3442,00

Telefon Habarleşmeı Gideri 4591,80

Apartman Aidat ve Yakıt Gideri 14624,53

Sigorta Giderleri 746,71

Emlak Vergisi Giderleri 827,20

Çevre Temizlik Vergisi Giderleri 190,00

TOPLAM 72.422,07

İzmir Kongre, Seminer, Sempozyum Giderleri 97013,02

İZMİR GELENEKSEL GECE GİDERLERİ

Madenciler Bayramı Gideri 82154,42

Bahar Gecesi Etkinliği Gideri 14472

TOPLAM 96.626,42

Mesleki Eğitim Gideri

Net Cad.Eğitimi Gideri 533,76

TOPLAM 533,76 GİDERLER GENEL TOPLAMI 473.482,38

Referanslar

Benzer Belgeler

Yılın ikinci çeyreğinde GSYİH, önceki yılın aynı dönemine göre %1,5 daralma göstererek bizim beklentimize paralel ancak piyasa beklentisi olan %-1.9’un

Konya perakendesinde “geçtiğimiz 3 ayda işlerin durumu”, “önümüzdeki 3 ayda tedarikçilerden sipariş beklentisi” ve “geçen yıla göre işlerin durumu”

Konya’da ihracat 2019 yılı Şubat ayında 160,3 milyon dolar seviyesinde iken Mart ayında bir önceki aya kıyasla yaklaşık 21,6 milyon dolar, bir önceki yılın aynı

Fakültede eğitimle ilgili Mezuniyet Öncesi Ölçme Değerlendirme, Program Değerlendirme Kurulu, Öğrenci Akademik Danışmanlığı, Araştırma Eğitimi Komisyonu,

Merkez bankaları; getiri eğrilerinin eğimi ve zaman içindeki değişimlerinden, para politikası duruşu ve faiz beklentileri ile enflasyon, büyüme gibi makro değişkenlerin

20 puanın       altında yaşam doyumuna sahip olan voleybolcular ile 20 puanın üstünde yaşam doyum düzeyine sahip       voleybolcuların görev ve ego yönelim

ADANA/ADBGR/ADNAC: Adana Çimento 2018 yıl sonu sonuçlarına ilişkin 203.3mn TL tutarında temettü dağıtımı kararı açıkladı.. ALBRK: Albaraka 2018 yılı

GSYH’nin %’si Olarak Askeri Harcamalar (Türkiye) ASELSAN Küresel Savunma