• Sonuç bulunamadı

Zaman Çiçeklerle Dile Geldi

Belgede MADENCİLİK Dosya:Dosya: (sayfa 108-111)

İstanbul Teknik Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töre-ni, 8 Temmuz Çarşamba günü İTÜ Stadyumu’nda gerçekleştirildi. İTÜ’lü öğrencilerin mezuniyet mutluluğuna, akademisyenler, mezunlar ve aileleri ortak oldu. İTÜ, bu dönem 57 bölüm-den 2 bin 487 lisans öğrencisini me-zun etmenin gururunu yaşadı. Mezunlara Ata Demirer sürprizi İTÜ Stadyumu’nda yapılan görkemli tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende ilk olarak mezunlara, sürpriz olarak hazırlanan film izletildi. Ata Demirer’in “Niyazi Gül” karakteriyle ses-lendirdiği mezuniyet filmi, büyük beğeniyle izlendi. İTÜ’nün amblemi olan arı üzerine kurgulanan video arıların doğal mühendis yapıları ve İTÜ’lü mühendisler arasındaki benzerlikleri incelikle düşünülmüş espriler-le sunarak stadı dolduranları kahkahalara boğdu. 1991 yılında İTÜ Türk Musikisi Dev-let Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü'nü kazanan Ata Demirer hazırlanan filmin so-nunda ise genç mezunlara şöyle seslendi: “Efendim bendeniz Ata

Demi-rer… Yolu İTÜ’den geçmiş belki kendi yolunu bulmak konusunda en büyük katkıyı İTÜ’den almış bir kardeşinizim. Bir ağabeyiniz olarak bir kardeşiniz olarak diyo-rum ki… Eşsiz bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. Hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Yarın öbür gün hayata atıldığınızda, İTÜ mezunu iş arkadaşlarınız patronlarınız çalışanlarınız

ola-Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca: “Yolunuz ve bahtınız açık olsun”

Genç keman virtüözü Muhammed Yıldırır’ı başarısından ve performansından dolayı tebrik eden İTÜ Rektörü Karaca sonrasın-da mezunlara şöyle seslendi: “Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Hepinizin ailesini

tebrik ediyorum. İTÜ’lü olmak bir ay-rıcalıktır. Teknik Üniversite sizlere bir formasyon kazandırdı. Büyük bir ih-timalle birçoğunuz aldığınız dersleri hatırlamıyorsunuz ama İTÜ’lü olmayı hatırlayacaksınız. Tüm gençlerimizle gurur duyuyoruz; yolunuz ve bahtınız açık olsun…”

Kepler havalandı

İTÜ öğrencileri adına bu yıl en yüksek ortalama ile mezun olan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu David Teksen Aksun konuşma yaptı. Ardın-dan İTÜ İnşaat Mühendisliği Mezunu Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş İcra Kurulu Başkanı Burak Talu mezunlara seslendi. Sonrasında fakülteler kuruluş sırasına göre anons edildi. Sırasıyla fakülte dekanı, bölüm başkanı ve öğrencilerle birlikte sahneye davet edildi. Anı fotoğrafları çekildi. Renkli görüntülere sahne olan bölümlerin takdiminde öğrenci-ler, gururu ve mutluluğu birlikte yaşadı. Me-zuniyet Yeminini eden öğrencilerin coşkuyla keplerini havaya atmasıyla tören sona erdi. İTÜ’lü mezunlardan önemli destek İTÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen me-zuniyet törenine, İTÜ mezunlarından Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Baş-kanı Gönül Talu, Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş İcra Kurulu Başkanı Burak Talu, Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yeni-gün, İGA İstanbul Yeni Havalimanı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, İGA İstanbul Yeni Hava-limanı Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ülkü Özeren ve İGA İstanbul Yeni Havalima-nı CEO DaHavalima-nışmaHavalima-nı İrfan Gündüz katkı sun-du.

cak. Hatta belki müstakbel eşinizi hayat ar-kadaşınızı burada tanımışsınızdır. Kim bilir belki yıllar, yıllar sonra çocuklarınızı gönde-rirsiniz İTÜ’ye… Günün sonunda kariyeri-nize, hayatınıza ve kurduğunuz dostluklara dönüp baktığınızda iyi ve güzel şeylerin se-bebi olarak inanın hep şunu göreceksiniz: ‘İTÜ’lü olmak’"

Dünyanın en hızlı keman virtüözü sahnede İTÜ TMDK Kompozisyon bölümü öğrenci-si Muhammed Yıldırır ünlü besteci Nikolay Rimsky-Korsakov’un çalınması hayli ustalık isteyen ve kemanla çalınması en zor olan Yaban Arılarının Uçuşu adlı interludunu bu kez İTÜ’lüler için çaldı. Muhammed Yıldırır, 15 Haziran’da sergilediği perfor-mansta “Flight of the Bumble-bee” eserini 37 saniyede çalarak dünya rekorunun sahibi olmuş ve Guinness Rekorlar Kitabı’na gir-mişti. Yıldırır’ın törende sergilediği performansı İTÜ’lüler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

İTÜ’den Mezuniyet Mutluluğu

İÇeRİk: İTÜ Vakfı Dergisi her sayıda özel bir "Dosya Konusu"nun yanısıra, özgün bilimsel makale, araştırma yazıları ve derlemelere; İTÜ’deki tüm disiplinler ve disiplinlerarası konularda güncel bilimsel makalelere; bilimsel ve teknolojik gelişmeler ve yeniliklerle ilgili haberlere; İTÜ öğretim elemanlarının akademik başarı, yenilikçi proje ve buluş, yayın haberlerine ilişkin metin ve görsel malzeme katkılarına açıktır.

Yazı BoYutu: İTÜ

Vakfı Dergisi’ne gönderilecek makaleler 4 sayfa; 1850 sözcük (15 bin karakter) sınırını aşmamalıdır. Dipnotlar ve kaynaklar bu sınırlamaya dahildir.

Metİn YazıM ÖzellİkleRİ: Dergiye gönderilecek

metin, Microsoft Word programıyla yazılmalı, yazıda 12 punto boyutu kullanılmalı, yazı karakteri olarak Times New Roman veya Arial tercih edilmelidir.

GÖRSel MalzeMe: Gönderilen yazıda kullanılacak

fotoğraf, şekil, tablo vb. görsel malzemenin sayısı makaleler için 5’i, haberler için 1’i aşmamalıdır. Görsel malzeme, kesinlikle metin içine yerleştirilmemeli, ayrıca iletilmelidir. Renkli, siyah-beyaz fotoğraf görsel gönderilebilir. Görsel malzemenin dijital imaj dosyası olarak JPG, TIFF, PSD formatlarında sunulmalı ve

çözünürlükleri 300 DPI’dan düşük olmamalıdır.

YazaR İSMİ: Gönderilen

makale, haber vb. metinlerde yazar ismi, unvanı ve çalıştığı kurum/görevi belirtilmelidir.

Metİn Başlığı:

Makalelerde başlık bulunmalıdır.

Dİpnot: Dipnotlar sayfa

altında değil, metnin sonunda yer almalıdır. Metin içinde dipnot göndermeleri yer alacaksa, sıra numarası ile belirtilmeli ve metin sonunda da aynı sıra numarası ile yazılmalıdır.

kaYnaklaR: Metin

sonunda yer almalı ve sıra numarası verilmelidir. Metin içinde kaynaklara gönderme varsa, parantez içinde gösterilmelidir. Kaynakça yazım düzeni; yazar soyadı, adı, basım tarihi, yayın adı, çevirmen adı-soyadı, yayınevi, basım yeri şeklinde olmalıdır.

Metin ve görsel malzeme elektronik ortamda e-posta ile veya CD’ye kayıtlı olarak, aşağıdaki iletişim adresimize gönderilmelidir.

hyazici@ituvakif.org.tr veya basin@ituvakif.org.tr tel. 0212 291 34 75 – 230 73 71

EĞİTİM

Doç. Dr. Selçuk Şirin Prof. Dr. Emine Erktin Prof. Dr. Güngör Evren Prof. Dr. Gülsün Sağlamer Prof. Dr. Lerzan Özkale Prof. Dr. Mehmet Karaca Dr. Y. Müh. (Mimar) Doğan Hasol Prof. Dr. Erol Kulaksızoğlu Prof. Dr. Ergün Toğrol Prof. Dr. Ahmet Fahri Özok Bülent Yalazı Zeynep Afşeören Mevlude Bakır

İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı Yayını

NİSAN - HAZİRAN 2015 SAYI 68

5 kıtada 60 ülkeye yayılan ihracatı ve ABD’deki üretimiyle

globalleşen bir yıldız

Bakır İhracatında Lideriz.

Sarkuysan, 2014 yılında da İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri tarafından verilen “İhracatın Yıldızları Ödülleri”nde “Bakır Teller ve Örme Halatlar İhracatı” kategorisinde 1. sırada yer aldı.

www.sarkuysan.com Şirketler Topluluğumuz

İ

TÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi, bir kez daha “Gümüş Arı” ödülünün sahibi oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’ne en fazla katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara veril-mekte olan Altın Arı ve Gümüş Arı Ödülle-ri, Üniversitemizin 241. kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen Geleneksel İTÜ Günü töreninde sahiplerini buldu. İTÜ Vak-fı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi de, Üniversiteye yaptığı burs katkıları nedeniy-le 6. Kez Gümüş Arı Ödülü’nü aldı.

İTÜ Rektörlüğü, İTÜ Vakfı Sos-yal ve Kültürel Hizmetler Komitesi’ni, Burs Projesine ve Üniversitemize yaptığı katkıları değerlendirerek 2015 yılında da “Gümüş Arı Ödülü”ne layık gördü. Komite, 2004 yılında İTÜ Vakfı ile birlikte Altın Arı, günümüze kadar farklı yıllarda aldığı ödüllerle 6. defa Gümüş Arı Ödülü’nü alarak Vakfımı-zı bir kez daha gururlandırdı. Ödül, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca tara-fından, Komite adına kıdemli üyeler-den Ayla Altay’a sunuldu.

1984 yılında üniversitemizi amaç-lar doğrultusunda desteklemek üzere kurulan İTÜ Vakfı, kuruluş yılından itibaren hizmete açtığı işletmelerden sağladığı gelirlerini kesintisiz olarak İTÜ öğrencilerine burs, yurt imkanı ve üniversiteye katkı olarak sunuyor. Burs ve yurt olanaklarının dışında, İTÜ Vakfı bütçesinden ve şartlı bağışlar-dan her yıl İTÜ’ye önemli miktarda doğrudan katkı sağlanıyor. Aynı amaçlarla ve İTÜ Vakfı’na güç katmak üzere 1989 yı-lında kurulan İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi, gönüllü üyelerin ça-balarıyla ve hep aynı heyecanla varlığını, etkinliklerini sürdürüyor. Dünyaca tanınan

solist ve grupları konuk ettiği klasik müzik konserleri, yurtiçi ve yurt dışı geziler, briç ders ve turnuvaları, yoga, resim kursları, söyleşi ve konferanslardan oluşan etkinlik-lerle hem Burs Fonu’na katkı, hem İTÜ ca-miasında sosyal yaşama katkı sağlanıyor.

İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi, düzenlediği bu etkinliklerden sağladığı gelir ve bağışlarla her yıl 200 civarında İTÜ öğrencisine karşılıksız eğitim bursu veriyor.

Yıl Sonu Toplantısında Komite'ye Yeni Başkan Seçildi

Belgede MADENCİLİK Dosya:Dosya: (sayfa 108-111)

Benzer Belgeler