• Sonuç bulunamadı

YENİ EKONOMİ PROGRAMI

YENİ EKONOMİ PROGRAMI

Kamu hizmeti sunumuyla doğrudan ilişkisi olmayan makam aracı, lojman ve sosyal tesislere yönelik harcamalar sınırlandırılacaktır.

Kamuda yeni idari hizmet binası yapımına ve kiralanmasına izin verilmeyecektir.

Taşınmaz değerleme sistemi kurularak gayrimenkul envanteri tamamlanacak, tapu harçları ve emlak vergilerinin gerçek değerleri üzerinden alınması sağlanacak şekilde gayrimenkul vergilendirme sistemi yeniden düzenlenecektir.

Uzun süreli bakıma ihtiyaç duyan bireyler yaşadıkları ortamda desteklenerek evde bakım, gündüzlü bakım ve kısa süreli bakım hizmetleri geliştirilecek ve ayrıca yerel yönetimlerce bu alanda sağlanan hizmetlerin artırılması teşvik edilecektir

Bütçe Disiplini Tasarrufların Devamlılığı/ Gelir artırıcı adım projeksiyonu

Kamuda kaynakların verimli kullanılması, maliyetlerin ve harcamaların azaltılması, gelirlerin kalitesinin arttırılması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Kamu Mâliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi kurulacaktır. Bu ofis tarafından hazırlanacak ve takibi yapılacak Tasarruf ve Getir Dönüşüm Programı ile kamu mâliyesinde kalıcı iyileştirmeler sağlanacaktır.

İhalesi yapılmamış ve ihalesi yapılmış ancak başlanmamış projeler askıya alınacaktır. Devam eden projelerden finansman koşulları uygun olanlar için yeni ve daha uzun zamana yayılmış iş planları oluşturulacaktır. Mega-altyapı projeleri doğrudan yabancı yatırım yoluyla, uluslararası finansman ile hayata geçirilecektir.

Kamu hizmeti sunumuyla doğrudan ilişkisi olmayan makam aracı, lojman ve sosyal tesislere yönelik harcamalar sınırlandırılacaktır.

Kamu kaynaklarının kullanımının etkinliğini takip etmeyi kolaylaştıracak, şeffaflığı ve hesap verebilirliği arttıracak program bazlı performans esaslı bütçeleme hayata geçirilecektir.

Taşınmaz değerleme sistemi kurularak gayrimenkul envanteri tamamlanacak, tapu harçları ve emlak vergilerinin gerçek değerleri üzerinden alınması sağlanacak şekilde gayrimenkul vergilendirme sistemi yeniden düzenlenecektir.

İmar planı revizyonları ile oluşan değer artışlarından kamuya gerçekçi oranda pay alınması ve artışların adaletli paylaşımı sağlanacaktır.

Kamu kurumlarının ve çalışanların İhtiyaç ve tercihleri uyumlaştırılacaktır. Hizmetin özelliğine göre uygulanacak esnek çalışma modelleri ile çalışanların iş yaşam dengesini kurarak aile ve sosyal yaşamlarına, kurs ve eğitim programlarına daha fazla vakit ayırabilmeleri sağlanacaktır. Kamu kurumlarının esnek çalışma ile iş tatmini ve verimi yüksek işgücüne sahip olmaları sağlanacaktır.

Sosyal tarafların mutabakatıyla kıdem tazminatı reformu gerçekleştirilecektir.

Gençlerin eğitim seviyesinin ve işgücünün niteliğinin yükseltilmesi ile gelişen teknolojinin içerisinde sadece tüketici konumda olmamaları sağlanarak üretkenliklerinin desteklenmesi amacı ile teknolojiye olan ilgisi ve yatkınlığı değerlendirilerek verilecek eğitimlerle başta yazılım, algoritma ve endüstriyel tasarım olmak üzere belirli konularda temel beceriler kazanmaları sağlanacaktır.

Çalışanların işverenleri aracılığıyla bireysel emeklilik sistemine otomatik olarak katılması uygulaması yeniden yapılandırılarak daha sürdürülebilir hale getirilecektir.

Atıl tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması için gerekli kurumsal ve hukuki altyapı oluşturulacaktır.

Sosyal yardım alan çalışabilir durumdaki bireylerin üretken duruma getirilmesi ve sürdürülebilir gelir elde edebilmelerini sağlamak amacıyla aktif işgücü programlarından etkin bir biçimde yararlanılacaktır.

Kentsel Dönüşüm uygulamaları kapsamında tarihi ve geleneksel kent merkezlerinin kimliği korunarak yenileme ve dönüşüm çalışmaları yapılacaktır.

Sıfır Atık Projesi uygulamaları yaygınlaştırılacaktır.

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi kurularak akıllı şehirlere geçişin altyapısı hazırlanacaktır.

Gençlik ve Toplum

Sosyal Yardım Artı (+) dönemine geçilerek sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşların diğer kamu hizmetlerine (sosyal hizmet, istihdam, eğitim, sağlık vb.) erişimleri arttırılacaktır.

Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi ile Aile Bilgi Sisteminin entegrasyonu sağlanacaktır.

Uzun süreli bakıma ihtiyaç duyan bireyler yaşadıkları ortamda desteklenerek evde bakım, gündüzlü bakım ve kısa süreli bakım hizmetleri geliştirilecek ve ayrıca yerel yönetimlerce bu alanda sağlanan hizmetlerin artırılması teşvik edilecektir.

İhtiyaç ve talebe göre Gençlik Merkezi olmayan ilçelerde kurum ve kuruluşlardan tahsis yoluyla edinilecek uygun nitelikteki taşınmazların gençlik merkezi olarak hizmete açılması için çalışmalar yapılacaktır. Gençlik merkezi açılamayan yerlere mobil gençlik merkezleri aracılığıyla ulaşılarak gençlere yönelik faaliyet ve projeler

Kamu sektöründe çalışanlar için yetenek ölçümü, tekrar yerleştirme ve norm kadro çalışmaları yapılacak, kamu sektörü insan kaynağının ödül ve performans sistemleri vasıtasıyla etkin yönetimi sağlanacaktır.

Dijital ekonomide nitelikli işgücü İhtiyacının karşılanabilmesi amacıyla gelişen sanayinin gerekliliklerine bağlı olarak ortaya çıkan yeni meslek alanlarında işgücünün yetiştirilmesine yönelik kurs ve programlar düzenlenecektir.

Gençlerin ve kadınların işgücü piyasasına katılımını sağlamaya yönelik; hedef grup, sektör, bölge odaklı aktif işgücü programları uygulanmasını ve istihdam edilmelerini sağlamaya yönelik teşvikler geliştirilecektir.

39 27 Vizyonumuz

Cumhuriyetin başkenti olmanın bilinci ve sorumluluğuyla, şehrin tarihi, kültürel ve doğal mirasına sahip çıkarak, halkın yaşam kalitesini yükseltecek şekilde adil, şeffaf ve tarafsız belediye hizmeti sunmak.

Misyonumuz

Cumhuriyetin başkentini tarihi, kültürel ve çevresel değerlerine sahip çıkarak, yaşanılabilir, sürdürülebilir marka bir kent haline getirirken, gelişen ve değişen dünyada öncü başkent olmak.

Temel Değerlerimiz İnsana Saygı Cinsiyet Eşitliği

Vatandaş ve Paydaş Odaklılık Şeffaflık ve Hesap Verilebilirlik Kaynakların Etkin ve Verimli

Kullanımı

Tarafsızlık ve Adil Hizmet Sunumu Sürdürülebilirlik

Hoşgörü

Tarihe ve Kültürel Değerlere Bağlılık Sosyal Adalet

Ortak Akıl ve Paylaşımcı Yönetim Çağdaş Belediyecilik

Çevreye Duyarlılık

Teknolojik Gelişmelere Uyum Farkındalık ve Katılımcılık

40 28

STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEF

Stratejik Amaç 1

Yaşam kalitesi yüksek, planlı ve düzenli yerleşim alanlarına sahip, temiz içme suyu, kanalizasyon ve atık su hizmetlerinin tüm kente yayıldığı, yenilikçi kentsel tasarımlarla donatılmış yaşanılabilir bir kent inşa etmek.

H1.1 Belediye sınırımızda kalan 25 ilçeye ilişkin hâlihazır haritaları yapmak ve/veya güncellemek

H1.2 Belediyeye ait gelir getirmeyen atıl taşınmazları ıslah etmek

H1.3 Kamulaştırma işlemlerinde uzlaşma yöntemini ve taşınmazların idare veya kamu adına tapuda tescil işlemlerini etkin kılmak

H1.4 Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında konut üretimi yapmak H1.5 Yaşam kalitesi yüksek ve yaşanılabilir bir şehir oluşturmak için ihtiyaç

duyulan hizmet, sosyal, kültürel, sportif, inanç vb. donatıları inşa etmek H1.6 2024 yılı sonuna kadar Çevre Düzeni Planını güncellemek

Stratejik Amaç 2

Toplu taşıma odaklı, güvenli, hızlı, konforlu, çevre dostu, kentin ekonomik ve sosyal gelişimine uyumlu, teknolojik yeniliklere açık, engelsiz ve sürdürülebilir modern ulaşım sağlamak

H2.1 Trafik akışının güvenli, çevre dostu, sosyal gelişime uygun, sürdürülebilir ve engelsiz olmasını sağlamak

H2.2 Güvenli, erişilebilir, modern ve sürdürülebilir ulaşımı sağlamak için gerekli olan yollar, tretuarlar, sanatyapıları ve yatay trafik işaretlemelerini yapmak

Stratejik Amaç 3

Doğa ve hayvan dostu bir yönetim anlayışı ile ekolojik dengeyi koruyan, biyolojik çeşitliliği destekleyen, etkili bir atık yönetimi ile yenilenebilir enerji politikalarını esas alan, sürdürülebilir çevre yönetimini benimsemiş, iklim değişikliklerinin olumsuz etkilerinin farkında bir kent oluşturmak.

H3.1 Yeşil alanların korunması, artırılması ve kemirici-vektörle mücadele edilmesini sağlamak

H3.2 Kentin temizliğini sağlayarak sıfır atık projelerini gerçekleştirmek H3.3 Hayvanların toplanması, kısırlaştırılması, aşılanması, tedavisi, kayıt altına

alınması, beslenmesi ve barınması gibi veterinerlik hizmetlerini sağlamak

H3.4 Sürdürülebilir, temiz hava ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak Stratejik Amaç 4

Dengeli bir kırsal kalkınmanın gerçekleştirilmesi amacıyla üreticilere uygun eğitim, üretim ve pazarlama desteği ile kırsal ekonomiyi çeşitlendirerek iyileştirmek, tarımsal alanları korumak, yeni istihdam alanlarının açılmasını ve kadın istihdam politikalarını desteklemek.

H4.1 Kırsal ekonomiyi çeşitlendirerek iyileştirmek ve desteklemek

H4.2 Kırsal kalkınmayı gerçekleştirmek için üreticiye eğitim, üretim ve pazarlama destekleri vermek

H4.3 Kadın istihdamını zenginleştirmek amacıyla meslek edindirme kursları düzenlemek

H4.4 Halka hizmet sunumunda muhtarların taleplerini karşılamak

Stratejik Amaç 5

Dezavantajlı vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, istihdam, ulaşım, kültürel ve sosyal alandaki ihtiyaçlarına cevap vermek; söz konusu bireylerin kent yaşamına dahil edildiği, erişilebilir yaşam alanlarına sahip engelsizbir kent oluşturmak.

H5.1

Dezavantajlı vatandaşların sosyal ve toplumsal alandaki ihtiyaçlarına cevap verecek sosyal projeleri hayata geçirmek, fiziksel ve ruhsal sağlıklarının korunmasını, sosyal ilişkilerinin geliştirilmesini ve devam ettirilmesini, huzur, güven ve refah içinde bulunmalarını sağlamak; bu amaçla eğitsel ve sosyal amaçlı tesisler açmak

H5.2 Dezavantajlı grupların sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak seminer ve etkinlikler düzenlemek

H5.3 Kentin ihtiyacı olan bakım ve onarım işlerinin yapılmasını sağlamak H5.4 Hastalara ve sağlıklı yaşama destek olmak

H5.5 Dezavantajlı vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak Stratejik Amaç 6

Kentin kadim kültürel mirasını koruyarak turizmin gelişmesini hedeflemek, kültür sanat etkinliklerinin toplumun her kesimine

H6.1 Kültür ve tabiat varlıklarının korunarak yaşatılması ve turizme kazandırılmasını sağlamak

H6.2 Uluslararası platformda kentin tanıtım faaliyetlerini yürüterek turizme katkı sağlamak ve kurumun imajını yükseltmek

41 29

geleneğini geleceğine taşımak

H6.4 Kültür sanat etkinlikleri ve sosyal faaliyetleri toplumun her kesimine yayacak şekilde faaliyetler düzenlemek

H6.5 Kentin endemik flora ve faunasını kent estetiği tasarımında kullanmak

Stratejik Amaç 7

Ortak akıl, sosyal dayanışma ve paylaşımı toplumsal barışın temeli kabul edip gençleri ve çocuklarıkarar alma süreçlerine katmak ve onurlu bir yaşam için sağlık, eğitim, güvenlik, gıda gibi toplumun temel ihtiyaçlarını herkese adil bir şekilde sunmak

H7.1 Dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla sosyal yardımlar yapmak

H7.2 Dar gelirli engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için engel gruplarına göre ihtiyaçduydukları araç ve gereçleri sağlamak H7.3 Kentin bütün kesimlerine ihtiyaç duyulan alanlarda sosyal hizmet ve

yardımların ulaştırılması için sosyalhizmetler yapmak H7.4 Kentin huzur ve esenliğini sağlamak

H7.5 Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak, olaylara hızlı ve etkin müdahale etmek

H7.6 Hayvansal kökenli gıdaların üretim ve tüketim yerlerinin kontrollerini yapmak ve toptancı balık haline gelen su ürünlerinin muayenelerini yapmak H7.7 Hayvanlarla ilgili vatandaşın bilinçlendirilmesi için eğitim vermek ve sosyal

çalışmalar yapmak

H7.8 Dini ve geleneksel kurallara uygun olarak vatandaşların memnuniyetini hedefleyen cenaze hizmetlerini sunmak

Stratejik Amaç 8

Kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak, inovatif teknoloji imkânları ile hizmet çeşitliliği ve kalitesini artırmak; vatandaş, paydaş ve çalışan memnuniyeti odaklı katılımcı, adil, şeffaf ve hesap verebilir bir kurumsal yönetim anlayışı sunmak.

H8.1 İnovatif teknoloji imkanları ile hizmet çeşitliliği ve kalitesini artırmak H8.2 Çalışan yetkinliği ve memnuniyetinin artırılması, bireysel performansın

ölçülmesi ile ilgili sistemin kurulması ve uygulanmasını sağlamak H8.3 Belediyemiz hizmetlerinin vatandaşlarımıza duyurulmasını sağlamak ve

vatandaşlarımızın istek, öneri, şikayetlerini cevaplamak

H8.4 Belediye şirket ve iştiraklerinin verimlilik ölçütleri doğrultusunda izlenmesi ve değerlendirilmesini sağlamak.

H8.5 Adil, şeffaf, hesap verebilir, finansal sürdürülebilirliği hedefleyen kurumsal yönetim anlayışını sağlamak içinbelediye öz gelirlerinin tahsilat oranını artırmak

H8.6 Belediye hizmet üretiminde kullanılan bütün araç ve ekipmanların etkin ve verimli kullanılmasına yönelikbakım, onarım ve yakıt tüketimini yönetmek H8.7 Yerel yönetim hizmetlerinde bilgi teknolojilerinin kapasitesini ve kalitesini

arttırmak

H8.8 Sürdürülebilir bir kent yaşamı için teknolojiyi Ankara’yla buluşturacak “Akıllı Kentler” vizyonunu hayata geçirmek

H8.9

Belediyenin tüm birimlerine temini sağlanan; kırtasiye ve diğer sarf malzemelerinin stok kontrol yönetimi tam sağlanarak zamanında temin etmek, ana binanın temizlik, güvenlik, bakım ve onarımını yapmak, enerji yönetimini verimli bir şekilde yönetmek, taşınmaz kiralama işlemlerini muammen bedel ve diğer yönetsel işlemleri etkin bir şekilde yürütmek H8.10 Belediyemize ait coğrafi nitelikte tüm verilerin standartlara uygun hale getirilerek Coğrafi Bilgi Sistemlerinin aktif olarak kullanılmasını sağlamak H8.11 İş kazası ve meslek hastalıklarını en alt düzeye indirmek

H8.12 Kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanımının gözetilmesi maksadıyla denetim/teftiş kapasitesini artırmak H8.13 Belediye hizmetleriyle ilgili alınan kararların vatandaşlara, talepleri durumunda bildirilmesini sağlamak

30 42 C. Performans Hedef ve Göstergeleri ile Faaliyetler

Stratejik Amaç A1 Yaşam kalitesi yüksek, planlı ve düzenli yerleşim alanlarına sahip, temiz içme suyu, kanalizasyon ve atık su hizmetlerinin tüm kente yayıldığı, yenilikçi kentsel tasarımlarla donatılmış yaşanılabilir bir kent inşa etmek.

S. Hedef No Stratejik Hedef Faaliyet Maliyetleri

H1.1 Belediye sınırımızda kalan 25 ilçeye ilişkin halihazır haritaları yapmak ve/veya

güncellemek 9.150.000,00 ₺

H1.2 Belediyeye ait gelir getirmeyen atıl taşınmazları ıslah etmek 200.000,00 ₺

H1.3 Kamulaştırma işlemlerinde uzlaşma yöntemini ve taşınmazların idare veya kamu

adına tapuda tescil işlemlerini etkin kılmak 170.850.000,00 ₺

H1.4 Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında konut üretimi yapmak 57.500.000,00 ₺

H1.5 Yaşam kalitesi yüksek ve yaşanılabilir bir şehir oluşturmak için ihtiyaç duyulan

hizmet, sosyal, kültürel, sportif, inanç vb. donatıları inşa etmek 126.180.000,00 ₺

H1.6 2024 yılı sonuna kadar Çevre Düzeni Planını güncellemek. 600.000,00 ₺

TOPLAM 364.480.000,00 ₺

ORAN %8,49

Stratejik Amaç A2 Toplu taşıma odaklı, güvenli, hızlı, konforlu, çevre dostu, kentin ekonomik ve sosyal gelişimine uyumlu, teknolojik yeniliklere açık, engelsiz ve sürdürülebilir modern ulaşım sağlamak.

S. Hedef No Stratejik Hedef Faaliyet Maliyetleri

H2.1 Trafik akışının güvenli, çevre dostu, sosyal gelişime uygun, sürdürülebilir ve

engelsiz olmasını sağlamak 27.502.500,00 ₺

H2.2 Güvenli, erişilebilir, modern ve sürdürülebilir ulaşımı sağlamak için gerekli olan

yollar, tretuarlar, sanat yapıları ve yatay trafik işaretlemelerini yapmak 1.619.696.150,00 ₺

TOPLAM 1.647.198.650,00 ₺

ORAN %38,35

Stratejik Amaç A3 Doğa ve hayvan dostu bir yönetim anlayışı ile ekolojik dengeyi koruyan, biyolojik çeşitliliği destekleyen, etkili bir atık yönetimi ile yenilenebilir enerji politikalarını esas alan, sürdürülebilir çevre yönetimini benimsemiş, iklim değişikliklerinin olumsuz etkilerinin

farkında bir kent oluşturmak.

S. Hedef No Stratejik Hedef Faaliyet Maliyetleri

H3.1 Yeşil alanların korunması, artırılması ve kemirici-vektörle mücadele edilmesini

sağlamak 749.200.000,00 ₺

H3.2 Kentin temizliğini sağlayarak, sıfır atık projelerini gerçekleştirilmek 23.000.000,00 ₺ H3.3 Hayvanların toplanması, kısırlaştırması, aşılaması, tedavisi, kayıt altına alınması,

beslenmesi ve barınması gibi veterinerlik hizmetlerini sağlamak 8.400.000,00 ₺

H3.4 Sürdürülebilir, temiz hava ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak 650.000,00 ₺

TOPLAM 781.250.000,00 ₺

ORAN %18,19

Stratejik Amaç A4 Dengeli bir kırsal kalkınmanın gerçekleştirilmesi amacıyla üreticilere uygun eğitim,üretim ve pazarlama desteği ile kırsal ekonomiyi çeşitlendirerek iyileştirmek, tarımsal alanları korumak,

S. Hedef No Stratejik Hedef Faaliyet Maliyetleri

H4.1 Kırsal ekonomiyi çeşitlendirerek, iyileştirmek ve desteklemek 11.000.000,00 ₺

43 31

H4.3 Kadın istihdamını zenginleştirmek amacıyla meslek edindirme kursları düzenlemek 17.619.500,00 ₺

TOPLAM 60.569.500,00 ₺

ORAN %1,41

Stratejik Amaç A5 Dezavantajlı vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, istihdam, ulaşım, kültürel ve sosyal alandaki ihtiyaçlarına cevap vermek; söz konusu bireylerin kent yaşamına dahil edildiği, erişilebilir yaşam alanlarına sahip engelsiz bir kent oluşturmak.

S. Hedef No Stratejik Hedef Faaliyet Maliyetleri

H5.1 Dezavantajlı vatandaşların sosyal ve toplumsal alandaki ihtiyaçlarına cevap verecek sosyal projeleri hayata geçirmek, fiziksel ve ruhsal sağlıklarının korunmasını, sosyal ilişkilerinin geliştirilmesini ve devam ettirilmesini, huzur, güven ve refah içinde bulunmalarını sağlamak; bu amaçla eğitsel ve sosyal amaçlı tesisler açmak.

72.800.000,00 ₺

H5.2 Dezavantajlı grupların sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak seminer ve

etkinlikler düzenlemek 41.390.000,00 ₺

H5.3 Kentin ihtiyacı olan bakım ve onarım işlerinin yapılmasını sağlamak 57.500.000,00 ₺

H5.4 Hastalara ve sağlıklı yaşama destek olmak 7.150.000,00 ₺

H5.5 Dezavantajlı vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak 3.000.000,00 ₺

TOPLAM 181.840.000,00 ₺

ORAN %4,23

Stratejik Amaç A6 Kentin kadim kültürel mirasını koruyarak turizmin gelişmesini hedeflemek, kültür sanat etkinliklerinin toplumun her kesimine yayılmasına imkân tanımak ve sporun tüm branşlarında her türlü desteği sağlayarak geleneğini geleceğine taşımak.

S. Hedef No Stratejik Hedef Faaliyet Maliyetleri

H6.1 Kültür ve tabiat varlıklarının korunarak yaşatılması ve turizme kazandırılmasını

sağlamak 140.223.000,00 ₺

H6.2 Uluslararası platformda kentin tanıtım faaliyetlerini yürüterek turizme katkı

sağlamak ve kurumun imajını yükseltmek 4.000.000,00 ₺

H6.3 Başarılı sporculara ve spor kulüplerine destek sağlamak, tanıtım ve kültürel

organizasyonlar düzenlemek 18.000.000,00 ₺

H6.4 Kültür sanat etkinlikleri ve sosyal faaliyetleri toplumun her kesimine yayacak

şekilde faaliyetler düzenlemek 116.296.000,00 ₺

H6.5 Kentin endemik flora ve faunasını kent estetiği tasarımında kullanmak 176.001.000,00 ₺

TOPLAM 454.520.000,00 ₺

ORAN %10,58

Stratejik Amaç A7 Ortak akıl, sosyal dayanışma ve paylaşımı toplumsal barışın temeli kabul edip gençleri/

çocukları karar alma süreçlerine katmak ve onurlu bir yaşam için sağlık, eğitim, güvenlik, gıda gibi toplumun temel ihtiyaçlarını herkese adil bir şekilde sunmak.

S. Hedef No Stratejik Hedef Faaliyet Maliyetleri

H7.1 Dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla

sosyal yardımlar yapmak 293.150.000,00 ₺

H7.2 Dar gelirli engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için engel

gruplarına göre ihtiyaç duydukları araç ve gereçleri sağlamak 87.770.000,00 ₺ H7.3 Kentin bütün kesimlerine ihtiyaç duyulan alanlarda sosyal hizmet ve yardımların

ulaştırılması için sosyal hizmetler yapmak 13.000.000,00 ₺

H7.4 Kentin huzur ve esenliğini sağlamak 0,00 ₺

44 32

H7.5 Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak olaylara hızlı ve etkin müdahale

etmek 98.250.000,00 ₺

H7.8 Dini ve geleneksel kurallara uygun olarak vatandaşların memnuniyetini hedefleyen

cenaze hizmetlerini sunmak. 36.559.000,00 ₺

TOPLAM 528.729.000,00 ₺

ORAN %12,31

Stratejik Amaç A8 Kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak, inovatif teknoloji imkanları ile hizmet çeşitliliğive kalitesini artırmak; vatandaş, paydaş ve çalışan memnuniyeti odaklı katılımcı, adil, şeffaf ve hesap verebilir bir kurumsal yönetim anlayışı sunmak.

S. Hedef No Stratejik Hedef Faaliyet Maliyetleri

H8.1 İnovatif teknoloji imkanları ile hizmet çeşitliliği ve kalitesini artırmak 100.000,00 ₺

H8.3 Belediyemiz hizmetlerinin vatandaşlarımıza duyurulmasını sağlamak ve

vatandaşlarımızın istek, öneri, şikayetlerini cevaplamak. 18.000.000,00 ₺

H8.4 Belediye şirket ve iştiraklerinin verimlilik ölçütleri doğrultusunda izlenmesi ve

değerlendirilmesi. 5.000.000,00 ₺

H8.6 Belediye hizmet üretiminde kullanılan bütün araç ve ekipmanların etkin ve verimli

kullanılmasına yönelik bakım, onarım ve yakıt tüketimini yönetmek. 213.300.000,00 ₺

H8.7 Yerel yönetim hizmetlerinde bilgi teknolojilerinin kapasitesini ve kalitesini arttırmak 28.100.000,00 ₺

H8.9 Belediyenin tüm birimlerince temini sağlanan; kırtasiye ve diğer sarf

malzemelerinin stok kontrol yönetimi çerçevesinde zamanında temin etmek, ana binanın temizlik, güvenlik, bakım ve onarımını yapmak, enerji yönetimini verimli bir şekilde yönetmek

10.902.057,00 ₺

H8.10 Belediyemize ait coğrafi nitelikti tüm verilerin standartlara uygun hale getirerek

Coğrafi Bilgi Sistemlerinin aktif olarak kullanılmasını sağlamak 625.000,00 ₺

H8.11 İş kazası ve meslek hastalıklarını en alt düzeye indirmek 871.000,00 ₺

H8.12 Kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanımının gözetilmesi

maksadıyla denetim/teftiş kapasitesini artırmak 35.000,00 ₺

TOPLAM 276.933.057,00 ₺

ORAN %6,45

GENEL

TOPLAM 4.295.520.207,00 ₺

45

33

Performans Hedefi Tabloları

PERFORMANS HEDEFİ

Benzer Belgeler