• Sonuç bulunamadı

Kantin

MADDE 105- (1) Kantinin kurulması, iĢletilmesi ve denetimle ilgili iĢ ve iĢlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür.

Konutlar

MADDE 106- (1) Kamu konutlarıyla ilgili iĢ ve iĢlemler, 16/7/1984 tarihli ve 84/8345 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Konutları Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre yürütülür.

YEDĠNCĠ KISIM

Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

Kurul, komisyon ve ekiplerin oluĢturulması

MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre iĢbirliğinin gerçekleĢtirilmesi, yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin desteğinin alınması, her tür ve seviyedeki eğitim kurumlarıyla iĢbirliğinin geliĢtirilmesi, çocuk haklarının korunması ve hayata geçirilmesi amacıyla kurul, komisyon ve ekipler oluĢturulur.

Kurullar

MADDE 108- (1) Okullarda;

a) Öğretmenler kurulu,

b) Sınıf veya Ģube öğretmenler kurulu, c) Zümre öğretmenler kurulu,

ç) Okul zümre baĢkanları kurulu, d) Okul öğrenci meclisi,

e) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, f) Onur kurulu,

g) Sosyal etkinlikler kurulu oluĢturulur.

(2) Okullarda ihtiyaca göre bilim, danıĢma, sanat, proje ve benzeri kurullar da oluĢturulabilir.

Öğretmenler kurulu

MADDE 109- (DeğiĢik:RG-16/9/2017-30182)

(1) Öğretmenler kurulu; eğitim kurumu müdürünün baĢkanlığında, müdür baĢyardımcısı, müdür yardımcıları, öğretmenler, uzman ve eğitici personelden oluĢur.

(2) Kurul; müdürün, müdürün bulunmadığı durumlarda müdürlüğe vekâlet edenin baĢkanlığında toplanır. Gerektiğinde ilgili gündem maddelerinde görüĢ ve düĢüncesine

Sayfa 60 / 109 baĢvurulmak üzere eğitim kurumunun özelliğine göre; ilgili sektör temsilcileri, eğitici/öğretici personel, usta öğretici, proje uzmanı, proje koordinatörü, teknisyen, iĢ sağlığı ve güvenliği uzmanı, okul öğrenci temsilcisi, pansiyon öğrenci temsilcisi ile okul aile birliği baĢkanı da kurul toplantısına çağrılır.

(3) Olağanüstü durumlar dıĢında öğretmenler kurulu; Eylül ayının ilk 3 iĢgünü içinde, ikinci dönemin ilk haftasının ilk 2 iĢgünü içinde, ders yılı bitimini takip eden haftanın ilk 2 iĢgünü içinde konuyla ilgili hazırlanacak ve kurul üyelerine toplantı öncesi e-Kurul ve Zümre Modülü üzerinden duyurulacak gündem ile toplanır. Gündemin bir örneği ayrıca öğretmenler odasına asılır. Toplantıların tarihi, yeri ve gündemi en az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde e-posta ve/veya diğer iletiĢim araçlarıyla da duyurulur.

(4) Öğretmenler kurulu, ders yılı baĢlamadan önce, ikinci dönem baĢında ve ders yılı sonunda toplanır. Ayrıca eğitim kurumu müdürünün gerekli gördüğü durumlarda ve/veya kurul üyelerinin salt çoğunluğunun yazılı isteği doğrultusunda da kurul toplantısı yapılır.

(5) Öğretmenler kurulu toplantıları ders saatleri dıĢında yapılır. Ancak, gerekli hâllerde okul müdürünün önerisi, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayıyla ders saatleri içinde de kurul toplantısı yapılabilir. Bu durumda öğrenciler izinli sayılır.

“(6) (RG-01/09/2018-30522) Ders yılı baĢlamadan önce, ikinci dönem baĢında, ders yılı sonunda ve eğitim kurumu müdürünün gerekli gördüğü durumlarda ve/veya kurul üyelerinin salt çoğunluğunun yazılı isteği doğrultusunda yapılacak olan eğitim kurumu öğretmenler kurulu toplantılarında aĢağıda yer verilen maddelerden ilgili görülenler ile eğitim kurumu müdürünün gerekli gördüğü konular, kurul üyelerinin salt çoğunluğunun kararıyla gündeme alınması kararlaĢtırılan konular eğitim kurumlarının kademe ve türüne göre gündeme alınır, görüĢülerek karara bağlanır.Kararlar oyçokluğuyla alınır. EĢitlik hâlinde kurul baĢkanının katıldığı görüĢ kabul edilir. Gündem ve alınan kararlar e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir ve kararlar müdürün onayından sonra uygulamaya konulur. Sene içerisinde yapılan toplantılarda, ders yılı baĢlamadan önce yapılan ilk toplantıda görüĢülen

gündem ve alınan kararlar dıĢında yeni

gündemler oluĢmuĢ ise e-Kurul ve Zümre Modülünde sadece onlar için yeni bir toplantı kaydı oluĢturulur.Yeni gündem oluĢmamıĢ ise alınan kararların oluĢma düzeyi değerlendirilerek sonuçları e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir. Ders yılı sonunda yapılan toplantıda ise eğitim ve öğretim yılı boyunca alınan kararlar ve sonuçları değerlendirilerek e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir ve sonucu iĢlenmemiĢ karar bırakılmaz. Ayrıca, kurul tutanağı, toplantıya katılmayanlar da dâhil eğitim kurumunun ilgili tüm personeli tarafından imzalanır ve eğitim kurumu yönetimince saklanır.”

(7) Öğretmenler kurulunda;

a) Bir önceki toplantıda alınan kararlar,

b) Bakanlık emirleri, mevzuat değiĢiklikleri, ilgili mevzuat, MEBBĠS, Okul ve e-Pansiyon uygulamaları,

c) Stratejik planlama, eğitimde toplam kalite yönetimi ile okul geliĢim ve yönetim ekibi çalıĢmalarına iliĢkin iĢ ve iĢlemleri,

ç) Öğrencilerin baĢarı, devam ve devamsızlık, ödül ve disiplin durumları, okul birincisinin tespiti,

d) Personel ve öğrenci kılık ve kıyafetiyle ilgili hususlar,

e) Ġstenen baĢarı düzeyine ulaĢamayan öğrencilerin yetiĢtirilmesi için yapılacak çalıĢmalar,

f) Destekleme ve yetiĢtirme kursları ile ilgili ihtiyaçların tespiti ve kurslarda verimliliğin artırılması,

g) Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan sınav ve yarıĢmalar,

“ğ) (RG-01/09/2018-30522) Atatürkçülükle ilgili konuların derslerde iĢleniĢi ile öğretim programlarının uygulanmasına yönelik hususlar,”

h) Ders kitabı, eğitim aracı ve bireysel öğrenme materyalleri,

ı) Zümre toplantıları, yıllık planlar, ders planları ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler

Sayfa 61 / 109 için bireyselleĢtirilmiĢ eğitim programları (BEP),

i) Okul rehberlik hizmetleri,

j) Eğitim kurumu, ilçe, il, yurt içi ve yurt dıĢında düzenlenecek bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ve yarıĢmalar ile geziler, öğrenci kulüp ve topluma hizmet çalıĢmaları,

k) TamamlanmıĢ proje çalıĢmaları ile planlanan projeler, l) KardeĢ okul uygulamaları,

m) Değerler eğitimi çalıĢmalarına yer verilmesi,

n) Faaliyet gösterecek öğrenci kulüplerinin belirlenmesi,

o) Sınıf/Ģube rehber öğretmen ile öğrenci kulübü danıĢman öğretmenlerinin belirlenmesi, ö) Kurul ve komisyonlara öğretmen seçimi ve görev dağılımının yapılması,

p) Nöbet uygulamalarıyla ilgili esaslar,

r) Pansiyon ve Belletici öğretmenlik uygulamaları, s) Okul aile birliği ve veli toplantıları,

Ģ) Okul çevre iliĢkileri,

t) Kurum kültürü oluĢturulması çalıĢmaları,

u) Okulda ve çevrede Türkçenin doğru, güzel ve etkili kullanılması, ü) Çocuk haklarına iliĢkin uygulamalar,

v) Hizmet içi eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, y) Mezunların izlenmesi,

z) ĠĢ sağlığı ve güvenliği ile ilgili hususlar, aa) Denetim ve rehberlik çalıĢmaları,

ve benzeri konular gündeme alınarak görüĢülür, değerlendirilir ve yeni kararlar alınır.

(8) Mesleki ve teknik eğitim veren eğitim kurumlarında ayrıca; yapılacak proje, tasarım, üretim ve hizmet çalıĢmaları, hayat boyu eğitimle ilgili konular, tanıtım, yönlendirme, mesleki rehberlik çalıĢmaları, istihdama yönelik mesleki eğitim hizmetleri, sağlık ve güvenlik gibi konulardan, toplantının yapıldığı döneme göre gerekli olanlar da görüĢülür.

Sınıf/Ģube öğretmenler kurulu

MADDE 110 – (BaĢlığı ile Birlikte DeğiĢik:RG-16/9/2017-30182)

(1) Sınıf/Ģube öğretmenler kurulunun oluĢumu; sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde, Ģube öğretmenler kurulu ise aynı Ģubede ders okutan öğretmenler ile rehberlik öğretmenlerinden oluĢur.

(2) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde yapılır. Ġhtiyaç hâllerinde ise eğitim kurumu müdürünün, ilgili müdür yardımcısının, rehberlik öğretmeninin ya da sınıf/Ģube rehber öğretmeninin talebi ve eğitim kurumu müdürünün uygun görmesiyle toplanır. Sınıf/Ģube öğretmenler kurulu toplantıları ihtiyaca göre ayrı ayrı yapılabileceği gibi birleĢtirilerek de yapılabilir. (RG-01/09/2018-30522) “Sene içerisinde yapılan toplantılarda, ders yılı baĢladıktan sonra yapılan ilk toplantıda görüĢülen gündem ve alınan kararlar dıĢında yeni gündemler oluĢmuĢ ise e-Kurul ve Zümre Modülünde sadece onlar için yeni bir toplantı kaydı oluĢturulur. Yeni gündem oluĢmamıĢ ise alınan kararların gerçekleĢme düzeyi değerlendirilerek sonuçları e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir. Ders yılı sonunda yapılan toplantıda ise eğitim ve öğretim yılı boyunca alınan kararlar ve sonuçları değerlendirilerek Yıllık Plan Modülüne iĢlenir ve sonucu iĢlenmemiĢ karar bırakılmaz.”

(3) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde konuyla ilgili hazırlanacak ve kurul üyelerine toplantı öncesi e-Kurul ve Zümre Modülü üzerinden duyurulacak gündem ile toplanır. Zorunlu durumlar dıĢında toplantıların tarihi, yeri ve gündemi en az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde e-posta ve/veya diğer iletiĢim araçlarıyla da duyurulur.

(4) Kurulun baĢkanı, eğitim kurumu müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısıdır.

(5) GörüĢülen konuların özelliğine göre öğrenci velileri ile ilgili sınıfta/Ģubede derse giren eğitici personel de kurul toplantılarına davet edilebilir.

Sayfa 62 / 109 (6) Kurul toplantıları ders saatleri dıĢında yapılır.

(7) Sınıf/Ģube öğretmenler kurulu toplantılarında aĢağıda yer verilen maddelerden ilgili görülenler ile eğitim kurumu müdürünün gerekli gördüğü konular, kurul üyelerinin salt çoğunluğunun kararıyla gündeme alınması kararlaĢtırılan konular eğitim kurumlarının kademe ve türleri ile sınıf ve Ģubelerine göre gündeme alınır ve görüĢülerek karara bağlanır. Kararlar oy çokluğuyla alınır. EĢitlik hâlinde kurul baĢkanının katıldığı görüĢ kabul edilir. Gündem ve alınan kararlar e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir ve kararlar müdürün onayından sonra uygulamaya konulur. Ayrıca, kurul toplantı tutanağı, toplantıya katılmayanlar da dâhil ilgili tüm üyeler tarafından imzalanır ve eğitim kurumu yönetimince saklanır.

(8) Sınıf/Ģube öğretmenler kurulunda;

a) Bir önceki toplantıda alınan kararlar,

b) Öğrencilerin baĢarı durumlarının incelenmesi ve baĢarıyı artırıcı önlemlerin alınması, c) Derslerin öğretim programlarıyla uyumlu olarak yürütülmesi,

ç) Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrencilerin sınıf geçme ve sınıf tekrarı durumları,

d) Özel eğitim ihtiyacı olan/kaynaĢtırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerin baĢarısının artırılması ve eğitim hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarının sağlanması amacıyla alınacak tedbirler, yapılması gereken iĢ, iĢlem ve planlamalar,

e) Eğitim kaynaklarıyla atölye, laboratuvar ve diğer birimlerden güvenli bir Ģekilde yararlanma ve planlanma,

f) Okul çevre iĢbirliği,

g) Üretim etkinliklerinin eğitim ve öğretimi destekleyecek Ģekilde planlanması,

ğ) Eğitim kurumu, ilçe, il, yurtiçi ve yurtdıĢında düzenlenecek bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ve yarıĢmalar ile geziler, öğrenci kulüp ve topluma hizmet çalıĢmaları,

h) Mesleki ve teknik eğitim alanlarına devam edenlerin mesleğe, iĢ hayatına ve yükseköğrenime yönlendirilmesi,

ı) Öğrencilerde giriĢimcilik bilincinin kazandırılmasına yönelik çalıĢmalar, i) Öğrencilerin kiĢilik, beslenme, sağlık ve sosyal iliĢkilerinin geliĢtirilmesi, j) Okul sağlığı çalıĢmalarına yer verilmesi,

k) Değerler eğitimi çalıĢmalarına yer verilmesi,

l) ĠĢ sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin planlanması,

ve benzeri konular gündeme alınarak görüĢülür, değerlendirilir ve yeni kararlar alınır.

Eğitim kurumu alan zümreleri

MADDE 111 – (RG-01/09/2018-30522) “(1) Eğitim kurumu alan zümreleri; eğitim kurumunda alanı aynı olan öğretmenlerden oluĢur.Meslekî ve teknik eğitim veren eğitim kurumlarında gerektiğinde uzman, usta öğretici, eğitici personel ve teknisyenlerde uygun olan alanlarla birlikte zümre öğretmenler kuruluna katılır.Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı,eğitim kurumu müdürü veya müdürün görevlendireceği müdür yardımcısı ile

yapılır. Kurul, haziran ayında yapılacak

toplantıda, eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl süreyle kendi aralarından birini baĢkan seçer.Aynı Ģekilde yedek baĢkan belirlenir. Meslekî ve teknik eğitim kurumlarında ise alan/bölüm Ģefleri alanının zümre baĢkanı olup bu göreve devam ettiği sürece zümre baĢkanlığı devam eder. Seçilen baĢkan eğitim kurumu yönetimine bildirilir ve e Kurul ve Zümre Modülüne kurul/zümre baĢkanı yetkilisi olarak iĢlenmesi sağlanır. Yıl içerisinde zorunlu bir sebeple zümre baĢkanı değiĢtiği takdirde yedek baĢkan zümrenin baĢkanı olur. Katılımcılardan yeni bir yedek baĢkan seçilir.Bir önceki zümre baĢkanı toplantı yaparak mevcut durumu, yapılacak ve yapılmıĢ çalıĢmaları,gündemleri ve kararları yeni baĢkana ve katılımcılara aktarır.

Seçilen baĢkan eğitim kurumu yönetimine bildirilir ve e-Kurul ve Zümre Modülüne kurul/zümre baĢkanı yetkilisi olarak iĢlenmesi sağlanır.”

Sayfa 63 / 109 (2) Zorunlu bir durum olmadığı sürece eğitim ve öğretim yılı içinde zümre baĢkanı değiĢtirilemez.

(3) Eğitim kurumunda, alanında bir öğretmen olanlar, alanları ile ilgili bir üst zümre toplantısına katılırlar.

“(4) (RG-01/09/2018-30522) Zümre toplantıları; ders yılı baĢlamadan önce, ikinci dönem baĢında ve ders yılı sonunda yapılır.Ġhtiyaçduyulması hâlinde eğitim kurumu müdürü/zümre baĢkanının çağrısı veya üyelerin salt çoğunluğunun yazılı talebi üzerine eğitim kurumu zümre toplantılarında alınan kararların ve varsa yeni gündem maddelerinin görüĢülmesi amacıyla aynı esas ve usulle ara zümre toplantıları yapılır. Sene içerisinde yapılan

toplantılarda, ders yılı baĢlamadan

önce yapılan ilk toplantıda görüĢülen gündem ve alınan kararlar dıĢında yeni gündemler oluĢmuĢ ise Yıllık Plan Modülünde sadece onlar için yeni bir toplantı kaydı oluĢturulur. Yeni gündem oluĢmamıĢ ise alınan kararların oluĢma düzeyi değerlendirilerek sonuçları e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir. Ders yılı sonunda yapılan toplantıda ise eğitim ve öğretim yılı boyunca alınan kararlar ve sonuçları değerlendirilerek e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir ve sonucu iĢlenmemiĢ karar bırakılmaz.”

(5) Zümre toplantıları ders saatleri dıĢında yapılır.

(6) Zümreler; öğretmenler kurulu toplantılarını takip eden 2 iĢgünü içinde konuyla ilgili hazırlanacak ve kurul üyelerine toplantı öncesi e-Kurul ve Zümre Modülü üzerinden duyurulacak gündem ile toplanır. Zorunlu durumlar dıĢında toplantıların tarihi, yeri ve gündemi en az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde e-posta ve/veya diğer iletiĢim araçlarıyla da duyurulur.

(7) Ders yılı baĢlamadan önce, ikinci dönem baĢında, ders yılı sonunda ve eğitim kurumu müdürü/zümre baĢkanının gerekli gördüğü zamanlar ile kurul üyelerinin salt çoğunluğunun yazılı isteği doğrultusunda yapılacak olan eğitim kurumu sınıf/alan zümre toplantılarında aĢağıda yer verilen maddelerden ilgili görülenler ile zümre baĢkanının gerekli gördüğü konular, kurul üyelerinin salt çoğunluğunun kararıyla gündeme alınması kararlaĢtırılan konular eğitim kurumlarının kademe ve türüne göre gündeme alınır ve görüĢülerek karara bağlanır. Kararlar oy çokluğuyla alınır. EĢitlik hâlinde zümre baĢkanının katıldığı görüĢ kabul edilir. Gündem ve alınan kararlar e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir ve kararlar müdürün onayından sonra uygulamaya konulur. Ayrıca, kurul tutanağı, toplantıya katılmayanlar da dâhil ilgili tüm zümre kurulu üyeleri tarafından imzalanır ve eğitim kurumu yönetimince saklanır.

(8) Eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri toplantılarında;

a) Bir önceki toplantıda alınan kararlar,

b) Planlamaların; eğitim ve öğretimle ilgili mevzuat, okulun kuruluĢ amacı ve ilgili alanın öğretim programına uygun yapılması,

c) Öğretim programlarının incelenmesi, programların çevre özellikleri de dikkate alınarak amacına ve içeriğine uygun olarak uygulanması, yıllık plan ve ders planlarının hazırlanması ve uygulanmasında konu ve kazanım ağırlıklarının dikkate alınması,

“c) (RG-01/09/2018-30522) Atatürkçülükle ilgili konuların üzerinde durularak çalıĢmaların buna göre planlanması ile öğretim programlarının incelenmesi, programların çevre özellikleri de dikkate alınarak amacına ve içeriğine uygun olarak uygulanması, yıllık plan ve ders planlarının hazırlanması ve uygulanmasında konu ve kazanım ağırlıklarının dikkate alınması,”

d) Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için bireyselleĢtirilmiĢ eğitim programları (BEP) ile ders planlarının görüĢülmesi,

e) Diğer zümre ve alan öğretmenleriyle yapılabilecek iĢbirliği esaslarının belirlenmesi, f) Öğretim alanı ile bilim ve teknolojideki geliĢmelerin izlenerek uygulamalara yansıtılması,

g) Öğrencilerde giriĢimcilik bilincinin kazandırılmasına yönelik çalıĢmaların yapılması, ğ) Derslerin daha verimli iĢlenebilmesi için ihtiyaç duyulan kitap, araç-gereç ve benzeri öğretim materyallerinin belirlenmesi,

Sayfa 64 / 109 h) Okul ve çevre imkânlarının değerlendirilerek, yapılacak deney, proje, gezi ve gözlemlerin planlanması,

ı) Öğrenci baĢarısının ölçülmesi ve değerlendirilmesi amacıyla sınav analizlerinin yapılması,

i) Sınavların, beceri sınavlarının ve ortak sınavların planlanması,

j) Öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde katıldıkları çeĢitli sınav ve yarıĢmalarda aldıkları sonuçlara iliĢkin baĢarı durumları,

k) Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi dersleriyle uygulamalı nitelikteki diğer derslerin değerlendirilmesinde dikkate alınacak hususların tespit edilmesi; sınavların Ģekil, sayı ve süresiyle ürün değerlendirme ölçeklerinin belirlenmesi,

l) Öğretim programları, okul ve çevre Ģartları dikkate alınarak eğitim kurumlarının kademe ve türüne göre proje konuları ile performans çalıĢmalarının belirlenmesi, planlanması ve bunların ölçme ve değerlendirilmesine yönelik ölçeklerin hazırlanması,

m) ĠĢ sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin değerlendirilmesi,

ve benzeri konular gündeme alınarak görüĢülür, değerlendirilir ve yeni kararlar alınır.

(9) Mesleki ve teknik eğitim veren eğitim kurumlarında ayrıca;

a) Dal dersleri ve modüllerinin belirlenmesi, gerektiğinde yeni öğretim programlarının hazırlanması ve mevcutların geliĢtirilmesi,

b) Matematik ve fen bilimleriyle ilgili atölye, laboratuvar ve meslek dersleri arasındaki ortak konuların birlikte ve eĢ zamanlı yürütülmesi,

c) Proje, yarıĢma, fuar ve sergi çalıĢmalarının değerlendirilmesi,

ç) ĠĢletmelerde mesleki eğitim ve staj yapacak öğrencilerle ilgili konuların değerlendirilmesi,

ve benzeri konular gündeme alınarak görüĢülür, değerlendirilir ve yeni kararlar alınır.

(10) Ortaöğretim kurumlarında aylık toplantılar ekim, kasım, aralık, mart ve nisan ayları içinde eğitim kurumu müdürlüğünce planlanan tarihte bir iĢgünü içinde yapılır.

(11) Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde alan zümre öğretmenleri, mayıs ayının son haftasında bir iĢ günü toplanarak, staj yapacak öğrencileri belirler.

Eğitim kurumu alan zümre baĢkanları kurulu

MADDE 112 – (BaĢlığı ile Birlikte DeğiĢik:RG-16/9/2017-30182)

(1) Eğitim kurumu(RG-01/09/2018-30522) “alan” zümre baĢkanları kurulu, sınıf/alan zümre baĢkanlarından oluĢur. Kurul ilk toplantısında o eğitim öğretim yılı için kendi aralarından birini baĢkan seçer. Zorunlu bir durum olmadığı sürece eğitim ve öğretim yılı içinde sınıf/alan zümre baĢkanları kurulu baĢkanı değiĢtirilemez.

“(2) (RG-01/09/2018-30522) Eğitim kurumu alan zümre baĢkanları kurulu toplantıları;

ders yılı baĢlamadan önce, ikinci dönem baĢında ve ders yılı sonunda yapılır. Ġhtiyaç duyulması hâlinde eğitim kurumu müdürü/kurul baĢkanının çağrısı veya üyelerin salt çoğunluğunun yazılı talebi üzerine eğitim kurumu alan zümre baĢkanları kurulu toplantılarında

alınan kararların

ve varsa yeni gündem maddelerinin görüĢülmesi amacıyla aynı esas ve usulle ara toplantılar yapılır.Sene içerisinde yapılan toplantılarda, ders yılı baĢlamadan önce yapılan ilk toplantıda görüĢülen gündem ve alınan kararlar dıĢında yeni gündemler oluĢmuĢ ise e-Kurul ve Zümre Modülünde sadece onlar için yeni bir toplantı kaydı oluĢturulur. Yeni gündem oluĢmamıĢ ise alınan kararların oluĢma düzeyi değerlendirilerek sonuçları e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir. Ders yılı sonunda yapılan toplantıda ise eğitim ve öğretim yılı boyunca alınan kararlar ve sonuçları değerlendirilerek e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir ve sonucu iĢlenmemiĢ karar bırakılmaz.”

(3) Eğitim kurumu “alan” zümre baĢkanları kurulu; ders yılı baĢlamadan önce, ikinci dönem baĢında ve ders yılı sonunda veya ihtiyaç duyulması hâlinde eğitim kurumu müdürü/kurul baĢkanının çağrısı veya üyelerin salt çoğunluğunun yazılı talebi üzerine, konuyla

Sayfa 65 / 109 ilgili hazırlanacak ve kurul üyelerine toplantı öncesi e-Kurul ve Zümre Modülü üzerinden duyurulacak gündem ile toplanır. Zorunlu durumlar dıĢında toplantıların tarihi, yeri ve gündemi en az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde e-posta ve/veya diğer iletiĢim araçlarıyla da duyurulur.

(4) Kurul toplantıları ders saatleri dıĢında yapılır.

(5) Eğitim kurumu(RG-01/09/2018-30522) “alan” zümre baĢkanları kurulu toplantılarında alınan kararlar sınıf/alan zümrelerinde yeniden değerlendirilerek gerekli önlemler alınır.

(6) Ders yılı baĢlamadan önce, ikinci dönem baĢında, ders yılı sonunda ve eğitim kurumu müdürü/kurul baĢkanının gerekli gördüğü zamanlar ile kurul üyelerinin salt çoğunluğunun yazılı isteği doğrultusunda yapılacak olan eğitim kurumu “alan” zümre baĢkanları kurulu toplantılarında aĢağıda yer verilen maddelerden ilgili görülenler ile kurul baĢkanının gerekli gördüğü konular, kurul üyelerinin salt çoğunluğunun kararıyla gündeme alınması kararlaĢtırılan konular eğitim kurumlarının kademe ve türüne göre gündeme alınır ve görüĢülerek karara bağlanır. Kararlar oy çokluğuyla alınır. EĢitlik hâlinde kurul baĢkanının katıldığı görüĢ kabul edilir. Gündem ve alınan kararlar e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir ve

(6) Ders yılı baĢlamadan önce, ikinci dönem baĢında, ders yılı sonunda ve eğitim kurumu müdürü/kurul baĢkanının gerekli gördüğü zamanlar ile kurul üyelerinin salt çoğunluğunun yazılı isteği doğrultusunda yapılacak olan eğitim kurumu “alan” zümre baĢkanları kurulu toplantılarında aĢağıda yer verilen maddelerden ilgili görülenler ile kurul baĢkanının gerekli gördüğü konular, kurul üyelerinin salt çoğunluğunun kararıyla gündeme alınması kararlaĢtırılan konular eğitim kurumlarının kademe ve türüne göre gündeme alınır ve görüĢülerek karara bağlanır. Kararlar oy çokluğuyla alınır. EĢitlik hâlinde kurul baĢkanının katıldığı görüĢ kabul edilir. Gündem ve alınan kararlar e-Kurul ve Zümre Modülüne iĢlenir ve