• Sonuç bulunamadı

Yazıcı kartuşlarının tutulması

Yazıcı kartuşunu değiştirmeden veya temizlemeden önce, parça adlarını ve yazıcı kartuşlarını nasıl tutacağınızı bilmeniz gerekir.

1 Bakır renkli temas noktaları

2 Pembe renkli çekme kulakçıklı plastik bant (kurulmadan önce çıkarılması gerekir) 3 Bandın altındaki mürekkep püskürteçleri

Yazıcı kartuşlarını, etiketleri üste gelecek şekilde siyah plastik kenarlardan tutun.

Bakır temas noktalarına ya da mürekkep püskürteçlerine dokunmayın.

Uyarı Yazıcı kartuşlarını düşürmemeye dikkat edin. Düşerlerse zarar görebilir ve kullanılmaz hale gelebilirler.

HP all-in-one aygıtınızın bakımı

Yazıcı kartuşunun mürekkep düzeyi azaldığında, renkli grafik ekranda bir mesaj görüntülenir.

Not Bilgisayarınızdan, HP Image Zone yazılımı ile birlikte gelen HP Yönlendirici öğesini kullanarak da mürekkep düzeylerini kontrol edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için Mürekkep düzeylerini kontrol etme bölümüne bakın.

Renkli grafik ekranda yetersiz mürekkep uyarısı aldığınızda, hazırda yedek bir yazıcı kartuşunuz olmalıdır. Ayrıca, soluk renkli metin gördüğünüzde veya kartuşları ile ilgili yazdırma niteliği sorunları yaşarsanız, yine yazıcı kartuşunuzu değiştirmeniz gerekmektedir.

İpucu Bu yönergeleri, yüksek kaliteli renkli fotoğraflar basmak için siyah yazıcı kartuşunun yerine fotoğraf yazıcı kartuşu takmak için de kullanabilirsiniz.

HP all-in-one aygıtınız tarafından desteklenen tüm yazıcı kartuşlarının sipariş numaraları için, bkz: Yazıcı kartuşları sipariş etme. HP all-in-one aygıtınızın yazıcı kartuşlarını sipariş etmek için www.hp.com adresine gidin. Seçmeniz istendiğinde ülkenizi/bölgenizi seçin, ürünü seçmeniz için gereken yönergeleri izleyin ve sayfadaki alışveriş bağlantılarından birini tıklatın.

Yazıcı kartuşlarını değiştirmek için

1 HP all-in-one aygıtının açık olduğundan emin olun.

Uyarı Siz yazıcı kartuşlarına erişmek üzere kartuş taşıyıcısının erişim kapağını kaldırırken HP all-in-one kapalı olursa, HP all-in-one kartuşları serbest bırakmaz. Yazıcı kartuşları sağ tarafa güvenli bir şekilde yerleştirilmemişse, siz onları çıkartmaya çalışırken HP all-in-one zarar görebilir.

2 Aygıtın ön orta bölümünden çekerek, kapak yerine oturuncaya dek yazdırma taşıyıcısı erişim kapağını açın.

Yazdırma taşıyıcısı HP all-in-one içinde en sağ tarafa doğru hareket eder.

1 Yazdırma kartuşu erişim kapısı 2 Yazdırma taşıyıcısı

3 Yazdırma taşıyıcısı boşta kalana ve ses bitene kadar bekleyin, sonra bir yazıcı kartuşunun üzerine yavaşça bastırarak serbest kalmasını sağlayın.

HP all-in-one aygıtınızın bakımı

Üç renkli yazıcı kartuşunu değiştiriyorsanız, soldaki yuvada bulunan yazıcı kartuşunu çıkartın.

Siyah kartuşu veya fotoğraf yazıcı kartuşunu değiştiriyorsanız, sağdaki yuvada bulunan yazıcı kartuşunu çıkartın.

1 Üç renkli yazıcı kartuşunun yazıcı kartuşu yuvası 2 Siyah ve fotoğraf yazıcı kartuşunun yazıcı kartuşu yuvası

4 Yuvasındaki yazıcı kartuşunu kendinize doğru çekin.

5 Fotoğraf yazıcı kartuşunu takmak için siyah yazıcı kartuşunu çıkartıyorsanız, siyah yazıcı kartuşunu yazıcı kartuşu koruyucusunun içinde saklayın. Daha fazla bilgi için Yazıcı kartuşu koruyucusunun kullanılması bölümüne bakın.

Mürekkebi azaldığı veya tükendiği için yazıcı kartuşunu değiştirecekseniz, kartuşu geri dönüşüme gönderin. HP Inkjet Sarf Malzemeleri Geri Dönüşüm Programı pek çok ülke/bölgede geçerlidir ve kullanılmış yazıcı kartuşlarını ücretsiz olarak geri dönüştürebilmenizi sağlar. Daha fazla bilgi içim, şu web sitesine gidin:

www.hp.com/hpinfo/globalcitizenship/environment/recycle/inkjet.html 6 Yeni yazıcı kartuşunu ambalajından çıkarın ve yalnızca siyah plastiğe

dokunmaya özen göstererek, plastik bandı pembe açma etiketini kullanarak hafifçe sökün.

1 Bakır renkli temas noktaları

2 Pembe renkli çekme kulakçıklı plastik bant (kurulmadan önce çıkarılması gerekir) 3 Bandın altındaki mürekkep püskürteçleri

HP all-in-one aygıtınızın bakımı

dokunmayın. Bu parçalara dokunulması, tıkanma, mürekkep bozulması ya da elektrik bağlantısında arızaya neden olabilir.

7 Yeni yazıcı kartuşunu boş yuvaya yerleştirin. Kartuşu yerine oturuncaya kadar itin.

Takmakta olduğunuz yazıcı kartuşunun etiketinde beyaz renkli bir üçgen varsa, yazıcı kartuşunu soldaki yuvaya takın. Yuvanın etiketi yeşildir ve üzerinde içi dolu beyaz bir üçgen vardır.

Takmakta olduğunuz yazıcı kartuşunun etiketinde beyaz renkli bir kare veya beşgen varsa, yazıcı kartuşunu sağdaki yuvaya takın. Yuvanın etiketi siyahtır ve üzerinde beyaz renkli, içi dolu bir kare ile bir beşgen vardır.

8 Taşıyıcı erişim kapağını kapatın.

Fotoğraf yazıcı kartuşu kullanma

Bir fotoğraf yazdırma kartuşu satın alarak, HP all-in-one ile bastığınız ve

kopyaladığınız renkli fotoğrafların kalitesini iyileştirebilirsiniz. Siyah kartuşu çıkarın ve yerine fotoğraf yazıcı kartuşunu yerleştirin. Üç-renkli yazıcı kartuşu ve fotoğraf yazıcı kartuşu takılı olduğunda, altı mürekkepli bir sisteme sahip olursunuz. Bu durum yazdırma kalitesinin artmasını sağlar.

HP all-in-one aygıtınızın bakımı

Metin belgeleri yazdırmak istediğinizde, tekrar siyah yazıcı kartuşuna geçin. Yazıcı kartuşunuzu kullanılmadığında güvende tutmak için yazıcı kartuşu koruyucusu kullanın.

● Fotoğraf yazıcı kartuşu satın alma hakkında daha fazla bilgi için, bkz: Yazıcı kartuşları sipariş etme.

● Yazıcı kartuşlarının değiştirilmesi hakkında daha fazla bilgi için, bkz: Yazıcı kartuşlarını değiştirme.

● Yazıcı kartuşu koruyucusunu kullanma ile ilgili daha fazla bilgi için bkz: Yazıcı kartuşu koruyucusunun kullanılması.