• Sonuç bulunamadı

Kullanılmaması gereken kağıtlar

Çok ince, kaygan dokulu ya da kolaylıkla esneyebilen kağıtlar kullanmak, kağıt sıkışmalarına neden olabilir. Çok pürüzlü dokulu ya da mürekkep kabul etmeyen kağıtların kullanılması, yazdırılan görüntülerde mürekkep bulaşmalarına, akmalarına ya da renklerin tam doldurulamamasına neden olabilir.

Aşağıdaki kağıtların yazdırma için kullanılmasını önermiyoruz:

● Özellikle HP inkjet aygıtlarıyla kullanılmak üzere tasarlanmadıkları takdirde, kesikli veya delikli kağıtlar

● Keten çok dokulu malzemeler. Bu tür kağıtlarda yazdırma düzgün yapılamayabilir ve mürekkep yayılabilir.

● Özellikle HP all-in-one ürününüz için hazırlanmamış, aşırı derece yumuşak, parlak veya kaplamalı kağıtlar. Bu kağıtlar, HP all-in-one ürününde sıkışmaya yol açabilir veya mürekkebi emmeyebilir.

● Çok parçalı formlar (iki ya da üç katlı formlar gibi) Bu kağıtlar katlanabilir ya da sıkışabilir. Mürekkep büyük olasılıkla yayılacaktır.

● Kıskaçlı ya da pencereli zarflar.

● Afiş kağıtları.

Orijinal belgeler ve kağıt yerleştirme

Aşağıdaki kağıtların kopyalama için kullanılmasını önermiyoruz:

● Letter, A4, 10 x 15 cm , 5 x 7 inç, Hagaki veya L (yalnızca Japon) dışındaki tüm boyutlar.

● Özellikle HP inkjet aygıtlarıyla kullanılmak üzere tasarlanmadıkları takdirde, kesikli veya delikli kağıtlar

● HP Premium Fotoğraf Kağıdı veya HP Premium Plus Fotoğraf Kağıdı dışındaki fotoğraf kağıtları.

● Zarflar.

● Afiş kağıtları.

● HP Premium Inkjet Asetat Filmi veya HP Premium Plus Inkjet Asetat Filmi dışındaki asetat filmleri.

● Çok parçalı formlar ya da etiket stokları.

Kağıt yükleme

Bu bölümde, fotokopi ve yazdırma işleri için HP all-in-one ürününüze farklı türde ve boyutta kağıt yüklemeye ilişkin yordamlar açıklanmıştır.

İpucu Yırtılmaları, kırışmaları, kenarların kıvrılmasını ya da katlanmasını engellemek için, tüm kağıtları tekrar sıkıca kapanabilen torbalarda yatık biçimde saklayın.

Kağıtlar gerektiği koşullarda saklanmazsa, ısı ve nemdeki aşırı değişiklikler nedeniyle kırışabilir ve HP all-in-one ürünü ile kullanıldıklarında iyi sonuç vermez.

Tam boyutlu kağıt yükleme

HP all-in-one ürününün kağıt tepsisine çeşitli türde Letter, A4 veya Legal boyutlu kağıt yükleyebilirsiniz.

Tam boyutlu kağıt yüklemek için 1 Kağıt tepsisi kapağını açın.

2 Kağıt tepsisi genişleticisini dışarı çekin ve tamamen açın.

Uyarı Legal kağıda baskı yaparken kağıt tepsisi genişleticisi sonuna kadar genişletilirse, kağıt buraya sıkışabilir. Legal boyutlu kağıt kullanırken sıkışmaları önlemek için, kağıt tepsisi genişleticisini burada görüldüğü gibi çevirerek açmayın.

ve kağıt yerleştirme

3 Kağıt genişliği kılavuzunun üst tarafındaki sekmeyi sıkarak tutun ve ardından kağıt genişliği kılavuzunu en geniş konumuna getirin.

4 Kenarların hizalanmasını sağlamak için bir deste kağıdı düz bir yüzeye hafifçe vurun ve sonra kağıdı aşağıdakiler için kontrol edin.

– Kağıtlarda yırtılma, tozlanma, buruşma olmamalı ve kenarları katlanmış veya kıvrılmış olmamalıdır.

– Yığındaki tüm kağıtlar aynı türde ve boyutta olmalıdır.

5 Kağıt yığınını kağıt tepsisine yazdırılacak yüzleri aşağıya ve kağıtların kısa kenarı ileriye doğru bakacak şekilde yükleyin. Kağıt destesini durana dek ileriye doğru kaydırın.

İpucu Antetli kağıt kullanıyorsanız, yazdırma yüzü alta gelecek şekilde kağıdın üst kısmını önce yerleştirin . Tam boyutlu kağıt ve antetli kağıt yüklemeye ilişkin daha fazla bilgi için, kağıt tepsinizin altında yer alan şemaya bakın.

6 Kağıt genişliği kılavuzunun üst tarafındaki sekmeyi sıkarak tutun ve ardından kağıt genişliği kılavuzunu kağıdın kenarına yaslanıp durana kadar içeri doğru kaydırın.

Orijinal belgeler ve kağıt yerleştirme

Kağıt tepsisine gereğinden fazla kağıt yüklemeyin; kağıt yığınının kağıt tepsisine sığdığından ve kağıt genişliği kılavuzundan daha yüksek seviyede olmadığından emin olun.

10 x 15 cm (4 x 6 inç) fotoğraf kağıdının yüklenmesi

HP all-in-one ürününüzün kağıt tepsisine 10 x 15 cm fotoğraf kağıdı yükleyebilirsiniz.

En iyi sonucu elde etmek için önerilen türde 10 x 15 cm fotoğraf kağıdı kullanın. Daha fazla bilgi için Önerilen kağıtlar bölümüne bakın.

Ayrıca, en iyi sonucu elde etmek için, kopyalama veya yazdırma işleminden önce kağıt türünü ve kağıt boyutunu ayarlayın. Kağıt ayarlarını değiştirme konusunda daha fazla bilgi için, ekranda görüntülenen HP Image Zone Yardımı'na bakın.

İpucu Yırtılmaları, kırışmaları, kenarların kıvrılmasını ya da katlanmasını engellemek için, tüm kağıtları tekrar sıkıca kapanabilen torbalarda yatık biçimde saklayın.

Kağıtlar gerektiği koşullarda saklanmazsa, ısı ve nemdeki aşırı değişiklikler nedeniyle kırışabilir ve HP all-in-one ürünü ile kullanıldıklarında iyi sonuç vermez.

10 x 15 cm fotoğraf kağıdı yüklemek için 1 Kağıt tepsisindeki tüm kağıtları çıkartın.

2 Fotoğraf kağıdı destesini kısa kenarı ileriye ve parlak tarafı aşağıya bakacak şekilde kağıt tepsisinin sağ tarafının ucuna doğru itin. Fotoğraf kağıdı destesini durana dek ileriye doğru kaydırın.

Kullandığınız fotoğraf kağıdının delikleri varsa, delikleri size yakın kenarında kalacak şekilde yerleştirin.

3 Kağıt genişliği kılavuzunun üst tarafındaki sekmeyi sıkarak tutun ve ardından kağıt genişliği kılavuzunu, kağıt yığınına yaslanıp duracak şekilde içeri doğru kaydırın.

Kağıt tepsisine gereğinden fazla yüklemeyin; fotoğraf kağıdı yığınının kağıt tepsisine sığdığından ve kağıt genişliği kılavuzundan daha yüksek seviyede olmadığından emin olun.

ve kağıt yerleştirme

Kartpostalları ya da Hagaki kartları yerleştirme

HP all-in-one ürününüzün kağıt tepsisine kartpostallar veya Hagaki kartları yükleyebilirsiniz.

En iyi sonucu elde etmek için, yazdırma veya kopyalama işleminden önce kağıt türünü ve boyutunu ayarlayın. Daha fazla bilgi için, HP Image Zone Yardımı ekran

yönergelerine bakın.

Kartpostalları ya da Hagaki kartları yüklemek için 1 Kağıt tepsisindeki tüm kağıtları çıkartın.

2 Kart yığınını kısa kenarı ileriye ve yazdırılacak tarafı aşağıya bakacak şekilde kağıt tepsisinin uzaktaki sağ tarafına doğru itin. Kart destesini durana dek ileriye doğru kaydırın.

3 Kağıt genişliği kılavuzunun üst tarafındaki sekmeyi sıkarak tutun ve ardından kağıt genişliği kılavuzunu içeri doğru, kart yığınına yaslanıp duracak şekilde kaydırın.

Kağıt tepsisine gereğinden fazla kart yüklemeyin; kart yığınının kağıt tepsisine sığdığından ve kağıt genişliği kılavuzundan daha yüksek seviyede olmadığından emin olun.