• Sonuç bulunamadı

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı

Belgede GAZİ ÜNİVERSİTESİ (sayfa 146-153)

2014-2018 TOPLAM YAYIN SAYISI

3.2.1.4.10. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından 2018 yılı içerisinde 74 adet bakım-onarım, hizmet alımı, idame, inşaat ve yenileme işi gerçekleştirilmiştir.

2018 Yılı Yatırım Programında alan sağlık sektörü 2013I000250 numaralı Acil Servis ve Onkoloji Hastanesi inşaatına devam edilmiştir. Bu kapsamda 2018 yılında bina cephe imalatlarının yapımına başlanmış olup giydirme cephe imalatlarının yaklaşık

2018 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 135

%90’lık kısmı tamamlanmıştır. Ayrıca bina için alüminyum ve alçıpan asma tavan imalatlarına başlanmış olup yaklaşık %35’lik kısmı tamamlanmıştır.

2018 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 136 3.2.1.4.11. Hukuk Müşavirliği

Hukuk Müşavirliği tarafından 464’ü 2018 yılında açılmış olan toplam 1.099 dava dosyası takip edilmiştir. Bununla birlikte 2018 yılında 52 dava sonuçlanmış olup bu davaların %36’sı (19) Üniversitemiz lehine, %64’ü (33) ise Üniversitemiz aleyhine sonuçlanmıştır. Aleyhte sonuçlanan davalar için üst yargı mercilerine başvurulmuştur.

Devam etmekte olan davalarla önceki yıllardan açılmış olup, devam eden dosyaların dağılımı aşağıda yer alan tablolarda gösterilmiştir.

Tablo 78 2018 Yılında Açılan Davalar

DAVANIN TÜRÜ DAVA SAYISI

(ADET)

Öğrenci 37

Akademik 154

İdari 37

Diğer 136

Tarafımızdan Açılan 100

TOPLAM 542

Tablo 79 Öğrenci Dava Sayısı

DAVANIN KONUSU DAVA SAYISI

(ADET)

Not İptali 4

Disiplin Cezaları 6

Kayıt Silme 6

Diğer Sebepler 21

TOPLAM 37

Tablo 80 Akademik Personel Dava Sayısı

DAVANIN KONUSU DAVA SAYISI

(ADET)

Göreve Son Verme 7

Kadro, Derece, Atama 40

Disiplin Cezaları 16

Diğer Sebepler 91

TOPLAM 154

2018 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 137

Tablo 81 İdari Personel Dava Sayısı

DAVANIN KONUSU DAVA SAYISI

(ADET)

Atama İşlemleri 2

Disiplin Cezaları 4

Diğer Sebepler 31

TOPLAM 37

Tablo 82 Diğer Dosyalara İlişkin Bilgiler

DAVANIN KONUSU DAVA SAYISI

(ADET)

Alacak 39

Tazminat talepleri 10

Çeşitli Sebepler 31

İşe İade 13

İşçi Alacağı 37

İcra 6

TOPLAM 136

Önceki yıllarda açılmış olup halen devam eden icra dosya sayısı 570 adettir. 2018 yılı içerisinde toplam 230 adet hukuki mütalaada bulunulmuş, protokol, sözleşme ve yönetmelik incelemesi yapılmış, Resmi Gazete’de yayımlanması sağlanmıştır. Yine 2018 yılı içerisinde 854 adet duruşma ve keşfe gidilmiştir.

Rektörlük Makamınca başlatılan 48 soruşturma dosyasının takip ve kontrol işlemleri yerine getirilmiş, 35 soruşturma dosyası henüz sonuçlanmamıştır. Verilen cezalara ilişkin itirazlar değerlendirilerek sonuçlandırılmıştır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı vasıtasıyla gelen görevsizlik kararları ile şikayet dilekçeleri gereği yapılmak üzere ilgili birimlere yönlendirilmiş, sonuçlarından anılan Başkanlığa ve şikayet sahiplerine bilgi verilmiştir. Rektörlüğümüze verilen şikayet dilekçeleri gereği yapılmak üzere ilgili birimlere yönlendirilerek sonucundan ilgili yerlere bilgi verilmiştir.

2018 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 138 3.2.1.4.12. Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

2018 yılı içerisinde Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından Türkiye’nin farklı illerinden Gazi Üniversitesi’ni ziyarete gelen 270 liseye yönelik tanıtım programı düzenlenmiştir. Ayrıca Ankara’da bir tanıtım fuarına (Gazi Koleji) katılım sağlanmıştır.

Bunun yanı sıra Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirilen 60 faaliyetin organizasyon çalışmalarına katkıda bulunulmuştur. Bu faaliyetlere yönelik salon tahsisi, salon hazırlığı ve program organizasyonun yanı sıra afiş ve davetiye tasarımı da yapılmıştır. Ayrıca bu faaliyetlerin program öncesinde duyurulması ve daha sonra haberleştirilerek basına ulaştırılması sağlanmıştır.

Üniversitemiz birimlerinin faaliyetlerine yönelik yaklaşık 150 adet afiş, davetiye ve benzeri çalışmanın tasarım işlemleri yapılmıştır. Üniversitemizle ilgili olarak hazırladığımız 61 haber metni web sayfamızda yayınlanmıştır. Ayrıca bu metinler İhlas Haber Ajansı’na yollanarak söz konusu ajans tarafından ulusal basına servis edilmesi sağlanmıştır. Üniversitemizde gerçekleştirilen 175 ayrı faaliyete yönelik fotoğraf, video-kamera çekimi yapılmış ve söz konusu kayıtlar Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince dijital ortamda arşivlenmiştir. Üniversitemiz bünyesinde yer alan 16 ayrı salonda gerçekleştirilen toplam 730 etkinliğe yönelik salon tahsisi organizasyonu yapılmıştır.

Üniversitemize ait resmi sosyal medya (Twitter, Facebook, Instagram, You Tube) hesaplarının yönetimi birimimiz tarafından yapılmakta olup bu hesaplara ait güncel takipçi sayıları şunlardır:

 Twitter : 299.000

 Facebook : 16.211

 Instagram : 35.000

 You Tube : 3.974 Abone

2018 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 139 3.2.1.4.13. Kalite Güvencesi Faaliyetleri

2005 yılında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Ofisi adıyla kurulan birimimiz Ocak 2015’te yeniden yapılandırılarak Kalite Güvencesi ve Derecelendirme Ofisi (KGDO) adı altında Üniversitemizin kalite değerlendirmesi, dış değerlendirme, derecelendirme alanlarındaki faaliyetlerini yürütmektedir. Kalite Güvencesi ve Derecelendirme Ofisi, UPKA ve Kalite Komisyonu ile koordineli biçimde çalışmıştır.

 23 Temmuz 2015 tarihli "Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği" gereği Ofisimiz tarafından hazırlanan Gazi Üniversitesi Kalite Güvencesi Yönergesi, Üniversitemiz Senatosunca kabul edilmiştir. Üniversitemiz Kalite Komisyonu, Senatomuzun 10.08.2018 tarihli toplantısında alınan 2018/89 no’lu kararı ile yenilenmiştir.

 2018 yılında Kalite Komisyonu 23 adet toplantı yapmıştır.

 Kalite Komisyonu Alt Çalışma Grupları Görev Tanımları ve Çalışma Planı, değerlendirme çalışmaları sürecinde Kalite Komisyonu tarafından karara bağlanmıştır.

 Kalite Koordinatörleri ve Kalite Takımlarına yönelik olarak bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir.

 Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu kapsamında talep edilen bilgiler tespit edilmiş, bu bilgilere göre Üniversitemiz ve derecelendirme kuruluşları performans göstergeleri derlenerek yeni bir gösterge listesi oluşturulmuştur. Bu göstergeler, ilgili tüm akademik ve idari birimlerden derlenmiş; yorumlanıp grafiklere dökülerek hazırlanan Gazi Üniversitesi 2017 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlanmıştır.

 Üniversitemiz mezunlarından görüş almak üzere Kalite Komisyonu tarafından geliştirilen Mezun Görüş Anketi güncellenmiş, internet ortamında uygulanabilmesi için BİDB tarafından veri tabanına aktarılması sağlanmış ve hem kurum ana sayfasından hem de e-posta yoluyla mezunlara duyurulmuştur. Anket sonuçları, Üniversitemiz 2017 Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlıklarında değerlendirilmek üzere İİBF ölçme ekibi tarafından raporlanarak Komisyonumuza iletilmiştir.

2018 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 140

 2018 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlık çalışmaları yürütülmüştür.

 Uluslararası derecenlendirme çalışmaları kapsamında Üniversitemiz ile ilgili veriler derecelendirme kuruluşlarının (U-Multirank, Quacquarelli Symonds (QS), Clarivate Analytics, Times Higher Education World University Rankings vb.) veri tabanlarına işlenmiştir.

 “Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliğinin ‘Dış Değerlendirme Süreci ve Takvimi’ başlıklı 12. maddesinin birinci fıkrası hükmü gereğince Üniversitemiz 2017 yılında Kurumsal Dış Değerlendirme programına dâhil edilmiştir.

 Konuyla ilgili 20 Eylül 2017’de Kalite Komisyonu’na, 25 Eylül 2017’de komisyon, kurul, koordinatörlük ve idari birimlere, 29 Eylül 2017’de araştırma birim ve merkezilerine yönelik bir dizi bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

 Dış Değerlendirme hazırlık çalışmalarının bir parçası olarak “Dış Değerlendirme Ölçütleri” doğrultusunda birimlerdeki uygulamaları gözden geçirmeleri gerektiği yönündeki resmi yazı tüm birimlere ulaştırılmış ve hazırlanan tabloların 2 Ekim 2017 tarihine kadar Kalite Komisyonuna iletilmesi istenilmiştir.

 Dış değerlendirmedeki temel ölçütlerden ilkinin, birim hakkındaki bilgilerin kurum internet sayfasından hızlı ve doğru bir şekilde erişilebilir olmasından hareketle Üniversitemizin tüm akademik ve idari birimlerinin internet sayfalarında güncelleme yapmaları istenilmiştir.

 Dış Değerlendirme hazırlıkları kapsamında, Üniversitemiz öğretim üyeleri içerisinden dış değerlendirici olarak görev yapanlardan iki ayrı toplantıda önerileri alınarak hazırlıkların içeriği genişletilmiştir.

 Değerlendirme Takımı Üniversitemize 20 Kasım 2017 tarihinde Ön Ziyaret, 8-9-10 Ocak 2018 tarihinde Ana Ziyaret gerçekleştirmiştir. Ana Ziyaret kapsamında kişi, birim ve komisyonlarla kapsamlı görüşmeler yapılmıştır.

 Ana Ziyaret'in son günü sunulan sözlü "Çıkış Bildirimi"nin ardından Değerlendirme Takımı Üniversitemizden ayrılmıştır.

 Ziyaret sonrasında Değerlendirme Takımı tarafından taslak Kurumsal Geri Bildirim Raporu (KGBR) oluşturularak Üniversitemize iletilmiştir. Bu taslak raporda yer alan iyileşmeye açık yanlar ile maddi hataların düzeltilmesine ilişkin açıklama ve kanıtlarımız, Değerlendirme Takımı Başkanına iletilmiştir. Raporda güncelleme

2018 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 141 ihtiyacı duyulan bölümler, Üniversitemizden gelen geri bildirimler göz önünde bulundurularak Değerlendirme Takımı tarafından düzenlenmiş ve nihai KGBR, Yükseköğretim Kalite Kuruluna iletilerek dış değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Üniversitemiz Kurumsal Geri Bildirim Raporu, Yükseköğretim Kalite Kurulu internet sayfasında yayınlanmıştır.

Belgede GAZİ ÜNİVERSİTESİ (sayfa 146-153)