• Sonuç bulunamadı

Tüm yüzeylerin temiz olduğundan emin olmak için enjektör kafasını kontrol edin

7. Görünürde kontrast madde veya diğer kirler varsa görünür kir kalmayıncaya kadar temizleme talimatlarının 2. adımdan 6. adıma kadar tekrar edin.

15.2 Günlük ve Görünür Kontaminasyon Halinde

NOT: Şırınga pistonlarını veya şırınga arayüzünü temizlemek konusunda talimatlar için "Pistonların ve Şırınga Arayüzünün Temizlenmesi" bölümüne bakınız.

Elektromekanik Tehlike - Ekipmanda Hasara neden olabilir.

• Şırınga pistonları veya şırınga arayüzü üzerinde Sani-Cloth® Plus, CaviWipes™, ZEP®marka temizlik malzemeleri gibi dörtlü amonyum bileşikleri (örn., dimetil etilbenzil amonyum klorür) ve/veya Lysol® ve Clorox® gibi etil alkol kullanmayın.

BİLDİRİM

15.2.1 Enjektör Kafasını Temizleme

Şekil 15 - 2: Şırınga Kafası Sıklık: Günlük ve Görünür Kontaminasyon Halinde

Malzemeler:

• Temiz, yumuşak, tüylenmeyen bez

• Ilık su

• Temizlik Maddesi:

• Aksinin belirtildiği haller dışında, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde Sani-Cloth® Plus Germicidal Disposable Cloth (EPA kaydı # 9480-6) veya CaviWipes™ Disinfecting Towelettes (EPA kaydı # 46781-8) kullanın.

• Aksinin belirtildiği haller dışında, diğer tüm ülkelerde Sani-Cloth® Plus Germicidal Disposable Cloth veya CaviWipes™ Disinfecting Towelettes kullanın. Ülkenizde Sani-Cloth® Plus Germicidal Disposable Cloth veya CaviWipes™ Disinfecting Towelettes mevcut değilse %0,25 - %0,30 oranında dörtlü amonyum bileşikleri ve

%14,8 - %20 isopropanol içeren bir dezenfektan kullanın.

1. Enjektör için gücü kapatın.

2. Enjektör kafası yüzeylerini (pistonlar ve şırınga arayüzü hariç, bkz. Şekil 15 - 3: Piston) en az 1 dakika boyunca ve gözle görülür bir şekilde temiz olana kadar, ılık suyla ıslatılmış (ıslak fakat damlamayan) temiz, yumuşak, tüylenmeyen bir bezle temizleyin. Bez görünür ölçüde kirli hale gelirse bezi değiştirin. 1 dakikalık temizlik süresince, tüm dikişlerin, girintili kısımların ve düğmelerin temiz olduğundan emin olun. Şırınga pistonlarını ve şırınga arayüzünü temizlemek için bkz. "Pistonların ve Şırınga Arayüzünün Temizlenmesi".

3. Enjektör kafasını, kuru, temiz, yumuşak, tüylenmeyen bir bezle iyice kurulayın.

4. Şırınga pistonları ve şırınga arayüzü hariç (bkz. Şekil 15 - 3: Piston) tüm dış yüzeyleri Sani-Cloth® Plus veya CaviWipes™ ile 1 dakika boyunca veya gözle görülür bir şekilde temiz olana kadar silin. Tüm dikişlerin, girintili kısımların ve düğmelerin temiz olduğundan emin olun.

Şırınga pistonlarını ve şırınga arayüzünü temizlemek için bkz. "Pistonların ve Şırınga Arayüzünün Temizlenmesi".

NOT: Sani-Cloth® Plus veya CaviWipes™ bulunmayan bir ülkede, eşdeğer bir temizlik maddesi (yukarıda listelenen malzemelere bakın) kullanarak adım 4'te belirtilen talimatların aynısını uygulayın.

5. Enjektör kafasının havayla iyice kurumasına izin verin.

6. Tüm yüzeylerin temiz olduğundan emin olmak için enjektör kafasını kontrol edin.

7. Görünürde kontrast madde veya diğer kirler varsa görünür kir kalmayıncaya kadar temizleme talimatlarının 2. adımdan 6. adıma kadar tekrar edin.

15.2.2 Enjektör Kafasının Dezenfekte Edilmesi

Sıklık: Günlük ve Görünür Kontaminasyon Halinde Malzemeler:

• Dezenfeksiyon Maddesi:

• Aksinin belirtildiği haller dışında, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde Sani-Cloth® Plus Germicidal Disposable Cloth (EPA kaydı # 9480-6) veya CaviWipes™ Disinfecting Towelettes (EPA kaydı # 46781-8) kullanın.

• Aksinin belirtildiği haller dışında, diğer tüm ülkelerde Sani-Cloth® Plus Germicidal Disposable Cloth veya CaviWipes™ Disinfecting Towelettes kullanın. Ülkenizde Sani-Cloth® Plus Germicidal Disposable Cloth veya CaviWipes™ Disinfecting Towelettes mevcut değilse %0,25 - %0,30 oranında dörtlü amonyum bileşikleri ve %14,8 - %20 isopropanol içeren bir dezenfektan kullanın.

1. Enjektör kafasının tamamen temizlendiğinden emin olun. "Enjektör Kafasını Temizleme"

kısmına bakın.

2. Şırınga pistonları ve şırınga arayüzü hariç tüm dış yüzeyleri iyice silmek için Sani-Cloth® Plus veya CaviWipes™ kullanın. Tüm dikişlerin, girintili kısımların ve düğmelerin temiz olduğundan emin olun.

NOT: Sani-Cloth® Plus veya CaviWipes™ bulunmayan bir ülkede, eşdeğer bir dezenfeksiyon maddesi (yukarıda listelenen malzemelere bakın) kullanarak adım 2'de belirtilen talimatların aynısını uygulayın.

3. Sani-Cloth® Plus veya CaviWipes™ kullanarak yüzeylerin 3 dakika boyunca görünür şekilde ıslak kalmasını sağlayın. Gerekiyorsa yüzeylerin sürenin tamamı boyunca ıslak kalmasını sağlamak için ek bezler kullanın.

NOT: Sani-Cloth® Plus veya CaviWipes™ bulunmayan bir ülkede, eşdeğer bir dezenfeksiyon maddesi (yukarıda listelenen malzemelere bakın) kullanarak yüzeyin imalatçının talimatlarına uygun olarak görünür şekilde ıslak kalmasını sağlayın.

4. Enjektör kafasının havayla iyice kurumasına izin verin.

15.3 Günlük Bakım

Aşağıdaki işlemler, tüm Sistem Bileşenlerinin günlük incelemesi için önerilir.

Her gün kullanım öncesinde, yüzeylerde hasar ve görünür kontaminasyon bulunmadığından emin olmak için sistem, bu bölümde özetlenen işlemler kullanılarak gözle kontrol edilmelidir. Herhangi bir hasar saptandığında sistemi onarın veya servis için yerel Bayer ofisini ya da yerel yetkili satıcıyı arayın. Sorun giderilene kadar sistemi kullanmayın. Cihazın herhangi bir yüzeyinde görünür kontaminasyon belirginse sistemi kullanmadan önce aşağıda özetlenen temizlik işlemini uygulayın.

15.3.1 Enjeksiyon Sisteminin İncelenmesi

Sıklık: Günlük

• İçeriye sıvı sızmasına yol açabilecek veya ünitenin yapısal bütünlüğünü zayıflatabilecek

• Kaide, taban, başüstü denge ağırlığı sistemi ve destek kolunu yapıyı zayıflatabilecek çatlaklar ve diğer kusurlar açısından inceleyin.

• Tüm montaj cıvata ve vidalarının sağlam olduğundan emin olun.

• Pivot noktalarını kontrol edin. Kafa ve destek kolu serbestçe pivot hareketi yapabilmelidir.

Enjektör kafası destek kolu üzerinde en fazla 270° dönmelidir. Destek kolu merkezi dikme üzerinde 350° değerinden daha fazla dönmemelidir.

• Tüm tekerleklerin takılma veya sürtünme olmaksızın düzgün bir şekilde döndüğünden emin olun.

• Tekerlekler üzerindeki tüm kilit mekanizmalarının çalışır durumda olduğundan emin olun.

NOT: Kablo döşeme ve kurulum ile ilgili tüm tesise ait, yerel veya ulusal güvenlik tavsiyelerine uyulmalıdır.

NOT: Servis veya tamir için Bayer veya yerel bir temsilciyle irtibat kurun.

15.3.2 Enjektör Kafasının Temizlenmesi ve Dezenfekte Edilmesi

Sıklık: Günlük

1. Enjektör kafasının tamamen temizlendiğinden emin olun. "Enjektör Kafasını Temizleme"

kısmına bakın.

2. Enjektör kafasının tamamen dezenfekte edildiğinden emin olun. "Enjektör Kafasının Dezenfekte Edilmesi" kısmına bakın.

15.3.3 Pistonların ve Şırınga Arayüzünün Temizlenmesi

Sıklık: Günlük

Elektromekanik Tehlike - Ekipmanda Hasara neden olabilir.

• Şırınga pistonu veya şırınga arayüzü üzerinde Sani-Cloth® Plus gibi dörtlü amonyum bileşikleri ve/veya Lysol® gibi etil alkol içeren temizlik maddelerini kullanmayın.

BİLDİRİM

15.3.3.1 Pistonlar

Şekil 15 - 3: Piston Malzemeler:

• Temiz, yumuşak, tüylenmeyen bez

• Pamuklu çubuk

• Ilık su

Benzer Belgeler