• Sonuç bulunamadı

YÜKLENİCİ, sözleşme. konusu iş’in yapılabilmesi için aşağıda sıralanan iş ve işlemlerden yapılması gerekenleri ŞİRKET’in onayını alarak ŞİRKET adına yapacaktır.

11.1. Şirket tarafından hazırlanıp onaya sunulan teklif imar planının ilgili mercilerde takibinin yapılarak onaylatılması veya gerekil olması halinde şirketin onayını almak kaydıyla ilgili kurum ‘veya kuruluşların görüşleri doğrultusunda hazırlanacak 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planlarının ilgili mercilere onaylatılması ve’ ‘sonuçlandırılması, İmar planlarının kesinleşmesinden sonra ifraz, tevhit, trampa, irtifak taksim ilgili idarelere terk vb iş ve işIemIerinde ŞİRKET in onayı alınmak suretiyle yapılması ve sonuçlandırılması‘

11.2. Sözleşme konusu işlerin yapılabilmesi için hazırlanması gereken her türlü kroki, plan, proje, rapor vb. evrak ve dokümanın hazırlanması, ilgili makam ve merciler nezdinde her türlü onay, tasdik, ruhsat ve müsaade alınması iş ve işlemleri ŞİRKET onayı alınarak YÜKLENİCİ tarafından yapılacaktır.

11.3. YÜKLENİCİ, binaların oturacağı arsa kısımlarının zemin etütlerini, konusunda uzman ve yetkili kuruluşlara yaptırarak zemin gerilmelerini sıhhatli olarak tespit ettirecek, ŞİRKET’ çe belirlenen İhtisas sahibi resmi kurumlara onaylattıracak ve ŞİRKET onayını takiben elde edilen sonuçlara göre projeleri hazırlayacaktır.

11.4. YÜKLENİCİ, yapmakla yükümlü olduğu tüm imalatların (altyapı, üst yapı, çevre tanzimi vb.) uygulama proje ve detaylarını, ŞİRKET ile koordinasyonu sağlayarak ŞİRKET’ in Öneri ve görüşleri doğrultusunda hazırlayacak, mahal listeleriyle birlikte ŞİRKET’ e onaylatacaktır. Ayrıca yer tesliminden itibaren yapmış olduğu çalışmaIarı, öneri ve görüşlerini aylık raporlar halinde ŞİRKET’ e bildirecektir.

11.5. Onay için ŞİRKET’ e verilen taslak, uygulama ve detay projeleri ile onaylanmış nihai projeler ŞİRKET tarafından istenecek sayı ve formatta ŞİRKET’ e verilecektir.

11.6. YÜKLENİCİ sözleşme konusu işlere ait ŞİRKET’ çe onaylanan projeleri ilgili Belediye ye İdarelere onaylatacak, her türlü ruhsatlarını alacak ve Keşif Özetlerini hazırlayarak ŞİRKET onayına sunacaktır.

11.7. YÜKLENİCİ, inşaat projelerinin yetkili makamlarca tasdiki ve yapı izin belgelerinin alınmasını müteakip arsa/arsalar üzerinde yer alan ayrı blok yapılarda ve bunların muhtelif daire ve benzeri kısımlarından münferiden ve müstakilen yararlanma hususunda 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca gerekli liste, belge ve Yönetim Planını hazırlayarak Kat İrtifakı kurulması için ŞİRKET’ e müracaat edecektir. Hazırlanan liste ve Yönetim Planı ŞİRKET tarafından da kabul edildiği takdirde olduğu gibi, aksi halde gerekli düzeltmeler yapılarak onaylandıktan sonra ŞİRKET adına Kat İrtifakı tesis edilecektir. ŞİRKET, tapu işlemlerinin YÜKLENİCİ tarafından yürütülmesi için YÜKLENİCİ’nin veya bildireceği kişilerin adına vekâletname verebilir. Buna bağlı olarak alınacak müstakil tapular ile ilgili tüm masraflar YÜKLENİCİ tarafından karşılanacaktır. İşlerin tamamlanmasını takiben bağımsız bölümlerin kat mülkiyeti işlemleri tamamlanarak tapuları alıcılar adına tescil edilecektir.

11.8. YÜKLENİCİ, ŞİRKET tarafından belirlenen kriterlere uygun olarak pazarlama ofisi ve şantiye binası yapacaktır.

11.9. YÜKLENİCİ, onaylı projelere göre gerçeğine uygun ölçekli mimari ve yerleşim maketleri yaptırıp inşa edeceği pazarlama ofisinde sergileyecektir.

11.10. YÜKLENİCİ, onaylı mahal listesi ve projelerine göre, sözleşme ve eki şartnameler doğrultusunda; ( bağımsız bölüm ve sosyal donatı inşaatlarını, açık ve kapalı otoparkları, ada içi her türlü teknik alt yapı yol, atık su, yağmur suyu, içme suyu, doğalgaz, AG-OG elektrik hatları, trafo, saha aydınlatma, telefon, kazı, dolgu, kazılar için iksa, sert zemin peyzajı, bitkisel peyzaj, arıtma tesisi, dere ıslahı, cevre tanzimi vb.) imalatları ile ada dışı ana arterlerle bağlantı işlerini bir bütün olarak değerlendirerek eksiksiz ve kusursuz yapacaktır.

11.11. Bu sözleşme kapsamında yapılacak satışı söz konusu olmayan trafo vb: yapıların inşaat işleri de konutların inşaat işleri ile aynı sürede tamamlanacak, ŞİRKET veya ŞİRKET’ in göstereceği kurum veya kuruluşlara devir ve teslimi ŞİRKET’ in onayı ile. YÜKLENİCİ tarafından yapılacaktır.

11.12. Sözleşme konusu bölge içinde kalan ada içi teknik altyapı projeleri (yol, atık su, yağmur suyu, içme suyu, doğalgaz, AG-OG elektrik hatları, trafo, saha aydınlatma, telefon, kazı, dolgu, kazılar için iksa, sert zemin peyzajı bitkisel peyzaj arıtma tesisi dere ıslahı çevre tanzimi vb) çevrenin genel alt yapısına bağımlı olarak YÜKLENİCİ tarafından hazırlanacak, ŞİRKET onayından sonra projesine uygun olarak tatbikatı YÜKLENİCİ tarafından yapılacaktır.

11.13.YÜKLENİCİ Sözleşmenin 13. maddesinde yer alan iş programına göre her ay gerçekleştirdiği iş ilerleme raporlarını ŞİRKET’ e verecektir.

11.14. Yüklenici, üstlenmiş olduğu işi, sorumlu bir meslek adamı olarak sözleşme ve ekleri ile fen ve sanat kurallarına uygun şekilde yapmak zorundadır. Sözleşme konusu inşaat işlerinin Resmi Makamlar nezdindeki tüm Fenni Sorumluluğu (TUS, Yapı Denetim vs) ve giderleri YÜKLENİCİ’ ye aittir.

11.15. Bağımsız bölümlerin iskan Ruhsatlarının alınması ve Kat Mülkiyeti Tapularının çıkarılması ile ilgili her türlü işlem YÜKLENİCİ tarafından yapılacak, giderleri YÜKLENİCİ tarafından karşılanacaktır.

11.16. Bağımsız bölümlerin pazarlanması, satışı ve alıcılarına teslimi işlemleri YÜKLENİCİ tarafından yapılacaktır.

11.17. YÜKLENİCİ satışların yetersiz olduğunu öne sürerek işi durduramaz. İşe kendi kaynakları ile devam etmek zorundadır.

11.18. Bağımsız bölümlerin alıcılarına teslim edilememesinden, geç teslim edilmesinden (ŞİRKET tarafından süre uzatımı verilmiş olsa dahi) veya şartnameler, sözleşme ve ekleri ile diğer belgelere uygun yapılmamış olmasından ve kabul sonrası gizli ayıplardan dolayı gelecek her türlü hukuki ve cezai yaptırımdan YÜKLENİCİ sorumludur. Bu hususlarda ŞİRKET’ in hiçbir sorumluluğu yoktur.

11.19. YÜKLENİCİ, arsa karşılığı olarak ŞİRKET’ e taahhüt ettiği Asgari ŞPTG’ ni sağlamak ve/veya ödeme planı doğrultusunda ödemekle yükümlüdür.

11.20. Gerek bu işin ihalesi ile ilgili, gerekse bu sözleşme konusundan doğan ve sözleşmenin imzalanmasından Hesap Kesme Paylaşım Raporunun onaylanmasına kadar geçen süre içindeki sözleşmenin düzenlenmesi, uygulanması, yürütülmesi, hizmete girmesi, kabulünün yapılması vb. ile ilgili;

> Toprak döküm yerleri bedel ve harçları,

> ÇED Raporu, Zemin Etüdü vb. her türlü hizmet karşılığı giderler, > Noter masrafları,

> SSK primleri,

> Sözleşme konusu işin tamamlanması için gerekli emlak vergileri, ek emlak vergileri, çevre temizlik vergileri, ek çevre temizlik vergileri, kat irtifakı için plan proje suret harçları, tapu devir harçları, ifraz, tevhid, trampa, irtifak, taksim, tashih harçları, cins tashih harçları, yapı kullanım harçları, 2 nolu beyanname harçları, ilgili idarelere ödenecek katılım bedel ye harçları, > Sözleşmede belirtilmediği halde Sözleşme konusu iş ile ilgili idarelere ödenmesi gereken diğer her türlü vergi, resim ve harçlar,

> Sözleşmenin noterce tasdik tarihinden sonra yeniden konacak vergi, resim ve harçlar, > Katılım payları (yol, kanal, su, doğalgaz, Telekom vb.), ilgili kurum ve kuruluşlara verilecek olan teknik altyapı yapım teminatı bedelleri

YÜKLENİCİ tarafından karşılanacaktır.

11.21. Sözleşme konusu iş’le ilgili her ne ad altında olursa olsun hiçbir gider ŞİRKET’ ce karşılanmayacaktır. Bağımsız bölümlerin alıcılar adına Tapu devrinin ŞİRKET tarafından yapılması durumunda oluşacak zorunlu giderler YÜKLENİCİ tarafından devir işleminden önce ŞİRKET’ e ödenecektir. Aksi takdirde Merkez Bankası temerrüt faiziyle birlikte BHTG içindeki YÜKLENİCİ payından, YÜKLENİCİ kesin teminatından ve/veya hükmen tahsil edilecektir.

11.22. Bu sözleşme ve eklerinin yapım uygulanmasından kaynaklanacak her türlü gider ile birlikte Katma Değer Vergisi (KDV)de YÜKLENİCİ’ ye aittir. YÜKLENİCİ gelir ye giderleri arasındaki KDV farkından dolayı ŞİRKET’ ten herhangi bir talepte bulunamaz.

11.23. Gerektiğinde ŞİRKET tarafından işin müşavirliği ve kontrollüğü için görevlendirilecek olan Teknik Müşavirlik kuruluşunun ücreti YÜKLENİCİ tarafından karşılanacaktır.

11.24. İmar durumu alınış tarihinden itibaren 30 gün içerisinde YÜKLENİCİ plankoteleri hazırlayarak ŞİRKET’e 5 nüsha proje ye 1 adet CD olarak teslim edip onaylatmak zorundadır. 11.25. YÜKLENİCİ imar uygulaması neticesinde net parsellerin oluştuğu tarihten itibaren 1 ay içersinde imar durumu almak için ilgili idareye müracaat etmek zorundadır. şayet bu süre içersinde müracaatta bulunmaz ise ŞİRKET imar durumu almak için ilgili idareye müracaat ederek imar durumunu alacaktır. İmar durumu alınması ile ilgili olarak ŞİRKET tarafından yapılacak tüm masraflar Merkez Bankası temerrüt faizi üzerinden gecikme faizi ile birlikte ilk inşaat ilerleme Tespit Tutanağında YÜKLENİCİ’ nin alacağından düşülecektir. Ayrıca YÜKLENİCİ, ŞİRKET’ in imar durumu almak için ilgili İdareye müracaat tarihinden itibaren imar durumu alınış tarihine kadar geçen her bir gün için 1.000,00 YTL (binYTL) gecikme cezası ödeyecektir. Bu ceza ilk İnşaat İlerleme Tespit Tutanağında YÜKLENİCİ’nin alacağından düşülecektir.