• Sonuç bulunamadı

YÖNETĠM KURULU UYGULAMALARI

15.1.Ġhraççının yönetim kurulu üyeleri ile yönetimde söz sahibi olan personelin görev süresi ile bu görevde bulunduğu döneme iliĢkin bilgiler:

Yönetim kurulu üyeleri, 26.03.2014 tarihli genel kurul toplantısında, 3 yıl süreyle görev yapmak üzere seçilmiĢlerdir.

Adı Soyadı Görevi Son 5 Yılda Ġhraççıda

Üstlendiği Görevler

Görev Süresi / Kalan Görev Süresi

Hasan Basri GÖKTAN Yönetim Kurulu Başkanı - 3 yıl / 2 yıl 5 ay

Viktor ROMANYUK Yönetim Kurulu Başkan

Yardımcısı-Bağımsız Üye - 3 yıl / 2 yıl 5 ay

Halit Haydar YILDIZ Genel Müdür, Üye Genel Müdür Yardımcısı -

Khosrow Kashani ZAMANI Üye - 3 yıl / 2 yıl 5 ay

Emin ERDEM Üye - 3 yıl / 2 yıl 5 ay

Nariman ZHARKINBAYEV Üye - 3 yıl / 2 yıl 5 ay

Erdal BATMAZ Üye - 3 yıl / 2 yıl 5 ay

Halil Can YEŞİLADA Bağımsız Üye - 3 yıl / 2 yıl 5 ay

Ulf WOKURKA Bağımsız Üye - 3 yıl / 2 yıl 5 ay

Üzeyir BAYSAL Bağımsız Üye - 3 yıl / 2 yıl 5 ay

Murat ISHMUKHAMEDOV Üye Genel Müdür Yardımcısı 3 yıl / 2 yıl 5 ay

Daniyar AMANOV Üye - 3 yıl / 2 yıl 5 ay

Orhan KARAKAŞ Genel Müdür Yardımcısı - -

Çetin AYDIN Genel Müdür Yardımcısı - -

Abdullah Yücel AKBULUT Genel Müdür Yardımcısı - -

Ramazan KARADEMİR Genel Müdür Yardımcısı - -

Salih Zeki ÖNDER Genel Müdür Yardımcısı - -

43

Nejat BİLGİNER Genel Müdür Yardımcısı - -

Selim Güray ÇELİK Genel Müdür Yardımcısı - -

Fatin Rüştü KARAKAŞ Genel Müdür Yardımcısı Bölge Müdürü -

Feyza ÖNEN Genel Müdür Yardımcısı Grup Başkanı -

Nihat BÜYÜKBOZKOYUN Genel Müdür Yardımcısı Grup Başkanı -

Gökhan ERTÜRK Genel Müdür Yardımcısı - -

Ahmet İLERİGELEN Genel Müdür Yardımcısı - -

Hüseyin SERDAR Genel Sekreter - -

15.2. Son yıllık hesap dönemi itibarıyla ihraççı ve bağlı ortaklıkları tarafından, yönetim kurulu üyelerine ve yönetimde söz sahibi personele, iĢ iliĢkisi sona erdirildiğinde yapılacak ödemelere/sağlanacak faydalara iliĢkin sözleĢmeler hakkında bilgi:

Yoktur.

15.3. Ġhraççının denetimden sorumlu komite üyeleri ile diğer komite üyelerinin adı, soyadı ve bu komitelerin görev tanımları:

Denetim Komitesi

Yönetim Kurulu’nca, denetim ve gözetim faaliyetlerinin yerine getirilme sürecinde kendisine yardımcı olmak üzere asgari iki üyesinden oluşan komitedir. Komite üyeleri Halil Can YEŞİLADA (Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi) ve Viktor ROMANYUK’tur (Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi).

Kurumsal Yönetim Komitesi

Yönetim Kurulu Üyelerinin gözetimini ve Kurumsal Yönetim proseslerini ve etkinliğini sağlamak için oluşturulmuştur. Komite Başkanı Ulf WOKURKA (Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi), Komite Üyeleri Dr. Hasan Basri GÖKTAN (Yönetim Kurulu Başkanı, Murahhas Üye), Khosrow Kashani ZAMANI (Yönetim Kurulu Üyesi), Murat ISHMUKHAMEDOV (Yönetim Kurulu Üyesi) ve Halil Can YEŞİLADA’dır (Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi).

Kredi Komitesi

Bankanın kredi işlemlerinin, oluşturulan strateji ve Yönetim Kurulu’nun belirlediği limitler çerçevesinde gerçekleştirilmesini sağlar. Komite Üyeleri Dr. Hasan Basri GÖKTAN (Yönetim Kurulu Başkanı, Murahhas Üye), Emin ERDEM (Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi), Halit Haydar YILDIZ (Genel Müdür, Yönetim Kurulu Üyesi) ve Nariman ZHARKINBAYEV (Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi).

Aktif-Pasif Komitesi

Komite, her hafta Genel Müdür Başkanlığında Hazine, Mali Kontrol, Krediler, Pazarlama ve Risk Yönetimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılarının katılımıyla toplanır.

Ücret Yönetimi Komitesi

Ücret Yönetimi Komitesi Bankanın ücret sistemi hakkındaki politikalarının ve uygulamalarının Yönetimi Kurulu altında izlenmesi ve denetlenmesi amacıyla kurulmuştur. Komite üyeleri Dr.

Hasan Basri GÖKTAN (Yönetim Kurulu Başkanı, Murahhas Üye), Viktor ROMANYUK (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı) Üzeyir BAYSAL (Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi), Halit Haydar YILDIZ’dır (Genel Müdür, Yönetim Kurulu Üyesi).

44

15.4.Ġhraççının Kurulun kurumsal yönetim ilkeleri karĢısındaki durumunun değerlendirilmesi hakkında açıklama:

Şekerbank T.A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine prensip olarak uyum kararı almıştır. Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu, uluslararası ilkeler ve sektör uygulamaları da dikkate alınarak hazırlanmış olup Bankanın web sitesinde (www.sekerbank.com.tr) yayınlanmaktadır.

Kurumsal yönetim ilkelerinden zorunlu olarak uygulanacak olanların belirlenmesi ve gözetiminde, payları borsanın Ulusal Pazarı, İkinci Ulusal Pazarı ve Kurumsal Ürünler Pazarında işlem gören ortaklıklar sistemik önemlerine göre piyasa değerleri ve fiili dolaşımdaki payların piyasa değerleri dikkate alınarak üç gruba ayrılır. Şekerbank T.A.Ş. Kurulca belirlenen kurumsal yönetim ilkelerine göre üçüncü grupta yer almaktadır. Şekerbank T.A.Ş. üçüncü grupta yeralan şirketlerin kurumsal yönetim ilkelerinde uyması zorunlu ilkelerine uyum sağlamaktadır.

Şekerbank T.A.Ş. Kurumsal Yönetim İlkelerine uygunluğunun ölçülmesi için Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetki verilmiş şirketlerden, uluslararası kurumsal Yönetim derecelendirme şirketi ISS Risk Metrics şirketi ile sözleşme imzalamıştır.

Bankamızın 2013 yılı kurumsal yönetim derecelendirme notu, Sermaye Piyasası Kurulu onaylı uluslararası derecelendirme şirketi "ISS Corporate Services, Inc." (ICS) tarafından yapılan yıllık olağan değerlendirme süreci neticesinde 9,09 (% 90,91) olarak açıklanmıştır. Bu derecelendirmede SPK’nın direktifleri doğrultusunda yeni metodoloji kullanılmış olup 2013 kurumsal yönetim derecelendirme notunun alt başlıklar itibarıyla dağılımı aşağıdaki şekildedir:

Alt Kategoriler Ağırlık Alınan Not Pay Sahipleri 0.25 9,77 (%97,79) Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık 0.25 8,57 (%85,78) Menfaat Sahipleri 0.15 9,43 (%94,39) Yönetim Kurulu 0.35 8,81 (%88,17) Toplam 1.00 9,09 (%90,91)

15.5. Kurul düzenlemeleri uyarınca kurulması zorunlu olan ihraççının pay sahipleri ile iliĢkiler biriminin faaliyetleri ile bu birimin yöneticisi hakkında bilgi:

Banka, pay sahipleriyle olan ilişkilerini Mali Kontrol, İştirakler ve Pay Sahipleri Müdürlüğü ile Yatırımcı İlişkileri ve Yapılandırılmış Finansman Müdürlüğü aracılığıyla yürütmektedir.

Söz konusu birimler tarafından özel durum açıklamaları, internet sitesinin güncellenmesi, yıllık ve ara dönem faaliyet raporu hazırlanması, Genel Kurul toplantılarının yapılması, ara dönem ve yılsonu mali verileri ve Banka ile ilgili sunum hazırlanması, pay sahipleri, yatırımcılar ve analistlerle toplantı yapılarak gelen soruların cevaplanması, sermaye artırımının yapılması ve kurumsal yönetim ilkelerine uyum hususunda çalışmaların yapılması faaliyetleri yürütülmektedir.

45 Mali Kontrol, ĠĢtirakler ve Pay Sahipleri Müdürlüğü

Yatırımcı ĠliĢkileri ve YapılandırılmıĢ Finansman Müdürlüğü

Adı Soyadı Ünvanı Telefon No E-mail adresi Öğrenim Durumu

SPK Lisans Belgesi Gülfer TUNCAY Grup Başkanı 02123197155 gulfer.tuncay@sekerbank.com.tr Lisans -

Oya SARI Birim Müdürü 02123197158 oya.sari@sekerbank.com.tr Lisans - Ayşim SELÇUK Uzman 02123197157 aysim.selcuk@sekerbank.com.tr Lisans - İrem BULAT Uzman 02123197154 irem.bulat@sekerbank.com.tr Lisans -