• Sonuç bulunamadı

UYGULAMA VE HİZMET SÜREÇLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

C. Geliştirilmesi Gereken Alanlar

5. UYGULAMA VE HİZMET SÜREÇLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin ulusal ve çevre ihtiyaçlarına uygunluğu:

Üniversitemizde eğitim hizmetleri ulusal ve bölgesel ihtiyaçlar dikkate alınarak yapılandırılmaktadır. Bununla birlikte araştırma merkezleri de ulusal ve çevre ihtiyaçları dikkate alınarak kurulmuştur. Böylece verilen hizmetler ve uygulamalar ile ulusal ve çevre ihtiyaçlarına cevap verilmektedir. Özellikle Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi bölge ihtiyaçları doğrultusunda kurulmuştur.

Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin sonuçlarının duyurulması ve paylaşılması ile ilgili araç, ortam ve mekanizmaların yeterliliği:

Üniversitemizde yapılan tüm faaliyetler Trakya Üniversitesi ana web sayfasından duyurulmaktadır. Ancak, toplumla, mezunlarımızla paylaşımda bulunulması açısından yeterli olmamaktadır. Üniversitenin kendisine ait bir gazete, dergi ya da radyosunun olması bu konuda önemli derecede ilerleme sağlayacaktır.

Topluma yönelik sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yeterliliği:

Üniversitemizde topluma katkı amaçlı 144 adet bilimsel, sosyal, kültürel etkinlik düzenlenmiştir.

Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Dairesi çalışmaları çerçevesinde düzenli olarak yapılan Trakya Üniversitesi Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri dışında öğrenci toplulukları tarafından birçok etkinlik gerçekleştirilmektedir. Bu etkinlikler gerek personelimiz ve öğrenciler gerekse toplum tarafından ilgi görmektedir.

B.Yeterli (Geliştirmeye Açık) Alanlar

Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin olanak ve kaynaklarının yeterliliği:

Üniversite bünyesinde bulunan 20 araştırma ve uygulama merkezinin kendilerine ait laboratuar ve uygulama olanaklarını genişletecek ve güncelleştirecek yeni cihaz ve donanımların satın alınabilmesi için kaynak sağlanması gereklidir. Birimlerdeki mevcut laboratuarların da altyapılarını kullanabilecek nitelikli insan kaynaklarının sağlanması gerekmektedir.

Üniversitemiz Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi teknolojik altyapı olarak bölgesel anlamda yeterli düzeydedir. Ancak insan kaynağı açısından mevcut teknolojik altyapının kullanılmasında sıkıntılar yaşanmaktadır.

Halen 11 katlı 4 blokta yataklı servisler, 2 bloğun 8 katında 112 öğretim üyesi odası, 3 katlı acil ünitesi, ameliyathane, kan merkezi ve 3 katlı poliklinik binası ile hizmet vermekte olan hastanenin, hasta odaları bir ve iki yataklı olarak düzenlenmiş olup, tamamında hasta başı üniteleri (oksijen, vakum, hemşire çağrı, okuma ve iç aydınlatma) mevcuttur. 1000 kişi kapasiteli modern bir yemekhaneye sahip olan Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ayrıca banka, pastane, market, lokanta, erkek kuaförü vb. dükkanlar ile çalışanlara, hasta ve ziyaretçilere hizmet verilmektedir.

Uygulama ve hizmet faaliyetleri düzeylerinin yeterliliği:

Üniversitemiz birimleri tarafından çeşitli alanlarda seminerler, kongreler düzenlenmekte olup, diğer uygulama ve hizmetlerin alan çeşitliliği ve kalitesini artırmak amacıyla çalışmalar yapılmaktadır.

Üniversitemiz Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 2012 yılında 310.727 hastaya ayakta, 28.130 hastaya yatarak tedavi hizmeti verilmiş, toplam 12.838 ameliyat gerçekleştirilmiştir.

Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin ödenek ve insan kaynağı ihtiyacı devam etmektedir.

Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin önceliklerinin belirginliği:

Uygulamalar ve hizmetler ihtiyaçlar doğrultusunda yerine getirilmektedir. Üniversite içinde hizmetlerin önceliği birimlerin uzmanlaşmış olduğu alanlarda yoğunlaşmaktadır.

Eğitim öğretim ile uygulama ve hizmet faaliyetleri arasındaki ilişkinin yeterliliği:

Üniversitenin eğitim öğretim altyapısı uygulama ve hizmet faaliyetlerine de destek sunmaktadır. Benzer şekilde hizmet amaçlı kurulan birimlerimiz de eğitim ve araştırmaya destek vermektedir. Bu hizmet ve uygulamalarda kazanılan deneyimin ise eğitim öğretime olumlu dönüşümü olmaktadır.

Araştırma ve geliştirme çalışmaları ile uygulama ve hizmet faaliyetleri arasındaki ilişkinin yeterliliği:

Araştırma ve geliştirme için oluşturulan araştırma merkezlerinin olanakları uygulama ve hizmet faaliyetleri için de kullanılmaktadır. Öğretim elemanlarımız uzmanlık ve yaptıkları araştırmalarla ilgili konularda danışmanlık ve eğitim hizmeti vermektedir.

Topluma yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yeterliliği:

Üniversitemiz öğretim elemanları yerelde yazılı ve görsel basında mümkün olduğunca fazla yer alarak toplumu bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir.

Trakya Üniversitesi bölgenin eğitimi, sağlığı ve ekonomisine yaptığı katkıların yanında tarihi ve kültürel dokusu için de önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Sağlık Müzesi, Üniversite’nin en önemli kültür ve korumacılık projelerinden biridir. Bu müze Tunca Nehri kenarındaki Sultan II. Bayezid Külliyesi’nin Darüşşifa bölümünde kurulmuştur. Müze 2004 yılında Avrupa Konseyi Avrupa Müze Ödülü’nü kazanmıştır. Bu ödül dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden biridir. 2005 yılında ise Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde yapılan

“Dünya Ödüllü Müzeler Buluşması’nda” en iyi 2. sunum, 2008 yılında ise Almanya'nın Köln kentinde en iyi sunun Ödülü'nü alarak ülkemizin ve kültürümüzün tanıtımına büyük bir katkı daha sağlamıştır. Müze Avrupa Kültür Mirası Birliği tarafından “Mükemmellik Kulübü’ne”

kabul edilmiştir. 2011 yılında toplam 207.452 kişinin ziyaret ettiği Sağlık Müzesi’ni 2012 yılında toplam 219.576 kişi ziyaret etmiştir.

Lozan Anıtı Meydanı ve Müzesi ile Kırkpınar ve Değerleri Müzesi de toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme yönünde yapılan önemli çalışmalardır.

Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin topluma faydaya dönüşmesindeki yeterlilik:

Uygulama ve hizmet faaliyetlerinden yararlanan geniş bir kitle olmamakla birlikte, üniversite dışı paydaşların (kamu kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör birimleri ve sivil toplum kuruluşları) uygulama ve hizmet çalışmalarında katkı ve desteğinin yeterli düzeye ulaşması halinde yapılan işlerin topluma faydaya dönüşmesi daha etkin olabilecektir.

Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin kuruma/birime fayda olarak (ekonomik, itibar vb.) dönmesindeki yeterlilik:

Özellikle Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından gerçekleştirilen uygulama ve hizmet faaliyetlerinden sağlanan gelirler döner sermaye yoluyla gerçekleştirilmektedir.

Mevcut kapasitemize göre sağlanan gelir yetersizdir. Bu hizmet ve uygulamalarda kazanılan deneyimin ise eğitim öğretime olumlu dönüşümü olmaktadır.

Yaşam boyu eğitim faaliyetlerinin yeterliliği:

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi 2006 yılına kadar yaşam boyu eğitim faaliyetleri konusunda önemli ilerlemeler kaydetmesine karşın, 2006’dan 2012 yılına kadar çalışmaları yetersiz kalmıştır. Ancak 2012 yılında Yaşam boyu eğitim faaliyetlerinin etkin bir şekilde sağlanabilmesi için Sürekli Eğitim Merkezi’nde Yabancı Dil Kursları, Sertifika Programları, Uzmanlık Sertifika Programları, Pedagojik Formasyon ve ücretsiz konferans ve seminerler düzenlenmiştir. Bu çerçevede değerlendirme yılı içinde en son 28 Aralık 2012 tarihinde Prof.

Dr. Hasan Erdoğan tarafından “Türkiye’nin Enerji Durumu ve Nükleer Enerji” konulu bir konferans düzenlenmiştir. Ayrıca 2005 yılından beri faaliyet gösteren Uzaktan Eğitim Merkezi de çalışmalarını geliştirmektedir.

C.Geliştirilmesi Gereken Alanlar

Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin disiplinlerarası yürütülebilmesi yeterliliği:

Üniversitemizde disiplinlerarası uygulama ve hizmet faaliyetleri yetersizdir.

Uluslararası uygulama ve hizmet faaliyetlerinin yeterliliği:

Üniversitemizde uluslararası kongre, sempozyum vb. etkinlikler düzenlenmekte, uluslararası dergilerde hakemlik yapılmakta; uluslararası alanda yapılan diğer uygulama ve hizmet faaliyetleri konusunda da Balkan Ülkeleri’ndeki üniversitelerle yapılan işbirliği çerçevesinde uygulama ve hizmet faaliyetleri yürütülmektedir. Bu çerçevede, 15 ülke ile 53 yurtdışı eğitim protokolü imzalanmış bulunmaktadır. Üniversitemizin uzaktan eğitim altyapısının güçlendirilmesi ile sınır şehrinde olmanın öncelikleri kullanılarak bu konuda daha fazla ilerleme kaydedilebilir.

Uygulama ve hizmet faaliyetlerini özendiren ve destekleyen araçların yeterliliği:

Döner sermaye kesintilerinin yüksek olması olumsuz bir etkendir ve iyileştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu alanlarda faaliyet gösteren öğretim üyelerinin teşvik edilmesi gerekmektedir.

Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin hedeflerine ulaşıp ulaşmadığının yeterliliği:

Üniversitemizde bir yandan üniversitenin iç dinamiklerini kuvvetlendirme yönünde çalışmalar yapılırken bir yandan topluma eğitim hizmeti sunulmaktadır. Ancak burada Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezinde Dil Laboratuarı bulunmakta olup; Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte bu birimin çalışmaları bölge ihtiyaçlarına cevap vermekle birlikte öğretim üyeleri tarafından benimsenip geliştirilmesi gerekmektedir. Sürekli eğitim merkezinde uygulama ve hizmet faaliyetlerinin yeterli düzeye getirilebilmesi için nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyulmaktadır.

Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin oluşturulmasında ve yürütülmesinde paydaşlarla (endüstri, kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları vb.) kurulan yapısal ilişkilerin yeterliliği:

Üniversitemizdeki uygulama ve hizmet faaliyetlerinin oluşturulmasında ve yürütülmesinde paydaşlarla etkin bir şekilde yapısal ilişki kurulamamaktadır. Daha etkin bir ilişki kurulması için birimlerde yetki paylaşımı yapılması ve yerel yönetim desteklerinin artması gerekmektedir.

6.İDARİ SÜREÇLER VE DESTEK SÜREÇLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ A.Güçlü Olduğumuz Alanlar

Öğrenci bilim, kültür ve sanat topluluklarının yeterliliği:

Üniversitemizde Sağlık, Kültür ve Spor Dairesine bağlı olarak halen 56 öğrenci topluluğu bünyesinde öğrenciler belirli bir program dahilinde kültürel, sanatsal ve bilimsel çalışma yapmaktadır. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında yapılan etkinlik bilgileri aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Tablo-4: Etkinlikler

Dönemi Etkinlik Türü ve Adedi Toplam

Tiyatro

Öğrenci toplulukları yanı sıra Üniversitemiz hemen hemen tüm spor dallarında çalışmalarını sürdürmektedir. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu işbirliği ile; futbol, voleybol, basketbol, hentbol, judo, karate, taekwando, yüzme, atletizm başta olmak üzere yoğun bir faaliyet programı izlenmektedir. Spor takımlarımız belli bir takvim doğrultusunda katıldıkları üniversitelerarası spor karşılaşmalarında çeşitli branşlarda Türkiye 1.lik,, 2.lik ve 3.lükleri elde etmişlerdir. Üniversitemiz spor takımları 2011-2012 eğitim öğretim yılında 18 branşta 32 takımla müsabakalara katılmışlardır. Ayrıca Üniversitelerarası Basketbol 1.Lig Grup Birinciliği Müsabakaları 23-27 Nisan 2012 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenmiştir. 2012 yılında öğrencilerimizin kazandığı dereceler aşağıda belirtilmiştir.

2012 Yılı Spor Organizasyonlarında Temsilcilerimizin Elde Ettiği Dereceler

ORGANİZASYON YER/TARİH TEMSİLCİMİZ DERECE

Üniversitelerarası Futsal Müsabakası

Çanakkale 21-25 Mart 2012

TÜ Bayan Futsal Takımı Grup 1.liği

Üniversitelerarası Satranç Türkiye Şampiyonası

Denizli 21-24 Mart 2012

Tü Erkek Satranç Takımı Türkiye Takımlar Şampiyonluğu

Üniversitelerarası Judo Şampiyonası

Adıyaman 05-08 Nisan 2012

TÜ Bay-Bayan Judo Takımı

Türkiye Şampiyonluğu Türkiye 3.lüğü

Üniversitelerarası Futsal Yükselme Müsabakası

Isparta 10-12 Nisan 2012

TÜ Bayan Futsal Takımı Grup 1.liği

Üniversitelerarası Taekwondo

Üniversitelerarası 1.Lig Erkek Voleybol Müsabakası

Ankara 09-14 Nisan 2012

TÜ Erkek Voleybol

Takımı 1.Lig Grup 1.liği

Amasya

Türkiye Şampiyonluğu

B.Yeterli (Geliştirmeye Açık) Alanlar

Personel işleri ile ilgili hizmetlerin yeterliliği:

Üniversite personelinin özlük işleri ve tahakkukları ile ilgili hizmetler elektronik ortamda otomasyon ile aksamadan hızlı bir şekilde yürütülmektedir. İnsan kaynakları konusunda, öğretim üyelerinin işe alınması açısından özerk olarak iyi işleyen sistem, öğretim elemanı ve idari personel alımları konusunda üniversitemizin kontrolü dışında düzenlemeler nedeniyle aksamaktadır. Performans sisteminin geliştirilerek hizmet içi eğitimler verilmesi akademik ve idari personelin verimlilik düzeyini artıracaktır.

İdari (ihale, temizlik, ulaşım vb.) işler ile ilgili hizmetlerin yeterliliği:

Üniversitemiz idari süreçleri, genelde iyi tanımlanmış olmakla birlikte mali kısıtlar ve personel azlığı nedeniyle işleyişte aksaklıklar ortaya çıkmaktadır. Üniversitemiz idari personeli açısından performansa dayalı bir ödüllendirme sistemi oluşturulması bu açıdan sayıca az olan personeli motive edici olacaktır. Yeni personel almada ve ücret değişikleri nedeniyle nitelikli personel bulmada sıkıntılar yaşanmaktadır. İlgili mevzuat sebebiyle özellikle araştırmaya yönelik ihaleler hem süreç açısından karmaşık ve uzun işlemler içermekte, hem de personel sayısındaki yetersizlik nedeniyle projeler olumsuz etkilenmektedir. Ulaşım hizmetleri yeterli olmakla birlikte, personel ve araç yetersizliğinin önümüzdeki yıllarda sorun yaratacağı tahmin edilmektedir. Temizlik hizmetleri, yeterli mali kaynak ayrılamadığı için az sayıda personel ile

Üniversitelerarası 1.Lig Futbol Müsabakası

Kütahya 17-21 Nisan 2012

TÜ Erkek Futbol Takımı 1.Lig Grup 1.liği

Üniversitelerarası Okçuluk Türkiye Şampiyonası

Isparta 21-22 Nisan 2012

TÜ Erkek Okçuluk Takımı

Türkiye Takımlar Şampiyonluğu

Üniversitelerarası 1.Lig Basketbol Müsabakası

Edirne 23-27 Nisan 2012

TÜ Erkek Basketbol

Takımı 1.Lig Grup 2.liği

Üniversitelerarası Güreş Müsabakası

Erzurum 07-11 Mayıs 2012

TÜ Bay-Bayan Güreş Takımı

yürütülmek zorundadır. Güvenlik hizmetleri konusunda üniversitemiz hizmet satın alma yöntemiyle önemli bir iyileştirme gerçekleştirmiştir.

Bütçe ile ilgili süreç ve hizmetlerin yeterliliği:

Üniversitemize yapılan hazine yardımı gerçek ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığından, stratejik planla uyumlu bir bütçe yapmak ve birimlerin temel ihtiyaçlarının karşılanması zor olmaktadır. Üniversitelerimizde esnek bütçe uygulaması yapılamadığı için yıl içinde de birimler ve kalemler arası kaydırmalar gerçekleştirilememektedir. Ancak, belirlenen bütçenin kullanımına yönelik süreçlerimizde bir sorunla karşılaşılmamaktadır.

Öğrenci işleri ile ilgili akademik hizmetlerin yeterliliği:

Üniversitemizde öğrenci işleri ile ilgili birimlerimiz otomasyon sistemi sayesinde temel süreçlerini etkin bir şekilde yürütmektedir. Üniversitemiz öğrenci arşivleri elektronik ortamda kolay ulaşılabilir olarak kayıt altına alınmıştır. Elektronik ortamda ders kaydı, danışmanlık hizmeti sağlanmakta ve değerlendirme sistemi ile ilgili bilgilere elektronik ortamda ulaşılabilmektedir.

Kütüphane ve dokümantasyon işleri ilgili hizmetlerin yeterliliği:

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Merkez Kütüphanesi’ne ait hizmetlerini iki şekilde yürütmektedir. Bunlardan birincisi hizmet binasında sunulan hizmetler ikincisi de interaktif ortamda verilen hizmetlerdir.

Üniversitemiz kütüphanesinde Başvuru ve Enformasyon Hizmeti, Süreli Yayın Hizmeti, Görsel-İşitsel Materyal Merkezi, Ödünç Verme Hizmeti, Okuma Salonu Hizmetleri, Kütüphaneler Arası Yayın Sağlama (ILL), Bilgisayar ve Internet Kullanımı, Öğretim Üyesi Özel Çalışma Odaları, Fotokopi Hizmeti, Trakya Üniversitesi Bilimsel Yayın Toplu Kataloğu, Trakya Üniversitesi Açık Erişim Bilgi Kaynakları Veritabanı, Katalog Tarama, Online Veritabanları hizmetleri verilmektedir.

Trakya Üniversitesi yayınlarının elektronik arşivini oluşturmak, öğretim elemanları tarafından üretilmiş bilgilere serbest, kolay, hızlı ve ücretsiz olarak erişim gerçekleştirerek Trakya Üniversitesi’nin bilimsel çalışmalarının daha geniş bir kitle tarafından tanınması ve kullanılmasını sağlamak amacıyla “Açık Erişim Bilgi Kaynakları Veritabanı” oluşturulmuştur.

2003 yılında başlatılan bir çalışma ile de üniversitemizde yapılan tezlerin tam metinleri

erişilerek kayıt girişi ve tarama yapılabilmektedir. Merkez Kütüphane’de kitaplar açık raf sistemine göre düzenlenmiş olup, yayınlar raflara DOS (Dewey Onlu Sınıflama) sistemine göre yerleştirilmiştir. Bu sistemde, hangi konunun hangi kod ile ifade edildiğini gösteren tablo kütüphanede mevcuttur, ayrıca raflarda gerekli yönlendirmeler bulunmaktadır. Süreli yayınlar açık raf düzeninde alfabetik olarak yerleştirilmiştir. İnternet ortamından kütüphane materyalini taramak için Merkez Kütüphane web sitesindeki “Katalog Tarama” menüsüne girerek koleksiyon taranabilmektedir. Oluşturulan web sitesi (www.trakya.edu.tr/kutuphane) aracılığı ile abone olunan veritabanlarına, e-dergilere, e-kitaplara ve diğer kütüphanecilik hizmetlerine interaktif ortamdan 24 saat ulaşılabilmektedir.

Tablo-5: Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 2012 Yılına Ait Genel Sayısal Veriler

Açıklama Adet

Toplam Kitap Sayısı 91.061

Abone Olunan Veritabanı Sayısı 23

Abone Olunan E-Dergi Sayısı 17.901

Satın Alınan E-Kitap Sayısı 78.453

Tablo-6: Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 2012 Yılı Kullanıcı Sayıları

Açıklama Adet

Merkez Kütüphane Okuyucu Sayısı 545.554

Merkez Kütüphane Üye Sayısı 15.411

Merkez Kütüphaneden Verilen Ödünç Kitap Sayısı 49.126

Yapı ve çevre işleri ile ilgili hizmetlerin yeterliliği:

Üniversitemizde yeni yapı ve bakım onarım konusunda çalışmalar yeterli düzeydedir.

2012 yılı içerisinde 2 adet proje 18.565,00 metrekare alanda devam etmiştir. Bazı birimlerin büyük onarımları da gerçekleştirilmiştir. Mevcut binaların küçük bakım onarımları kalifiye eleman eksikliği nedeniyle üniversitenin kendi bünyesinde halledilememektedir. Çevre konusunda da üniversitemiz şehir merkezinde birbirine farklı uzaklıklarda 8 adet ve ilçelerde 5 adet olmak üzere 13 farklı yerleşkeye sahiptir. Bu kadar fazla yerleşkeye sahip olmanın güçlü yanları olduğu gibi bakım, onarım ve çevre düzenlemeleri ile ilgili işlerde yavaşlama ve

aksaklıklar yaşanmaktadır. Üniversitenin kendi elemanları yetersiz kalmaktadır. Yerleşkeler içersinde de yeşil alan ve ağaçlandırma düzenlemeleri yetersizdir.

Uluslararası ofislerin hizmetlerinin yeterliliği:

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Avrupa Birliği Çerçeve Programları’na (Leonardo, Erasmus, 7. Çerçeve) yönelik olarak öğrencilere ve personele danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Bu birimin hizmetleri yeterli düzeydedir.

Staj destek hizmetlerinin yeterliliği:

Birimlerde bulunan staj eğitim ve uygulama kurulları staj konusunda öğrencilerimize destek olmaktadırlar.

Öğrenci konseylerine sağlanan hizmetlerin yeterliliği:

Öğrencilerin sesini duyurmak, sorunlarını dile getirmek, önerilerinin uygulamaya konulmasını sağlamak amacıyla Öğrenci Temsilcileri Konseyi ile belirli zaman aralıklarında toplantılar yapılmaktadır. Üniversitemizin üst kurullarına, fakülte ve bölüm kurullarına öğrencilerle ilgili konularda öğrenci temsilcileri de katılmaktadır.

C.Geliştirilmesi Gereken Alanlar

Teknik destek işleri ile ilgili hizmetlerin yeterliliği:

Üniversitemizde altyapı teknik destek birimleri, kalifiye işgücü ve yetersiz kaynak nedeniyle işleri yetiştirmekte ve malzeme sağlamakta zorlanmaktadırlar.

Öğrenci kariyer planlama hizmetlerinin yeterliliği:

Trakya Üniversitesi bünyesinde bir kariyer planlama merkezinin olmaması önemli bir eksikliktir. Öğrencilerimize bu konuda birimler bazında düzenlenen kariyer günleri ile destek verilmeye çalışılmaktadır.

7. YÖNETSEL ÖZELLİKLERİN (YAPISAL) DEĞERLENDİRİLMESİ

Benzer Belgeler