• Sonuç bulunamadı

Uluslararası Sertifikalar

Belgede 180 yıldır birlikteyiz (sayfa 27-30)

erKurumsal YönetimTürk Telekom Grup Şirketleri2021 FaaliyetleriYönetimBir Bakışta 2021Kısaca Türk Telekom Eyüp ENGİN

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ‑ Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Engin 1978 yılında Müfettiş Yardımcısı olarak Akbank’ta göreve başlamıştır. Teftiş görevinden sonra Hazine, Uluslararası Bankacılık, Yurtdışı Finansal Kurumlar alanlarında Bölüm Müdürü olarak görev yapmış olan Engin, 1996’da Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış, 1998 yılından itibaren de Uluslararası Bankacılık ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir.

2007 yılında Akbank Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atanan Eyüp Engin 2007-2019 devresinde Bankanın tüm iştiraklerinde Denetim Komitesi Başkanı olarak Yönetim Kurullarında görev almıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Engin 2019 yılı Mart ayında Akbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyelik görevine seçilmiştir.

Bunlara ilaveten, TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş. ve TTNET A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Argela Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmektedir.

Yiğit BULUT

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, ekonomist, finans analisti, bankacı, gazeteci, köşe yazarı. Yiğit Bulut, Kanal 6, Kanal E, CNN Türk’te ekonomi yorumculuğu ve Radikal, Vatan, Referans ve HaberTürk gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Parametre, Finans Analiz programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Doğuş Üniversitesi’nde bir dönem öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2009-2012 dönemleri arasında HaberTürk TV Genel Yayın Yönetmenliği, Bloomberg TR’de ekonomi yorumculuğu ve Gazete HaberTürk’te köşe yazarlığı yapmıştır. 2012-2013 dönemleri arasında 24 TV’de Genel Yayın Yönetmenliği ve Star gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. 2009’da HaberTürk TV’de başlattığı “Sansürsüz” adlı tartışma programını, 24 TV’de sunmaya devam etmiştir.

Temmuz 2013-Ağustos 2014 arasında Başbakan Başdanışmanı olarak görev yapan Bulut, Ağustos 2014 tarihinden bu yana Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır. Galatasaray Lisesi ve Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü mezunudur. Sorbonne Üniversitesi’nde yüksek lisans çalışmaları yapmıştır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Yönetim Kurulu

Selim DURSUN

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi

Selim Dursun 1957 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1980 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 1980-2002 yılları arasında Makine Mühendisi olarak özel sektörde çalışmış ve yöneticilik yapmıştır. 2003-2005 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı Bakan Danışmanlığı, 2005-2011 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, 2011-2012 yılları arasında TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2012-2015 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevlerini yürütmüştür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. ve 26. Dönem Sivas Milletvekilli olarak seçilmiştir. Aynı dönemlerde TBMM Peru Dostluk Grubu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Sivil Toplum Kuruluşlarında Başkan, Yönetici ve Üye olarak çeşitli sosyal görevlerde bulunmuştur. 2004-2007 yılları arasında Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2015 yılları arasında Ulaştırma Spor Kulübü Dernek Başkanlığı ile 2011-2012 yılları arasında Sivas Demirspor Kulübü Başkanlığı yapmıştır. Temmuz 2018 tarihinden itibaren T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Dr. Nureddin NEBATİ

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Yüksek Lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

İş insanı olarak tekstil sektöründe yer aldı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliği’nde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, TÜGVA, ÖNDER, UTESAV, TDED, BEK, İDD, İDV, Kült Vakfı ve benzeri vakıf ve derneklerde üyeliği devam etmektedir.

Halen ÜTEV Vakfı Başkanı ve Parlamenterlerarası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi’nde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

Millî Görüşten Muhafazakâr Demokrasiye ve Hâkim Parti Sistemi ve Türkiye’nin İlk Hâkim Partisi olarak AK Parti isimli eserleri bulunmaktadır.

AK Parti 4. Olağan Kongresi’nde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönem İstanbul, 25. Dönem Şanlıurfa ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevinin ardından, 2 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atandı.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kurumsal YönetimTürk Telekom Grup Şirketleri2021 FaaliyetleriYönetimBir Bakışta 2021Kısaca Türk Telekom

Yönetim Kurulu

Avni Aydın DÜREN Yönetim Kurulu Üyesi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve American University, Washington College of Law uluslararası hukuk alanında yüksek lisans mezunu olan Avni Aydın Düren, New York, Londra ve İstanbul’da uluslararası özel sektör hukuk bürolarında avukat, ortak ve yönetici ortak olarak 18 yıl görev yaptı. Düren, 1 Şubat 2009 tarihinde Garanti BBVA’ya Hukuk Hizmetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı. 17 Haziran 2020 tarihinde ise Yönetim Kurulu üyeliğine ve Denetim Komitesi üyeliğine atanmıştır.

Düren aynı zamanda Garantibank International N.V. ve T. Garanti Bankası A.Ş. Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş. ve Garanti Konut Finansmanı Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.

Yönetim Kurulu Üyesi ve Öğretmen Akademisi Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görev yapıyor. Düren, Haziran 2015’ten itibaren Banka’nın Kurumsal Sekreterlik görevini de yürütüyor. Bankacılık ve işletmecilik dallarında iş tecrübesi 29 yıl olan Düren, Hukuk Danışmanlık Hizmetleri, Dava Takip Hizmetleri, Dava Hizmetleri, Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş. Hukuk Hizmetleri, Hukuk Operasyon Hizmetleri, Hukuki Tahsilat alanlarından sorumludur.

Aclan ACAR

Yönetim Kurulu Üyesi

Çalışma yaşamına 1974 yılında Halk Bankası’nda başlayan Aclan Acar bankacılık kariyerini 1978 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda sürdürmüş ve 1990 yılına kadar kurumun çeşitli bölümlerinde görev yapmıştır. Bu süre boyunca Aclan Acar, trading room kurulması, yurtiçi açık piyasa işlemleri merkezinin yönetilmesi yanında, Merkez Bankası Hazine ve Para Piyasaları bölümünün döviz işlemleri faaliyetlerinin yeniden yapılanması ve yönetilmesinde görev almıştır. Eylül 1990’dan Aralık 2018’e kadar Doğuş Grubunda görev almıştır. Gruptaki ilk görevi Garanti Bankası’nda Hazine ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı olmuştur. Bu dönemde Garanti Bankası’nın yurt dışındaki şubelerinin ve temsilciliklerinin yönetimi de Aclan Acar’ın sorumluluğunda yürütülmüştür. 1994-1996 yılları arasında, Doğuş Grubu tarafından satın alınan Bank Ekspres’in Genel Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Haziran 1996’da Osmanlı Bankası’nın Doğuş Grubu tarafından satın alınmasını takiben Bankanın Genel Müdürü olarak atanmıştır. Nisan 2000 tarihinden itibaren Doğuş Holding A.Ş. Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi olarak görev yapmıştır. 2001 yılı itibariyle TANSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmış, 2005 yılında TANSAŞ’ın Grup bünyesinden çıkması ile bu görevi sona ermiştir. Grubun birçok kurumunda yönetim kurulu üyeliği görevi alan Aclan Acar 2002-2006 yılları arasında Garanti Sigorta A.Ş. ve Garanti Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Şubat 2006-Mart 2018 yılları arasında Doğuş Otomotiv Servis Ticaret A.Ş.

ve Doğuş Oto Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Mart 2018-Aralık 2018 arası Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak görev yapmıştır. 2019 yılında kendi danışmanlık şirketini kuran Acar, 2019 yılından bu yana Global Exchange Döviz Ticaret Yetkili Müessese A.Ş.’de Danışman olarak görev yapmaktadır. Acar ayrıca TKYD, TÜYİD, YKKD, TED Danışma Kurulu, TED Üniversitesi ve TED İstanbul Koleji Mütevelli Heyeti üyesidir.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, İşletme ve Muhasebe bölümünden mezun olan Aclan Acar, aynı fakülteden Bankacılık ve Sigortacılık alanında Lisansüstü derecesini almıştır. ABD Nashville, Tennessee’deki Vanderbilt Üniversitesi’nde de 1985-1986 döneminde Ekonomi dalında Lisansüstü eğitimi yapmıştır.

Enver İSKURT Yönetim Kurulu Üyesi

Enver İskurt 1966 yılında Trabzon’da doğdu. İskurt, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Bölümü’nden ve Anadolu Üniversitesi İşletme-Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. 1989 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü Van 11. Bölge Müdürlüğü’nde Etüt Ekip Mühendisi olarak göreve başlayan İskurt, bölgelerde sırasıyla kontrol mühendisi, kontrol şefi ve başmühendis olarak görev yaptı. Enver İskurt, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde Otoyollar Köprüler Şubesi Müdürü ve Otoyollar Daire Başkanı (İşletmeler Daire Başkanı) görevlerini başarı ile yürüttükten sonra Teftiş Kurulu Daire Başkanı görevini üstlendi. 2018 yılından bu yana T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı görevini yürütmektedir. Görevi sırasında 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Asma Köprülerinin Büyük Onarım Projelerini ve Yapımlarını gerçekleştirmiş, YİD projeleri kapsamında yapılan Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Asma köprülerinin projelendirme ve yapımlarında yer almış, halen yapımı devam eden 1915 Çanakkale Asma Köprüsünün proje geliştirme ve onayı ile birlikte yapım ihalesini sonuçlandırmıştır. Enver İskurt evli ve 2 çocuk babasıdır.

Can YÜCEL

Yönetim Kurulu Üyesi

1978 yılı Ankara doğumlu olan ve 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Can Yücel, iş yaşamına aynı sene T. İş Bankası A.Ş.’de müfettiş olarak başlamış ve 20 yılı aşan görev süresince ağırlıklı olarak Banka’nın kredi tahsis bölümlerinde ve proje finansmanı alanında çalışmış ve Kurumsal Krediler Tahsis Bölümü Müdürlüğü görevini ifa etmiştir.

Banka’nın çeşitli iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan Can Yücel, halihazırda Banka’nın Başkent Kurumsal Şubesi’nde müdür olarak görevine devam etmektedir. Evli olan Can Yücel iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Bunlara ilaveten, TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş. ve TTNET A.Ş., İnnova Bilişim Çözümleri A.Ş. ve AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmektedir.

erKurumsal YönetimTürk Telekom Grup Şirketleri2021 FaaliyetleriYönetimBir Bakışta 2021Kısaca Türk Telekom

Belgede 180 yıldır birlikteyiz (sayfa 27-30)