• Sonuç bulunamadı

Türk Telekom Üst Yönetimi

Belgede 180 yıldır birlikteyiz (sayfa 33-36)

Ümit ÖNAL CEO ‑ Genel Müdür

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Ümit Önal, profesyonel iş hayatına medya ve iletişim sektöründe başlamış; 2007 yılında Turkuvaz Medya Grubu’na katılarak 2015 yılına kadar sırasıyla ATV Genel Müdürlüğü, Reklam Grup Başkanlığı ve İcra Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2015’te Digitürk Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürlük görevlerini üstlendikten sonra, Digitürk’ün BeIN Media Group’a satış sürecini yönetmiştir.

Medya ve iletişim sektöründe 20 yılın üzerinde deneyimi ile Türk medyasının köklü değişim sürecine önemli katkılarda bulunan Önal, Türk Telekom bünyesinde Türkiye’nin dijital ve teknolojik dönüşümüne liderlik etmeyi sürdürmektedir.

Kariyeri boyunca ulusal ve uluslararası derneklerde aktif olarak görev almıştır. 2020 yılında m-TOD (Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış olan Önal, halen aktif olarak TİAK AŞ (Televizyon İzleme ve Araştırmaları Komitesi) Yönetim Kurulu Başkanlığı, RVD (Reklam Verenler Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği, YASED (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) Üyeliği ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Amerika İş Konseyi Üyeliği görevlerine devam etmekte; TVYD (Televizyon Yayıncıları Derneği)’nde Türk Telekom’u temsil etmektedir.

2016 sonunda Satış ve Müşteri Hizmetleri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Türk Telekom ailesine katılan Önal, 2018 Aralık ayında Pazarlama ve Müşteri Hizmetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine; Ağustos 2019’da ise şirketin CEO’luk görevine atanmıştır. Pazarlama ve Müşteri Hizmetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini de vekaleten yürütmektedir.

Kaan AKTAN

Finans ‑ Genel Müdür Yardımcısı

Kaan Aktan, Galatasaray Lisesinin ardından 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun olmuştur. Kariyerine 1995 yılında Anadolu Grubu’nda başlamış ve 2002 yılında PepsiCo Türkiye Operasyonu’nda, 2007 yılından itibaren ise TPG (Texas Pacific Group) Yatırım Fonu Türkiye portföy şirketlerinde finans alanında yöneticilik görevinde bulunmuştur. 2010 yılında Finans Direktörü olarak Türk Telekom Grubu’na katılan Aktan, 2013 yılı Mart ayı itibarıyla TTNET Finans Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır. Türk Telekom ve iştiraklerinde farklı yönetsel görevler de üstlenen Kaan Aktan, Aralık 2016 tarihinden bu yana Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.

Dr. Mehmet BEYTUR

Destek Hizmetleri ve Satın Alma Yönetimi ‑ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Beytur, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve

Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İktisat alanında “İslam Ülkeleri’nin Enerji Kaynakları ve İş Birliği İmkanları” konulu teziyle Yüksek Lisans yapmıştır. Akabinde 2008 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde İşletme alanında “Dış Kaynaklardan Yararlanma/Outsource” konulu teziyle Doktora derecesi almıştır.

İş hayatına 1991 yılında Türk Telekom’da (o günkü ismiyle PTT) erişim mühendisi olarak başlamış olup Şef Mühendis, Müdür, Bölge Müdür Yardımcısı ve İl Müdürü pozisyonlarından sonra 10 yılı aşkın bir süre İstanbul Bölge Müdürü olarak çalışmıştır.

Bulunduğu görevlerde başta teknik alanlar olmak üzere satış ve müşteri ilişkileri gibi ticari ve ilgili tüm destek ve finansal rolleri yürütmüştür.

Çalışma hayatı içinde Şirket ve sektördeki teknoloji, müşteri, sistem ve yönetim temelli dönüşüm projelerinin içinde görev almıştır.

Dr. Mehmet Beytur, Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türk Telekom Biriktirme Yardım Sandığı Yönetim Kurulu Başkanlığı yanında Türk Telekom Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği de yapmaktadır. Ayrıca Türk Telekom Grup Şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği sorumlulukları da bulunmaktadır.

Dr. Mehmet Beytur Eylül 2019’dan itibaren Destek Hizmetleri ve Satınalma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı görevini sürdürmektedir.

İsmail BÜTÜN

Bireysel Satış ‑ Genel Müdür Yardımcısı

1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra profesyonel iş hayatına Çuhadaroğlu Holding Moskova ofisinde başlayan İsmail Bütün, 1997-2000 yılları arasında yine Moskova’da ENKA Grup Dış Ticaret bölümünde Satış ve İş Geliştirme Müdürü olarak çalıştı.

2000’de Nestle Türkiye’de pazarlama ekibine katıldıktan sonra sırasıyla;

CPW Türkiye Ülke Müdürü, Özbekistan’da Orta Asya Bölgesi (Türki Cumhuriyetler) Pazarlama Direktörü ve Ulusal Zincir Mağazalar Türkiye Satış Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2011’de Nestle’nin İsviçre’deki genel merkezinde önce Global Satış ve Müşteri Yönetimi biriminde İş Mükemmelliği Müdürü olarak global satış projelerine daha sonra NESCAFE Stratejik İş Birimi’nde Pazarlama Müdürü olarak global pazarlama projelerine liderlik yapmıştır. 2015 yılında Türkiye’ye dönerek NESCAFE Genel Müdürü ve Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

Ocak 2016’da Bireysel Satıştan Sorumlu ‘Perakende Satış Grup Başkanı’ ve İcra Kurulu Üyesi olarak katıldığı Turkcell’de, Temmuz 2016’dan Ocak 2019’a kadar Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CMO) ve İcra Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.

2017 yılında MIT’de (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) “Yeni Ufuklar” programını, 2018 yılında Stanford Üniversitesi’nde “Stratejik Avantaj İçin İnovatif Pazarlama” programını tamamlamıştır.

Türk Telekom ailesine, Ocak 2020’de Türk Telekom International’da Ticari Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılmıştır.

erKurumsal YönetimTürk Telekom Grup Şirketleri2021 FaaliyetleriYönetimBir Bakışta 2021Kısaca Türk Telekom Mustafa ESER

Kurumsal Satış ‑ Genel Müdür Yardımcısı

Mustafa Eser 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Eğitimi Bölümü’nden mezun olmuştur. 1996-1998 yılları arasında Köln

Üniversitesi ve Düsseldorf Heinrich Heine Üniversitesi’nde Yüksek Lisans çalışmalarında bulunmuştur. 1998 yılından itibaren bilişim ve eğitim sektörlerinde girişimcilik ve yöneticilik yapmıştır. 2007-2014 yılları arasında Türksat A.Ş. bünyesinde Direktörlük görevlerinde bulunmuştur. 2014-2017 yılları arasında ise Digitürk’te Kamu İlişkileri ve Regülasyon Yöneticiliği yapmıştır. 2017 Mayıs ayından itibaren Türk Telekom Kamu Satış Direktörü olarak görev yapmıştır. Türk Telekom Spor kulübü Basketbol şube başkanı da olan Mustafa Eser evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mustafa Eser Nisan 2020’den itibaren Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı görevini sürdürmektedir.

Türk Telekom Üst Yönetimi

Ali GÜRSOY

Kurumsal Risk ve İş Sürekliliği Başkanı

Ali Gürsoy, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesinden 1993 yılında mezun olmuştur. 1995 yılında Şişecam Grubu’nda Uzman Yardımcısı olarak başladığı çalışma hayatına Esbank T.A.Ş. pazarlama bölümünde Uzman olarak devam etmiştir. 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek sırasıyla ATB Consulting (New York) firmasında Finansal Analist olarak, ardından Aragon Asset Management (Chicago) firmasında ise Finansal Risk Müdürü olarak çalışmıştır.

Çalışma hayatının yanı sıra, eğitimine de devam eden Ali Gürsoy, Amerika Birleşik Devletleri’nde, sırasıyla Pace University-M.S. in Investment Management (2001), Columbia University-Graduate Diploma in Computer Science (2003) ve University of Chicago-M.S. in Financial Mathematics (2005), Türkiye’de ise Sabancı Üniversitesi Veri Analitiği (2021) yüksek lisans programlarından mezun olmuştur.

2006 yılında Türkiye’ye dönen Ali Gürsoy, Risk Türk Finansal Yazılım firmasında Genel Müdür Yardımcısı olarak 5 yıl süre ile görev yapmıştır. Bu süre zarfında firma bünyesinde piyasa riski, kredi riski, aktif pasif yönetimi ve portföy yönetimi ile ilgili yazılım ve danışmanlık hizmeti veren ekibe liderlik ederek, Türkiye’nin önde gelen banka, yatırım ve portföy yönetim şirketlerinden oluşan müşteri portföyünü yönetmiştir.

2011’den itibaren Türk Telekom Grubu’nda çalışma hayatına devam eden Ali Gürsoy, Grup bünyesinde Kurumsal Risk Yönetimi, İş Sürekliliği, İç Kontrol ve Sürdürülebilirlik fonksiyonlarının kurulmasına liderlik etmiştir. Gürsoy, bu göreve ek olarak, 2018-2020 tarihleri arasında Türk Telekom Grubu firmalarından AssisTT A.Ş.’nin de Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini ifa etmiştir.

Ali Gürsoy, Aralık 2019 tarihinden itibaren Türk Telekom Kurumsal Risk ve İş Sürekliliği Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Tahsin KAPLAN

Hukuk ve Regülasyon ‑ Genel Müdür Yardımcısı

Kurumsal Hukuk ve Regülasyon alanında Kamu ve Özel Sektörde 20 yılı aşkın tecrübesi bulunan Tahsin Kaplan, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1999 yılında mezun olmuştur.

İş hayatına serbest avukat olarak başladıktan sonra finans ve medya sektöründe Hukuk Müşavirliği, Hukuk İşleri Grup Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyelikleri görevlerinde bulunmuştur. 2016 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmalarına devam etmiştir.

Tahsin Kaplan, Ağustos 2021 tarihinden itibaren Türk Telekom Hukuk ve Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.

Yusuf KIRAÇ

Teknoloji ‑ Genel Müdür Yardımcısı

Evli ve iki çocuk babası olan Yusuf Kıraç, Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1994 yılında mezun olmuştur.

1996 yılında Siemens’te kariyerine başlamış olup, daha sonra Planlama ve Entegrasyon Yönetimi Yöneticisi olarak çalışmış ve ardından Nokia Siemens Networks şirketinde aynı unvan ile görevine devam etmiştir.

2008 yılında Türk Telekom’da göreve başlayan Kıraç, Kırsal Dönüşüm, Türk Telekom NGN ve Fiber Dönüşüm projeleriyle Türk Telekom’un All IP mimarisine geçişini sağlayan, başarılı dönüşüm projelerini yürüten ekipte yer almıştır. 2010 yılında Türk Telekom Network Direktörlüğü görevini üstlenerek, Fiber Dönüşümü, DWDM, MPLS, DC Dönüşüm ve TTVPN gibi pek çok projeye liderlik etmiştir.

2010-2014 tarihleri arasında mevcut görevinin yanı sıra merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Telekomünikasyon Operatörleri Organizasyonu ETNO’nun NANI Çalışma Grubu Başkanlığı’nı da yapmıştır. Başkanlık görevi boyunca ETNO’da numaralandırma ve adresleme konularında; özellikle IPv4’ten IPv6’ya geçiş, numara taşınabilirliği, M2M gelecek stratejileri ve politikalarının belirlenmesinde başta Avrupa komisyonu olmak üzere CoCom, ECC, ITU, ETSI, ICANN, RIPE gibi uluslararası kuruluşlarla yakından çalışmıştır. Türk Telekom, AVEA ve TTNET şirketlerinin birleşmesi ile oluşan yeni yapılanma sonrası Core & Transport Network Direktörlüğü görevini yürütmüştür.

Yusuf Kıraç, Aralık 2016-Ağustos 2018 tarihleri arasında Türk Telekom International’da Genel Müdür olarak görev almıştır. Ağustos 2018 tarihinden itibaren Türk Telekom’da Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı (CTO) olarak; Şirket’in fiberleşme ve dijital dönüşüm, 5G, SDN, NFV, ipv6, Yapay Zeka, IT ürün ve kanal tekilleştirme, Gerçek Zamanlı Ücretlendirme, Siber Güvenlik, Veri merkezi alanlarındaki çalışmaları yönetmektedir. SEBA (SDN Enable Broadband Access) ve vRAN (Virtual Radio Access Network) gibi çözümlerin oluşturulmasında, şebeke dönüşümlerinin açık kaynak kodlu teknolojiler ile gerçekleşmesi çalışmalarına Türk Telekom şebeke katmanlarında yerli ürünlerin kullanımı konusunda başlattığı projeler ile telekomünikasyon altyapılarında yerlileşme inisiyatifine liderlik etmektedir.

Mevcut görevine ilave olarak Yusuf Kıraç ayrıca; ONF (Open Networking Foundation) Yönetim Kurulu Üyeliği, Merkezi ABD’de olan Türk Telekom Grup Şirketi NETSİA şirketinin Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İnnova A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

Uluslararası Ödül ve Başarılar

• Guinness Dünya Rekoru, Haziran 2013 Tek fiber kılı üzerinden 8 Terabit taşıyabilen Dünyada ilk operatör

• 2011 ve 2012 ICCI Enerji Verimlilik Ödülleri

• Turcyos II Türkiye-KKTC Fiber Proje Başarı Belgesi

Kurumsal YönetimTürk Telekom Grup Şirketleri2021 FaaliyetleriYönetimBir Bakışta 2021Kısaca Türk Telekom

Türk Telekom Üst Yönetimi

Emre ŞEHSUVAROĞLU İç Denetim Başkanı

Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezuniyetini takiben, profesyonel kariyerine 1993 yılında Deloitte finansal hizmetler firmasında Denetçi olarak başlamıştır. 2003 yılına kadar 10 yıllık bir süre boyunca çalıştığı Deloitte’ta hemen her sektörden değişik ölçeklerde müşterilerin bağımsız denetim ve danışmanlık projelerinde görev almıştır.

2003 yılında katıldığı Arkas Holding’de İç Denetim fonksiyonunun yeniden yapılandırılması ve Holding’in acentelik, deniz ve kara taşımacılığı, liman ve lojistik hizmetlerinin denetlenmesi çalışmalarına liderlik ederken Arkas’ın İspanya, Ukrayna, Cezayir’deki yurtdışı ofislerinin denetim çalışmalarını da başlatmıştır.

2006 yılının sonlarında katıldığı Turkcell’de, şirketin kote olduğu New York borsası regülasyonlarından Sarbanes Oxley (SOX) uyum çalışmalarına liderlik etti. 2011 yılı sonuna kadar çalıştığı Turkcell’de İç Denetim çalışmalarının yanı sıra, Kurumsal Risk Yönetimi, Bilgi Güvenliği ve İş Sürekliliği Programlarına liderlik ederken, şirketin Ukrayna’daki iştiraki olan Lifecell’in CFO görevini de yaklaşık 1 yıllık dönem için üstlenmiştir.

2011 yılının sonunda Yıldız Holding’e katılan Emre Şehsuvaroğlu burada mevcut İç Denetim Departmanı’nı Uluslararası İç Denetim Standartları’na göre yeniden yapılandırarak, grubun ulusal ve bölgesel şirketlerinin denetimlerini yönetmiştir.

Holding iştirakleri olan Godiva ve United Biscuits şirketlerinin global operasyonlarının İç Denetim çalışmalarını başlattı. Söz konusu çalışmaları İstanbul’un yanı sıra, New York ve Şangay lokasyonlarında yerleşik yerel denetim ekipleri oluşturarak gerçekleştirmiştir.

2018 yılının Ekim ayında Yıldız Holding’den ayrılıp, Netaş’ta Baş Uyum Görevlisi, Chief Compliance Officer olarak çalışmaya başladı. Bu görev esnasında Netaş’taki iş süreçlerinin uyum standartlarına uyarlanması, takip edilmesi ve işletilmesine liderlik etmiştir.

Emre Şehsuvaroğlu, Eylül 2020 tarihinden itibaren Türk Telekom İç Denetim Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Mehmet Emre VURAL

İnsan Kaynakları ‑ Genel Müdür Yardımcısı

Mehmet Emre Vural, 1990 yılında Kara Harp Okulu’ndan Elektrik &

Elektronik Mühendisi olarak mezun olduktan sonra, 1991 yılında Topçu ve Füze Okulunu tamamlamıştır.

İş hayatına 1994 yılında Kraft Foods’da (o dönemde Kar Gıda A.Ş.) başlamış, İnsan Kaynakları, İdari İşler, Bilgi İşlem ve Hukuk fonksiyonlarını da uhdesine alarak şef, müdür ve koordinatör seviyelerinde görev yapmıştır. 2002 yılında, Ülker Grubuna katılan Vural, burada İşe Alım Müdürlüğü, İK iş Ortaklığı, Uluslararası Operasyonlar Direktörlüğü ve Yıldız Holding İK Direktörlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2012 yılında Matlı AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür olarak görev yaptıktan sonra 2014 yılından itibaren Destek Holding CEO’su olarak çalışmıştır.

Yavuz YILDIRIM

Toptan Satış ‑ Genel Müdür Yardımcısı

Yavuz Yıldırım, 1999 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olmuştur. Bir süre ticaret ile uğraştıktan sonra, 2002 yılında Telsim Telekomünikasyon A.Ş.’de profesyonel kariyerine başlamış ve devamında 2004-2006 yıllarında Nortel Networks Netaş, 2006-2009 yılları arasında ise Vodafone

Telekomünikasyon A.Ş.’de satış ve pazarlama birimlerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2009 yılında Türk Telekom bünyesine KOBİ Satış Operasyon Müdürü olarak dahil olmuş ve KOBİ Satış Kanalının kurulmasına katkı sağlamış olan Yavuz Yıldırım, Kasım 2011’de Toptan Satış Direktörü ve Nisan 2015-Aralık 2016 tarihleri arasında Türk Telekom Toptan Müşteri İş Birimi Başkanı görevlerini üstlenmiştir.

Yıldırım, Aralık 2016 tarihinden itibaren Toptan Satış Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.

erKurumsal YönetimTürk Telekom Grup Şirketleri2021 FaaliyetleriYönetimBir Bakışta 2021Kısaca Türk Telekom Salih ÇİL

SEBİT Genel Müdürü

Salih Çil, 1998 yılında Trakya Üniversitesi Tarih bölümünden mezun olmuştur. Aynı yıl İGDAŞ A.Ş.’de çalışma hayatına başlayan Çil, burada muhtelif yöneticilik görevlerini ifa etmiştir. 2010-2015 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş.’de Satın Alma ve İhale Müdürü olarak görev almıştır. 2015 yılında aynı zamanda Türkiye Gençlik Vakfı’nın Genel Müdürlüğünü yapan Çil, 2017 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki ve Türkiye’deki yerel yönetimlerin, gerek bütçe gerekse personel sayısı olarak en büyük İnsan Kaynakları şirketi olan İSPER A.Ş.’de Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir. Salih Çil, 2020 yılı itibarıyla Türk Telekom Grubu iştiraklerinden İnnova A.Ş. bünyesine katılarak Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcılığı ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonlarında görev yapmıştır. Aralık 2021’den beri yine bir Türk Telekom Grubu iştiraki olan, teknolojiyi yenilikçi ve etkin bir şekilde kullanarak ulusal ve uluslararası eğitim çözümleri üreten SEBİT A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

Serdar TORAMAN İnnova Genel Müdürü

Serdar Toraman, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına IBM’de başlayan Toraman, Eczacıbaşı Bilişim, Sentim Bilişim Teknolojileri, NETAŞ bünyesindeki ServisNET Telekomünikasyon Hizmetleri’nde çeşitli pozisyonlarında görev aldı.

Bilişim teknolojileri alanında öncü şirketlerde önemli görevler üstlenen Toraman, Avnet Technology (TechData), Borsa İstanbul ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda yönetici pozisyonlarda çalıştı.

Daha sonra Türk Telekom iştiraki AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri şirketinde BT Direktörü ve Danışman olarak görev alan Toraman, son olarak PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.’de Genel Müdür görevini yürüttü. Serdar Toraman, Aralık 2020’den itibaren İnnova Genel Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Şükrü KUTLU

Türk Telekom International Grubu Genel Müdürü

Şükrü Kutlu, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesi Özel Hukuk Anabilim Dalında “Telekomünikasyon Alanında Ara Bağlantı Sözleşmeleri” konulu tezi ile tamamlamıştır. Kariyerine 1992 yılında Sayıştay Başkanlığı’nda Denetçi Yardımcısı olarak başlamış ve sonrasında Denetçi, Baş Denetçi unvanlarıyla merkezde ve ilgili kamu kurumların faaliyet gösterdiği bölgelerde, yerinde denetim görevini yürütmüştür. 2003 yılında İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak Türk Telekom ailesine katılan Kutlu, 12 sene görevine devam etmiştir. Şubat 2015-Nisan 2016 tarihleri arasında ise Gübretaş T.A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlüğü yapan Kutlu, Ekim 2016 yılında İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı olarak Türk Telekom ailesine yeniden katılmıştır.

Belgede 180 yıldır birlikteyiz (sayfa 33-36)