• Sonuç bulunamadı

TOGAP’ın Doğru Okuma Yüzdesi Üzerine Etkisi

4. Bulgular

4.3. TOGAP’ın Doğru Okuma Yüzdesi Üzerine Etkisi

Araştırma kapsamında etkililiği incelenen TOGAP’ın katılımcı öğrencilerin doğru okuma yüzdesi üzerindeki etkisi ile ilgili veriler toplanmış ve tablo halinde sunulmuştur.

4.3.1. Aslı’ya uygulanan TOGAP’ın doğru okuma yüzdesi üzerine etkisi Araştırmaya katılan Aslı’ya okuduğu okuma parçasına “başla” yönergesi verildikten sonra okuması takip edilmiştir. Öğrenci okuma yaparken öğretmen öğrencinin yaptığı okuma hataları not edilmiştir. Okuma bittikten sonra öğrenciyle çalışma gerçekleştirildikten sonra öğretmen, öğrencinin okuduğu toplam doğru kelime sayısını, tüm okuma parçasındaki kelime sayısına bölüp 100 ile çarpıp, doğru okuma yüzdesini hesaplamıştır.

Aslı ile başlama düzeyi evresinde üç farklı oturum gerçekleştirilmiştir. Öğrenci birinci oturumda %70 doğrulukla, ikinci oturumda %70 doğrulukla ve üçüncü oturumda

%72 doğrulukla okumuştur. Aslı’nın başlama düzeyi oturumlarındaki doğru okuma yüzdesi ortalama puanı %70,67’dir.

Başlama düzeyi oturumlarından sonra TOGAP uygulama oturumlarına geçilmiştir. Uygulama oturumları sonrasında uygulanan yoklama oturumlarına göre Aslı sırasıyla; %80, %73, %87, %88, %89, %85, %89, %91, %87, %87, %91 ve %92 oranında doğru okuma yüzdesine sahiptir. Aslı’nın yoklama oturumları doğru okuma yüzdesi ortalama puanı %86,58’dir.

Öğretim oturumlarından sonra iki, dört ve altı hafta sonra üç oturum izleme oturumu gerçekleştirilmiştir. İzleme oturumlarında sırasıyla; %95, %91 ve %92 oranında doğru okuma yüzdesine sahiptir. Aslı’nın son yoklama oturumlarında doğru okuma yüzdesini koruduğu belirlenmiştir. Bu araştırmanın sorusu olan “TOGAP, özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin doğru okuma yüzdesini artırmada etkili midir?”

sorusuna cevap aramak amacıyla uygulanan oturumlar sonlandırılmıştır. Aslı’nın uygulama öncesinde doğru okuma yüzdesi ortalaması; %70,67 iken, uygulama sonrasında %86,58 olarak belirlenmiştir. Bu da Aslı’nın doğru okuma yüzdesinin

%22,51 arttığını göstermektedir.

95 Tablo 4.9

Aslı’nın Doğru Okuma Yüzdesi

Evreler Artış Oranı

Başlama

Düzeyi Yoklama Oturumları İzleme Oturumları

4.3.2. Sercan’a uygulanan TOGAP’ın doğru okuma yüzdesi üzerine etkisi Araştırmaya katılan Sercan’a okuduğu okuma parçasına “başla” yönergesi verildikten sonra okuması takip edilmiştir. Öğrenci okuma yaparken öğretmen öğrencinin yaptığı okuma hataları not edilmiştir. Okuma bittikten sonra öğrenciyle çalışma gerçekleştirildikten sonra öğretmen, öğrencinin okuduğu toplam doğru kelime sayısını, tüm okuma parçasındaki kelime sayısına bölüp 100 ile çarpıp, doğru okuma yüzdesini hesaplamıştır.

Sercan ile başlama düzeyi evresinde üç farklı oturum gerçekleştirilmiştir.

Öğrenci birinci oturumda %83 doğrulukla, ikinci oturumda %86 doğrulukla ve üçüncü oturumda %85 doğrulukla okumuştur. Sercan’ın başlama düzeyi oturumlarındaki doğru okuma yüzdesi ortalama puanı %84,67’dir.

Başlama düzeyi oturumlarından sonra TOGAP uygulama oturumlarına geçilmiştir. Uygulama oturumları sonrasında uygulanan yoklama oturumlarına göre Sercan sırasıyla; %82, %77, %89, %90, %91, %91, %92, %94, %93, %93, %94 ve %94 oranında doğru okuma yüzdesine sahiptir. Sercan’ın yoklama oturumlarındaki doğru okuma yüzdesi ortalama puanı %90,00’dır.

Öğretim oturumlarından sonra iki, dört ve altı hafta sonra üç oturum izleme oturumu gerçekleştirilmiştir. İzleme oturumlarında sırasıyla; %96, %95 ve %95 oranında doğru okuma yüzdesine sahiptir. Sercan’ın son yoklama oturumlarında doğru okuma yüzdesini koruduğu belirlenmiştir. Bu araştırmanın sorusu olan “TOGAP, özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin doğru okuma yüzdesini artırmada etkili midir?”

sorusuna cevap aramak amacıyla uygulanan oturumlar sonlandırılmıştır. Sercan’ın uygulama öncesinde doğru okuma yüzdesi ortalaması; %84,67 iken, uygulama sonrasında %90,00 olarak belirlenmiştir. Bu da Sercan’ın doğru okuma yüzdesinin

%6,30 arttığını göstermektedir.

96 Tablo 4.10

Sercan’ın Doğru Okuma Yüzdesi

Evreler Artış Oranı

Başlama

Düzeyi Yoklama Oturumları İzleme Oturumları

4.3.3. Serdar’a uygulanan TOGAP’ın doğru okuma yüzdesi üzerine etkisi Araştırmaya katılan Serdar’a okuduğu okuma parçasına “başla” yönergesi verildikten sonra okuması takip edilmiştir. Öğrenci okuma yaparken öğretmen öğrencinin yaptığı okuma hataları not edilmiştir. Okuma bittikten sonra öğrenciyle çalışma gerçekleştirildikten sonra öğretmen, öğrencinin okuduğu toplam doğru kelime sayısını, tüm okuma parçasındaki kelime sayısına bölüp 100 ile çarpıp, doğru okuma yüzdesini hesaplamıştır.

Serdar ile başlama düzeyi evresinde üç farklı oturum gerçekleştirilmiştir.

Öğrenci birinci oturumda %74 doğrulukla, ikinci oturumda %74 doğrulukla ve üçüncü oturumda %83 doğrulukla okumuştur. Serdar’ın başlama düzeyi oturumlarındaki doğru okuma yüzdesi ortalama puanı %77,00’dır.

Başlama düzeyi oturumlarından sonra TOGAP uygulama oturumlarına geçilmiştir. Uygulama oturumları sonrasında uygulanan yoklama oturumlarına göre Serdar sırasıyla; %88, %75, %85, %91, %93, %95, %94, %93, %89, %94, %93 ve %89 oranında doğru okuma yüzdesine sahiptir. Serdar’ın yoklama oturumlarındaki doğru okuma yüzdesi ortalama puanı %90,25’tir.

Öğretim oturumlarından sonra iki, dört ve altı hafta sonra üç oturum izleme oturumu gerçekleştirilmiştir. İzleme oturumlarında sırasıyla; %95, %94 ve %93 oranında doğru okuma yüzdesine sahiptir. Serdar’ın son yoklama oturumlarında doğru okuma yüzdesini koruduğu belirlenmiştir. Bu araştırmanın sorusu olan “TOGAP, özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin doğru okuma yüzdesini artırmada etkili midir?”

sorusuna cevap aramak amacıyla uygulanan oturumlar sonlandırılmıştır. Serdar’ın uygulama öncesinde doğru okuma yüzdesi ortalaması; %77,00 iken, uygulama sonrasında %90,25 olarak belirlenmiştir. Bu da Serdar’ın doğru okuma yüzdesinin

%17,21 arttığını göstermektedir.

97 Tablo 4.11

Serdar’ın Doğru Okuma Yüzdesi

Evreler Artış Oranı

Başlama

Düzeyi Yoklama Oturumları İzleme Oturumları

4.3.4. Suat’a uygulanan TOGAP’ın doğru okuma yüzdesi üzerine etkisi Araştırmaya katılan Suat’a okuduğu okuma parçasına “başla” yönergesi verildikten sonra okuması takip edilmiştir. Öğrenci okuma yaparken öğretmen öğrencinin yaptığı okuma hataları not edilmiştir. Okuma bittikten sonra öğrenciyle çalışma gerçekleştirildikten sonra öğretmen, öğrencinin okuduğu toplam doğru kelime sayısını, tüm okuma parçasındaki kelime sayısına bölüp 100 ile çarpıp, doğru okuma yüzdesini hesaplamıştır.

Suat ile başlama düzeyi evresinde üç farklı oturum gerçekleştirilmiştir. Öğrenci birinci oturumda %63 doğrulukla, ikinci oturumda %73 doğrulukla ve üçüncü oturumda

%71 doğrulukla okumuştur. Suat’ın başlama düzeyi oturumlarındaki doğru okuma yüzdesi ortalama puanı %69,00’dır.

Başlama düzeyi oturumlarından sonra TOGAP uygulama oturumlarına geçilmiştir. Uygulama oturumları sonrasında uygulanan yoklama oturumlarına göre Suat sırasıyla; %74, %89, %82, %89, %87, %91, %89, %86, %87, %90, %94 ve %91 oranında doğru okuma yüzdesine sahiptir. Suat’ın yoklama oturumlarındaki doğru okuma yüzdesi ortalama puanı %87,42’dir

Öğretim oturumlarından sonra iki, dört ve altı hafta sonra üç oturum izleme oturumu gerçekleştirilmiştir. İzleme oturumlarında sırasıyla; %93, %90 ve %93 oranında doğru okuma yüzdesine sahiptir. Suat’ın son yoklama oturumlarında doğru okuma yüzdesini koruduğu belirlenmiştir. Bu araştırmanın sorusu olan “TOGAP, özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin doğru okuma yüzdesini artırmada etkili midir?”

sorusuna cevap aramak amacıyla uygulanan oturumlar sonlandırılmıştır. Suat’ın uygulama öncesinde doğru okuma yüzdesi ortalaması; %69,00 iken, uygulama sonrasında %87,42 olarak belirlenmiştir. Bu da Suat’ın doğru okuma yüzdesinin

%.26,70 arttığını göstermektedir.

98 Tablo 4.12

Suat’ın Doğru Okuma Yüzdesi

Evreler Artış Oranı

Başlama

Düzeyi Yoklama Oturumları İzleme Oturumları becerisi puanı, bir dakikada okuduğu doğru kelime sayısı ve doğru okuma yüzdesindeki artış oranları aşağıda tablo olarak verilmiştir. Öğrencilerin başlama düzeyi almış oldukları puanların ortalaması ve yoklama oturumları sonrası almış oldukları puanların ortalaması alınarak artış oranları hesaplanmıştır. Öğrencilerin tamamında okuduğunu anlama puanında, bir dakikada okuduğu doğru kelime sayısında ve doğru okuma