• Sonuç bulunamadı

3. Devlet Güvenliğini Tehdit Eden Unsurlar

6.2. SonuçlanmıĢ Terör Eylemlerinin Sunumu

6.2.1. 25 Mayıs 2009 Tarihinde Kanal D’de Yayınlanan Terör Haberi “Patlamadan Hemen Sonra: ĠĢte o anlar, patlamadan sonraki anlar, o dehĢet anları… Yerde bir polis memuru… BaĢında arkadaĢları… Ortalık kan gölü! Ağlayanlar, koĢuĢanlar… ve ikinci bir patlama ihtimaline karĢı kalabalığı dağıtmak için havaya birbiri ardınca ateĢ açan özel harekâtçılar… Saat üçe çeyrek var gibiydi. Yüksekova, müthiĢ bir patlama sesiyle yankılandı. Ġpek Yolu Caddesinde arabayla geçen bir grup yola bomba bıraktı ve hızla kaçtı. Bomba infilak ettiği sırada trafik polisi Ufuk ġENTÜRK, evine gitmek üzereydi. ġarapnel parçaları vücuduna saplandı. Ağır yara aldı. Polisin silahı da hemen elinin altındaydı. Belki bomba bırakanlara doğrultmuĢ ama ateĢleme fırsatı bulamamıĢtı. O silaha baĢka bir polis el koydu. Orada polisin kız arkadaĢları da vardı. Onlar yara almadan kurtuldu. Ama patlamanın ardından ikisi de Ģoktaydı. Patlamayla birlikte olay yerine güvenlik güçleri yığıldı. Ġkinci bir patlama riskine karĢı kalabalık, havaya ateĢ açılarak dağıtıldı. Frekans karıĢtırıcılar da devreye sokuldu. Yaralanan polis, ambulansa alındı. Ġlk müdahalenin ardından, Van‟a Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Hastane bahçesinde de güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarılmıĢtı. Polis memurları yaralı arkadaĢlarından görüntü alınmasın diye ellerinden geleni yaptılar. Ufuk ġENTÜRK, hemen ameliyata alındı. Ne yazık ki kolunu bacağını ve gözünü kaybetti. YaĢamsal tehlikesi de halen sürüyor. Yüksekova Emniyeti de soruĢturma baĢlattı. ġimdi her yerde bombayı bırakanlar aranıyor. Önceki gece de Yüksekova‟da bir polis memuru kız arkadaĢıyla gezerken kurĢunlandı. Daha o olayın failleri bulunmadan bu olayın yaĢanması, kentteki gerginliği elle tutulur hale getirdi.”

6.2.2. 6 Temmuz 2009 Tarihinde Star TV’de Yayınlanan Terör Haberi “PKK‟nın hain mayın tuzağı bu kez sivilleri öldürdü. Sabah 5 sularıydı. Bir grup iĢçi, minibüsle ġırnak‟ın Silopi ilçesine bağlı Ballıkaya Köyünün yakınlarındaki barajın yol yapım çalıĢması için yola çıkmıĢlardı. Minibüs, teröristlerin daha önce döĢediği tahrip gücü yüksek mayına çarptı. Ortalık bir anda kan gölüne döndü. Havaya uçan minibüs içinde olan dört kiĢi, araçta can verdi. Hepsi akraba olan dokuz kiĢi de yaralandı.”

6.2.3. 6 Mayıs 2010 Tarihinde ATV’de Yayınlanan Terör Haberi “Geçtiğimiz hafta Tunceli ve Diyarbakır‟daki hain saldırılar üzerine harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri‟ne bağlı helikopter destekli operasyon tüm hızıyla sürüyor. ÇatıĢmaların hareketlendiği yerlerden biri Bingöl idi. Bingöl kırsalında askerler yaklaĢık 20 kiĢilik terörist grubuna “Teslim Ol” çağrısı yaptı. Teröristler çağrıya ateĢle karĢılık verdi. ÇatıĢma halen devam ediyor.”

6.2.4. 15 Haziran 2010 Tarihinde TRT 1’de Yayınlanan Terör Haberi ġırnak‟ta Hain Tuzak: “ ġırnak‟ın Uludere kırsalında teröristlerce yerleĢtirilen el yapımı patlayıcı infilak etti. Bir asker Ģehit oldu. Üç asker de yaralandı. Yaralı askerler, ġırnak Askeri Hastanesi‟nde tedavi altına alındı.”

6.2.5. 19 Haziran 2010 Tarihinde TRT 1 ‘de Yayınlanan Terör Haberi “Huzura Hain Saldırı: Sayın Seyirciler, acı haber Hakkâri‟den geldi. ġemdinli Ġlçesi kırsalında sınır güvenliğini sağlayan askeri bölüğe teröristler saldırdı. Saldırının ardından güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Operasyon sırasında mayın patladı. Her iki olayda 11 asker Ģehit oldu. 16 askerimiz yaralandı. ÇatıĢmada 12 terörist etkisiz hale getirildi.”

6.2.6. 21 Haziran 2010 Tarihinde ATV’de Yayınlanan Terör Haberi “Devlet Sınırda: Dün Hakkâri Ģehitlerini aktarmıĢtık. Ġlk olarak Van‟da düzenlenen törenin ardından Ģehitler son yolculuklarına çıkartıldı. O törene BaĢbakan Genelkurmay BaĢkanı ve çok sayıda bakan ve kuvvet komutanı katılmıĢtı. ĠĢte o heyet dün Hakkâri‟ye daha acının izi silinmeden sıcağı sıcağına o tabura gitti; yaralı gazilerle konuĢtu. Onlara moral verdi; hatta aynı kumanyayı paylaĢtı. ÇatıĢma sırasında askerler, komutanlarına ve baĢbakana o anları anlattı.

“ ArkadaĢlarımın kanının döküldüğü, Ģehit olduğu o tepede dikili taĢ olmaya razıyım.”

6.2.7. 21 Haziran 2010 Tarihinde ATV’de Yayınlanan Terör Haberi “Devletin Zirvesi O Mevzide: “ 9 askerin çatıĢmada Ģehit düĢtüğü tepeye dün BaĢbakan ve Genelkurmay BaĢkanı birlikte çıktı. Hem de çatıĢmadan sadece 36 saat sonra.”

6.2.8. 22 Haziran 2010 Tarihinde TRT 1’de Yayınlanan Terör Haberi “Ġstanbul, güne terör saldırısıyla uyandı. Halkalı‟da bir askeri servis otobüsünün geçiĢi sırasında parça tesirli bomba patlatıldı. Olayda 4 asker ve bir askeri personelin 17 yaĢındaki kızı hayatını kaybetti. Genel Kurmay BaĢkanı Ġlker BAġBUĞ, yaralıları hastanede ziyaret etti ve olay yerinde incelemelerde bulundu.”

6.2.9. 25 Haziran 2010 Tarihinde ATV’ de Yayınlanan Terör Haberi “Jandarma Timine Saldırı: Teröristler artık sivilleri de hedef almaktan geri durmuyor. Elazığ‟ın Karakoçan Ġlçesine bağlı Yoğunağaç Köyünde devriye görevinden dönen time teröristler pusu kurdular ve geçiĢleri sırasında yaylım ateĢi açtılar. 2 asker Ģehit düĢtü; ama onlarla birlikte bütün suçu, yoldan geçmek olan 70 yaĢındaki ġerife GEZĠCĠ de teröristlerin kurĢunlarının hedefi oldu.”

6.2.10. 26 Haziran 2010 Tarihinde Kanal D’ de Yayınlanan Terör Haberi “En Sıcak Durak: Sayın Seyirciler, Ankara çok sıcak. Asıl ise alev alev bir bölge var. Ferit ASLAN karĢımda Ferit ne oluyor? Diyeceğim. O kadar çok haber var ki. Bölge alev alev… Ferit sendeyiz.”

6.2.11. 26 Haziran 2010 tarihinde ATV’ de Yayınlanan Terör Haberi “Kağızman‟da ÇatıĢma: Sevgili seyirciler, dün gece sabaha karĢı teröristler Kağızman‟da güvenlik güçleriyle çatıĢtı. ÇatıĢmada 1 terörist öldürüldü. Diğerleri kaçtı. 10 kiĢi oldukları bildirilen grup, verilen bilgiye göre abluka altında.”

6.2.12. 26 Haziran 2010 Tarihinde TRT 1’de Yayınlanan Terör Haberi “Kars‟ın Kağızman ilçesinde jandarma timleriyle teröristler arasında çatıĢma çıktı. ÇatıĢmada bir terörist etkisiz hale getirildi. Kağızman Ġlçesi

Yankıpınar köyü kırsalında jandarma komando timlerinin yürüttüğü arazi arama- tarama faaliyetleri kapsamında, terör örgütü PKK mensubu bir grup teröristle karĢılaĢıldı. “Teslim Ol.” Çağrısına teröristlerin ateĢle karĢılık vermesi sonucu çıkan çatıĢmada terör örgütü PKK‟nın sözde Kağızman sorumlusu, Fırat kod adlı terörist silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Kars Valisi Ahmet KARA, operasyonların aralıksız devam ettiğini bildirdi. KARA, bir teröristin de yaralı olarak yakalandığı bilgisini verdi.”

Benzer Belgeler