• Sonuç bulunamadı

Son üç senedir toplam ticari araç pazar›nda üçüncü marka olan

Volkswagen Ticari Araç, ithal ticari araç sat›fllar›nda da liderli¤e ulaflm›flt›r. Türkiye hafif ticari araç pazar›nda teknoloji, konfor ve güvenlik donan›mlar› bak›m›ndan birçok ilki sunman›n yan› s›ra her sektörün ve her müflterinin de¤iflik ihtiyaç ve beklentilerini karfl›lamaya yönelik ürünlere sahip bir marka olarak pazardaki yerini korumaya devam edecektir.

Volkswagen Ticari Araç 1994 y›l›ndan bu yana Do¤ufl Otomotiv bünyesinde faaliyet göstermektedir. Volkswagen Ticari Araç marka flemsiyesi alt›nda Caddy,

Transporter, Caravelle ve Volt

modellerinin 100'ün üzerinde versiyonu yer almaktad›r.

Volkswagen Ticari Araç modelleri segmentlerinde yenilik, yarat›c›l›k, kalite, üstün teknoloji ve güvenlik unsurlar›n›

pazarda ilk sunan modellerdir. ESP, ABS, ASR, EBC, EDL, hava yast›¤›, klima gibi donan›mlara sahip Volkswagen Ticari Araç modelleri s›n›flar›nda standartlar›n belirleyicisi olmufltur.

Vedat Uygun

Volkswagen Ticari Araç Marka Genel Müdürü

“Volkswagen Ticari Araç, 2006 yılında Volkswagen ihraç pazarlarındaki liderli¤ini ve Türkiye pazarındaki üçüncülü¤ünü pekifltirerek sürdürmüfl ve pazar payını en çok artıran marka olmufltur.”

- Volkswagen Ticari Araç, A segmenti olarak tan›mlanan küçük ticari araçlarda Caddy modeliyle yükseliflini

sürdürmektedir. Caddy'nin 2005 y›l›nda

%12,2 olan pazar pay› 2006 y›l›nda

%12,8'e yükselmifltir. Volkswagen Ticari Araç'›n sat›fllar›n›n %45'ini Caddy oluflturmaktad›r.

- Orta boy ticari araçlar›n oluflturdu¤u B segmentinde de, Volkswagen Ticari Araç mükemmel bir performans

göstermifl ve pazar pay›n› %20'den %25'e yükseltmifltir. Model gam› geniflletme stratejisi, elde edilen bu art›flta önemli rol oynam›flt›r. Volkswagen Ticari Araç, 174 PS motor seçene¤ini pazara sunmufl ve 105 PS motor seçene¤ini rekabetçi fiyat endeksiyle konumland›rm›flt›r.

- C-D segmentini oluflturan büyük ticari araçlarda Volt'un pazar pay› 2005 y›l›nda

%7,8 ve 2006 y›l›nda %7,4 olarak gerçekleflmifltir. Yaflam döngüsünün sonuna gelmifl olan Volt modellerinde run-out period stratejileri uygulanm›fl, filolara özel fiyat endeksi ile hedeflenen sat›fl adedine ve pazar pay›na ulafl›lm›flt›r.

Volkswagen Ticari Araç, 2006 y›l›nda da mevcut model gam›nda farkl› donan›m ve motor seçeneklerini pazara sunmaya devam etmifltir. S›n›f›n›n en güçlü motoruna sahip olan Yeni Nesil

Transporter 174 PS ve Caravelle 174 PS ile otomatik flanz›manl› Caddy DSG modelleri 2006 y›l› ilk yar›s›nda pazara sunulurken, 2007 model y›l› ile birlikte Transporter ve Caravelle modellerinde ESP (Elektronik Stabilizasyon Program›)

sistemi standart güvenlik paketi içine dahil edilmifltir. ESP ile birlikte ARP (Yüke Duyarl› Devrilme Korumas›), prefill (Frenleme Haz›rl›¤›), BAS (Fren

Yard›mc›s›), FBS (Frenleme Deste¤i) ve EBD (Elektronik Fren Güç Da¤›l›m›) gibi birçok ilave gelifltirilmifl aktif güvenlik sistemine de sahip olan Transporter ve Caravelle, s›n›flar›n›n en kapsaml› güvenlik paketlerini sunmaktad›r.

Marka iletiflimi çal›flmalar›nda

gerçeklefltirilen sürekli kitlesel iletiflim, Volkswagen Ticari Araç'›n pazarlama stratejisinde önemli bir yer teflkil etmektedir.

Taktiksel ürün iletiflimiyle senkronize edilmifl sektörel iletiflim uygulayan Volkswagen Ticari Araç, hedef kitlesine en etkili flekilde eriflmifl; ulusal mecralar›n yan› s›ra yerel mecralar ve outdooru da kullanarak hem ürünsel hem de kurumsal kimlik iletiflimini kapsaml› bir flekilde uygulam›flt›r.

Etkinlik yönetimi faaliyetleri kapsam›nda, Volkswagen Ticari Araç'›n birebir iletiflim stratejisinin en önemli çal›flmalar›n›

Roadshow'lar ve fuarlar (ulusal ve sektörel) oluflturmufltur.

- Anadolu'da yetkili sat›c›lar›n

bulunmad›¤› bölgeler hedeflenmifl, yerel etkinliklerde Volkswagen Ticari Araç tan›t›m›, özel olarak tasarlanm›fl ve üretilmifl gezici Transporter Pikap araçlar ile gerçeklefltirilmifltir. Yedi bölgede, 27 ayr› flehir ve 136 noktada gerçeklefltirilen tan›t›m çal›flmalar›nda 8.000'e yak›n kifli ile birebir görüflme imkan› bulunmufltur.

- 2006 y›l›nda Volkswagen Ticari Araç 8 fuara kat›lm›fl ve 3.100 müflteri ile birebir olarak görüflülmüfltür. Ulusal fuarlar›n yan› s›ra, deneyimsel ve direkt pazarlama faaliyetleri için en uygun ortamlardan birini oluflturan sektörel fuarlar da (Tekstil, g›da, turizm, otomotiv) Volkswagen Ticari Araç markas› için önemli iletiflim kanallar›

aras›nda yer almaya devam etmifltir.

2004 2005 2006

11,0 11,6

13,1

- Anahtar sektörler ile birebir iletiflimin kuvvetlendirilmesi amac›yla sponsorluk faaliyetleri gerçeklefltirilmifltir. Bu sponsorluk faaliyetleri aras›nda TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birli¤i) ve TKYD (Türkiye Kurumsal Yönetim Derne¤i) en önemli iki sponsorlu¤u oluflturmaktad›r. TÜRSAB sponsorlu¤u çerçevesinde 6 ilde 1.251 turizm sektörü temsilcisi ile bir araya gelinirken, TKYD ile 8 ilde toplant›lar düzenlenmifl ve toplam 1.050 KOB‹'nin patronu ve üst düzey yöneticisi ile birebir iletiflim kurulmufltur.

- Ramazan ay› süresince, yetkili sat›c›larda gerçeklefltirilen müflterilere yönelik birebir etkinlikler çerçevesinde sekiz ilde Deniz Gökçe, Tayfun Talipo¤lu ve Sunay Ak›n'›n kat›l›m›yla Volkswagen Ramazan Sohbetleri ad› alt›nda iftar yemekleri ve toplant›lar düzenlenmifltir.

Bu faaliyet kapsam›nda Volkswagen Ticari Araç toplam 1.630 kifliye ulaflma imkan› bulmufltur.

- Dünyada ilk kez hafif ticari araçlar ile Türkiye'de gerçeklefltirilen Volkswagen Ticari Araç Akrobasi Show, 2006 y›l›nda yeni gösteriler ile devam etmifltir. Ünlü Frans›z dublör Romuald Sunny, ekibi ile sundu¤u tek teker gösterisinin yan› s›ra, Caddy Jump Show adl› yeni gösterisinde özel olarak kurulan rampalar aras›ndaki 20 metrelik mesafeyi Volkswagen Caddy ile atlayarak bir ilke daha imza atm›flt›r.

2006 y›l›nda, Volkswagen Ticari Araç Akrobasi Show ile 20.000'den fazla izleyici ile birebir iletiflim kurulmufl ve gerçekleflen canl› TV yay›n› ile genifl kitlelere

ulafl›lm›flt›r.

Volkswagen Ticari Araç bas›nla iliflkilere de özel önem vermektedir. 2006 y›l›nda ana ürün lansman› olmamas›na ra¤men Hafif Ticari Araç markalar› içinde haber etkinli¤i de¤erlendirmesinde ilk marka olarak yer alan Volkswagen Ticari Araç, bas›nla sürekli iletiflimine devam edecektir. 2006 y›l›nda Transporter &

Caravelle 174 PS ve 2007 model y›l› ile ilgili olarak yap›lan bas›n toplant›lar›n›n yan› s›ra düzenli bas›n bülteni gönderimi ile bilgi ak›fl› sa¤lanm›flt›r.

Volkswagen Ticari Araç taraf›ndan yarat›lan ve gelifltirilen sat›fl ve pazarlama stratejisi Pazarlama Gücü Projesi (Marketing Force) çerçevesinde, Yeni Nesil Transporter müflterilere birebir tan›t›lm›fl, do¤ru ve güncel müflteri bilgileri toplanm›fl, araç ile birlikte Do¤ufl Otomotiv Grubu bünyesinde müflteriye sunulan di¤er ürünlerin (finans, sigorta vs) çapraz sat›fl› da gerçeklefltirilmifltir.

Pazarlama Gücü ekibi, 2006 y›l›nda 27.745 kifliye ulaflm›fl ve 1.954 adet Yeni Nesil Transporter sat›fl› gerçeklefltirmifltir.

Volkswagen Ticari Araç, yetkili sat›c›

teflkilat›n›n kullan›m›na yönelik olarak hizmete açt›¤› intranet sitesi

(http://Volkswagenticariarac.Volkswagen .com.tr) ile iletiflim ve iflbirli¤ini daha da art›rmay› hedeflemifltir. Volkswagen Ticari Araç intraneti;

- Etkinlik, verimlilik ve ekonomiklik konular›nda önemli üstünlükler sa¤layarak,

- Yetkili sat›c› teflkilat› ile Volkswagen Ticari Araç aras›nda h›zl› ve güvenilir iletiflim kurarak,

- Teflkilat içinde etkin ve anlaml› bir iflbirli¤ine imkan vererek

karfl›l›kl› bilgi al›flverifline olanak sa¤layan etkin bir iletiflim platformu olarak tasarlanm›fl ve yap›land›r›lm›flt›r.

Volkswagen Ticari Araç sitesinde sat›fl ve pazarlama raporlar›, duyurular, ekip iletiflim bilgileri, haberler ve forum bölümünün yan› s›ra döviz kurlar›, günlük haberler, arama motoru, hava durumu gibi günlük hayatta ihtiyaç duyulabilecek bölümlere de yer verilmifltir.

E¤itimin sürdürülebilir baflar›da önem tafl›d›¤›na inanan Volkswagen Ticari Araç, 2006 y›l›nda sat›fl teflkilat›na 650 e¤itim-adam-gün, toplam 6 modül ürün e¤itimi vermifltir. Ürün e¤itimine ek olarak 450 e¤itim-adam-gün davran›fl e¤itimi ve 150 e¤itim-adam-gün harici davran›fl e¤itimi gerçeklefltirilmifltir.

Türkiye hafif ticari araç toplam sat›fl adedinin 240.000'e ulaflaca¤› beklenen 2007 y›l›nda, Volkswagen Ticari Araç pazar pay›n› %12,8 olarak

hedeflemektedir.

Volkswagen Ticari Araç, 2007 y›l›nda her segment için özel stratejiler belirlemifl ve hafif ticari araç pazar›ndaki rekabet gücünü yeni araç lansmanlar› üzerinde kurgulam›flt›r: A segmentinde müflteriler taraf›ndan kabul görmüfl bulunan Caddy'nin pazardaki konumunu daha da sa¤lamlaflt›ran ve hedef kitleyi geniflleten stratejiler izlenecektir. Bu do¤rultuda, Caddy'nin çift amaçl› (özel ve ticari) kullan›m özellikleri ön plana ç›kar›lacak;

gövde rengi boyal› tampon ve aynalar gibi özellikler eklenerek hem müflteri ihtiyaçlar› karfl›lanabilecek hem de arac›n

Türkiye hafif ticari araç

Benzer Belgeler