• Sonuç bulunamadı

Görüşme Tarihi:

Görüşme yapılan kişi/rumuz: Görüşmeyi yapan:

Görüşme teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Görüşmeye başlamadan önce sizi çalışmanın amacı hakkında bilgilendirmek istiyorum. Bu çalışmanın amacı, sizin spor eğitim modeli hakkındaki düşüncelerinizi, modelin derse olan katılımına etkisini ve özellikle takımda antrenör olarak yer alma konusundaki deneyimlerinizi belirlemektir. Verdiğiniz cevaplar gizli tutulacaktır, çalışmayı yürüten araştırmacılar dışında kimseyle paylaşılmayacaktır. Görüşmeye istediğin an ara ya da bitirebiliriz. Eğer kabul ediyorsanız görüşmemiz ses kayıt cihazı ile kayıt altına alınacaktır.

1. SEM ile derslerinizi yaklaşık 3 dönemdir işliyorsunuz. İlk dönem voleybol, geçtiğimiz dönem futsal bu dönem de basketbolu işliyorsunuz. Biliyorum ki sizler 3 dönemdir antrenör olarak görev yapıyorsunuz. Antrenörlük rolünüzle ilgili ne düşünüyorsunuz?

2. Aynı sınıfta okuduğunuz arkadaşlarınıza antrenörlük yapmak nasıl bir duyguydu? Sonda: Takım arkadaşlarınıza liderlik yaparken en çok neden keyif aldınız? Zorlandınız mı?

3. Sizce 3 dönem içerisinde antrenörlük rolünüzle ilgili ne tür değişiklik/gelişmeler oldu? Sonda: Antrenmanların içeriğine nasıl karar veriyorsunuz? Beceriyi nasıl öğreteceğinize nasıl karar veriyorsunuz? Antrenmanların içeriğini nasıl belirliyorsunuz? Antrenmanları organizasyon becerileriniz de gelişme oldu mu? Zaman içerisinde bu beceriniz nasıl gelişti?

4. Sizce 3 dönem içerisinde antrenörlük rolünüzde becerinin öğretiminde ne tür değişiklik/gelişmeler oldu? Sonda: Etkinlik/Görev/beceri kartı hazırlama, ihtiyaç belirleme, özel ihtiyacı olan öğrenciler

5. Becerilerin öğretimi sırasında takım arkadaşlarınıza dönüt/düzeltme ne sıklıkta / ne tür verirsiniz? Örnek verir misiniz? İlk antrenör olduğunuz zamanla şu an arasında bir fark var mı sizce?

5. Takımınıza başarıyı arttırmak için antrenmanlarda performans kriteri koydunuz mu? Evetse kriterleri neye göre belirlediniz? İlk antrenör olduğunuz zamanla şu an arasında bir fark var mı sizce?

6. Sizce bu 3 dönem içerisinde antrenör olmanın liderlik becerilerinize katkısı oldu mu? Evetse nasıl? Sonda: iletişim becerileri, Karar verme, sorumluluk, problem çözme ve bağımsızlaşma 7. Okuldaki antrenörlük rolünüzün getirdiği sorumlulukları günlük hayatınızda nasıl

kullanıyorsunuz?

8. Antrenörlük rolünüzü gerçekleştirmek için teknolojiden yararlandınız mı? Açıklar mısınız? Sonda: Beceri öğretimi için, antrenman planlama, kural bilgisi, etkinlik/görev kartları için nerelerden yardım alıyorsunuz?

9. Spor eğitim modelinde öğretmeninizle iletişiminiz nasıldı? Modelin bu iletişime bir katkısı oldu mu?

10. 3 dönemdir sizinle görüşme ve gözlem yapmaya geliyorum. İlk dönemin sonunda SEM'le yeni tanışmıştınız ve beni etkileyen şey takım arkadaşlarınızla okul dışında birlikte hareketleri yapmanızdı. İkinci dönem ise özellikler sınıfınızdaki tüm öğrencileri takımlara ve maçlara dahil etmeniz beni etkilemişti. Şimdi sizce bu dönemin en önemli katkısı ne olmuştur? Sonda: Rolünüz ve takımınız açısından ne değişmiştir?

11. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? Görüşme burada sona ermiştir. Teşekkür ederim.

Hakem Rolündeki Öğrenciler İçin Odak Grup Görüşme Formu

Görüşme Tarihi:

Görüşme yapılan kişi/rumuz: Görüşmeyi yapan:

Görüşme teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Görüşmeye başlamadan önce sizi çalışmanın amacı hakkında bilgilendirmek istiyorum. Bu çalışmanın amacı, sizin spor eğitim modeli hakkındaki düşüncelerinizi,modelin derse olan katılımına etkisini ve özellikle takımda hakem olarak yer alma konusundaki deneyimlerinizi belirlemektir. Verdiğiniz cevaplar gizli tutulacaktır, çalışmayı yürüten araştırmacılar dışında kimseyle paylaşılmayacaktır. Görüşmeye istediğin an ara ya da bitirebiliriz. Eğer kabul ediyorsanız görüşmemiz ses kayıt cihazı ile kayıt altına alınacaktır.

1. SEM ile derslerinizi yaklaşık 3 dönemdir işliyorsunuz. İlk dönem voleybol, geçtiğimiz dönem futsal bu dönem de basketbolu işliyorsunuz. Biliyorum ki sizler 3 dönemdir hakem olarak görev yapıyorsunuz. Hakemlik rolünüzle ilgili ne düşünüyorsunuz? 2. Aynı sınıfta okuduğunuz arkadaşlarınıza hakemlik yapmak nasıl bir duyguydu?

Sonda: Sınıf arkadaşlarınıza liderlik yaparken en çok neden keyif aldınız? Zorlandınız mı?

3. Maç kurallarını uyarlarken nelere dikkat ediyorsunuz? Sınıf düzeyinize göre uyarlama yaptınız mı? Zaman içerisinde bu beceriniz nasıl gelişti?

Sonda: Kuralları belirlemeniz size ne kazandırdı? Kendinizi nasıl hissettiniz? Kuralları belirlemenize sınıf/takım arkadaşlarınızın tepkisi ne oldu?

4. Maçları yönetirken nelere dikkat ettiniz? Zaman içerisinde bu becerileriniz nasıl gelişti?

Sonda: Bağımsız karar verme, sorumluluk, dikkat ve odaklanma

5. Sizce 3 dönem içerisinde hakemlik rolünüzle ilgili ne tür gelişmeler oldu? Neleri daha iyi yaptığınızı düşünüyorsunuz? Neleri geliştirmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz? Sonda: SEM' i ilk uygulandığında da hakem olarak görev almıştınız? Nasıldı? SEM’de hakemlikte üçüncü döneminiz. Şu an neler farklı?

6. Okuldaki hakemlik rolünüzün getirdiği sorumlulukları günlük hayatınızda nasıl kullanıyorsunuz?

7. Hakemlik rolünüzü gerçekleştirmek için teknolojiden yararlandınız mı? Açıklar mısınız? Sonda: Kural bilgisi, hakem işaretleri için nerelerden yardım alıyorsunuz? 8. Spor eğitim modelinde öğretmeninizle iletişiminiz nasıldı? Modelin bu iletişime bir

katkısı oldu mu?

9. 3 dönemdir sizinle görüşme ve gözlem yapmaya geliyorum. İlk dönemin sonunda SEM'le yeni tanışmıştınız ve beni etkileyen şey takım arkadaşlarınızla okul dışında birlikte hareketleri yapmanızdı. İkinci dönem ise özellikler sınıfınızdaki tüm öğrencileri takımlara ve maçlara dahil etmeniz beni etkilemişti. Şimdi sizce bu dönemin en önemli katkısı ne olmuştur? Sonda: Rolünüz ve takımınız açısından ne değişmiştir?

10. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı Görüşme burada sona ermiştir. Teşekkür ederim

Basın Rolündeki Öğrenciler İçin Odak Grup Görüşme Formu

Görüşme Tarihi:

Görüşme yapılan kişi/rumuz: Görüşmeyi yapan:

Görüşme teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Görüşmeye başlamadan önce sizi çalışmanın amacı hakkında bilgilendirmek istiyorum. Bu çalışmanın amacı, sizin spor eğitim modeli hakkındaki düşüncelerinizi,modelin derse olan katılımına etkisini ve özellikle takımda basın sorumlusu olarak yer alma konusundaki deneyimlerinizi belirlemektir. Verdiğiniz cevaplar gizli tutulacaktır, çalışmayı yürüten araştırmacılar dışında kimseyle paylaşılmayacaktır. Görüşmeye istediğin an ara ya da bitirebiliriz. Eğer kabul ediyorsanız görüşmemiz ses kayıt cihazı ile kayıt altına alınacaktır.

1. SEM ile derslerinizi yaklaşık 3 dönemdir işliyorsunuz. İlk dönem voleybol, geçtiğimiz dönem futsal bu dönem de basketbolu işliyorsunuz. Biliyorum ki sizler 3 dönemdir basın sorumlusu olarak görev yapıyorsunuz. Basın sorumlusu rolünüzle ilgili ne düşünüyorsunuz?

2. Aynı sınıfta okuduğunuz arkadaşlarınıza karşı basın sorumlusu olmak nasıl bir duyguydu? Takım arkadaşlarınıza görüşme ve etkinlik yaparken en çok neden keyif aldınız? En çok nerede zorlandınız?

3. Sizce 3 dönem içerisinde basın sorumlusu rolünüzle ilgili ne tür değişiklik/gelişmeler oldu? Sonda: Neleri daha iyi yaptığınızı düşünüyorsunuz? Neleri geliştirmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz? Sonda: Basın sorumlusu olarak etkinliklere nasıl karar veriyorsunuz?

4. Sizce 3 dönem içerisinde basın sorumlusu rolünüzde ne tür değişiklik/gelişmeler oldu? Sonda: Fotoğraf çekme, poster ve sunu hazırlama, yazı yazma

5. Okuldaki antrenörlük rolünüzün getirdiği sorumlulukları günlük hayatınızda nasıl kullanıyorsunuz?

Sonda: Gazete ya da televizyondaki basın sorumluları ile ilgili nelere dikkat ediyorsunuz? Bu bilgileri kendi rolünüz için kullandınız mı? Evetse nasıl?

6. Basın sorumlusu rolünüzü gerçekleştirmek için teknolojiden yararlandınız mı? Açıklar mısınız? Sonda: Fotoğraf ve video çekme, sunu hazırlama için nerelerden yardım alıyorsunuz?

7. Spor eğitim modelinde öğretmeninizle iletişiminiz nasıldı? Modelin bu iletişime bir katkısı oldu mu?

8. 3 dönemdir sizinle görüşme ve gözlem yapmaya geliyorum. İlk dönemin sonunda SEM'le yeni tanışmıştınız ve beni etkileyen şey takım arkadaşlarınızla okul dışında birlikte hareketleri yapmanızdı. İkinci dönem ise özellikler sınıfınızdaki tüm öğrencileri takımlara ve maçlara dahil etmeniz beni etkilemişti. Şimdi sizce bu dönemin en önemli katkısı ne olmuştur? Sonda: Rolünüz ve takımınız açısından ne değişmiştir?

9. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? Görüşme burada sona ermiştir. Teşekkür ederim.

ÖZGEÇMİŞ Kişisel Bilgiler

Adı Neşe

Soyadı Saraç Oğuzhan

Doğum Yeri ve Tarihi Denizli 01.02.1989

Uyruğu Türk

İletişim Adresi ve E-Mail Adresi Aşağı mah. 707 sok. No:14 Kat:3 Acıpayam- Denizli

ns.sarac@windowslive.com

Eğitim

İlköğretim Pamukkale İlköğretim Okulu

Ortaöğretim Denizli Cumhuriyet Lisesi

Yükseköğretim (Lisans) Pamukkale Üniversitesi, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

Yükseköğretim (Yüksek Lisans) Pamukkale Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (devam etmektedir)

Yabancı Dil

Yabancı Dil Adı İngilizce

Sınav Adı YÖKDİL

Sınavın Yapıldığı Ay ve Yıl 2018

Alınan Puan 56,25

Mesleki Deneyim

2012- MEB- Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni

Akademik Deneyim 2017 - Uluslararası 9. Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Kongresi

"Özel Gereksinimi Olan Öğrencilerin Spor Eğitim Modeline İlişkin Deneyimleri" Sözel Sunum

Sözel Sunumlar 3. lük Ödülü

2018- 16. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi

"Ortaokul Öğrencilerin Spor Eğitim Modeline İlişkin Algıları: Boylamsal Bir Çalışma" Sözel Sunum

Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri" Kategorisinde En İyi Araştırma Ödülü

2018- Nitel Araştırmalar Çalıştayı

2019- 7. Spor Eğitimi Sempozyumu - Beden Eğitiminde Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar Yayınlar

2017- Hünük, D. ve Saraç-Oğuzhan, N. (2017) Spor Eğitim Modeli. (Editör: Mirzeoğlu, D.) Model Temelli

Beden Eğitimi Öğretimi. Ankara: Spor Yayınevi

2017- Saraç-Oğuzhan, N. ve Hünük, D. (2017). Experiences of students with special needs on sport