• Sonuç bulunamadı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

Belgede 1 (sayfa 53-56)

Toplam 5.234 Personelimize Kurum İçi Revir Hizmeti verilmiştir

4) İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

 3.108 İş Yerinin ( Sıhhi ve Gayrisıhhi müessese ) sağlık ve hijyen denetimleri yapılmıştır.

 Denetimleri yapılan firmaların 231 tanesine eksikliklerini gidermesi için süre verilmiştir.

4) İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 4.11.17 ve 18. Maddeleri gereği Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe göre 2022 Yılı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Planı hazırlandı.

 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği uyarınca gerçekleştirilen risk değerlendirmesinde, yıllık periyodik kontroller çerçevesinde yapılması zorunlu gürültüden kaynaklanabilecek riskleri değerlendirebilmek için tüm müdürlüklerimizde ve ilgili ek hizmet binalarımızda Kişisel ve Ortam Gürültü ölçümleri yapıldı.

 9 Adet İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Toplantıları İlanı, Organizasyonu, Toplantının Gerçekleştirilmesi ve Raporlanması yapıldı.

 5 Müdürlüğümüzün “Acil Durum Planının” hazırlık çalışmaları yapıldı.

 5 Müdürlüğümüzde Acil Durum Ekipleri, Görevleri ve tanımları yapıldı.

 5 Müdürlüğümüzde Arama Ekibi – Kurtarma Ekibi – Tahliye Ekibi – İlkyardım Ekibi – Yangına Müdahale Ekipleri Oluşturuldu.

 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği uyarınca işyerinde gerçekleştirilen Risk Değerlendirmeleri yapılmıştır.

5 Müdürlüğümüzün Risk Analizi hazırlanması ile ilgili olarak Müdürlüğünde çalışma ve toplantılar yapılmıştır. Risk değerlendirme metodu ile Risk Değerlendirme Ekibi belirlendi.

 5 Müdürlüğümüzde “Finne Kinney” Risk Analizi Yöntemi ile Risk Analizi Çalışmaları yapıldı. Riskler belirtildi, sorumlular ve termin tarihleri netleştirildi.

 5 Müdürlüğümüze Çalışan Temsilcisi, Destek Personeli ve İSG Birim Temsilcisi atandı ve Risk Grupları tespit edildi.

 5 Müdürlüğümüzde İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili Genel ve Temel düzeydeki tedbirler ve hususlar belirlendi. AFAD & Sivil Savunma ile ortaklaşa plan ve toplantılar yapıldı.

 İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüze bağlı Turgut Özal Mahallesi Termal Kür ve Tedavi Merkezi ile Atatürk Mahallesi Termal Kür ve Tedavi Merkezinde saha kontrollerimiz sonucunda tespit ettiğimiz İş Sağlığı ve İş Güvenliği Risk ve Tehlikeler için düzenlemiş olduğumuz Düzeltici Önleyici Faaliyetler ve Raporları hazırlandı.

53

 Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı Semt ve Şehir Parklarımızda saha kontrollerimiz sonucunda tespit edilen İş Sağlığı ve İş Güvenliği risk ve tehlikeler için düzenlemiş olduğumuz Düzeltici Önleyici Faaliyetler ve Raporları ile toplantılar gerçekleştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze tehlike ve risklerin önüne geçilebilmesi için tüm park ve bahçelerde kullanılmak üzere 33 maddeden oluşan Saha Kontrol Formu hazırlanıp, müdürlüğe gönderildi.

 Fen işleri Müdürlüğü ile ilgili İş Sağlığı ve İş Güvenliği risk ve tehlikeler için düzenlemiş olduğumuz Düzeltici Önleyici Faaliyetler ve Raporları, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile İş Sağlığı ve İş Güvenliği risk ve tehlikelerin önüne geçilmesi adına toplantılar düzenlendi.

 Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Kadın Sosyal Yaşam Merkezine daha hizmete başlamadan önce Önleyici Esaslı Risk Analizi çalışması yapılıp müdürlüğüne iletildi.

 Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünde oluşabilecek risklere karşı, ilave Risk Analizi çalışması yapılarak, DÖF Formumuz ile müdürlüğüne iletildi.

 İş Sağlığı ve İş Güvenliği faaliyetlerimiz çerçevesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı park alanlarında “İSKİ Haramidere Dere Islahı ve Atık Su Kolektörleri İnşaatı” çalışmaları yerinde defalarca incelenerek, İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili uyarı ve ikazlar yapıldı. Eksiklikler ile ilgili DÖF Faaliyeti gerçekleştirildi.

 İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne bağlı Nikâh Sarayında geniş kapsamlı saha kontrolü gerçekleştirilerek ilave Risk Analizi Çalışmaları yapıldı.

 İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimlerimiz çerçevesinde İSG Eğitim slaydımıza Korona virüs ile mücadele yöntemleri ve Covid-19 Pandemi konusu, ulusal ve uluslararası salgın süreci ile ilgili bilgiler ilave edildi.

 İşyeri hekimimiz ile görüşülerek hazırlanan, Covid19 Pandemisi ile ilgili mücadelede alınması gereken önlemlerin bulunduğu çalışma tüm müdürlüklere gönderilerek personellerin okuması için görünür yerlere asılması ve uygulanması sağlandı.

 Sosyal mesafe, maske kullanım zorunluluğu ve hijyene önem verilmesi, el temizliği ve dezenfektan kullanımı konularında bilgilendirme yapıldı.

 Korona virüs (Covid-19) Çalışmaları ile ilgili Risk Analizi ve Acil Durum Planları pandeminin görüldüğü ilk günlerden itibaren takip edilerek, önleyici esaslı çalışmalarımız 20.03.2020 tarihinden itibaren tüm müdürlüklere gerek yazılı, gerek sözlü olarak aktif bir biçimde devam etmektedir.

 Bilim Kurulu ile Üst Yönetimin almış olduğu önlem ve uyarıların takibi ve gerekli çalışmaları yapılmaktadır.

 Ana bina ve ek hizmet binalarımızda Yangın Tüplerinin Kontrolleri yapıldı. Değiştirilmesi gerekenler ve yeni yerleştirilmesi gerekenler için çalışma yapıldı.

 Yangın İhalesini alan firma ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile birlikte alınması gerekli önlem ve uyarılar ile ilgili 4 farklı toplantı yapıldı.

 Belediyemizin Müdürlükleri ile Yangına Müdahale Tatbikatı yapılarak basına bilgilendirme ve açıklamalarımız gerçekleştirildi.

 Tüm Müdürlüklere Covid-19 Pandemi süresince saha kontrollerimiz yapılarak Maske, Mesafe ve Hijyen Kurallarına uyulması için gerekli bilgilendirmeler, kontroller, uyarı ve ikazlar yapıldı.

54 5) Hasta Nakil Hizmetleri

a) Hasta Nakil Ambulansı Hizmetleri

İlçemiz sınırları içerisinde ikamet eden ve kendi imkânları ile hastanelere gidemeyen vatandaşlarımız için Hasta Nakil Ambulans Hizmeti verilmektedir.

 6.819 vatandaşımıza Hasta Nakil Ambulans hizmeti verilmiştir.

b) Toplu Taşıma ve Asansörlü Araç Hizmeti

İlçemiz sınırları içerisinde ikamet eden ve kendi imkânları ile hastanelere gidemeyen hasta ve engelli vatandaşlarımız için toplu taşıma ve özel dizaynlı asansörlü araç hizmeti verilmiştir.

 16.027 Vatandaşımıza Toplu Taşıma Hizmeti verilmiştir.

 891 Vatandaşımıza özel dizaynlı asansörlü araçla nakil hizmeti verilmiştir.

55 6) İlaç Yardımı Hizmetleri

İlçemiz sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ilaç yardımı hizmeti verilmektedir.

 349 Vatandaşımıza 48.593,49 TL Tutarında ilaç yardımı yapılmıştır.

Belgede 1 (sayfa 53-56)