• Sonuç bulunamadı

PROJENİN İNŞAAT VE İŞLETME AŞAMASINDA ÇEVRESEL ETKİLERİ VE ALINACAK ÖNLEMLER

Faaliyet sahibi, çevresel kirlenmeyi asgari seviyede tutacak şekilde önlemler almakla yükümlü olup faaliyetten kaynaklanan çevresel etki oluşturabilecek hususlarda mevzuat kapsamında yükümlülüklerini yerine getirecektir.

Tablo 12. Projenin Montaj ve İşletme Aşamasında Olası Çevresel Etkilere Karşı Alınan ve

Montaj faaliyetleri sırasında oluşacak olan evsel nitelikli sıvı atık, organize sanayi bölgesinin mevcut altyapısına deşarj edilecek olup, Deri OSB arıtma tesisinde işlem gördükten sonra kanalizasyon sistemine verilecektir.

İşletme aşamasında ise çalışan personelden kaynaklı evsel nitelikli sıvı atıklar ve zemin yıkamadan kaynaklı endüstriyel nitelikli sıvı atıklar oluşacaktır. İşletme faaliyete geçtiğinde Bağlantı İzin Belgesi alacaktır.

İşletme faaliyetleri sırasında oluşacak olan evsel nitelikli sıvı atık, organize sanayi bölgesinin mevcut altyapısına deşarj edilecek olup, Deri OSB arıtma tesisinde işlem gördükten sonra kanalizasyon sistemine verilecektir.

Tesiste su israfını önlemek için; çalışanların suyu daha az kullanması için uyarı levhaları asılacak, son teknoloji sifon ve musluklar kullanılacaktır.

İşletme, faaliyetinin her aşamasında 31.12.2004 tarih (Rev:30.11.2012) ve 25687 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine uyacaktır.

Katı Atıklar İçin Alınabilecek

Önlemler

Montaj faaliyetleri sırasında oluşacak olan evsel nitelikli katı atıklar Tuzla Belediyesi tarafından toplanacaktır.

İşletme aşamasında tesis personelinden evsel nitelikli katı atıklar oluşacaktır.

Geri kazanımı sağlanabilen katı atıklar (cam, kağıt, plastik, karton, metal v.b) ayrı toplanarak, lisanslı geri kazanım firmalarına verilecektir.

Ayrıca, işletme en az katı atık üreten teknolojiyi seçecek, mevcut üretimdeki katı atık miktarını azaltmayı hedefleyecek ve katı atık içinde zararlı madde bulundurmayacaktır.

Evsel nitelikli katı atıklar, metal kapaklı çöp konteynırlarında depolanarak Tuzla Belediyesi tarafından toplanması sağlanmaktadır ve sağlancaktır.

İşletme, faaliyetin her aşamasında 02.04.2015 tarih 29314 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Atık Yönetimi Yönetmeliği”

hükümlerine uyacaktır.

Montaj faaliyetleri sırasında bağlantı ekipman parçaları, atık metallaer, kablo atıkları vb tehlikesiz ve inert atıkların oluşumu söz konusu olacaktır.

İşletme aşaması sırasında tehlikesiz ve inert atık oluşumu beklenmemektedir.

Ahşap, metal, alüminyum, demir, çelik vb. parçaları tehlikeli atıklar ile kontamine olmadığı müddetçe geri kazanımı sağlanabilecektir. Ancak bahsi geçen atıklar, kontamine olması durumunda ise ayrı olarak biriktirilerek bertarafının sağlanabilmesi maksatlı olarak lisanslı firmalara verilecektir.

İşletme, faaliyetin her aşamasında 17.06.2011 tarih (Rev: 11.03.2015) ve 27967 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği” hükümlerine uyacaktır.

Ambalaj Atıkları

İçin Alınabilecek

Önlemler

Montaj faaliyeti sırasında yiyecek içecek ambalajı gibi atıkların oluşması beklenmektedir.

İşletme aşamasında idari ofisten ve tedarik edilecek olan hammadde ve yardımcı maddelerin kontamine olmamış ambalajlardan kaynaklı kâğıt, karton, plastik, cam vb. cinsinden ambalaj atıkları oluşacaktır.

Geri kazanılabilir nitelikte olan ambalaj atıkları değerlendirilmek üzere kaynağında ayrı toplanacak Deri OSB’nin yetkilendirmiş olduğu lisanslı firmaya teslim edilecektir.

Tesis, “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne göre “piyasaya süren” tanımına uymaktadır. Belgelendirme yükümlülüğü gereğince yetkilendirilmiş bir kuruluşla anlaşacak ve piyasaya sürdüğü miktarın her yıl için belirlenmiş miktarını geri toplatacaktır.

İşletme, faaliyetin her aşamasında 24.08.2011 tarih ve 28035 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine uyacaktır.

Montaj faaliyeti sırasında boya kutuları, silikon tabancaları vb tehlikeli atık oluşumu öngörülmektedir.

İşletme aşamasında ise kontamine atık, kontamine ambalaj, tank dibi çamuru, fluoresan lamba, kartuş-toner atıkları gibi tehlikeli atıklar oluşacaktır.

İşletmeye ait “Endüstriyel Atık Yönetim Planı” hazırlanarak İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne sunulacak ve onaylatılacaktır.

Tehlikeli Atıklar

İçin Alınabilecek

Önlemler

Tehlikeli atık kapsamındaki tüm atıkların nakliyesi çevre lisanslı firmalar tarafından ve Ulusal Atık Taşıma Formları düzenlenerek yapılacaktır. Ulusal atık taşıma formlarının D kopyaları her sevkiyattan sonra İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.

Projenin işletme aşamasında oluşacak her türlü tehlikeli atık, “Tehlikeli Atık Depolama Alanı”nda depolanacak olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirmiş olduğu lisanslı firmalara lisanslı araçlar ile teslim edilerek bertaraf edilmesi sağlanacaktır.

İşletme, faaliyetinin her aşamasında 14.03.2005 tarih (Rev: 05.11.2013) ve 25755 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine uyacaktır.

Ancak bahsi geçen yönetmelik 02.04.2016 tarihinde yürürlükten kaldırılacaktır ve bu tarihten sonra ise 02.04.2015 tarih ve 29314 sayılı

“Atık Yönetimi Yönetmeliği” hükümlerine uyulacaktır.

Tıbbi Atıklar

İçin Alınabilecek

Önlemler

Faaliyet sırasında tıbbi atık oluşması durumunda; yırtılmaya, delinmeye, patlamaya ve taşımaya dayanıklı; orijinal orta yoğunluklu polietilen hammaddeden sızdırmaz, çift taban dikişli ve körüksüz olarak üretilen, çift kat kalınlığı 100 mikron olan, en az 10 kilogram kaldırma kapasiteli, üzerinde görülebilecek büyüklükte ve her iki yüzünde “Uluslararası Biyotehlike” amblemi ile “DİKKAT TIBBİ ATIK” ibaresini taşıyan kırmızı renkli plastik torbalar kullanılacaktır.

İşletme, faaliyetinin her aşamasında 22.07.2005 tarih (Rev: 21.03.2014) ve 25883 sayılı “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine

Montaj faaliyeti sırasında atık madeni yağ oluşması beklenmemektedir.

Işletme aşamasında makine ve ekipmanların bakımı ve onarımı ile ilgili işlemler sırasında oluşacak olan atık yağ, ağzı kapaklı yağ toplama bidonlarında biriktirilerek tesis alanında oluşturulacak olan “Tehlikeli Atık Depolama Alanı”nda depolanacaktır.

Atık madeni yağların ulusal atık taşıma formları düzenlenerek, D kopyaları İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne teslim edilecektir. Her yıl Ocak ayı sonuna kadar bildirimi gerçekleştirilecektir.

İşletme, faaliyetinin her aşamasında 30.07.2008 tarih (Rev: 05.11.2013) ve 26952 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine uyacaktır.

Bitkisel Atık

İşletme, faaliyetinin her aşamasında 19.04.2005 tarihli (Rev:

05.11.2013) ve 25791 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine uyacaktır.

Montaj sırasında atık pil oluşması beklenmemektedir.

İşletmede, bürodaki kullanımdan kaynaklı atık piller oluşacaktır.

Tesisten kaynaklanan atık piller, atık pil toplama kutularında, evsel atıklardan ayrı toplanacaktır. İşletme, ekonomik koşullar ve cihazların teknik özellikleri göz önünde tutularak, daha uzun ömre sahip ve dolayısıyla diğer pillere nazaran çok daha uzun süre sonra atık pil haline gelecek şarjlı pillerin kullanımı tercih edecektir.

Akümülatörler atık haline geldikten sonra üreticisine veya lisanslı firmaya teslim edilene kadar tehlikeli atık depolama sahasında doksan günden fazla bekletilmeyecektir.

İşletme, faaliyetinin her aşamasında 31.08.2004 tarih (Rev:23.12.2014) ve 25569 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine uyacaktır.

Ömrünü

Faaliyet sırasında kullanılan forkliftlerin bakımları tesis sınırları içinde yapıldığı müddetçe ömrünü tamamlamış lastik atık oluşabilecektir.

Faaliyet sırasında oluşacak olan lastik atıklar Tehlikeli Atık Depolama Alanında atık koduna göre ayrı bir sahada biriktirilerek lisanslı bertaraf tesisine gönderilecek ve UATF düzenlenecektir. UATF, İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde kaydı yapılacaktır.

İşletme, faaliyetinin her aşamasında 25.11.2006 tarih (Rev:30.03.2010) ve 26357 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine uyacaktır.

Elektrikli ve

Faaliyet sırasında elektrikli ve elektronik atık oluştuğu durumda tehlikeli ise UATF, tehlikesiz ise “Tehlikesiz veya İnert Atık Geri Kazanım Formu” doldurulacak ve lisanslı bertaraf firmalarına teslim edilecektir.

İşletmenin özellikle idari bölümünden kaynaklı elektrikli ve elektronik atıklar oluşabileceği öngörülmektedir. Oluşacak olan atıklar tehlikeli ise UATF, tehlikesiz ise “Tehlikesiz veya İnert Atık Geri Kazanım Formu”

doldurularak lisanslı bertaraf firmalarına teslim edilecektir.

İşletme, faaliyetinin her aşamasında 22.05.2012 tarih ve 28300 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine uyacaktır.

Gaz Atıklar İçin Alınabilecek

Önlemler

İşletmede tüm emisyon kaynakları 03.07.2009 tarih (Rev. 20.12.2014) ve 27277 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği” nde belirtilen standartlara uygun şekilde oluşturulacaktır.

Faaliyet, 10.09.2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği EK-II Madde 4.1.1

"Üretim kapasitesi 200 ton/gün’den az olan asitler, bazlar veya tuzlar gibi inorganik kimyasal maddelerin üretildiği tesisler.1" EK-II Madde 4.1.6 "Üretim kapasitesi toplam 2 ton/gün ve daha fazla 100 ton/gün’den az olan organik kimyasal çözücü maddelerin (alkoller, aldehitler, aromatikler, ketonlar, asitler, esterler, asetatlar eterler ve benzeri) üretildiği tesisler.1" EK-II Madde 4.2 "Toplam 2 ton/gün ve daha fazla 100 ton/gün’den az organik kimyasal çözücü maddelerin (alkoller, aldehitler, aromatikler, ketonlar, asitler, esterler, asetatlar eterler ve benzeri) hammadde olarak kullanıldığı tesisler.1" kapsamında yer almaktadır ve hava emisyonu konulu Çevre izni almakla yükümlüdür.

İşletme, baca gazı emisyon ölçümlerini yaptıracak, hava emisyonu konulu çevre izni alacak ve 2 yılda bir teyit ölçümlerini yaptıracaktır.

İşletme, faaliyetinin her aşamasında 03.07.2009 tarih (Rev:20.12.2014) ve 27277 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği” ve 10.09.2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği” hükümlerine uyacaktır.

Gürültü Kirliliği

İçin Alınabilecek

Önlemler

İşletme, 10.09.2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği hükümleri uyarınca

“Çevre izninin gürültü ile ilgili hükümlerine tabii olması durumunda”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeterliği kabul edilebilir akredite bir laboratuara çevresel gürültü ölçümlerini yaptıracaktır.

Tesis ile ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 23 Aralık 2003 tarih ve 25325 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Gürültü Yönetmeliği gereğince, tesiste mesai saatleri içerisinde çalışanların maruz kaldığı gürültü düzeyinin tespit edilmesi ve ilgili yönetmelikte verilen sınır değerlerle karşılaştırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeterliği kabul edilen akredite ölçüm firması tarafından iç ortam gürültü ölçümleri gerçekleştirilecektir.

Ölçümler üretim alanında ve çalışan personelin yer aldığı noktalarda

“Günlük Maruz Kalınan Gürültünün Dolaylı Olarak Ölçülmesi”

yöntemine uygun olarak yapılacaktır.

Faaliyetin her aşamasında 30.06.2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu”

hükümlerine uyulacaktır.

Koku Emisyonu

İçin Alınacak Önlemler

Faaliyetin montaj ve işletme aşamasında koku emisyonu oluşturacak bir faaliyet bulunmayacaktır.

İşletmeye koku ile ilgili olarak şikayet gelmesi halinde, “Kokuya Sebep Olan Emisyonların Kontrolü Yönetmeliği” 7. ve 8. maddede belirtilen esaslar çerçevesinde kokulu emisyonlarını ve dış ortamdaki koku seviyesini ölçtürecektir.

İşletme, faaliyetinin her aşamasında 04.09.2010 tarih ve 27692 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Kokuya Sebep Olan Emisyonların Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine uyulacaktır.

Tablo 13. Tesiste Uyulması Taahhüt Edilen Mevzuat Listesi Resmi Gazete

Sayısı Resmi Gazete Yayımlanma Tarihi Yönetmelik Adı

2872 11.08.1983 (13.5.2006 Rev.) Çevre Kanunu

25902 10.08.2005 - 25.07.2010 (Rev.) 23/5/2011(Rev.),

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik

27277 03.07.2009 – 20.12.2014 (Rev.) Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği

27601 04.06.2010 - 27.04.2011 (Rev.) Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği

29186 25.11.2014 Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği

29114 10.09.2014 Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği

27061 21.11.2008 - 16.08.2011 (Rev.) Çevre Denetimi Yönetmeliği

23390 02.07.1998

Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik

Yapılmasına Dair Yönetmelik

28035 24.08.2011 Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği

29124 31.08.2004 – 23.12.2014 (Rev.) Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği

25134 10.06.2003 17/1/2012 (Rev.) İş Kanunu

28339 30.06.2012 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

25883 22.07.2005 – 21.03.2014 (Rev.) Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği 26952 30.07.2008 – 05.11.2013 (Rev.) Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği

29314 02.04.2015 Atık Yönetimi Yönetmeliği

26005 26.11.2005-30.03.2010 (Rev.) Tehlikeli Maddelerin Su ve Çevresinde Neden Olduğu Kirliliğin Kontrolü Yönetmeliği 25791 19.04.2005 - 05.11.2013 (Rev.) Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği 25687 31.12.2004 – 30.11.2012 (Rev.) Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği 25699 13.01.2005 - 27.01.2010 (Rev.) Isınmadan Kay. Hava Kir. Kontrolü

Yönetmeliği

27655 07.08.2010 Sera Gazı Emisyon Azaltımı Sağlayan

Projelere İlişkin Sicil İşlemleri Tebliği

28274 25.04.2012 Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında

Yönetmelik

28712 19.07.2013 Koku Oluşturan Emisyonların Kontrolü

Hakkında Yönetmelik

27605 08.06.2010- 14/6/2012(Rev.) Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal

Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik

25173 19.07.2003 Karayolları Taşıma Kanunu

25869 08.07.2005 Motorlu Kara Taşıtlarının Egzoz

Emisyonlarının Ölçüm ve Denetlenmesine İlişkin Tebliğ

26392 30.12.2006 Açık Alanda Kullanılan Teçhizat Tarafından

Oluşturulan Çevredeki Gürültü Emisyonu ile İlgili Yönetmelik

26357 25.11.2006-11.03.2014 (Rev.) Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği

27967 17.06.2011-11.03.2015 (Rev) Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği

28867 30.12.2013 Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi Ve

Etkilerinin

Azaltılması Hakkında Yönetmelik

28892 24.01.2014 Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin İhracına

İlişkin Tebliği

Benzer Belgeler