• Sonuç bulunamadı

DOĞALGAZLI BUHAR JENERATÖRÜ TEKNİK BİLGİ DOKÜMANI

Ürün tipi :

Buhar üretim miktarı : 2 000 kg/h

Isıl kapasite : 1 200 000 kcal/h

İşletme basınç : 10,0 bar

Maks. yakıt tüketimi : 158 m³/h

BOYUTLAR

Uzunluk (L) : 4 130 mm

Genişlik (E) : 2 300 mm

Yükseklik (H) : 2 870 mm

Duman kanalı çapı : 500 mm

Üniversal, üründe değişiklik haklarını saklı tutar.

1.2 BUHAR JENERATÖRÜNÜ OLUŞTURAN ELEMANLAR

1.2.1 BUHAR ÜRETİM ÜNİTESİ………. 1 ad.

1.2.2 BUHAR DOMU……….. 1 ad.

KBJ - 2000

Birkaç dakikada buhar üretir. Az yer kaplar. Meskun mahallere monte edilebilir.Tam otomatik ve güvenli çalışır.

Yüksek verimlidir (h= min. % 92). Yakıt tasarrufu sağlar. Ağır hizmet koşullarına göre üretilmiştir. Sert ve kirli sulardan kolay etkilenmez.

Buharüreten cihazları işletmek için teslim edeceğiniz personel, genellikle kazan işletme uzmanı veya su uzmanı değillerdir. Dolayısıyla, satın alacağınız cihazların ülkemizin ve ülkemiz insanının özelliklerine uygun olması gerekmektedir. İşte ÜNİVERSAL BUHAR JENERATÖRLERİ yukarıdaki konular göz önünde tutularak uzun denemelerden sonrageliştirilmiş ve kendini yıllarca çalışmakta olan yüzlerce örneği ile kanıtlamıştır. İnsan hata ihmallerini de en aza indirmek için sisteme tam otomatik su yumuşatma cihazı ve su filtresi ile güvenlik için otomatik devredençıkarma düzeni eklenmiştir.

Yatay konumda, alev-duman borulu 3akımlı, su hacmi çok azaltılmış bir konstrüksiyondadır. (Patenti firmamıza aittir).

Su hacmiçok az olduğu için birkaç dakikadan daha kısa sürede buhar ürettiği gibi, patlama riski de en aza indirilmiş olmaktadır. Bünyesinde, fuel-oil / doğal gaz / LPG / motorin yakılabilir. Duman borularının rahatlıkla temizlenme olanağı vardır. Yıllarca denenmiş bir konstrüksiyona sahiptir. Verimi yüksektir (h = min. % 92). Yıllar sonra gerekirse duman borularını değiştirme olanağı vardır. Ağır hizmet koşullarına göre üretilmiştir. Sert ve kirli sulardan kolay etkilenmez.İnsanların bulunduğu yerlere monte edilebilir (belirli kapasiteye kadar)

Ülkemiz suları genellikle bulanık ve sert sulardır. Hangi tipte olursa olsun, buhar üretim cihazlarına bu sular verilmeden önce mutlaka filtre edilmeli ve sertliği alınmalıdır. Ancak, su filtreleri süzebildiği irilikten daha ince parçacıkları geçirdiği gibi, suyumuşatma cihazları da yalnızca kalsiyum ve mağnezyum esaslı sertlik yapan maddeleri tutar. Diğer maddeler yine buharüreticilerinin içine su ile birlikte gider ve buhar üretimi sırasında, buhar beraberinde hiç bir yabancı maddeyi taşımadığı için bu istenmeyen maddeler buhar üreteci içinde kalır. Eğer buhar üreteciniz bu istenmeyen maddelere karşı çok hassas ise (spiral borulu buhar jeneratörlerinde olduğu gibi) 6 ay veya 1 yıl gibi kısa bir zamanda cihazınızda sorunlarbaşlayabilir.

Buhar ile birliktesürüklenme olasılığı bulunan su zerrelerini tutmak için bünyesinde bulunan seperatör yardımıyla kuru buharüretir ve buhar kullanan makinalar soğuk iken oluşacak ilk buhar gereksinimine veya ani buhar çekimine cevap vermeküzere tasarlanmıştır.

Bilindiği gibi, spiral serpantin şekilli buhar üretim ünitelerinde, buhar ile birlikte suyun sürüklenme olasılığı olduğu gibi, ani buharçekimlerine cevap verememekte ve spiral serpantinde bir delinme sorunu yaşandığında, spiralin tümüyle değiştirilmesi gerekmektedir.

Ana buhar vanası : PN16 / DN 65 1 ad.

Seviye göstergesi : Manyetik 2 ad.

Su seviye otomatiği : 1 ad.

Su seviye otomatiği blöf vanası : PN16 / DN 15 1 ad.

Yüzey termostatı : 1 ad.

1.4 BUHAR JENERATÖRÜ GÜVENLİK VE EKONOMİ SİSTEMLERİ…...………..1 grup

Emniyet vanası : PN16 / DN 40 2 ad.

Alarm düdüğü : 1 ad.

:

Asgari seviye elektrodları : 2 ad.

Acil Durum Şalteri : 1 ad.

2 GAZ BRÜLÖRÜ VE AKSESUARI ………1

Marka : FLAM ( ORANSAL )

Tipi : SC 8.3 GM

Kapasite (Min) : 580 kW

(Max) : 2 100 kW

Toplam güç gereksinimi : 3 kW

3 SU BESLEME SİSTEMİ

3.1 SU BESİ POMPASI……….. 2 ad. Hollanda da Üretiliyor

Marka : DP POMPA

3.2 SU BESİ POMPASI ARMATÜRLERİ……… 2 grup

Pompa emme vanası : PN16 / DN 25 2 ad.

(Aynı zamanda pompa hava tahliye musluğu)

VALFTEK

*Herhangi bir nedenle su seviye otomatiği görevini yapmaz ise, su seviyesi düştüğünde sistemi kilitler ve alarm düdüğünü çaldırır.

*Herhangi bir nedenle su seviyesidüşmeye devam ederse tağdiye cihazı ve sonrasında asgari seviye otomatiği de devreye girmez ise asgari seviye elektrodları sistemi kilitler ve alarm düdüğünü çaldırır. Sistemi yeniden devreye almadan çalıştırmaz. Böylece buhar jeneratörünün tahribi önlenmiş, ayrıca gereksiz ısı kaybı önlenerek ekonomi sağlanmış olmaktadır.

*Bir tehlike durumunda,operatör tarafından ani olarak tüm sistemi durdurmak için sisteme konulmuştur.

Kondens tankı : 1000 lt Teflon toplu flatör

Cam borulu seviye göstergesi Boşaltma vanası

Besleme suyu bağlantı vanası

4 ELEKTRİK TABLOSU VE TESİSATI……… 1 grup

5 SU ARITMA SİSTEMİ……… 1 grup PH GRUOP ( ABD ve BELÇİKA ) 5.1 OTOMATİK SU YUMUŞATMA CİHAZI……….. 1 ad.

Tipi : SFT-40

Reçine miktarı : 40 lt

5.2 SU FİLTRESİ………. 1 ad.

Kapasite : 2 000 lt/h

Çap : 1"

5.3 ARITMA SİSTEMİ BAĞLANTI VE BY-PASS VANALARI……….2 ad.

Çap : 1"

ÜNİVERSAL

Paket buharkazanı üzerinde bulunan motor ve elektrikli cihazlara kumanda etmek üzere, DKP saçtan yapılmış tablo içinde, tekniğine uygun olarak seçilmiş; sigorta, kumanda şalteri, kontaktör, termik, klemens ve sinyal lambaları bulunacaktır. Tablo ile motor ve elektrikli cihazlararasında gerekli kesitte ısıya dayanıklı kablo bağlantısı yapılacaktır.

Besi suyubünyesinde bulunan kalsiyum ve magnezyum esaslı sertlik yapıcı maddeleri bünyesindeki rezin (reçine) yardımıyla iyondeğiştirme yöntemine göre tutar. Doyma noktasına gelen rezin tabakasından otomatik olarak tuzlu su geçirerek rezini aktif duruma getirir.Bütün işlemler otomatik olarak yapılır. Yalnız belirli zamanlarda tuz kabına granül tuz doldurmak gerekir. Buhar kazanınızı veya jeneratörünüzü satın alıp kullanacağınız zaman; size en yakın bir kazan besi suyu arıtma uzmanı, güvenilir firma ile temas ederek suyunuzu tahlil ettirin ve bufirmanın tavsiyelerine göre haraket ediniz. Unutmayınız ki: besi suyunu baştan iyi seçerseniz sonradan onun ıslahı için fazla masraf yapmazsınız. Cihazlarımızda kullanılan su yumuşatma ünitelerinde 20 °F susertliği dikkate alınmıştır. ( 8 saat işl. süresi & %75-80 kondens dönüşü)

Not : Suyumuşatma cihazı girişindeki su basıncı en az 2 bar olmalıdır.

Suyun bünyesinde asılı durumda bulunan 80 m'dan büyük yabancı maddeleri tutar. Filtresi paslanmaz çelik tülden yapılmıştır. Değiştirmeye gerek yoktur. Filtre kirlendiğinde, filitre altındaki musluk açılır ve kirleticiler su ile birlikte akarak filtre temizlenir. İstendiğinde filitrenin altına konacak bir motorlu vana ile belirli zamanlarda temizleme otomatik olarak yapılır.

Benzer Belgeler