• Sonuç bulunamadı

PEYGAMBER‹M‹Z (SAV)'‹N HAD‹SLER‹NDE

HAKKINDA NASIL B‹LG‹ VER‹LMEKTED‹R?

19- PEYGAMBER‹M‹Z (SAV)'‹N HAD‹SLER‹NDE

‹NSANLARIN HZ. MEHD‹'YE KARfiI OLAN SEVG‹LER‹ NASIL ANLATILMIfiTIR?

Allah (cc) bütün insanlar›n kalplerini onun mu-habbetiyle dolduracakt›r. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 42)

Ümmet'i Muhammed'den memnun olmad›k hiç-bir fert kalmayacakt›r. (K›yamet Alametleri, s. 163) Mehdi zuhur eder, herkes sadece O'ndan konuflur, O'nun sevgisini içer ve O'ndan baflka bir fleyden bahsetmezler.(Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Meh-diyy-il Ahir Zaman, s. 33)

Onun hilafetinden yer ve gök ehli, hatta havadaki kufllar bile raz› olacakt›r. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 29)

Muhakkak ki o, insanlar›n karfl›laflt›klar› flerler sebebiyle, Mehdi'nin kendilerine en sevgilisi ol-mad›kça ç›kmayacakt›r. (Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadis-ler – Ahir Zaman Mehdisinin AlametHadis-leri, Kahraman Neflriyat, s. 27)

HZ. MEHD‹'N‹N YARDIMCILARI

20- HAD‹SLERDE HZ. MEHD‹ KONUSUNDA ASHAB-I KEHF ‹LE ‹LG‹L‹ NASIL B‹R B‹LG‹

VER‹LM‹fiT‹R?

Peygamberimiz (sav)'in hadislerinde Ashab-›

Kehf'in de Hz. Mehdi'nin yard›mc›lar›ndan olaca¤› ha-ber verilmifltir:

Ashab-› Kehf, Mehdi'nin yard›mc›lar› olacakt›r.

(Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy il Ahir Za-man, s. 59)

21- PEYGAMBER‹M‹Z (SAV), MELEKLER‹N HZ. MEHD‹'YE YARDIM EDECEKLER‹N‹

NASIL B‹LD‹RM‹fiT‹R?

Onun kumandanlar› insanlar›n en hay›rl›lar›d›r.

Onun yard›mc›lar› Yemen ve fiam ehlinden olacak-t›r. Önlerinde Cebrail, arkalar›nda Mikail bulu-nacakt›r. Yeryüzü emniyetle dolacak ve hatta bir-kaç kad›n, yanlar›nda hiç erkek olmaks›z›n rahat-l›kla hacca gideceklerdir. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 47)

Allah onu 3 bin melekle destekleyecektir. (El Kav-lu-l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, Ah-med ‹bn-i Hacer-i Mekki, s. 41)

Hadis-i flerifte, Hz. Mehdi'nin yard›mc›lar› aras›n-da Cebrail ve Mikail Aleyhisselam'›n aras›n-da olduklar› ha-ber verilmektedir. Hz. Mehdi'ye, Allah'›n izniyle, me-lekler yard›mc› olacakt›r.

Meleklerin salih müminlere yard›mc› olmalar› Ku-ran'›n çeflitli ayetlerinde haber verilen bir durumdur.

Rabbimiz, Peygamber Efendimiz (sav) ve sahabeyi de meleklerle desteklemifltir. Konuyla ilgili baz› ayetler flu flekildedir:

Rabbin meleklere vahyetmiflti ki: "fiüphesiz Ben sizinleyim, iman edenlere sa¤laml›k kat›n..." (En-fal Suresi, 12)

Sen müminlere: "Rabbiniz'in size meleklerden indirilmifl üç bin kifliyle yard›m-iletmesi size yet-mez mi?" diyordun. (Al-i ‹mran Suresi, 124) 22- HAD‹SLERDE HZ. MEHD‹'YE BAfiKA K‹MLER‹N YARDIM EDECE⁄‹ B‹LD‹R‹LM‹fiT‹R?

Do¤u taraf›ndan birtak›m insanlar ç›k›p, Hz. Meh-di'nin saltanat›n› haz›rlayacaklard›r. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 21) fiarktan bir cemaat ç›kar ve Hz. Mehdi'nin salta-nat›na yard›m eder. (Ali Bin Hüsameddin El Mutta-ki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler – Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Nefl-riyat, s. 60)

... Bilahare Kudüs'e inecekler ve Hz. Mehdi için saltanat haz›rlayacaklard›r.(El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 47)

23- HZ. MEHD‹'N‹N YARDIMCILARI KAÇ K‹fi‹ OLACAKTIR?

Hadislerde verilen bilgilerden Hz. Mehdi'nin, çev-resinde Allah'a olan ba¤l›l›¤›, ihlas› ve üstün ahlak›yla dikkat çeken bir kimse olaca¤› anlafl›lmaktad›r. Peygam-berimiz (sav) Hz. Mehdi'nin, dinin ve Müslümanlar›n hayr›na yönelik olarak çok fazla hizmet eden, çok önem-li faaönem-liyetler yürüten bir kimse olaca¤›n› bildirmifltir.

Normal flartlarda ahlak› Peygamberimiz (sav)'e benzeti-len, yaln›zca Allah'›n r›zas›na uyan, tüm insanlar›n dün-yada ve ahiretteki kurtuluflu için samimi çaba harcayan, dünyaya huzur, bar›fl, bolluk, bereket getirecek böyle hay›rl› ve k›ymetli bir insan›n etraf›nda çok say›da in-san toplanm›fl olmas› gerekir. Onun bu ahlak›n› ve yap-t›¤› hay›rl› faaliyetleri aç›kça gören her Müslüman›n bu kimsenin yan›nda olmay› ve Hz. Mehdi ile birlikte dav-ranan hak toplulu¤a destek vermeyi istemesi; ve onlara yard›mc› olabilmek için büyük bir flevk ve heyecan için-de birbirleriyle yar›flmalar› gerekir. Ancak buna ra¤men hadislerde, Müslümanlar aras›nda da Hz. Mehdi'yi des-tekleyen insanlar›n say›lar›n›n son derece az olaca¤› bil-dirilmifltir:

PEYGAMBER‹M‹Z (SAV)'‹N D‹L‹NDEN HZ. MEHD‹

Say›lar› Bedir Ashab› (313) kadard›r. Evvelkiler onlar› geçmedi¤i gibi, sonrakiler de onlara yetifle-mezler. Onlar›n say›lar› Talud ile nehri geçenler kadard›r. (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-i Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 57)

Bu 313 kifli gece abid (çok ibadet eden kimse) gün-düz kahraman niteli¤ini tafl›maktad›rlar. (K›ya-met Ala(K›ya-metleri, s. 169)

Aralar›nda kad›nlar›n da bulundu¤u 314 kiflilik bir grup olufltururlar. Onlar her zalime galip ge-lirler. Onlar›n kalpleri demir gibidir ve onlar gün-düz arslan, gece de abiddirler. Ne evvelkiler, ne de sonrakiler fedakarl›kta onlara yetiflemez. (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 57-68)

Hz. Mehdi'ye aralar›nda kad›nlar›n da bulundu¤u 314 kifli biat edecektir. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Ala-matil Mehdiyy-il Muntazar, s. 25)

Hz. Mehdi'nin bu durumu Hz. Yusuf'un hayat›yla bü-yük benzerlik göstermektedir. Kuran'›n "(Kurakl›k bafl-lay›nca) Yusuf'un kardeflleri gelip yan›na girdiler, onu tan›mad›klar› halde kendisi onlar› hemen tan›d›." (Yu-suf Suresi, 58) ayetiyle, Hz. Yu(Yu-suf'un kardefllerinin onu tan›yamad›¤›, ancak onun kardefllerini tan›d›¤› haber ve-rilmifltir. ‹flte hadislerin iflaretine göre, Hz. Mehdi de, ay-n› Hz. Yusuf gibi olacak; o insanlar› görecek ama insan-lar onu fark edemeyeceklerdir. Bundan dolay› da ona yar-d›m eden kimselerin say›s› oldukça az olacakt›r.

24- TAR‹H BOYUNCA GÖNDER‹LM‹fi OLAN