• Sonuç bulunamadı

ALTINÇA⁄'DA TÜM DÜNYAYA HAK‹M OLACAK SANAT VE ESTET‹K ANLAYIfiI NASIL

YERALTI ZENG‹NL‹KLER‹ DE ORTAYA ÇIKARILACAK MIDIR?

83- ALTINÇA⁄'DA TÜM DÜNYAYA HAK‹M OLACAK SANAT VE ESTET‹K ANLAYIfiI NASIL

HABER VER‹LM‹fiT‹R?

Alt›nça¤'da hayat›n her an›na hakim olan bolluk, zen-ginlik, güzellik ve ilerlemenin, sanat alan›na da hakim olaca¤› hadislerde iflaret edilen bir baflka geliflmedir. Al-t›nça¤'da sanata büyük önem verilecektir. Tüm insanlar bu konuda yo¤un olarak teflvik edilecek, estetik ve sanata olan

e¤ilim ola¤anüstü artacakt›r. Bütün ‹slam alemine sanat-ç› bir ruh hakim olacak, sanatta çok büyük ilerlemeler kay-dedilecektir. Müzikte, resimde ve di¤er tüm alanlarda bir-birinden güzel eserler ortaya ç›kacak, Allah'a olan iman›n insanlara verdi¤i genifl ufuk ve derin düflünce, tüm sanat dallar›na öncülük edecektir. Bu dönemde insanlar hep gü-zellikle karfl›laflacak, ahlaklar› gibi, yaflad›klar› yerler, bah-çeleri, evlerinin dekorasyonu, k›yafetleri, dinledikleri mü-zik, e¤lence flekilleri, tiyatrolar›, resimleri, sohbetleri de güzelleflecektir.

Estetik olmayan, biçimsiz hiçbir yer, hiçbir bina kal-mayacak, gecekondu benzeri yap›lar ortadan kald›r›lacak, her yer estetik, göze hofl gelecek hale gelecektir. Pratik ve estetik iki katl›, genifl evler, havuzlar, ba¤lar, bahçeler ar-tacak, mevcut alanlar, bahçeler güzelleflecektir. Sokakla-ra göze hofl gelen meyve a¤açlar› ekilecek, hemen her yer-de küçük hayvanat bahçeleri oluflturulacakt›r. Do¤al park-lar›n say›s› çok fazla artacak, insanpark-lar›n yaflad›klar› yer-lerde yo¤un bir yeflillik hakimiyeti görülecektir. Halk›n bizzat kendisinin de bak›p beslemekten zevk alaca¤› bin-lerce bitki ve çiçek tüm flehir ve kasabalar› süsleyecektir.

Tüm bu mekanlar›n ›fl›k›land›r›lmas›, esteti¤i, boyanmas›

son derece sanatkarane olacak ve çok estetik hale getiri-lecek, dünyan›n her yerine insan ruhunun çok

hofllanaca-¤› büyük bir kalite hakim olacakt›r.

Tüm mekanlar, yollar, ibadethaneler, e¤lence yerleri, dinlenme alanlar›, iflyerleri, evler, insanlar›n k›l›k k›yafet-leri k›sacas› her yer tertemiz olacakt›r. Bunun yan› s›ra yerleflim merkezlerinde çevre kirlili¤inin önüne

geçile-PEYGAMBER‹M‹Z (SAV)'‹N D‹L‹NDEN HZ. MEHD‹

cek, hava kirlili¤ine neden olan her konuya çözüm getirilecektir.

Ayn› zamanda insanlar aras›nda hayvan sevgisi de tefl-vik edilecek, her türlü hayvan›n rahatl›kla sevilebilece¤i ve incelenebilece¤i zevkli ve estetik ortamlar oluflturulacak-t›r. Aslan, kaplan, panter, çita gibi hayvanlar e¤itilecektir.

Çeflitli metodlar ve biyolojik tekniklerle sald›rganl›klar›

ortadan kald›r›lacak ve insanlar›n rahatça ba¤lant› kura-bilece¤i, sevgi gösterebilece¤i hale geleceklerdir. fiehir-lerde ve kasabalarda leylek, pelikan gibi her türlü kufl çeflidi rahatl›kla bar›nabilecektir. Akrep, y›lan gibi hay-vanlar›n zehirlerinin bilimsel metodlarla yok edilmesi sayesinde ise, bunlar›n da insanlara zarar vermesi engel-lenecek, y›lan bile estetik hale getirilecektir. (En do¤rusunu Allah bilir.)

Kuran ahlak›n›n insanlara kazand›rd›¤› sevgi anlay›fl›

sonucunda hayvan düflmanl›¤› ortadan kalkacak, hayvan-lara zarar verici tüm davran›fllar giderilecektir. Böylece tüm hayvanlar›n, kufl nesillerinin yok olma tehlikesi or-tadan kalkacak ve hayvan türlerinde ço¤alma sa¤lanacak-t›r.

Ahir zamanda yaflanacak olan bu ortama Peygam-berimiz (sav)'in bir hadisinde flöyle dikkat çekilmifltir:

...kifli, koyun ve hayvanlar›na haydi gidin otlay›n, diyecek, onlar gidecekler, ekinin ortas›ndan geçtik-leri halde bir baflak bile a¤›zlar›na almayacak, y›lan ve akrepler kimseye eza etmeyecekler, y›rt›c›

hayvanlar kap›lar›n önünde duracak da kimseye

zararlar› dokunmayacak... (K›yamet Alametleri, Pamuk Yay›nlar›, s. 245)

Habis El Hadrami'nin nakletti¤ine göre: ... Y›lan-lar çocukY›lan-larla, inekler aslanY›lan-larla geçinebilecek.

(El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Mun-tazar, s. 64)

84- ALTINÇA⁄'DA TÜM ‹NSANLARIN HZ. MEHD‹'N‹N YÖNET‹M‹NDEN RAZI OLACAKLARI NASIL ANLATILMIfiTIR?

Peygamberimiz (sav) hadislerinde Hz. Mehdi'nin ön-derli¤inde yaflanacak olan Alt›nça¤'›n ne kadar hay›rl› bir dönem oldu¤unu hat›rlatm›fl ve bu devirde "denizdeki bal›klardan havadaki kufllara kadar yerdeki ve gök-teki tüm canl›lar›n ve tüm insanlar›n Hz. Mehdi'den raz› olduklar›n›" bildirmifltir:

Mehdi ile müjdelenin... Ondan yer ve gök ehli raz›d›r... (Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 13)

... O zaman, yer ve gök ehli, bütün yabani hayvan-lar, kuflhayvan-lar, hatta denizdeki bal›klar bile onun hilafetiyle sevineceklerdir... (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 31)

Ebu Said Hudri Resulluh'dan rivayet ediyor:

Mehdi'nin izleyicileri ona s›¤›n›rlar, bal ar›lar›n›n Kraliçe ar›ya s›¤›nd›klar› gibi (onun yan›nda güven ve huzur bulurlar), o yeryüzünü adalet ve dürüstlükle dolduracakt›r. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 11)

PEYGAMBER‹M‹Z (SAV)'‹N D‹L‹NDEN HZ. MEHD‹

Allah, Kuran ahlak›na uyan Müslümanlara cennet ha-yatlar›nda sunulacak olan güzellikleri ayetlerinde ayr›n-t›l› olarak tarif etmifltir. Alt›ndan ›rmaklar akan güzel me-kanlar, p›narlar, durmaks›z›n akan kaynaklar, konaklar, köflkler, k›yafetler, yiyecekler, içecekler, mücevherler, gü-zel ahlaklar›na karfl›l›k sonsuz hayatta onlara verilecektir.

Cennet Müslümanlar›n her zaman kavuflmay› istedikleri sonsuz yaflamd›r:

Siz ve eflleriniz cennete girin; 'sevinç içinde a¤›r-lanacaks›n›z. Onlar›n etraf›nda alt›n tepsiler ve testilerle dolafl›l›r; orada nefislerin arzu etti¤i ve gözlerin lezzet (zevk) ald›¤› herfley var. Ve siz orada süresiz kalacaks›n›z. ‹flte, yapt›klar›n›z dolay›s›yla mirasç› k›l›nd›¤›n›z cennet budur. Or-da sizin için birçok meyveler vard›r; onlarOr-dan yiyeceksiniz. (Zuhruf Suresi, 70-73)

‹flte Alt›nça¤ da tüm Müslümanlara böyle güzel bir hayat›n dünyada haz›rlan›p sunulmas›d›r. Bu dönem Pey-gamber Efendimiz (sav)'in müjdeledi¤i gibi cennetin dün-yadaki bir müjdesi, Allah'›n müminlere bir lütfudur. Bol-lu¤uyla, bereketiyle, insanlara sa¤layaca¤› her türlü kon-foruyla ve huzur dolu ortam›yla her Müslüman›n ulaflmak isteyece¤i bu dönem, iman eden insanlar için dünya haya-t›nda çok üstün bir mükafatt›r. Bu güzel dönemle müjde-lenmek de kuflkusuz tüm Müslümanlar için çok büyük bir flereftir.

EK BÖLÜM:

EVR‹M TEOR‹S‹N‹N SONU

Darwinizm; ara fosil olmad›¤› halde varm›fl telkini yapar…

Geçersiz deliller sunar… Bulunan bütün fosiller yarat›l›fl› is-pat etti¤i halde bunun tam aksini savunur… Tesadüfler sonu-cu oluflma ihtimali ancak 10950'de 1 olan, -yani "oluflmas› im-kans›z olan" proteinlerle- yine tesadüfler sonucunda, sanatç›-lar, bilim adamlar›, profesörler meydana gelece¤ine inand›r-maya çal›fl›r. Hatta meydana gelen profesörlerin, kendileri-nin nas›l tesadüfen meydana geldi¤ini üniversiteler kurarak araflt›rd›¤›na da inand›rmaya çal›fl›r…

Darwinizm; bir canl› hücre kromozomunda dev bir kütüp-haneden daha fazla bilgi kodlanm›fl olmas›n›, kör tesadüfle-rin mucizesi olarak görür… Görmeyen, duymayan, hisset-meyen, fluursuz atomlar›n, gören, duyan, hisseden, düflünen fluurlu insanlar haline gelmesinin, tesadüflerin ilahi gücün-den oldu¤unu iddia eder… Tesadüf, Darwinizm'in mucizeler meydana getiren ilah›d›r.

1. Darwinizm art›k proteinlerin evrimle oluflabilece¤ini iddia edemiyor. Çünkü tek bir proteinin bile tesadüfen do¤-ru dizilimle oluflma ihtimali teorik olarak 10950'de 1 dir. Bu ise gerçekleflmesi matematiksel olarak imkans›z bir ihtimaldir.

2. Darwinizm art›k fosilleri evrime delil olarak göstere-miyor. Çünkü 19. yüzy›l›n ortalar›ndan bu yana dünyan›n dört bir yan›nda yap›lan arkeolojik çal›flmalarda, evrimcile-rin milyonlarca oldu¤unu iddia ettikleri "ara geçifl formu" fo-sillerinden tek bir tane bile bulunamad›. "Kay›p halkalar›n" bi-lim d›fl› bir efsane oldu¤u anlafl›ld›.

3. Evrimciler bugüne kadar bulunmufl olan 100 milyon fosil karfl›s›nda çaresiz kalm›fllard›r. Çünkü bulunan tüm fosiller yarat›l›fl› destekler, ispat eder mahiyettedir.

4. Evrimciler art›k Archaeopteryx'in kufllar›n atas›

oldu-¤unu iddia edemiyor. Çünkü Archaeopteryx fosilleri üzerin-de yap›lan son incelemeler bu canl›n›n "yar›m kufl" oldu¤u iddias›n› çürütmüfltür. Archaeopteryx'in, uçufl için gerekli anatomi ve beyin yap›s›n› kusursuz olarak bar›nd›rd›¤› yani bir kufl oldu¤u anlafl›lm›fl, böylece "kufllar›n evrimi masal›"

evrimciler için savunulamaz olmufltur.

5. Darwinizm art›k "At Serisi" diye ortaya konulan sah-te dizilimi kullanam›yor. Çünkü bu sahsah-te serinin geçmiflsah-te farkl› devirlerde ve farkl› co¤rafyalarda yaflam›fl ba¤›ms›z canl› türlerinden ibaret oldu¤u anlafl›ld›.

6. Darwinizm art›k sudan karaya ç›k›fl hikayesi için Co-elecanth isimli fosili kullanam›yor. Çünkü soyu tükenmifl bir ara-form oldu¤u iddia edilen bu canl›n›n halen yaflamak-ta olan bir dip bal›¤› oldu¤u oryaflamak-taya ç›km›flt›r ve bu canl› bu-güne kadar 200'den fazla say›da -canl› olarak- yakalanm›fl-t›r.

7. Darwinizm, Ramapithecus, Australopithecus Serisi (A. Bosei, A Robustus, A. Aferensis, Africanus vb.) gibi can-l›lar›n insanlar›n atalar› olduklar› iddias›n› art›k savuna-m›yor. Çünkü bu fosiller üzerinde yap›lan araflt›rmalar, bun-lar›n insan ile hiçbir ilgisi olmad›¤›n› ve tamam›n›n geçmifl-te yaflam›fl maymun türlerinden ibaret oldu¤unu ortaya koy-mufltur.

8. Darwinizm rekonstrüksiyon (canland›rma) çizimler-le art›k insanlar› kand›ramayacak. Çünkü eskiden yafla-m›fl hayvanlar›n kal›nt›lar›na dayan›larak yap›lan bu canlan-d›rmalar›n (rekonstrüksiyon) hiçbir bilimsel de¤ere sahip ol-mad›¤› ve tamamen güvenilmez olduklar› bilim adamlar›nca aç›kça ortaya konmufltur.

9. Darwinizm art›k "Piltdown Adam›"n› evrime delil ola-rak gösteremiyor. Çünkü, yap›lan araflt›rmalar "Piltdown Adam›" diye bir fosilin hiçbir zaman var olmad›¤›n›, insana ait bir kafatas›na orangutan çenesi eklenerek insanlar›n 40 y›l boyunca kand›r›ld›¤›n› ortaya ç›kard›.

10. Darwinizm "Nebraska Adam›"n›n ve sözde ailesinin evrimi ispatlad›¤›n› art›k savunam›yor. Çünkü "Nebraska Adam›" hikayesinin dayand›r›ld›¤› az› difl kal›nt›s›n›n asl›n-da soyu tükenmifl yabani bir domuza ait oldu¤u tespit edildi.

11. Darwinizm art›k do¤al seleksiyonun evrime sebep ol-du¤u iddias›n› savunam›yor. Çünkü, söz konusu mekaniz-man›n canl›lar› evrimlefltiremeyece¤i, onlara yeni özellikler kazand›rmayaca¤› bilimsel olarak ispatlanm›flt›r.

Darwinistlerin yukar›da say›lanlardan baflka daha pek çok yanl›fl bilgilendirmesi söz konusudur. Bunlar›n tamam›n›n geçersizli¤i zaman içinde ortaya ç›km›flt›r. Örne¤in; evrim-lefltirici özelli¤i oldu¤u iddia edilen mutasyonlar›n tamamen tahrip edici özelli¤e sahip oldu¤u ve canl›lara geliflme de¤il hastal›k, sakatl›k veya ölüm getirdi¤i görülmüfltür… Darwi-nistlerin insan embriyosunda solungaç olarak gösterdi¤i ya-p›n›n gerçekte insan›n orta kulak kanal›n›n, paratiroidlerinin ve timüs bezlerinin bafllang›c› oldu¤u anlafl›lm›fl, üstelik emb-riyo çizimlerinde evrimi desteklemek için de¤ifliklikler ya-p›ld›¤› da ortaya ç›km›flt›r. Bakterilerdeki antibiyotik diren-cine ait genetik bilginin bakterinin "var oldu¤u andan itibaren"

DNA's›nda bulundu¤u ortaya ç›kar›lm›flt›r…

PEYGAMBER‹M‹Z (SAV)'‹N D‹L‹NDEN HZ. MEHD‹