• Sonuç bulunamadı

5.1 NOKIA PC SUITE UYGULAMALARINI BAŞLATMA

Nokia PC Suite uygulamalarını açmanın iki yolu vardır.

Başlat menüsünden: Başlat düğmesini tıklatın, Programlar ve Nokia PC Suite 5 üzerine gelip istediğiniz uygulamayı tıklatın.

Nokia Phone Browser'dan: Windows Gezgini ağaç görünümünde Nokia Phone Browser’ı seçin ve Klasör görünümünde, açmak istediğiniz uygulamanın simgesini çift tıklatın.

Not: Nokia PC Suite uygulamalarının herhangi biri etkin durumdayken

telefonunuzu modem olarak kullanıp veri çağrısı yapamazsınız. Ayrıca, etkin veri çağrılarınız varken Nokia PC Suite uygulamalarını kullanamazsınız.

Veri çağrısı yaparken, Nokia Connection Manager’daki bağlantı türlerinden hiçbirinin seçili olmadığından emin olun. Nokia PC Suite'i tekrar kullanmaya baþladığınızda, bağlantı türünü ya da türlerini yeniden seçin.

5.2 NOKIA PC SYNC’İ KULLANMA

Nokia PC Sync, uyumlu bir Nokia cep telefonu ve PC Kişisel Bilgi Yöneticisi’nde (PIM) yer alan kişi ve takvim/yapılacaklar öğelerini, telefonunuzdaki ve PC’nizdeki bilgileri güncel tutmanızı sağlayacak şekilde senkronize etmenize olanak verir.

Yeni bir senkronizasyon görevi oluşturmak için,Nokia PC Sync simgesini farenin sağ düğmesiyle tıklatın ve sonra Özellikler’i tıklatın.PC Uygulamasını Değiştir... 'i tıklatın. Daha fazla bilgi için Nokia PC Sync yardımına bakın.

Nokia PC Sync çalışırken, görev çubuğunda Nokia PC Sync simgesi görünür. Nokia PC Sync menü komutlarına bu simgeyi sağ tıklatarak erişebilirsiniz.

10/19

İpucu: Nokia PC Sync uygulamasını PC başlatılırken otomatik olarak başlayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, görev çubuğundaki Nokia PC Sync simgesini sağ tıklatın ve Başlangıçta Etkinleştir’i seçin.

5.3 NOKIA CONTENT COPIER’I KULLANMA

Nokia Content Copier’ı aşağıdakileri yapmak için kullanabilirsiniz:

• iki uyumlu Nokia cep telefonu arasında bilgi kopyalama

• uyumlu bir Nokia cep telefonu üzerindeki bilgileri uyumlu bir PC’ye yedekleme ve

• uyumlu bir telefondan bilgi silme

Not: Bilgi silme işlemi genellikle telefonun arama kayıtlarını da siler.

Nokia Content Copier’ı başlatmak için, Başlat düğmesini tıklatın, Programlar ve Nokia PC Suite 5 üzerine gelin ve Nokia Content Copier’ı tıklatın. Ekranda görüntülenen yönergeleri izleyin.

Not: Telif hakkı koruması bazı resimlerin, zil seslerinin ve diğer içeriğin

kopyalanmasına, değiştirilmesine, aktarılmasına veya iletilmesine engel olabilir.

Not: Nokia Content Copier, kopyalanan içeriklere Galeri klasörü öğelerini eklemiyor. Galeri öğelerini PC’nize kopyalamak istiyorsanız, bu işlemi Nokia Phone Browser’da yapın. Ayrıca, telif hakkı ile korunan öğelerin hiç

kopyalanamayabileceğini unutmayın. Bu öğeler yalnızca kayıtlı oldukları telefonda kullanılabilir.

Nokia Content Copier birkaç Nokia telefon modelini destekler. Aşağıdaki tablo desteklenen telefonları ve değişik telefon modelleri için kullanılabilir bağlantı türlerini listelemektedir.

Nokia 6250/7110 Kızılötesi bağlantı/DLR-3P seri kablo Nokia 8210/8310/8850/8890 Kızılötesi bağlantı

Nokia 6210/6310/6310i Bluetooth bağlantısı/kızılötesi bağlantı/DLR-3P seri kablo

Nokia

5100/6100/6108/6220/6610/6800/7210/7250/

7250i

Kızılötesi bağlantı/DKU-5 kablo

Nokia 6650 Bluetooth bağlantı/kızılötesi bağlantı/DKU-2 kablo

Nokia 3100/6800 DKU-5 kablo

Uyumlu bir telefonun uyumlu bir PC’ye bağlanması hakkında bilgi için, söz konusu telefonun kullanım kılavuzuna bakın.

11/19

5.4 TELEFONUN İÇİNDEKİ VERİLERİ PC’DE YÖNETME

Nokia Phone Browser’da, Windows Gezgini’ni kullanarak uyumlu bir telefonun bazı klasörlerini yönetebilirsiniz. Uyumlu bir Nokia cep telefonunun uyumlu bir PC’ye bilgisayardaki Nokia PC Suite 5.17 kullanılarak bağlanması, Windows Gezgini ağaç görünümünde bir telefon klasörü oluşturur.

Nokia Phone Browser’ı, Başlat > Programlar > Nokia PC Suite 5 > Nokia Phone Browser menü seçeneklerinden başlatın.

Telefon klasörünün altında, telefon PC’ye bağlandığında uyumlu bir telefondan okunmuş olan bazı telefon alt klasörleri görebilirsiniz. Telefon alt klasörlerinden PC klasörlerinize ve PC klasörlerinden telefon alt klasörlerine dosya kopyalayabilir ve telefon alt klasörlerinde yeni klasörler de oluşturabilirsiniz.

Not: PC’den telefona dosya kopyalama dosyaların boyutuna bağlı olarak biraz zaman alabilir. Telefonun bağlantısını kesmeden önce lütfen kopyalama işlemi için yeterli sürenin varolduğundan emin olun.

Not: Telefon alt klasörlerinden açılan dosyalar geçici olarak PC’nizdeki, Nokia Phone Browser/Alınan Dosyalar klasörüne kaydedilir. Açılan dosyaları düzenleyip kaydederseniz, kaydedilmiş biçimleri PC klasöründe durur. Dosyaları telefonda güncelleştirmek için, onları örneğin, Alınan Dosyalar klasöründen ilgili Nokia Phone Browser telefon alt klasörüne sürükle ve bırak yöntemiyle aktarın.

Daha fazla bilgi için Nokia Phone Browser uygulamasının yardımına bakın.

5.5 NOKIA MODEM OPTIONS’I KULLANMA

5.5.1 Cep telefonunu modem olarak kullanma

Telefonunuzu piyasada bulunan çeşitli veri iletişim uygulamalarıyla kullanabilirsiniz. Veri uygulamasını yapılandırırken, modem olarak telefonunuzu seçmeniz gerekir. Modem olarak, kulland ığ ın ız telefona ve yükleme sıras ında seçtiğiniz modemlere bağl ı olarak Nokia 6800 (kablo), Nokia xxxx (Bluetooth) veya Nokia 6800 (IrDA) seçeneklerinden birini

belirleyebilirsiniz. Başka bir uyumlu Nokia telefon modeli kullanıyorsanız, o telefonun 4 basamaklı model numarasını taşıyan sürücüleri seçin.

Cep telefonunuzu modem olarak kullanmak için

• uygun veri iletişim yazılımının PC’nize yüklenmiş olması gerekir

• kendi servis sağlayıcınızdan veya İnternet servis sağlayıcısından ilgili şebeke servislerine abone olmanız gerekir

• ilgili modem sürücüleri PC’nize yüklenmiş olmalıdır. Örneğin, cep telefonunuzu bir PC’ye kızılötesi bağlantı yoluyla bağlamak istiyorsanız, PC’nizde kızılötesi modem yüklü olmalıdır. Her Nokia modemi yalnızca bir cep telefonu modeline özgüdür. Bu, modem olarak birden çok Nokia cep telefonu kullanmak istiyorsanız ve bu telefonların modelleri birbirinden farklıysa, her telefon modeli için Nokia Modem Options’ı

yüklemeniz gerektiği anlamına gelir.

12/19

• Nokia Modem Options yüklenmiş olmalıdır.

1. Telefonunuzu PC’ye bağlayın.

2. Telefonunuzu başka Nokia PC Suite uygulamalarıyla kullanıyorsanız, Nokia Connection Manager’ı kullanarak tüm bağlantı türlerini devre dışı bırakın.

3. PC’nin bağlantı programını kullanarak veri bağlantısı oluşturun (örneğin; Windows 2000’de "Ağ ve Çevirmeli Bağlantı" ve XP’de "Ağ Bağlantısı").

4. Bağlantı programının talimatlarına uyarak kullanmak istediğiniz modemi seçin ve veri çağrısını yapın.

5. Diğer Nokia PC Suite uygulamalarını kullanmaya devam etmek istiyorsanız, veri çağrısını bitirin ve Nokia Connection Manager’da kullanmak istediğiniz bağlantı türlerini yeniden seçin.

5.5.2 Nokia Modem Options Ayarlarını Değiştirme

Nokia Modem Options’da, uyumlu bir Nokia cep telefonunu modem olarak kullanırken kullanılacak veri çağrısı ayarlarını değiştirebilirsiniz. Örneğin, veri bağlantı hızını ve bağlantı yöntemini değiştirebilirsiniz.

Telefon bilgisayara bağlı olmasa da, veri çağrısı ayarlarını değiştirebilirsiniz. Noki Modem Options’daki bu seçeneklerin nasıl ayarlanacağı hakkında daha fazla bilgi için Nokia Modem Options yardımına bakın.

Nokia Modem Options’ı, Windows Denetim Masası’ndan başlatabilirsiniz.

1. Başlat düğmesini tıklatın, Ayarlar’ın üzerine gelin ve Denetim Masası’nı tıklatın.

2. Denetim Masası’nda Nokia Modem Options’ı çift tıklatın.

Not: GPRS (General Packet Radio Service - Genel Paket Radyo Servisi) teknolojisi cep telefonlarının, mobil şebeke üzerinden GSM teknolojisine göre daha hızlı ve gelişmiş bir biçimde veri gönderip almasına olanak verir. GPRS servislerinin kullanımı, şebekenizin GPRS teknolojisini desteklemesini ve bu servise abone olmanızı gerektirir. GPRS servislerinin fiyatlandırması, normal GSM veri servislerinden farklı olabilir. Daha fazla bilgi için servis sağlayıcınıza

başvurun.

Not: Yüksek hızlı veri servislerinin kullanımı, şebekenizin HSCSD (High Speed Circuit Switched Data – Yüksek Hızlı Veri İletimi) teknolojisini desteklemesini ve bu servise abone olmanızı gerektirir. Yüksek hızlı veri servislerinin maliyeti, normal veri servislerinden daha yüksek olabilir. Daha fazla bilgi için servis sağlayıcınıza başvurun.

13/19

5.6 NOKIA PC SUITE’İN DİLİNİ DEĞİŞTİRME

Nokia PC Suite’i yüklerken, yüklenen tüm Nokia PC Suite uygulamalarında kullanılan bir dil seçebilirsiniz. Dili değiştirmek için:

Nokia PC Suite’i CD-ROM’dan yüklediyseniz:

• Nokia PC Suite’i kaldırın ve yükleme işleminin başında yeni dili seçerek yeniden yükleyin.

Nokia PC Suite’i Nokia Phone Support web sayfalarından yüklediyseniz:

• varolan Nokia PC Suite’i kaldırın

• destek sayfalarına dönün, yeni bir dil seçin, seçtiğiniz dildeki

Nokia_PC_Suite_517_xx.exe (xx dilin kısaltmasıdır ) dosyasını PC’nize indirin ve programı PC’nize yükleyin.

5.7 NOKIA PC SUITE’İ KALDIRMA

Nokia PC Suite uygulamasını kaldırmak için aşağıdakilerden birini yapın:

1. Başlat -> Programlar -> Nokia PC Suite 5 -> Kaldır seçeneklerini belirleyin.

2. Program dosyaları kaldırılana kadar ekrandaki talimatları izleyin.

VEYA:

1. Başlat -> Ayarlar -> Denetim Masası seçeneklerini belirleyin.

2. Program Ekle/Kaldır'ı çift tıklatın.

3. Şu Ana Yüklü Programlar listesinden Nokia PC Suite 5.17’yı tıklatın.

4. Değiştir/Kaldır’ı tıklatın.

5. Program dosyaları kaldırılana kadar ekrandaki talimatları izleyin.

14/19

Benzer Belgeler