• Sonuç bulunamadı

11) Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi

Menfaat sahiplerinin bilgilendirilmesinde aşağıdaki hususlara özen gösterilmektedir.

 Sermaye Piyasası Kanunu, ilgili tebliğleri ve ilke kararları dahil düzenlemelerine uyum sağlanması.

 Türk Ticaret Kanunu, Rekabet Kanunu, vergi kanunları, Borçlar Kanunu ve ilgili mevzuatına uyum sağlanması.

Menfaat sahiplerinin bilgilendirilmesi Sermaye Piyasası Kurulu’nun özel durumların kamuya açıklanmasına dair mevzuatı çerçevesinde - ticari sır niteliğinde bulunan bilgiler haricinde- Özel Durum Açıklaması yapılması vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir.

Menfaat sahipleri mevzuata aykırı veya etik açıdan sorunlu gelişmelerin tezahürü halinde, bu durumu Şirket Kurumsal Yönetim Komitesi’ne veya Denetimden Sorumlu Komiteye iletebilirler. Söz konusu iletişimin kolaylıkla sağlanabilmesi için gerekli iletişim mekanizmaları mevcuttur.

12) Menfaat Sahiplerinin Yönetime Katılımı

Şirketimiz esas sözleşmesinde menfaat sahiplerinin yönetime aktif katılımını sağlayan bir düzenleme yoktur.

Çalışanlar ve diğer menfaat sahipleri ile yapılan toplantılarda iletilen talep ve öneriler değerlendirmeye alınmakta, menfaat sahipleri ve çalışanları ilgilendiren toplantı ve kararlarda ilgili menfaat sahipleri ve çalışanların da görüşlerine başvurulmaktadır.

13) İnsan Kaynakları Politikası

Şirket işe alım ve kariyer planlama süreçlerinde eğitim, bilgi ve beceri açısından benzer nitelikteki kişilere eşit davranılması ve fırsat eşitliği sağlanması ilkesini benimsemektedir.

Çalışanlara sağlanan mali ve diğer haklarda adil davranılmasında azami özen gösterilmektedir.

Çalışanların mesleki alanda bilgi, beceri ve görgülerini arttırmalarına yönelik olanaklar sağlanması için özen gösterilmektedir.

Şirket Yönetim Kurulu 15.03.2016 tarihinde toplanmış ve Kurumsal Yönetim Komitesi'nin de önerisi ile Genel Kurula sunulacak olan şirketin Yönetim Kurulu Üyelerine ve Üst Düzey Yöneticileri için

"Ücretlendirme Politikasını" onaylamıştır. Söz konusu karar 15.03.2016 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayınlanmıştır. “Üst Düzey Yöneticiler Ve Yönetim Kurulu Üyeleri İçin Ücret Politikası” 06.04.2016 tarihinde yapılan 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında oy birliği ile kabul edilmiştir.

“ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İÇİN ÜCRET POLİTİKASI

Bu politika dokümanı, SPK düzenlemeleri kapsamında idari sorumluluğu bulunanlar kapsamındaki yönetim kurulu üyelerimiz ve üst düzey yöneticilerimizin ücretlendirme sistem ve uygulamalarını tanımlamaktadır.

Yönetim kurulu üyelerinin tamamı için geçerli olmak üzere her yıl olağan genel kurul toplantısında sabit ücret belirlenir.

İcrada bulunan yönetim kurulu üyelerine, aşağıda detayları açıklanan üst düzey yöneticiler için belirlenen politika kapsamında ödeme yapılır.

Şirket yönetim kuruluna şirketin işleyişi ile ilgili her türlü konuda etkin destek verecek olan yürütme komitesinin başkan ve üyelerine, sağladıkları katkıları, toplantılara katılımları, fonksiyonları esas alınarak yılsonlarında Kurumsal Yönetim Komitesi görüşü çerçevesinde yönetim kurulu tarafından belirlenen tutarda menfaat sağlanabilir. Yürütme Komitesi üyelerine yıl içinde bu kapsamda ödeme yapılmış ise yılsonunda belirlenen tutardan mahsup edilir.

Bağımsız yönetim kurulu üyelerinin ücretlendirmesinde şirketin performansına dayalı ödeme planları kullanılamaz.

Yönetim kurulu üyelerine, atanma ve ayrılma tarihleri itibariyle görevde bulundukları süre dikkate alınarak kıst esasına göre ödeme yapılır. Yönetim kurulu üyelerinin şirkete sağladığı katkılar dolayısıyla katlandığı giderler (ulaşım, telefon, sigorta vb. giderleri) şirket tarafından karşılanabilir.

Üst Düzey Yönetici ücretleri ise sabit ve performansa dayalı olmak üzere iki bileşenden oluşmaktadır.

Üst Düzey Yönetici sabit ücretleri; piyasadaki makroekonomik veriler, piyasada geçerli olan ücret politikaları, şirketin büyüklüğü ve uzun vadeli hedefleri ve kişilerin pozisyonları da dikkate alınarak uluslararası standartlar ve yasal yükümlülüklere uygun olarak belirlenir.

Üst Düzey Yönetici primleri ise; prim bazı, şirket performansı ve bireysel performansa göre hesaplanmaktadır. Kriterler ile ilgili bilgiler aşağı özetlenmiştir:

Prim Bazı: Prim Bazları, her yılbaşında güncellenmekte olup, yöneticilerin pozisyonlarının iş büyüklüğüne göre değişkenlik göstermektedir. Prim bazları güncellenirken piyasadaki üst yönetim prim politikaları göz önünde bulundurulur.

Şirket Performansı: Şirket performansı, her yılbaşında şirkete verilen finansal ve operasyonel (pazar payı, ihracat, yurtdışı faaliyetler, verimlilik vb.) hedeflerin, dönem sonunda ölçülmesi ile elde edilmektedir. Şirket hedefleri belirlenirken, başarının sürdürülebilir olması, önceki yıllara göre iyileştirmeler içermesi önemle dikkate alınan prensiplerdir.

Bireysel Performans: Bireysel performansın belirlenmesinde, şirket hedefleri ile birlikte, çalışan, müşteri, süreç, teknoloji ve uzun vadeli strateji ile ilgili hedefler dikkate alınmaktadır. Bireysel performansın ölçülmesinde, şirket performansı ile paralel şekilde, finansal alanların dışında da uzun vadeli sürdürülebilir iyileştirme prensibi gözetilmektedir.

Şirketimiz üst düzey yöneticilerinin işten ayrılmaları halinde, çalıştıkları süre, üst düzey yönetici olarak görev yaptıkları süre, sağladığı katkı, ayrılma tarihinden önceki son hedef primi, son yılda ödenen maaş ve prim bilgileri dikkate alınarak işten ayrılma ikramiyesi ödenebilir.

Yukarıdaki esaslara göre belirlenen ve yıl içinde Üst Düzey Yönetici ve Yönetim Kurulu Üyelerine ödenen toplam miktarlar, izleyen genel kurul toplantısında mevzuata uygun olarak ortakların bilgisine ve/veya onayına sunulur.”

14) Müşteriler ve Tedarikçilerle İlişkiler

Şirket sektörü itibariyle tüketici ile birebir ilişkide bulunmamakta, mal ve hizmetlerini girdi olarak kullanan diğer şirketlere ve kurumsal müşterilere satmaktadır. Buna karşın hem müşterilerin hem de nihai ürünleri kullanacak olan tüketicilerin kalite ve güvenlik açısından memnuniyetinin sağlanması konusunda azami özen gösterilmektedir.

Şirket, ürün ve hizmetlerin pazarlanmasında ve satışında müşteri şirketlerin memnuniyetini sağlayıcı her türlü tedbiri almaya gayret etmektedir.

Müşterilerin mal ve hizmetlere ilişkin talep ve beklentilerinin karşılanması, zamanında teslimat yapılması konularında azami özen gösterilmektedir. Özellikle teslimat terminleri konusunda titiz davranılması Şirketin rekabet gücünü sürdürmesi açısından da kritik önemi haizdir.

Şirket müşterilerinin ve tedarikçilerinin ticari sır kapsamındaki bilgilerinin gizliliğinin korunmasına konusunda azami ölçüde özen göstermektedir.

15) Etik Kurallar ve Sosyal Sorumluluk

Şirket etik kuralları, henüz kurumsal internet sitesinde ayrı bir başlık altında belirtilmemiştir. Ancak Şirket Yönetim Kurulu, Şirket yöneticileri ve Şirket çalışanları görev ve sorumluluk alanlarındaki faaliyetlerinde genel etik kurallarına uygun bir şekilde ve sosyal sorumluluk bilinciyle davranmaya özen göstermektedir.

Şirket Yönetim Kurulu üyeleri Şirket faaliyet merkezinin bulunduğu Kayseri ilinde başta eğitim olmak üzere toplumsal sorunlara dikkat çeken ve toplumun sosyal gelişimine katkıda bulunacak sosyal sorumluluk projelerini destekleme yönünde çaba göstermektedir.

Benzer Belgeler