• Sonuç bulunamadı

T rk Patent Enstit s ne dinde ap lan inceleme kapsam nda, irket'in maliki oldu u herhangi bir fikri m lki et hakk olmad tespit edilmi tir.

irket, faali etlerini eker Ga rimenkul Yat r m Ortakl , eker GYO ve eker Ga rimenkul markalar alt nda r tmektedir. irket in ana markas olan eker Ga rimenkul Yat r m Ortakl , eker GYO ve eker Ga rimenkul , T rk Patent ve Marka Kurumu ( TPMK ) ne dinde irket'in tek pay sahibi ekerbank T rk A. . ad na tescillidir. irket ile ekerbank aras nda ilgili markalar n kullan m na ili kin bir marka lisans s le mesi bulunmamaktad r.

irket ad na ka tl 1 adet alan ad bulunmaktad r. irket ten edinilen bilgi e g re, s konusu alan ad www.sekergyo.com.tr'dir.

M

33

9. Davalar

Davalara ili kin hukuki incelememi irket vekili Av. Fatih Tepea an ve Av. Ertu rul Gazi Kalali taraf ndan ha rlan p taraf m a ibra edilen dava listesinin incelenmesine da anmaktad r.

bu Rapor tarihi itibar la, irket taraf ndan Mustafa Y ld r m ale hine Kalecik Asliye Hukuk Mahkemesi nde 2019/124 esas sa s ile a lm bir dava bulunmaktad r. Daval , a n mahkemede a n dos a kapsam nda irket e kar dava a m t r. Dava a ili kin et a a da er almaktad r.

irket, Ankara ili, Kalecik il esi, Cuma Mah., Prof. G na Akba Sk, No:17 H30-C-19-A-2-A pafta, 12 ada, 13 no lu parselde bulunan ta nma 29 Mart 2018 tarihinde ekerbank tan bedelsiz olarak devralm t r. irket taraf ndan s konusu ta nma a ili kin de erleme apmak i in ta nma mahalline gidildi inde, ta nma n daval Mustafa Y ld r m taraf ndan kullan ld n tespit edilmi tir. Daval , irket taraf ndan kendisine g nderilen Ankara 36.

Noterli i taraf ndan ha rlanan 20 Ma s 2019 tarih ve 04721 evmi e numaral ihtarnameye ra men ta nma tahli e etmemi , 22 Ma s 2019 tarihinde bir ihtarname d enleyerek i bu ihtarname e ili kin cevaplar n irket e iletmi tir.

Daval , cevap ihtarnamesinde s konusu ta nma da i galci konumunda bulunmad n , ekerbank ile aralar nda 11 Ma s 2017 tarihli sat teklif formu akdedildi ini, bu form u ar nca belirli bir bedel erinde anla ld n ve bu sat bedelinin %10 una tekab l eden miktar a n g n ekerbank n hesab na at rd n ve ilgili tapu m d rl nde gerekli i lemlerin ap lmas n talep etti ini belirtmi tir. Buna ek olarak, i ini et ve sat n alma inanc la ta nma a belirli bir tutarda masraf apt klar n ve bu sebeple daval n n kendisine ta nma n sat n n ger ekle tirilmesi gerekti ini belirtmi lerdir.

Bunun erine irket, Kalecik Asliye Hukuk Mahkemesi ne dinde a t davada 31 Ma s 2019 tarihli dava dilek esinde; 29 Mart 2018 tarihinden itibaren ta nma n daval taraf ndan kullan lmas nda irket in r as bulunmad n , daval Mustafa Y ld r m n bu tarihten beri ta nma n maliki olan irket e herhangi bir deme apmad n belirterek, me kur ta nma erinde el atman n nlenmesini ve ta nma n tahli esini talep etmi tir. Ek olarak, denmeyen kiralar ve fu uli i gal nedeni le daval dan 100.000 TL maddi ta minat talebinde bulunulmu tur.

Daval , irket in dava dilek esine ili kin cevap dilek esini 11 Temmuz 2019 tarihinde mahkeme e sunmu tur. Daval , savunmalar n a n dava i inde a lan kar bir dava eklinde ikame etmi tir. Kar dava 11 Temmu 2019 tarihinde a lm olup, tahliyesi talep edilen ta nma i in daval taraf ndan iyiniyetle ap ld iddia edilen masraflar n tespiti ile fa la a ili kin haklar sakl tutularak 10.000 TL nin irket ten tahsiline ili kindir.

Dava dos as nda, dilek eler a amas tamamlanm olup, ilk duru ma 12 Aral k 2019 tarihinde ger ekle mi ve dava 5 Mart 2020 tarihine ertelenmi tir. 5 Mart 2020 tarihinde ger ekle en duru mada ise dava 30 Nisan 2020 tarihine ertelenmi tir.

bu Rapor tarihi itibar la, irket'ten al nan bilgi u ar nca, ukar da eti verilen dava d nda irket taraf ndan a lm ve a irket ale hine a lm ba ka bir dava bulunmamaktad r.

W

34

te andan, ine irket'ten al nan bilgi u ar nca, irket taraf ndan ba lat lm ve a irket ale hine ba lat lm herhangi bir icra takibi bulunmamaktad r.

10. Sonuç

Taraf m a incelememi i in sunulan bilgi ve belgeler ile irket taraf ndan ap lan a klamalara da anarak ve ukar da apm oldu umu i ahat kapsam nda, Kotas on Y nergesi nin 7. maddesinin 5. f kras ile 8. maddesinin l. f kras n n ( ) ve (e) bentleri kapsam nda, irket in retim ve faaliyetlerini etkileyecek nemli hukuki u u ma l klar n bulunmad ve Rapor da deta lar la belirtilen ve a a daki paragrafta i aret edilen hususlar haricinde irket in kurulu ve faali eti bak m ndan hukuki durumu ile pa lar n n hukuki durumunun t bi olduklar mev uata u gun oldu u ve irket in halka ar edilecek pa lar n n devir ve tedav l n k s tla c herhangi bir husus olmad kanaatine var lm t r.

irket'in faali etlerini s rd rmesi i in gerekli olan ruhsat ve i inlere ili kin ap lan incelemede, i bu Rapor tarihi itibariyle irket'in faali etlerini ger ekle tirmesi i in gerekli i in ve ruhsatlara, eksik oldu u ve hen al nmad belirtilen i eri a ma ve al ma ruhsat haricinde, sahip oldu u tespit edilmi tir.

Yukar da er verilen a klamalarla birlikte, irket ten edinilen bilgi u ar nca, s konusu i eri a ma ve al ma ruhsat n n eksikli inin irket in faali etlerini sonland rma aca n d nd ve bu kapsamda, s konusu eksikli in irket'in faali etlerini nemli derecede olumsu etkileme ece i anla lm t r.

irket'in faali etlerini etkile ecek herhangi bir hukuki u u ma l n bulunmad tespit edilmi tir.

Esin Avukatl k Ortakl olarak halka ar konusunda ap lan hukuki inceleme d nda irket'e sundu umu bir hukuki dan manl k hi metimi in bulunmad n ; irket ile do rudan ve a dola l olarak serma e, netim, mali ve ticari ili ki ile vek let akdi, cret akdi a da sair bir ili kimi in bulunmad n be an ederi .

bu Rapor, irket in talebi erine a l evrak ve irket etkilileri taraf ndan temin edilen bilgi erinden inceleme ap larak ve ilgili mev uat kapsam nda ap lan inceleme sonucunda d enlenmi olup, sadece irket in istifadesi i in ve irket taraf ndan Borsa stanbul a ve talep edilmesi halinde Kurul a ibra edilmek ve irket in faali etini etkile ecek nemli hukuki u u ma l n bulunup bulunmad ; irket in kurulu ve faali eti bak m ndan hukuki durumu ile pa lar n n hukuki durumunun tabi olduklar mev uata u gunlu u; irket in faali etlerini r tmesi i in almas gereken t m etki, i in, ruhsat ve ben eri belge e sahip olup olmad ve bu belgelerin al nmam olmas n n irket faali etlerine muhtemel etkisi ve halka ar edilecek pa lar n devir ve tedav l n k s tla c herhangi bir husus bulunup bulunmad n n tespiti amac la ha rlanm t r.

bu Rapor, tarihi itibar la irket in mevcut hukuki durumunu ans tmaktad r. Rapor'da er verilen hususlar ve irket'le ilgili sair hususlarda i ahnamenin Kurul taraf ndan ona lanmas ve a nlanmas tarihine kadar ge en s rede de i iklikler s konusu olabilecektir. bu Rapor, hi bir surette at r mc lar nlendirmek ve a t m riskleri kapsa c bir ekilde a klamak amac la ve a at r ma te vik amac la ha rlanmam t r ve her hal karda at r mc lar, serma e pi asas ara lar na ili kin

M

35

at r m kararlar n i ahnamenin t m ekleri le b t n olarak de erlendirilmesi sonucunda vermelidir.

Rapor hi bir ekilde at r m dan manl te kil etmemektedir.

Sebebi ne olursa olsun a l i nimi al nmaks n i bu Rapor nc bir ki inin istifadesine sunulamaz, halka ar kapsam nda ap lmas gereken a n haricinde herhangi bir ekilde a mlanama . Halka ar kapsam nda i bu Rapor un e itli mecralarda a mlanmas , m vekkilimi in sadece irket oldu u hususunu de i tirme ecektir.

bu Rapor, a l i nimi al nmaks n, irket in birincil halka ar haricinde, herhangi bir halka ar kapsam nda i ahname, sirk ler ve a ben eri halka ar evrak n n par as olarak kullan lama , kop alanama , da t lama ve a sair surette istifade e sunulama . irket in birincil halka ar haricinde, herhangi bir halka ar kapsam nda i ahname ve a sirk ler ve a ben eri halka ar evrak n n par as olarak kullan lmas , kop alanmas ve a da t lmas irket d nda nc ki ilere kar verilmi herhangi bir g r , be an ve a taahh t anlam na gelme ece i gibi herhangi sorumluluk da do urma . Hi bir at r mc kendi at r m karar n olu tururken i bu Rapor u temel alama .

bu Rapor ha rlan rken, inceledi imi t m belgeleri im ala an taraflar n usul ne u gun olarak kurulmu ve faali ette bulunduklar ve s konusu t el ki ilikleri temsil eden im a sahiplerinin usul nce etkilendirildi i; inceledi imi t m belgelerin do ru ve eksiksi oldu u ve inceledi imi t m belgelerdeki im alar n ger ek oldu u; taraf m a sunulan t m belgelerin do ru ve eksiksi oldu u; i bu Rapor a ili kin olarak ve i bu Rapor u etkile ecek nitelikte, taraf m a sunulan belgeler d nda ba ka herhangi bir belgenin mevcut olmad varsa lm t r.

bu Rapor, irket be anlar esas al narak ve irket taraf ndan sunulan bilgi ve belgeler incelenerek ha rlanm t r.

bu Rapor, aksi Rapor'da a k a belirtilmedi i s rece, im a tarihi itibar ile mevcut durumu ans tmaktad r ve Esin Avukatl k Ortakl ileri e nelik olarak Rapor u g ncelleme taahh d nde bulunmamaktad r.

Esin Avukatl k Ortakl ad na

Av. Muhsin Keskin Ortak Avukat

stanbul Barosu Sicil No: 33326 aza

36

Benzer Belgeler