• Sonuç bulunamadı

Bu kablosuz cihaz (“Cihaz”), cihazla birlikte teslim edilen herhangi bir ortam dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın, Sony Ericsson Mobile Communications AB ve yan kuruluşları (“Sony Ericsson”) ve O’nun üçüncü parti sağlayıcıları ve lisans verenlerine ait yazılıma sahiptir (“Yazılım”).

Bu Cihazın kullanıcısı olarak, Sony Ericsson size, sadece yazılımın içinde yüklü olduğu ve/veya birlikte verildiği cihazda kullanılması şartıyla, şahsınıza ait olmayan, devredilemeyen, başkasına atanamayan bir lisans verir. Burada anlatılan herhangi bir şey, bu Yazılımın, Cihazın kullanıcısına satılmış olduğu şekline yorumlanamaz.

Yazılımın veya Yazılımın herhangi bir bileşeninin kaynak kodunu bulmak için, yazılımı tekrar üretemezsiniz, değiştiremezsiniz, dağıtamazsınız, ters mühendislik işlemlerine tabi tutamazsınız, parçalayamazsınız veya herhangi biri başka yöntemi kullanamazsınız. Bu duruma açıklık getirmek gerekirse, sadece Yazılımı içinde aldığınız Cihaz ile birlikte olmak kaydıyla, Yazılım ile ilgili tüm haklarınızı ve yükümlülüklerinizi, üçüncü bir şahsın bu kuralların kendisini de bağladığını yazılı bir şekilde belirtmesi halinde, söz konusu olan üçüncü bir şahsa devredebilirsiniz.

This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.

78 Önemli bilgiler

Bu lisans size, bu Cihazın kullanıldığı süre boyunca sunulmuştur. Bu lisansı, Yazılımı içinde almış olduğunuz Cihazı, üçüncü bir şahsa yazılı olarak devrettiğinizde, sonlandırabilirsiniz. Bu lisans içinde belirtilen koşulların herhangi birini uygulamamanız halinde, lisans kati olarak sonlanacaktır.

Sony Ericsson ve üçüncü parti sağlayıcıları, lisans verenleri, Yazılımın tek ve münhasır sahipleridir ve Yazılımın tüm haklarına, adına ve faydalarına sahiptir. Sony Ericsson ve Yazılımın üçüncü bir partinin malzemesini veya kodlarını içermesi halinde, bu üçüncü parti, bu şartların üçüncü parti haklarına sahip olacaktır.

Bu lisansın geçerliliği, yapısı ve işleyişi İsveç kanunlarına göre yürütülecektir. Yukarıda anlatılanlar, mümkün olduğu hallerde, yasal tüketici haklarının izin verdiği maksimum şekilde uygulanacaktır.

Sınırlı Garanti

Sony Ericsson Mobile Communications AB, SE-221 88 Lund, Sweden, (Sony Ericsson) veya O'na bağlı yerel bir şirket bu Sınırlı Garantiyi cep telefonunuz, cep telefonunuz ile birlikte verilen aksesuar ve/veya cep bilgisayarı ürününüz (bundan böyle “Ürün”

olarak anılacaktır) için verir.

Ürününüz garanti kapsamında bir servis gerektirdiğinde, ürünü satın aldığınız yetkili satıcıya başvurmanız veya daha fazla bilgi almak için yerel Sony Ericsson Çağrı Merkezine başvurmanız (ülke içi telefon ücretleri uygulanabilir) veya www.sonyericsson.com adresine giderek bilgi almanız gerekir.

Garantimiz

Bu Sınırlı Garanti’nin koşullarına göre, Sony Ericsson, bu Ürünün, müşteri tarafından satın alındığında, tasarım, malzeme ve işçilik hataları bulunmadığını garanti etmektedir. Bu Sınırlı Garanti, Ürünün orijinal satın alınma tarihinden itibaren, cep telefonunuz için,

iki (2) yıl ve cep telefonunuz ile birlikte verilecek olan tüm orijinal aksesuarlar için (örneğin pil, şarj ünitesi veya mikrofon kulaklık seti) bir (1) yıl sürecektir.

Bizim yapacaklarımız

Garanti süresinde bu Ürün normal kullanım ve servis verilmesine rağmen kusurlu tasarım, malzeme veya işçilik nedeniyle çalışamaz duruma gelirse, Ürünü satın aldığınız ülkedeki/bölgedeki* Sony Ericsson yetkili dağıtıcıları veya servis ortakları, kendi seçimleri doğrultusunda, aşağıda açıklanan koşullar dahilinde, Ürünün onarımına veya yeni bir ürünle değiştirilmesine karar verecektir.

Sony Ericsson ve O’nun servis ortakları, geri dönen bir Ürünün, aşağıdaki koşullara göre, garanti kapsamında olmadığının anlaşılması durumunda, bakım ücreti talep etme hakkını saklı tutar.

Sony Ericsson Ürününüz tamir edildiğinde veya değiştirildiğinde, bazı kişisel ayarlarınızın, indirdiğiniz dosyaların ve diğer bilgilerinizin kaybolabileceklerini unutmayın. Şu anda Sony Ericsson, yürürlülükte olan kanunlar ve diğer düzenlemeler ve teknik sınırlamalar sebebiyle indirilen bazı dosyaların yedeğini alamayabilir. Sony Ericsson kaybolan hiçbir bilgi ile ilgili sorumluluk üstlenmez ve bu tür bir kayıp ile ilgili size tazminat ödemez. Sony Ericsson Ürününüzü tamire veya değiştirmeye vermeden önce, indirdiğiniz dosyalar, ajandanız ve kayıtlarınız gibi, Sony Ericsson ürününüzde sakladığınız tüm bilgilerin yedek kopyalarını oluşturmalısınız.

Koşullar

1 Bu Sınırlı Garanti, bir Sony Ericsson yetkili satıcısı tarafından, bu ürün için verilmiş olan ve satın alma tarihi ile seri numarasını** belirten, orijinal satın alma belgesinin, tamir edilecek veya değiştirilecek Ürün ile birlikte sunulması halinde geçerlidir. Sony Ericsson, Ürün bayiden satın alındıktan sonra garanti belgesindeki bu bilgiler silinmiş veya değiştirilmiş ise, garanti kapsamında servis vermeyi reddetme hakkını saklı tutar.

This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.

79 Önemli bilgiler 2 Eğer, Sony Ericsson Ürünü onarır veya yenisi ile

değiştirirse, belirtilen arızanın tamiri veya yenisiyle değiştirilen ürün, hangi sürenin daha uzun olduğuna bağlı olarak, orijinal garanti süresinin geri kalan kısmı veya onarım tarihinden başlayarak doksan (90) gün boyunca garanti kapsamına alınacaktır.

Onarım veya yenisiyle değiştirme, işlevsel olarak eşdeğer olan bakımı yapılmış birimler ile gerçekleştirilebilir. Yenisiyle değiştirilen parçalar veya bileşenler Sony Ericsson'un malı olacaktır.

3 Bu Garanti, Ürünün normal eskime ve yıpranma, yanlış kullanım, Sony Ericsson'un ürünün kullanımı ve bakımı ile ilgili talimatlarına aykırı kullanımını kapsayarak ama bunlarla sınırlı kalmayarak normal ve alışılmışın dışındaki kullanım nedeniyle çalışmama durumunu kapsamaz. Ayrıca bu garanti, kazalar, yazılım ve donanım değiştirmeleri veya ayarlamaları, doğal afetler ve sıvıların neden olduğu hasarlar nedeniyle çalışmama durumunu da kapsamaz.

Şarj edilebilen bir pil, yüzden fazla kez şarj ve deşarj edilebilir. Fakat sonunda eskiyecektir – bu bir hata değildir ve normal eskime ve yıpranma kapsamındadır. Konuşma ve bekleme süreleri fark edilir derecede kısaldığında, pilinizi değiştirmenizin zamanı gelmiş demektir. Sony Ericsson, sadece Sony Ericsson tarafından onaylanmış pilleri ve şarj ünitelerini kullanmanızı önerir.

Telefonlar arasında, ekran parlaklıkları ve ekran rengi açısından çok az bir farklılık olabilir. Ekranda küçük, parlak veya koyu noktalar olabilir. Bunlara hatalı pikseller denir ve bu noktaların hatalı olmaları halinde oluşur ve düzeltilemezler. İki hatalı piksel, kabul edilebilir olarak kabul görür.

Telefonlar arasında, kamera görüntüleri farklılıkları olabilir. Bu olağan dışı bir durum değildir ve hatalı kamera modülü olarak değerlendirilmez.

4 Ürünün kullandığı hücresel sistemin, Sony Ericsson dışında bir aracı tarafından sağlanmasından ötürü, Sony Ericsson, bu sistemin işletiminden, çekim gücünden, servislerinden veya menzilinden sorumlu tutulamaz.

5 Bu garanti, Ürüne Sony Ericsson yetkilisi olmayan bir kişi tarafından yapılan, yükleme, modifikasyon, tamir veya Ürünün Sony Ericsson yetkilisi olmayan bir kişi tarafından açılması halinde ortaya çıkabilecek Ürün hasarlarını kapsamamaktadır.

6 Bu garanti, bu Ürün ile birlikte kullanılmak üzere üretilmiş olan Sony Ericsson markası taşıyan orijinal aksesuarların veya diğer malzemelerin dışındaki aksesuarların veya malzemelerin kullanımından kaynaklanan Ürün hasarlarını kapsamamaktadır.

Sony Ericsson, açık veya dolaylı yoldan, Ürün veya yanındaki cihazların virüsler, trojan horse’lar (truva atları, trojan virüsleri), spyware ve diğer zararlı yazılımlar nedeniyle ortaya çıkabilecek bozukluklar ile ilgili tüm garantileri reddeder. Sony Ericsson, Ürününüze ve ona bağlı bulunan ek cihazlara uygun olan virüs koruma yazılımını yüklemenizi ve cihazınızı daha etkili bir şekilde korumak için bu yazılımları düzenli olarak güncellemenizi önerir. Bu tür yazılımların Ürününüzü ve ona bağlı bulunan cihazlarınızı, hiçbir zaman tam olarak koruyamayacakları kabul edilmektedir ve Sony Ericsson bu tür anti virüs yazılımlarının, kendilerinden beklenen amacı yerine getirememeleri halinde ortaya çıkabilecek hasarlar ile ilgili garantiyi açıkça veya dolaylı yoldan reddeder.

7 Ürünler üzerindeki mühürlerden herhangi biriyle oynanması garantiyi geçersiz kılacaktır.

8 BU YAZILI SINIRLI GARANTİ DIŞINDA HİÇBİR YAZILI VEYA SÖZLÜ ÖZEL GARANTİ MEVCUT DEĞİLDİR. TÜM KASTEDİLEN GARANTİLER, SINIRLAMA OLMADAN BELİRLİ BİR AMACA YÖNELİK VEYA SATIŞA SUNULABİLİRLİK VEYA UYGUNLUK DAHİL, BU SINIRLI GARANTİNİN SÜRESİYLE SINIRLANMIŞTIR. SONY ERICSSON VEYA O’NUN LİSANS SAHİPLERİ HİÇBİR ŞEKİLDE, HER TÜRDEN KAR KAYBI VE TİCARİ KAYBI DA KAPSAYAN FAKAT BUNLARLA SINIRLI OLMAYAN, TESADÜFİ VEYA NETİCE İTİBARİYLE ORTAYA ÇIKAN HASARLARDAN SORUMLU OLMAYACAKTIR. BU HASARLAR KAPSAMININ TÜMÜ KANUN YOLUYLA REDDEDİLEBİLİR.

This is the Internet version of the User's guide. © Print only for private use.

80 Önemli bilgiler

Bazı ülkeler/eyaletler tesadüfi ve netice itibarıyla ortaya çıkan hasarların istisnasına veya sınırlanmasına veya kastedilen garantilerin süresinin kısıtlanmasına izin vermez, bu nedenle yukarıdaki sınırlamalar veya istisnalar sizin için geçerli olmayabilir.

Sunulan garanti, tüketicinin yürürlükteki düzenlemeler dolayısıyla sahip olduğu veya tüketicinin satıcıya karşı satış/satın alma sözleşmesi kapsamında elinde bulundurduğu tüketici haklarını etkilemez.

* GARANTİNİN COĞRAFİ KAPSAMI Eğer Ürünü, EEA (Avrupa Ekonomik Alanı) ülkelerinin birinden veya İsviçre’den veya Türkiye Cumhuriyeti’nden satın aldıysanız ve bu ürün EEA veya İsviçre veya Türkiye’de satılmaktaysa, ürününüzü herhangi bir EEA ülkesi veya İsviçre veya Türkiye’de, bu ürünün tamamen aynısının bir Sony Ericsson dağıtıcısı tarafından satılıyor olması halinde, ürününüzün servise ihtiyaç duyduğu ülkede geçerli olan garanti koşulları kapsamında servise götürebilirsiniz.

Bulunduğunuz ülkede, Ürününüzün satılıp satılmadığını bulmak için, lütfen yerel Sony Ericsson Çağrı Merkezini arayın. Belirli servislerin, örneğin Ürününüzün diğer ülkelerde eş değer olarak satılan ürünlerden farklı, harici ve dahili parçaları olması sebebiyle, ürününüzü satın aldığınız ülke dışında verilemiyor olabileceğini göz önünde bulundurun. Bunlara ek olarak lütfen, bazı zamanlarda SIM-Kilitli Ürünlerin tamirinin mümkün olmadığını unutmayın.

** Bazı ülkelerde/bölgelerde ilave bilgiler (örneğin geçerli bir garanti kartı) istenebilir.

Benzer Belgeler