• Sonuç bulunamadı

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi

Belgede GAZİ ÜNİVERSİTESİ (sayfa 154-160)

TOPLAM ÖDENEK

3.2.1.5. Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin Faaliyetleri

3.2.1.5.8. Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi

Merkezimiz 18 Ağustos 2010 tarihinde, Üniversitemiz öğrencilerinin kariyer planlaması ile ilgili çalışmalar yapmasını sağlamak, öğrenci ve mezunlarının iş yaşamında karşılaşabilecekleri sorunların çözümüne yönelik bilimsel çalışmalar yapmak, öğrenci ve mezunların iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda istihdam edilebilme imkanlarını araştırmak, bu çalışmaların sonuçlarını ve bu alandaki birikimleri ilgili yerli ve yabancı kuruluşlara aktararak bu kuruluşların gelişmelerine ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.

Merkezimiz öğrenci ve mezunlarımızın derslerde aldıkları teorik bilgileri pratiğe dönüştürmesi, iletişim becerisi kazanıp özgüvenlerini artırmaları, meslekleri her yönüyle tanıyıp doğru hedefler belirleyerek ilgi ve yetenekleri doğrultusunda doğru kariyer planı yapmaları için, İş-Kur ortaklığıyla “İş Başvuru Süreci Teknikleri (Cv Hazırlama &Mülakat Teknikleri Eğitimi, İş Klübü Eğitimleri), Özel sektör insan kaynakları ekibi ile “Özel Sektörde İş Başvuru Süreci ve Kariyer Planlama”, “Kariyer Söyleşileri” ve öğrenci topluluklarımız ile ortak etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

2019 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 153 Bu yıl bir ilk olarak üniversitemizde “Kariyer Fuarı 2019” programı düzenlenmiştir.

Söz konusu programda 39 firma, 13 kamu kurumu, 4 enstitü ve 11 öğrenci topluluğu olmak üzere 60’tan fazla katılımcı öğrencilerimizle bir araya gelmiştir. Aynı zamanda Üniversitemiz kampüsünde Türkiye İş Kurumunun Artı Hizmet Noktasının da açılışı yapılmıştır. Ayrıca 18-19 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenen “Kariyer ve Sanayi Günleri 2019” adlı etkinlik de sanayi sektörünün önde gelen isimleriyle öğrencileri buluşturmuştur.

Türkiye Verimlilik Vakfı’nın katkılarıyla organize edilen Verimlilik ve Teknoloji 2019 Fuarı ile IDEF 2019, 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na Üniversitemiz de katılmıştır. Bu fuarlara ilgili merkez ve akademik birimlerimizin katılımıyla, Üniversitemizin temsil edilmesi sağlanmıştır. Merkez tarafından 2019 yılında kariyer fuarı/günleri ve kariyer söyleşileri olarak 36 etkinlik düzenlenmiştir.

Tablo 86 Kariyer Planlama UAM Tarafından Düzenlenen Etkinlikler

ETKİNLİK TARİHİ ETKİNLİK BİRİMİ ETKİNLİK TÜRÜ

18 Şubat 2019 Eczacılık Fakültesi Kariyer Söyleşileri 18 Şubat 2019 Diş Hekimliği Fakültesi Kariyer Söyleşileri

18 Şubat 2019 Tıp Fakültesi Kariyer Söyleşileri

18 Şubat 2019 Sağlık Bilimler Fakültesi Kariyer Söyleşileri 19 Şubat 2019 Gazi Eğitim Fakültesi Kariyer Söyleşileri 19 Şubat 2019 Spor Bilimleri Fakültesi Kariyer Söyleşileri 20 Şubat 2019 Teknoloji Fakültesi Kariyer Söyleşileri

20 Şubat 2019 Fen Fakültesi Kariyer Söyleşileri

21 Şubat 2019 Mimarlık Fakültesi Kariyer Söyleşileri

21 Şubat 2019 Mühendislik Fakültesi Kariyer Söyleşileri 21 Şubat 2019 Öğrenci Toplulukları Kariyer Söyleşileri 26 Şubat 2019 Yabancı Diller Yüksekokulu Kariyer Söyleşileri 26 Şubat 2019 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kariyer Söyleşileri

2019 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 154

Tablo 86 Devamı

ETKİNLİK TARİHİ ETKİNLİK BİRİMİ ETKİNLİK TÜRÜ

27 Şubat 2019 Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kariyer Söyleşileri

28 Şubat 2019 Tusaş-Kazan Meslek Yüksekokulu Kariyer Söyleşileri

25-26 Nisan 2019 Kariyer Fuarı 2019 Kariyer Fuarı

12 Haziran 2019 İnegöl 1.Proje Argeve Kariyer Günleri Kariyer Söyleşileri

25 Eylül 2019 Spor Bilimleri Fakültesi Decathlon Ankara

Kariyer Günü

1 Ekim 2019 Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve

Araştırma Merkezi-İŞKUR ortaklığı ile İş Arama Becerileri

14 Ekim 2019

Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi-İŞKUR ortaklığı ile Eczacılık

Fakültesi Kariyer Sohbetleri

21 Ekim 2019 Spor Bilimleri Fakültesi Kendi Hayatınızın

Lideri Olun

30 Ekim 2019

Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi-İŞKUR ortaklığı ile Teknik Bilimler MYO

Kariyer Sohbetleri

31 Ekim 2019 Mühendislik Fakültesi Kendi Hayatınızın

Lideri Olun

31 Ekim 2019 Verimlilik ve Teknoloji Fuarı 2019

1 Kasım 2019

Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi-İŞKUR ortaklığı ile Teknoloji Fakültesi

İşkur’la Kariyer Söyleşileri

5 Kasım 2019 Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve

Araştırma Merkezi-İŞKUR ortaklığı ile Fen Fakültesi İş Arama Becerileri

7 Kasım 2019 Engelsiz Kariyer Günü Kariyer Günü

8 Kasım 2019 Sağlık Hizmetleri MYO Kendi Hayatınızın

Lideri Olun

2019 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 155

Tablo 86 Devamı

ETKİNLİK TARİHİ ETKİNLİK BİRİMİ ETKİNLİK TÜRÜ

26-27 Kasım 2019

Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi -Mühendislik Fak Kimya Topluluğu Ortaklığında

Genç Girişim Akademisi

4 Aralık 2019 Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi -Bilgisayar Mühendisliği

Topluluğu Ortaklığında-Mühendislik Fakültesi Söyleşi

4 Aralık 2019 Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve

Araştırma Merkezi -Teknoloji Fakültesi Söyleşi

10-11 Aralık 2019

Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi-Gazi Endüstri Topluluğu

ortaklığında 14.Kariyer Günleri

16 Aralık 2019 Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve

Araştırma Merkezi Merkez Bankasında

Bilgisayar Mühendisliği

18-19 Aralık 2019

Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi -Teknoloji Fakültesi METAT, ELİTAT, TİMTEK, GÜNEST, TMT, OTT, Gazi İnşaat Topluluğu ve Robo-Gazi Topluluğu ortaklığında

Kariyer ve Sanayi Günleri -19

25 Aralık 2019 Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi -Teknoloji Fakültesi-Teknoloji Fakültesi TİMTEK Topluluğu Ortaklığı

Yüz Okuma Ve Beden Dili

27 Aralık 2019 Öğrenci Toplulukları Toplantısı Söyleşi

Merkezin işlevselliğini artırmak, öğrenci ve mezunlarla doğrudan iletişim kurabilmek amacıyla üniversitenin tüm birimlerinden kariyer temsilcileri görevlendirilmiştir. Kariyer temsilcileri, görev yaptıkları birimlerde öğrencilerin kariyer gelişimleri konusunda etkin destek hizmeti verip, bilgilendirici seminer, panel ve konferanslar düzenlenmesi konusunda çalışmalar yapmakta, öğrencilerin staj/iş taleplerinin Merkezin veri tabanına gönderilmesini sağlamaktadır.

2019 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 156 3.2.1.5.9. Kent İçi Ulaşım Teknolojileri Erişebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Merkezimiz 8 Ağustos 2015 tarihinde; hayatın hemen her evresinde vatandaşlara doğrudan yada dolaylı olarak etki eden, ayrıca yaşam alanlarının daha yaşanabilir hale getirilmesine yönelik dolaylı yada doğrudan ülke ekonomisinin gelişmesinde rol oynayan, ulaşım teknolojileri ve politikalarının en doğru biçimde geliştirilmesini, planlanmasını, uygulanmasını ve denetlenmesini sağlamak, bu doğrultuda bilimsel ve eğitim amaçlı çalışma ve iş birlikleri planlamak, yürütücülüğünü üstlenmek, kamu ve özel sektör kuruluşlarına danışmanlık desteği vermek ve bu konuda eksikliği hissedilen teknik elemanların yetiştirilmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Merkezimizce 2019 yılında; “Karaman Binbir Kilise Değle Ören Yeri Mevki Koruma Amaçlı İmar Planı ve Çevre Düzenleme Projesi” Ortak Hizmet Ar-Ge Projesinin ilk aşaması olan Sit Alanının Belirlenmesi ve Alana Özgün Hâlihazır Harita Hazırlaması ve ikinci aşaması olan Alana Özgün Koruma Amaçlı İmar Planının Tasarlanması çalışmaları tamamlanmış, projenin üçüncü ve son aşaması olan Alana Özgün Çevre Düzenleme Projesinin Tasarlanması çalışmaları ise devam etmektedir. Ayrıca “Mamak Belediye sınırları içinde kalan taş ocaklarının mekânsal, çevresel ve ulaşım etkilerinin araştırılması çalışması” devam etmektedir.

3.2.1.5.10. Laboratuar Hayvanları Yetiştirme ve Deneysel Araştırmalar Merkezi Merkez, Gazi Üniversitesi bünyesinde laboratuvar hayvanları kullanılarak gerçekleştirilecek deneysel araştırmaların, sağlıklı bir şekilde ve etik kurallar çerçevesinde yürütülmesi için, gerekli alt yapının oluşturulması amacıyla kurulmuş tek merkezdir.

Merkez, laboratuvar hayvanlarının kullanılacağı araştırma projeleri için, uluslararası standartlarda deney hayvanı üretiminin ve bakımının yapılması, deneysel araştırmalar için temel laboratuvar gereksinimleri ve teknik koşulların sağlanması, ileri düzeydeki moleküler araştırmalar için alt yapının hazırlanması ve uygulamaların etik kurallar çerçevesinde yürütülmesinin takibi amaçlarını taşımaktadır. Merkez tarafından yetiştirilen 1.393 hayvandan araştırma projelerinde faydalanılmıştır. Merkez tarafından 2019 yılında 113 kişinin katılımıyla 2 adet eğitim programı düzenlenmiştir.

2019 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 157 3.2.1.5.11. Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi

Merkezimiz 25 Kasım 2010 tarihinde; yurt içinden ve yurt dışından proje teklif çağrılarını, tüm ilgili akademisyen ve birimlere duyurmak, proje hazırlayan veya hazırlayacak ilgili kişi ya da gruplar arası iletişim ve koordinasyonu sağlamak, proje kaynaklarının doğru ve etkin kullanımını sağlamak, projeler ile ilgili bilimsel, mesleki ve eğitsel çalışmalarda bulunmak, danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri vermek, proje yönetimi süreçlerini izlemek, kariyer planlaması ve akademik gelişimi desteklemek, üniversite-sanayi işbirliğini destekleyecek bölgesel, ulusal ve uluslararası kalkınma çerçevesinde ilişkileri güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını hızlandırmak, üniversitedeki akademik ve bilimsel faaliyetlerin projecilik anlayışıyla yürütülmesini sağlamak, ulusal ve uluslararası proje ve programların teknik destek ihalelerine başvurmak, ihale dosyalarını hazırlamak, üniversitenin sosyal, bilimsel proje faaliyetlerini nitelik ve nicelik yönünden artırmak amacıyla kurulmuştur.

Merkezimiz bünyesinde, ülkemizde yürütme ve yönetimi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans), Erasmus+Comenius, Erasmus+Erasmus, Erasmus+Leonardo da Vinci, Erasmus+Grundtvig, Erasmus+Gençlik, Horizin2020 programlarının desteklediği projelerin yanı sıra çeşitli Bakanlıklara ait ulusal projeler, AB ve diğer uluslararası kuruluşlarla ortak olarak yürütülen projeler bulunmaktadır. Merkez bünyesinde 2019 yılında 46 proje yürütülmüş olup, söz konusu projelerden 1’i tamamlanmıştır.

Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinin, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 18 Ekim 2018 tarihinde açılan “Eurodesk Temas Noktası Olmak İsteyen Kurum ve Kuruluşlar İçin Teklif Çağrısı” destek programı kapsamında yapmış olduğu “Temas Noktası Olma” başvurusu kabul edilmiştir. Bu bağlamda Proje Merkezimiz, Eurodesk Temas Noktası olarak seçilmesiyle büyük başarı elde etmiş ve Gazi Üniversitesi'nin uluslararası alanda görünürlüğünün arttırılmasına katkı sağlamıştır. Merkez, Eurodesk temas noktası olarak 17-18 Aralık 2019 tarihlerinde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Eurodesk Ağı kapsamında Türkiye genelinde gençlik bilgilendirmesi yapan temas noktalarının bir araya geldiği Eurodesk Fuarında stand açmıştır. Ayrıca Dışişleri

2019 YILI İDARE FAALİYET RAPORU 158 Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından yürütülen Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimize, proje yürütme sürecinde gösterdiği başarılardan dolayı Kalite Sertifikası verilmiştir.

Belgede GAZİ ÜNİVERSİTESİ (sayfa 154-160)