• Sonuç bulunamadı

Meclisimizin bilgilerine arz ederim.

SANAYİ VE TİCARET KOMİSYONU

Komisyon Bşk Komisyon Bşk. V. Üye

Mesut TUĞREL Mustafa ÇATAR Mehmet YÜCEL

Üye Üye

Ramazan KELEPİRCİOĞLU Satılmış KÖKCÜ

- RAPOR-

(Tarım ve Hayvancılık Komisyonu)

İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞINA / ÇORUM

İl Genel Meclisi Başkanlığınca 07/10/2016 tarihinde Tarım ve Hayvancılık komisyonuna havale edilen, İlimizde süt üretimi için hayvan yetiştiriciliği ne durumdadır?

Sorunları nelerdir? Yakın illere göre süt alımları ne orandadır? Süt birliğinin yetiştiriciye katkıları yeterli midir? Bu konuların araştırılıp kamuoyunun ve meclisimizin bilgilendirilmesi ile ilgili Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyelerin katılımı ile toplandı.

Komisyonumuzca yapılan çalışmalarda elde edilen bilgilere göre, İlimizde süt yetiştiriciliğinin durumu, sorunları, yakın illere göre alımları süt birliğinin yetiştiriciye katkıları ve süregelen sorunları hakkında cevap niteliğindeki raporda;

İlimiz bölge iller arasında nüfusuna oranla süt üreticiliği anlamında parmakla gösterilecek potansiyele sahip olup güçlü ve ulusal süt firmalarını bölgemizde tutmuştur.

Ancak yapılan saha ziyaretleri, firmalardan dönen kesik sütler ( antibiyotikli, sodalı) yabancı madde içeren sıkıntılı sütler ve hijyen problemleri gibi konular üreticilerimizin hayvan bakım besleme sağım hijyeni süte müdahale hakkında eğitimsiz olduklarını göstermektedir. Birliğimiz durumun ciddiyetini fark edip saha içi üretici eğitimleri düzenlemiştir. Ayrıca yapılan çalışmalar da üreticilerimizin devlet desteklemeleri ve bunlarla alakalı yönetmeliklerden habersiz olup bilinçsiz üreticilik yaptıkları fark edilmiştir.

Süt birliği olarak;

a)Halk bilinçlendirme

b)Süt miktarında dönemsel dengesizliğin önüne geçme

c)Üretime teşvik etme ( devletin sunmuş olduğu faizsiz kredilere teşvik etme, kaliteli süt verimi yüksek hayvan ırklarına yönlendirme)

d)Yem, ilaç veteriner hizmetleri gibi maliyetleri düşürme.

e)Süt fiyatları konusunda firmalar karşısında söz hakkına sahip olma f)Ödemeleri zamanında yapılmasını sağlama

g)Kesik süt işletmesi kurup sütü kendi bünyesinde daha karlı işleme görevlerini çeşitli sebeplere bağlı olarak yerine getiremediği için yetiştiriciye yeterli katkı sağlayamamaktadır.

Çiğ süt fiyatını Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenmektedir. Ulusal Süt Konseyi içinde üretici, sanayici ve Bakanlık temsilcileri yer almaktadır.

Geçen yılın haziran ayında çiğ sütün litre fiyatı 1 lira 15 kuruş olarak saptanmıştı. Bu fiyat gerek maliyetler gerekse dünya fiyatları göz önüne alınarak belirlenmiş ve hem üretici hem de sanayici tarafından makul karşılanmıştı. Bu fiyatın altı aylık sürelerde gözden geçirilmesi gerekiyordu. Yılsonunda bunun için toplanan süt konseyinde üretici fiyatta bir iyileştirme beklerken sanayici fiyatların düşürülmesini önerdi. Sonunda iş ortada kaldı.

Günümüze kadar da bu fiyat değişmedi. Buna karşılık üretici ile sanayici piyasa koşullarında alım satım işini sürdürdüler. Bu durumda üretici ve süt toplayan örgütler taviz vermek zorunda kalmıştır.

Ancak bu gelişme sonunda Ulusal Süt Konseyi işlevini büyük ölçüde kaybetmiştir. Ve bunun sonucunda bu yılın Haziran ayında taraflar masadan çekilmiştir. Şu anda, üretici artan yem fiyatları ve süt üretimindeki azalma nedeniyle ortaya çıkan duruma bir şekilde müdahale edilerek ekonomik sıkıntılarına bir çare bulunmasını istemektedir. Devletimiz tarihinde ilk defa örgütlerden süt piyasasına müdahale maçlı yağsız süt tozu alım yaparak sütteki fiyat düşmesini bir nebze durdurmuştur.

Ülkemizde süt fazlalığı ve et açığı vardır. Çözümsüzlüğün en olumsuz sonuçlarından biri de süt üreterek yeterince kazanamayan üreticinin şu anda nispeten yüksek olan et fiyatlarından yararlanmak için hayvanlarını kesime göndermesidir.

Ülkemizde son aylarda bu şekilde kesime gönderilen inek sayısı 150 bine ulaşmıştır.

Süt üretiminde kullanılan inekler damızlık nitelikte hayvanlardır. Bunların etlik sığır gibi kullanılması, gelecekte hayvancılığımız açısından telafisi kolay kolay kapatılmayacak yaralar açılacaktır. Dahası, bugün kesilen süt inekleri nedeniyle belli sınırlar içinde tutulabilen et fiyatları yarın bu akış inekler kesildiğinde daha hızlı yükselecektir.

SÜT PAZARLAMA YAŞANILAN SIKINTILAR: Birliğimiz yıl ortalaması günlük 55 ton süt pazarlamaktadır. Yıllık toplamda 20 milyon Lt. çiğ süt toplanarak gıda kodeksine uygun şekilde sanayiciye pazarlanmaktadır. Sütün toplanıp pazarlanmasında birliğimizin yaşadığı başlıca sıkıntılar aşağıda belirtilmiştir.

Süt fiyatlarını etkileyen en büyük etkenlerin başında sütün sanayiciye nakliyesi büyük önem arz etmektedir. İlimiz süt işleme tesislerine coğrafi konum olarak uzak bir noktada kalmaktadır. İlimiz ve çevre illerdeki süt işleme tesisleri üretimin sadece %15’ini işleyebilmektedir. Üretilen sütün %85’i yakın değil uzak süt işleme tesislerine pazarlanmaktadır. Sütün nakliye bedeli ister istemez üreticiye yansımaktadır. Sanayicide nakliye bedelini göz önüne alarak süte fiyat vermektedir. Süt işleme sanayisinin yoğun olduğu bölgelerdeki çiğ süt fiyatlarına bakılarak ilimizde süt fiyatları nakliyeden dolayı düşük olmaktadır. Türkiye’deki sütün işleme oranına göre dağılımı 3 Bölgeye sıkışmıştır. Yakıt fiyatlarının da günden güne yükselmesi maliyetleri artırmaktadır. Ege bölgesi (%38,8) ve Marmara Bölgesi (%26,5) İç Anadolu (%23,5)

Birliğimiz köy ve ilçe toplama merkezlerinden sütü günlük olarak Merkez üniteye getirmektedir. Köylerde kontrol edilerek alınan süt soğutularak birlik aracı veya taşeronla merkez üniteye getirilerek firmalara pazarlanmaktadır. 1,5 yıldır süt fiyatları artış olmamasına rağmen elektrik, su, yakıt, araç bakım giderleri, personel giderlerinde çok büyük artışlar olmuştur. 1 Lt. sütün gıda kodeksine göre köyden toplanarak firmaya gönderilmesi maliyeti 0,11 krş seviyelerine gelmiştir. Bu maliyet üreticiden düşülmektedir. Hem iç maliyet hem de fabrikaya kadar olan maliyet hep üreticiye yansıtılmaktadır. Böyle olunca da yetiştiricinin eline geçen süt bedeli düşük olmaktadır. Birliğimiz 2016 yılında sütü ortalama 1,12 krş pazarlamıştır. Yetiştiriciye litrede 1 lt. ödeme yapılmaktadır.

Süt üretimin fazla olması nedeniyle pazarlamada sıkıntı yaşanmaktadır. Sanayici stok maliyetlerinin artmasından dolayı süt alımlarında kota koymaktadır. Türkiye de kişi başı süt tüketimi yıllık 146 litre iken ABD 292 litre, AB ülkelerinde bu rakam 342 litre seviyesindedir.

Ülke olarak süt tüketimimiz çok düşük olmasından dolayı süt ve süt ürünlerine talep az olmaktadır. Üretimde fazlalığı piyasalarda fiyat düşürme ve süt pazarlarında daralmaya neden olmaktadır.

Meclisimizin bilgilerine arz ederiz.

TARIM VE HAYVANCILIK KOMİSYONU

Ömer ÇATALPELİT Hacı Mustafa ŞİMŞEK Ekrem YILDIRIM Komisyon Başkanı Komisyon Bşk. V. Üye

İsmail VURAL Dilaver YILDIRIM Üye Üye

-RAPOR-

(Plan ve Bütçe Komisyonu )

İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞINA / ÇORUM

İl Genel Meclisi Başkanlığımızın 06/10/2016 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etmiş olduğu, İskilip İlçemizde gençlerin spor yapabilecekleri alanların ve sahaların sayısı az olup, İl Özel İdaresi tarafından gençlere yönelik spor alanları oluşturulabilir mi? İl Özel İdaresi tarafından İskilip İlçesine bir halı saha kompleksinin yapılabilir mi? Bu konunun araştırılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerin katılımı ile toplandı.

Komisyonumuzca yapılan değerlendirmede; İskilip İlçemizdeki vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin spor yapacakları alanı oluşturabilmek amacıyla, Erenler İmam Hatip Ortaokulunun arazisi içerisinde, okul binasının arka tarafındaki 2.340 m2’lik alana, soyunma odalı, güneş enerjisi aydınlatmalı, 20 x 40 metre ölçülerinde bir halı saha yapılması, halı saha yapımı için İl Özel İdaresinin 2017 yılı bütçesinden 230.000,00 TL’nin İskilip İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.

İl Genel Meclisinin takdirlerine arz ederiz.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

Mustafa ÇELİK Ünal CEVİZCİ Mustafa YILDIZ Komisyon Başkanı Komisyon Başkan V. Üye

Süleyman ŞENER Abdurrahman KARAGÖZ Nurettin KARACA Haydar ERDEM Üye Üye Üye Üye

-RAPOR-

(Plan ve Bütçe Komisyonu )

İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞINA / ÇORUM

İl Genel Meclisi Başkanlığımızın 01/11/2016 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etmiş olduğu, İl Özel İdaresinin 2016 Mali yılı bütçesinde yılı içerisinde harcanmayacağı düşünülen toplam 3.073.000,00 TL ödeneğin ilgili ekonomik kodlardan alınarak, yıl sonu itibariyle yapılacak olan harcamalara yeterli gelmeyeceği tespit edilen ekonomik kodlara aktarılması ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerin katılımı ile toplandı.

Komisyonumuzca yapılan değerlendirmede; Birim Müdürlüklerince 2016 Mali yılı bütçesinde yılı içerisinde harcanmayacağı düşünülen toplam 3.073.000,00 TL’lik ödenekler ile ilgili olarak;

İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün İsmet Eker Konağı restorasyon giderleri için ayrılan 138.000,00 TL ödeneğin, restorasyon için hazırlanan projenin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından kabul edilmemesi nedeniyle, gayrimaddi hak alımlarındaki (bilgisayar yazılım alımları için) 22.000,00 TL ödeneğin Müdürlük bütçesi hazırlanırken talep edilen fonksiyonel kodun sevhen farklı yazılması nedeniyle kullanılamayacağından ödenek fazlası oluşmuştur.

Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünün 2016 bütçesine İl Genel Meclis Binası yapım giderleri için 1.200.000,00 TL ödenek ayrılmış olup, binanın İl Özel İdare yerleşkesinde yapılması planlanan yerin zemin etüdü için 90.000,00 TL harcanmış, geçici olarak Meclisin taşınacağı misafirhanenin üst katının tadilatı 260.000,00 TL’ye ihale edilmiş ve kalan 850.000,00 TL’nin bu yıl içinde kullanma olanağı kalmadığından ödenek fazlası durumuna gelmiştir. Yeni bina için 2017 bütçesinde ödenek ayrılmış ve yer tespiti yapılmasından sonra çalışmalara başlanacaktır.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün çöp toplama hizmeti için 2016 yılı için 600.000,00 TL ödenek ayrılmış. Toplama işinin ücret karşılığı Belediyeler tarafından yapılması planlanarak bütçe ona göre hazırlanmıştır. Fakat çöp toplama işi Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından yapılacağından ayrılan bu ödenek kullanılamayacağından fazla duruma düşmüştür.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün yol yapım giderleri için ayrılan ödenekten 350.000,00 TL’lik kısmı asfalt yapım fiyatının düşmesi nedeniyle, kilittaşı malzemesi alım giderleri için ayrılan ödenekten de 150.000,00 TL’lik kısmı ihalede fiyatların düşük olması nedeniyle artmış ve ödenek fazlası hale gelmiştir.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün baskı ve cilt giderlerinden kalan 9.800,00 TL ile ilan giderlerinden kalan 5.000,00 TL tahmin edilenden daha az iş gerçekleşmesi nedeniyle, hane halkına yapılan transferlerinden kalan 100.000,00 ise mikro kredi için yeterli talep gelmemesi nedeniyle kullanılamamış ve ödenek fazlası duruma gelmiştir.

Hukuk Müşavirliğinin mahkeme harç ve giderleri için ayrılan ödenekten kalan 50.000,00 TL tahmin edilenden daha az mahkeme giderleri olması nedeniyle ödenek fazlası duruma gelmiştir.

Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün Beke Kaplıcası projesi için ayrılan 600.000,00 TL ödenek, yıl içerisindeki işlerin yoğunluğu nedeniyle kaplıca ile ilgili proje hazırlanamadığından ödenek harcanamayarak fazla duruma düşmüştür.

Encümen Müdürlüğünün yolluklar kodunda bulunan 90.000,00 TL’lik ödenek, İl Genel Meclis Üyelerinin yaptığı yurtiçi ve yurtdışı görevlerde tahmin edilenden daha az ücret çıkması nedeniyle ödenek fazlası duruma düşmüştür.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün hizmet alımlarındaki 32.000,00 TL’lik ödenek, tahmin edilenden daha az ilan gideri kullanıldığı için ödenek fazlası duruma düşmüştür.

Mali Hizmetler Müdürlüğünün kanunen baro payı olarak ayırması gereken 76.200,00 TL ödenek yıl içerisinde kullanılamadığından ödenek fazlası duruma düşmüştür.

Belirtilen nedenlerden dolayı İl Özel İdaresinin 2016 yılı bütçesinde kullanılmayacak olan toplam 3.073.000,00 TL ödeneği aşağıda belirtildiği şekilde;

1- Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesine akaryakıt alımları için 44.19.30.00.00-01.3.9-05-03.2 ekonomik koduna 556.000,00 TL’nin aktarılması,

2- İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü bütçesine bilgisayar yazılım alımları için 44.19.33.00.00-06.2.0-05-06.3 ekonomik koduna 22.000,00 TL’nin aktarılması, 3- Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine 500.000,00 TL’nin aktarılması,

4- Sungurlu, Alaca, İskilip ve Osmancık İlçelerinin Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin her birine 360.000,00 TL olmak üzere toplam 1.440.000,00 TL’nin (4x360.000,00) aktarılması,

5- Kargı, Bayat ve Mecitözü İlçeleri Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin her birine 85.000,00 TL olmak üzere toplam 255.000,00 TL’nin (3x85.000,00) aktarılması,

6- Ortaköy, Boğazkale, Dodurga, Oğuzlar, Laçin ve Uğurludağ İlçeleri Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin her birine 50.000,00 TL olmak üzere toplam 300.000,00 TL’nin (6x50.000,00) aktarılması,

Komisyonumuzca uygun görülmüştür.

İl Genel Meclisinin takdirlerine arz ederiz.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

Mustafa ÇELİK Ünal CEVİZCİ Mustafa YILDIZ Komisyon Başkanı Komisyon Başkan V. Üye

Süleyman ŞENER Abdurrahman KARAGÖZ Nurettin KARACA Haydar ERDEM Üye Üye Üye Üye

-RAPOR-

(Plan ve Bütçe Komisyonu )

İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞINA / ÇORUM

İl Genel Meclisi Başkanlığımızın 01/11/2016 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etmiş olduğu, İl Özel İdaresinin 2015-2019 Yılı Stratejik Planına uygun olarak hazırlanan 2017 yılı Performans Programı ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerin katılımı ile toplandı.

Komisyonumuzca yapılan değerlendirmede; Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün tarımsal sulama işleri ile ilgili olarak;

Merkez İlçede, Yeşilyayla köyüne 600.000,00 TL’lik gölet yükseltme ve göletten damla sulama tamamlama işinin,

Bozboğa köyüne 375.000,00 TL’lik yeraltı suyu yağmurlama sulama tesisi yapımının, Küçük Palabıyık köyüne 130.000,00 TL’lik sulama havuzu ve iletim hattı yapımının, Pembecik köyüne 400.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımının,

Ovakarapınar köyüne 150.000,00 TL’lik kapalı sulama tesisi tamamlama işinin,

Hamamlıçay köyüne 225.000,00 TL’lik havuz ve havuzdan damla sulama tesisi yapımının,

Eskiköy köyüne 375.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımının,

Çobandivan köyüne 50.000,00 TL’lik sulama havuzu ve iletim hattı yapımının, Gökçepınar köyüne 50.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımının,

Ülkenpınar köyüne 100.000,00 TL’lik göletten yağmurlama yerüstü sulama tamamlama işinin,

Karapürcek köyüne 100.000,00 TL'lik damlama sulama işinin,

Sungurlu İlçesinde, Aşağıbeşpınar ve Yukarıbeşpınar köylerine 330.000,00 TL’lik sulama tesisi yapımının,

Salman köyüne 180.000,00 TL’lik yer altı suyu yağmurlama sulama tesisi yapımının, Hacıosman köyüne 190.000,00 TL’lik galeriden yarı basınçlı kapalı sistem sulama tesisi yapımının,

Çavuşçu köyüne 180.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesis yenileme işinin, Küçük İncesu köyüne 140.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımının, Eşme köyüne 100.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımının,

Gafurlu köyüne 100.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımının,

Alaca İlçesinde, Büyükdona köyüne 50.000,00 TL’lik gölet temel sondajı işinin, Büyükdona köyüne 650.000,00 TL’lik sulama göleti yapımının,

Güllük köyüne 250.000,00 TL'lik sulama havuzu ve havuzdan damla sulama tesisi yapımının,

Çatalkaya köyüne 250.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımının,

Gerdekkaya köyüne 50.000,00 TL'lik derivasyon iyileştirme ve yenileme işinin, İskilip İlçesinde, Yalak köyüne 250.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımının, Kuzköy köyüne 250.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımının,

İkikise köyüne 250.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımının,

Kılıçdere köyü Veletler mahallesine 150.000,00 TL’lik sulama kanalı yapımı işinin,

Osmancık İlçesinde, Yukarı Zeytin ve Aşağı Zeytin köylerine 550.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımıın,

Yukarıdanişment köyüne 185.000,00 TL’lik mevcut havuzdan damlama sulama yapımının,

Baldıran Kalinse köylerine 280.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisinin damla sulamaya çevrilme işinin,

Çamlıpınar köyüne 50.000,00 TL’lik havuz yapımının, Fındık köyüne 50.000,00 TL’lik havuz yapımının, Ardıç köyüne 50.000,00 TL’lik havuz yapımının,

Yukarı Zeytin köyüne 50.000,00 TL’lik sulama borusu yapımının, Sekibağ köyüne 71.000,00 TL’lik sulama kanalı yapımı işinin,

Kargı İlçesinde, Yeşilköy Dereköy Çakırlar 350.000,00 TL’lik terfi sulama kanalı yapımının,

Halı köyü 150.000,00 TL’lik sulama havuzu ve damlama işinin,

Akkise köyüne 150.000,00 TL’lik pompa tesisi sulama kanlı yapımının, Halıköy 100.000,00 TL’lik pompa motor ve trafo tamiri işinin,

Hacı Hamza köyü Obluk Mahallesi 100.000,00 TL’lik sulama havuz ve damlama sulama işinin,

Çukuralıç köyüne 150.000,00 TL’lik sulama havuz ve damlama sulama işinin, Uzunyurt köyüne 50.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımı işinin,

Bayat İlçesinde, Çay köyüne 300.000,00 TL’lik sulama beton kanalı yapımının, Merkez Yatıkcı Mahallesi 200.000,00 TL’lik sulama terfi yenileme işinin,

Mecitözü İlçesine, Pınarbaşı köyüne 1.250.000,00 TL’lik yağmurlama damla sulama tesisi yapım işinin,

Ortaköy İlçesine, Asar Köyüne 40.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımının,

Karahacip Köyü Ortaköy İlçesi arasına 200.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımının,

Boğazkale İlçesine, Yekbas köyüne 100.000,00 TL’lik pompa basma hattı yapımının, Yekbas Boğazkale arasına 500.000,00 TL’lik yerüstü sulama tesisi yapımı işinin, Dodurga İlçesine, Dikenli köyüne 140.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımının, Berk Köyüne 45.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımının,

Tekke Köyüne 45.000,00 TL’lik sulama kanalı yapımının,

Dikenli köyü Kibirler Mahallesine 45.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımının, Akkaya köyüne 45.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımının,

Tutuş köyüne 50.000,00 TL’lik gölet ıslahı işinin,

Alpagut köyüne 100.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımının,

Oğuzlar İlçesinde, Derinöz köyü Kamburlar mahallesine 40.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımının,

Derinöz köyü Köseler mahallesine 40.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımının,

Erenler köyü Kaleydere mevkiine 80.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımının, Cevizli köyü Acısu mevkiine 60.000,00 TL’lik sulama havuzu yapımı işinin, Laçin İlçesinde, Çamlıca köyüne 275.000,00 TL’lik sulama ve bent yapımının, Mescitli köyüne 275.000,00 TL’lik sulama ve bent yapımı işinin,

2017 Yılı Performans Planına alınmasına,

Seyfe köyüne 8.000,00’lik çocuk oyun gruplarının yapılmasının, Sungurlu İlçesinde, Gökçam köyüne 8.000,00 TL’lik,

Akçalı köyüne 8.000,00 TL’lik çocuk oyun gruplarının yapılmasının, Alaca İlçesinde, Fakılar köyüne 8.000,00 TL’lik,

Killik köyüne 8.000,00 TL’lik çocuk oyun gruplarının yapılmasının, İskilip İlçesinde, Ahlatçı köyüne 8.000,00 TL’lik,

Ahmetçe köyüne 8.000,00 TL’lik, Aluç köyüne 8.000,00 TL’lik,

Dağkıyısı köyüne 8.000,00 TL’lik,

Yaylacıkseki köyüne 8.000,00 TL’lik çocuk oyun gruplarının yapılması, Osmancık İlçesinde, Çayır köyüne 8.000,00 TL’lik,

Kamil köyü Aşağı Mahallesine 8.000,00 TL’lik çocuk oyun gruplarının yapılmasının Kargı İlçesinde, Hacı Hamza köyüne 8.000,00 TL’lik,

Bağözü köyüne 8.000,00 TL’lik,

Gökbudak köyüne 8.000,00 TL’lik çocuk oyun gruplarının yapılmasının, 2017 Yılı Performans Planına alınmasına,

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün kamelya yapımı ile ilgili olarak;

Kargı İlçesinde, Hacı Hamza köyüne 6.000,00 TL’lik kamelya yapımının, 2017 Yılı Performans Planına alınmasına,

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün halı saha yapımı ile ilgili olarak;

Merkez İlçede, Karadona, Koparan ve Deniz köylerine ortak kullanacakları 200.000,00 TL’lik halı saha yapımının,

Sungurlu İlçesinde, Sunguroğlu Mahallesindeki Sungurlu İmam Hatip Ortaokuluna 100.000,00 TL’lik halı saha yapımının,

Alaca İlçesinde, Çeritler İlköğretim Okuluna 200.000,00 TL'lik halı saha yapımının, Ortaköy İlçesinde, Suyolu mahallesine 200.000,00 TL’lik halı saha yapımının,

Oğuzlar İlçesinde, Ağaççamı köyüne 200.000,00 TL’lik halı saha yapımının,

230.000,00 TL'lik İskilip İlçesine saha yapımının (Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılacak), halı saha yapımının, 2017 Yılı Performans Planına alınmasına,

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün tel örgü çevirme çalışmaları ile ilgili olarak;

İskilip İlçesinde, Çukurköy köyüne 40.000,00 TL’lik taşkın kanalı çevresi tel örgü yapılması işinin, 2017 Yılı Performans Planına alınmasına,

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü performans planına

160.000,00 TL'lik Ortaköy İlçesinde Köysel organik ürünler ve el sanatları çarşının yapılması işinin (Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılacak),

50.000,00 TL’lik Ortaköy İlçesi İncesu yürüyüş platformu tamiri ve güvenlik kafesi oluşturma işinin,

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün köprü yapım çalışmaları ile ilgili olarak;

Alaca İlçesinde, Çal Köyüne 60.000,00 TL'lik köprü yapım işinin,

Bayat İlçesinde, Eski Bayat yolu Pancarlık köyü arasına 150.000,00 TL’lik köprü yapım işinin, 2017 Yılı Performans Planına alınmasına,

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün kilitli beton parke yapım çalışmaları ile ilgili olarak;

İskilip İlçesinde, Kayaağızı köyüne 120.000,00 TL’lik kilitli beton parke yapımı, Karlık köyüne 120.000,00 TL’lik kilitli beton parke yapımı

Yerliköy köyüne 60.000,00 TL’lik kilitli beton parke yapım işinin,

Boğazkale İlçesinde, İbikçam köyüne 50.000,00 TL’lik kilitli beton parke yapım işinin,

Oğuzlar İlçesinde, Ağaççamı Köyü Yoğunpelit mahallesine 37.500,00 TL’lik kilitli beton parke yapım işinin, 2017 Yılı Performans Planına alınmasına,

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün asfalt yapım çalışmaları ile ilgili olarak;

Dodurga İlçesinde, Kirenci köyüne 90.000,00 TL’lik 1 km asfalt yapım işinin, 2017 Yılı Performans Planına alınmasına,

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün istinat duvarı yapım çalışmaları ile ilgili olarak;

İskilip İlçesinde, Kutluözü köyüne 150.000,00 TL’lik istinat duvarı yapımının, Kalınpelit köyüne 150.000,00 TL’lik istinat duvarı yapımının,

Köpüklü köyüne 150.000,00 TL’lik istinat duvarı yapımının, 2017 Yılı Performans Planına alınmasına,

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün menfez yapım çalışmaları ile ilgili olarak;

Bayat İlçesinde, Evci köyüne 60.000,00 TL’lik menfez yapımının,

Oğuzlar İlçesinde, Erenler köyü Karaboyalık mahallesine 40.000,00 TL’lik menfez yapımı, 2017 Yılı Performans Planına alınmasına,

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün performans planına

Oğuzlar İlçesinde, Ağaççamı köyü Dereyatağı mahallesine 25.000,00 TL’lik 80 m.’lik 600 lük boru döşeme işi,

Uğurludağ İlçesinde, 650.000,00 TL’lik Aşılıarmut-Uğurludağ, Uğurludağ-Belkavak grup yolunda iyileştirme ve 1.500 m. kilitli beton parke yapımının,

Uğurludağ İlçesinde, 650.000,00 TL’lik Aşılıarmut-Uğurludağ, Uğurludağ-Belkavak grup yolunda iyileştirme ve 1.500 m. kilitli beton parke yapımının,

Benzer Belgeler