• Sonuç bulunamadı

YÖNETİM ve KURUMSAL YÖNETİM UYGULAMALARI

A. Kürşad Orhun

Genel Müdür Yardımcısı - Operasyon

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü’nden lisans, Sabancı Üniversitesi’nden MBA derecesi almıştır. İş yaşamına 1993 yılında Akbank Teftiş Kurulu’nda başlamış ve daha sonra Dış İşlemler Müdürü ve

ANADOLUBANK 2020 FAALİYET RAPORU 26 Müşteri Hizmetleri Bölüm Başkanı olarak görev üstlenmiştir. 2008-2012 yılları arasında Eurobank Tekfen’de Merkezi Operasyon Bölüm Başkanı olarak görev yapan Orhun çalıştığı bankalarda merkezileştirme, sistem ve süreç geliştirme faaliyetlerinde bulunmuştur. 2012 yılında Anadolubank’a katılmış, halen Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir. Orhun, aynı zamanda Bankamızın Tüketici İlişkileri Koordinasyon Görevlisidir.

Ferudun Canbay

Genel Müdür Yardımcısı - Mali İşler

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden lisans, Birmingham Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Uluslararası Bankacılık ve Finans MBA derecesi almıştır.

Çalışma yaşamına 1997 yılında Yapı Kredi Bankası Teftiş Kurulu’nda başlamış, daha sonra aynı kurumda sırasıyla Risk İzleme Müdürü, Krediler Müdürü ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.

Tekfenbank’da Kredi Kontrol Müdürü, Eurobank Tekfen’de Risk Yönetimi Grup Başkanlığı ve Burgan Bank’da Risk Yönetimi Grup Başkanlığı görevlerinde bulunan Canbay 30 Nisan 2015 tarihinde Anadolubank’a katılmış, Mart 2017’ye kadar Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi Üyeliği yapmıştır. Bu tarihten itibaren Mali İşler Bölümü Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olup, aynı zamanda Anadolubank Nederland N.V.‘de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

İsmail Atakan Özgüney

Genel Müdür Yardımcısı - Kredi Tahsis

Eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır. Çalışma hayatına 1997 yılında Adalet Bakanlığı’nda başlamış, 1999 yılında ise Etibank Teftiş Kurulu’nda bankacılığa başlamıştır. 2002 yılında Anadolubank’a katılan Özgüney, sırası ile Müfettişlik, Tahsis Departmanı, Kurumsal Şube ve Genel Müdürlük Pazarlama’da Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Daha sonra Osmanbey Şube Müdürlüğü, Tahsis Departmanı, Mali Tahlil ve İstihbarat Departmanı ve Pazarlama Departmanı Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Kasım 2017 - Ekim 2018 arasında Ticari ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmış, 15 Ekim 2018 tarihinde ise Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Zafer Can

Genel Müdür Yardımcısı – KOBİ, İşletme ve Tarım Bankacılığı

Eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nde tamamlamıştır. Çalışma hayatına 1997 yılında Pamukbank Teftiş Kurulu’nda başlamış, 2004-2006 yılları arasında Halkbank’ta Krumsal Pazarlama Yöneticisi, 2006-2016 yılları arasında TEB’de Şube Müdürlüğü, KOBİ Bankacılık Pazarlama Müdürlüğü ile KOBİ Strateji Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. 2016 yılında Anadolubank’a katılan Can, Nisan 2019’a kadar Strateji, Rekabet Analizi, İş Geliştirme Bölüm Başkanı olarak olarak görev yapmış, 15 Nisan 2019 tarihinde ise Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış olup görevini halen sürdürmektedir.

ANADOLUBANK 2020 FAALİYET RAPORU 27 Ahmet Yiğit

Genel Müdür Yardımcısı – Kurumsal ve Ticari Bankacılık

Eğitimi Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlamıştır.

Çalışma hayatına 1995 yılında Esbank’da başlamış, Tekstilbank’ta Kurumsal Pazarlama yöneticiliği, Türkiye Ekonomi Bankası’nda Şube Yöneticiliği, Odeabank’da Grup Müdürü görevlerinde bulunduktan sonra 2017 yılında Anadolubank’a katılmıştır. Ağustos 2020’ye kadar Bölüm Başkanı olarak olarak görev yapmış olan Yiğit, 7 Ağustos 2020 tarihinde Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış olup görevini halen sürdürmektedir.

İç Sistemler Kapsamındaki Birimlerin Yöneticileri

Ersin Okay

Teftiş Kurulu Başkanı

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. 2004 yılında Oyakbank AŞ’de Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı Bankacılık kariyerine Akbank TAŞ’de Müfettiş olarak devam etmiş ve 2014 yılında Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak aramıza katılmıştır. Ersin Okay, Aralık 2019 tarihinden bu yana Teftiş Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Gülsüm Akay

İç Kontrol Merkezi Başkanı

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü Avrupa Birliği İktisadi Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 2003 yılında Anadolubank Teftiş Kurulu’nda çalışma yaşamına başlamış olup önce Müfettiş, ardından İç Kontrol Merkezinde Müdür Yardımcısı, İç Kontrol Merkezi Bölüm Başkanı ve Teftiş Kurulu Başkanı olarak çalışan Akay, Temmuz 2016 tarihinden bu yana İç Kontrol Merkezi Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Erinç Kültürsay

Risk Yönetimi Bölüm Başkanı

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Çalışma yaşamına 2004 yılında Yapı Kredi

Bankası’nda Teftiş Kurulu’nda başlamıştır. 2007-2012 yılları arasında Eurobank Tekfen’de Risk Yönetimi ve Kredi İzleme Departmanlarında Birim Yöneticiliği, 2012-2015 yılları arasında Burganbank’ta Karar Destek Sistemleri ve Modelleme Birimi’nde Birim Yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılında

Anadolubank’a Karar Destek Sistemleri Departmanı Birim Yöneticisi olarak katılan Kültürsay, Mart 2017’den itibaren Risk Yönetimi Departmanı Bölüm Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

ANADOLUBANK 2020 FAALİYET RAPORU 28 Alper Serdar

Yasal Uyum Departmanı Bölüm Başkanı / MASAK Uyum Görevlisi

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitenin Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini

tamamlamıştır. Çalışma hayatına Anadolubank’ta Teftiş Kurulu’nda başlamış, sırası ile Müfettişlik, Risk Yönetimi Departmanı Operasyonel Risk ve İş Sürekliliği Yöneticisi görevlerinde bulunmuştur. 2014-2017 yılları arasında Yasal Uyum Departmanı Grup Müdürü olarak çalışmış, Nisan 2017’den itibaren Bölüm Başkanı olarak aynı departmanda görevini sürdürmektedir.

Kurumsal Yönetim Komitesi

Komite, Yönetim Kurulu adına Bankanın kurumsal yönetim ilkelerini oluşturmak, Banka faaliyetlerinde bu ilkelere uyumu izlemek ve bu konuda iyileştirme çalışmalarında bulunarak Yönetim Kurulu’na öneriler sunmaktan sorumludur.

Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeleri İzzet ŞAHİN

Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Denetim Komitesi Üyesi Yusuf GEZGÖR

Yönetim Kurulu Üyesi

İbrahim Sencan DEREBEYOĞLU

Yönetim Kurulu Üyesi-Denetim Komitesi Üyesi

Denetim Komitesi

Denetim Komitesi, Yönetim Kurulu adına Bankanın iç sistemlerinin etkinliğini ve yeterliliğini, bu sistemlerle muhasebe ve raporlama sistemlerinin Bankacılık Kanunu ve ilgili düzenlemeler çerçevesinde işleyişini ve üretilen bilgilerin bütünlüğünü takip etmektedir. Ayrıca, bağımsız denetim kuruluşlarıyla derecelendirme, değerleme ve destek hizmeti kuruluşlarının Yönetim Kurulu tarafından seçilmesinde gerekli ön

değerlendirmeleri yapmakta ve bu kuruluşların faaliyetlerini düzenli olarak izlemektedir.

Denetim Komitesi, yasal uyum, iç kontrol, iç denetim ve risk yönetimi sistemleri kapsamında oluşturulan departmanlardan ve bağımsız denetim kuruluşlarından, görevlerinin ifasıyla ilgili olarak düzenli raporlar almaktadır. Banka faaliyetlerinin sürekliliğini ve güven içinde yürütülmesini olumsuz etkileyebilecek konular veya mevzuata ve iç düzenlemelere aykırılıklar bulunması halinde bu durumu Yönetim Kurulu’na bildirmek, Yönetim Kurulu adına Bankanın iç sistemlerinin etkinliğini ve yeterliliğini Bankacılık Kanunu, Bankaların İç Sistemleri ve İçsel Sermaye Yeterliliği Değerlendirme Süreci Hakkındaki Yönetmelik ve ilgili düzenlemeler çerçevesinde gözetmek, değerlendirmekle yükümlüdür. Denetim Komitesi, altı aylık dönemleri aşmamak koşuluyla yürüttüğü faaliyetlerin sonuçlarıyla ilgili olarak Yönetim Kurulu’nu bilgilendirmektedir. Bankada alınması gereken önlemlere, gerekli uygulamalara ve Banka faaliyetlerinin güvenle sürdürülmesi için önemli bulduğu konulara ilişkin görüşlerini Yönetim Kurulu’na bildirmekle yükümlüdür.

ANADOLUBANK 2020 FAALİYET RAPORU 29 Denetim Komitesi, Bankanın tüm birimlerinden, anlaşmalı destek hizmeti kuruluşları ve bağımsız denetim kuruluşlarından bilgi ve belge almaya, bedeli Banka tarafından karşılanmak koşuluyla, konularında ihtisas sahibi kişilerden Yönetim Kurulu’nun onayına bağlı olarak danışmanlık hizmeti sağlamaya yetkilidir.

Denetim Komitesi’nin görev, yetki ve sorumluluklarıyla çalışma usul ve esasları Yönetim Kurulu tarafından düzenlenmektedir.

Denetim Komitesi Üyeleri İzzet ŞAHİN

Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Denetim Komitesi Üyesi İbrahim Sencan DEREBEYOĞLU

Yönetim Kurulu Üyesi, Denetim Komitesi Üyesi

Üst Düzey Risk Komitesi

Risk politikalarının oluşturulması, risklerin ölçülmesi ve yönetilmesi amacıyla yöntemlerin belirlenmesi, uygun risk limitlerinin oluşturulması ve izlenmesinden sorumludur. Oluşturulan tüm risk politikaları, yazılı hale getirilip Banka’nın uzun vadedeki genel stratejisiyle bütünleştirilmektedir.

Üst Düzey Risk Komitesi Üyeleri İzzet ŞAHİN

Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Denetim Komitesi Üyesi İbrahim Sencan DEREBEYOĞLU

Yönetim Kurulu Üyesi, Denetim Komitesi Üyesi Namık ÜLKE

Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür

Ücretlendirme Komitesi

Ücretlendirme Komitesi, Bankanın ücretlendirme faaliyetlerini Bankaların Kurumsal Yönetim İlkelerine İlişkin Yönetmeliğin ilgili bölümlerinde açıklanan esaslar çerçevesinde yürütüldüğünün izlenmesi ve denetlenmesinden sorumludur.

Ücretlendirme Komitesi Üyeleri İzzet ŞAHİN

Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Denetim Komitesi Üyesi Engin TÜRKER

Yönetim Kurulu Üyesi

ANADOLUBANK 2020 FAALİYET RAPORU 30 Kredi Komitesi

Bankacılık Kanunu, BDDK’nın “Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik” ve ilgili diğer mevzuat kapsamında Banka Yönetim Kurulu tarafından kredilerle ilgili verilen görevleri yürütmekle görevlidir.

Yönetim Kurulu tarafından Komiteye verilen limit ve yetkiler dahilinde nakdi ve gayrinakdi kredi açma ve onayının veya ret kararının verilmesini sağlamaktadır.

Kredi Komitesi Üyeleri Mehmet Rüştü BAŞARAN Yönetim Kurulu Başkanı İzzet ŞAHİN

Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Denetim Komitesi Üyesi Yusuf GEZGÖR

Yönetim Kurulu Üyesi Engin TÜRKER Yönetim Kurulu Üyesi Namık ÜLKE

Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür Erol ALTINTUĞ

Yönetim Kurulu Üyesi (Yedek Üye) Filiz HASESKİ

Yönetim Kurulu Üyesi (Yedek Üye)

Aktif Pasif Komitesi

Banka varlık ve yükümlülüklerinin yönetimi ile bu kapsamda fon hareketlerine ilişkin politikaları belirlemek, Banka bilançosunun yönetilmesi için icra edilecek kararları almak ve uygulamaları izlemekler görevlidir.

Yönetim Kurulu kararıyla kurulan Komite, Banka’nın fon akışını, vade yapısını, bilanço kalemlerinin kompozisyonunu, maliyetini ve getirisini planlayıp yönlendirmekte ve kontrol etmektedir.

Aktif - Pasif Komitesi Üyeleri Yönetim Kurulu Başkanı Genel Müdür

Yönetim Kurulu Üyesi (Kredi Komitesi Üyesi)

Denetim Komitesi Yönetim Kurulu Üyeleri (Gözlemci Üyeler)

Uluslararası Bankacılık, Hazine, Krediler İzleme ve Takip, Mali İşler, Kredi Tahsis, KOBİ, İşletme ve Tarım Bankacılığı ile Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcıları

ANADOLUBANK 2020 FAALİYET RAPORU 31