• Sonuç bulunamadı

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu / Ortaokulu

ve öğretim yılını Okul Müdürü Burcu Aybat yönetiminde sürdürmektedir. 12. eğitim öğretim yılındaki okulumuzda 4 yönetim kadrosu, 61 öğretmen, 21 idari personel kadrosu ve 11 ek ders ücretli öğretmen mevcuttur. 2019-2020 eğitim öğretim yılında yedinci mezunlarını veren okulumuzdan 73 öğrencimiz mezun olmuştur. 2019-2020 eğitim öğretim yılında okulumuzun 242 ilkokul, 255 ortaokul olmak üzere toplam 497 öğrenci mevcudu bulunmaktadır.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik 1 adet GDS (Genel Değerlendirme Sınavı); 4. sınıf öğrencilerine yönelik 1 adet GTT; 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik 3 adet GTT; 8. sınıf öğrencilerine 7 adet LGS Hazırlık Sınavı; 8. sınıf öğrencilerine 1 adet Almanca DDS (Dönem Sonu Değerlendirme Sınavı) ve istekli öğrencilere DSD I (Deutsches Sprachdiplom I) sınavı, 5 ve 7. sınıf

öğrencilerine 2 adet Almanca DDS, 6. sınıf öğrencilerine 2 adet Almanca DDS, 4. sınıf öğrencilerine 1 adet Almanca DDS sınavı uygulanmıştır. Pandemi sürecinde; 4.sınıflara 3 adet, 5 ve 6. sınıflara 4 adet, 7.sınıflara 11 adet ve

8.sınıflara 14 adet online sınav uygulanmıştır. 8.sınıf öğrencileri için “Yoğunlaştırılmış LGS Hazırlık Programları”

ve “Telafi ve Okul Sonrası Etüt Programları” yapılmış, ders-telafi şekline dönüştürülen ders programı ile her dersten bireysel çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Programın psikolojik ayağında öğrenci ve velilere yönelik sınav kaygısı, sınav taktikleri bilgilendirme çalışmaları, moral gezi ve etkinlikleri ile sürecin öğrenci ve veli ile değerlendirilip hedeflerin belirlendiği bireysel görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Sınav sonrası, tercih ve yerleşim süreçlerinde öğrencilere ve ailelerine rehberlik edilmiştir. Öğrencilerimiz, bireysel ihtiyaçları dikkate alınarak okul sonrası etüt çalışmalarına yönlendirilmiştir.

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu / Ortaokulu

İlkokul öğrencilerimiz 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü etkinliği kapsamında İELEV Özel Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek ‘’Gönüllü Olma’’ konulu çalışmalarını yaptılar.

İlkokul öğrencilerimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında kampüsümüzde “Cumhuriyet Yürüyüşü”

gerçekleştirdiler.

İlkokul öğrencilerimiz Pafin Gezici Kütüphane, Florya Atatürk Deniz Köşkü, İş Bankası Müzesi, Oyuncak Müzesi, Harbiye Askeri Müzesi gezilerine katıldılar.

İlkokul öğrencilerimiz “Gezgin Bulut ve Küçük Kırmızı Valiz” kitabının yazarı İlkay Marangoz, “B’nin Kitapları”

yazarı Nazlı Deniz Güler ve “LataŞiba” eserin yazarı İrem Uşar ile düzenlenen söyleşilere katıldılar.

2. sınıf öğrencileri 10 Kasım 2019 Atatürk’ü Anma töreninde bir oratoryo sundu.

“Hayvan Dostlarımıza Bir Kap Bir Mama” mottosuyla yola çıkan 2. sınıf öğrencilerimiz sokak hayvanları ile ilgili okulumuzda farkındalık yarattılar ve kampüsümüzde bulunan hayvanlar için yuva tasarladılar.

“14 Şubat Kitap Değişim Günü” etkinliği okul kütüphane-mizde öğrencilerimiz arasında kitap değişimleri yapılarak kutlandı. Aynı zamanda “İELEV Okuyor Projesi” kapsa-mında her sabah okuma saatleri gerçekleştirildi.

3. sınıf öğrencilerimiz, 6 Şubat Perşembe günü 11.sınıf lise öğrencilerimizle Erasmus Projesi kapsamında CAS aktivitesini gerçekleştirdiler. Lise öğrencilerimiz, 3. sınıf öğrencilerine yazmış oldukları çocuk oyunlarını oynamış, 3.sınıf öğrencilerimiz ise lise öğrencilerimize atasözleri konusunda doğaçlama drama etkinliği yapmıştır.

“Çocuk Şiirleri Antolojisi” eser inceleme etkinlikleri kapsamında 4. sınıf öğrencilerimizin yaratıcı yazma etkinlikleriyle yazmış olduğu şiirlerden oluşan “İstanbul”

temalı şiir dinletisi 16 Ocak 2019’da gerçekleştirildi.

Türk Dil Bayramı kapsamında öğrencilerimizde farkındalık yaratmak amacıyla 5, 6 ve 7. sınıf seviyelerinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

Öğrencilerimizin 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında katıldıkları ulusal ve uluslararası etkinliklerin, hem dil hem de sosyal becerilerini geliştirmeleri konusunda okul programını destekleyici olmasına dikkat edilmiştir.

Bu yıl da benzer şekilde planlamalar yapılmıştır:

36

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu / Ortaokulu

4. sınıflarda STEM “7. Kıta” projesi online olarak gerçekleştirildi.

Kasım ara tatilinde 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinden gönüllü olanlarla Selanik’e gezi düzenlenmiştir.

Öğrencilerimiz, Atatürk’ün evinde yapılan 10 Kasım anma törenine de katılmıştır.

5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz “İELEV Okuyor Projesi”

kapsamında hafta içi her gün, kitap okuyarak güne başlamışlardır.

30 Eylül-4 Ekim 2019 haftasında ise 5, 6 ve 7. sınıflarda İELEV Müze Gezileri gerçekleştirilmiştir. 5. sınıflarla Kartal Müzesine, 6. sınıflarla Orhan Kemal Müzesine, 7. sınıflarla Sait Faik Müzesine gezi yapılmıştır.

6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu töreni kapsamında 7. sınıf öğrencilerimizle İstanbul temalı şiir dinletisi

gerçekleştirilmiştir.

4-8 Kasım Dünya Çocuk Kitapları haftası kapsamında edebiyat dünyasında derin iz bırakmış ve sinema dünyasına da aktarılmış değerli yapıtlar öğrencilerimizle buluştu. 5. sınıflar Hansel ve Gretel, 6. sınıflar Küçük Prens, 7. sınıflar ise Ölü Ozanlar Derneği filmlerini izlediler.

16-20 Aralık İELEV Münazara Haftası kapsamında 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz farklı konularda çok etkili ve verimli münazara gerçekleştirmişlerdir.

İstanbul genelinde düzenlenen İELEV 6. Edip Cansever Şiir Yarışması’nın okulumuzda gerçekleştirdiğimiz ödül töreni programı (17 Mart) pandemi nedeniyle

yapılamamıştır. Ödül almaya hak kazananlara ödülleri gönderilmiştir.

Kazanımlar kapsamında 9 Mart 2020 tarihinde 5 ve 6.

sınıf öğrencilerimizle 13 Mart 2020 tarihinde, 4. sınıf öğrencilerimizle “Pratik Matematik Aktivite Programı”

etkinliği gerçekleştirildi.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizden sınava girmeye istekli 140 öğrencimize 20 Mart 2020 tarihinde yapılması planlanan “Uluslararası Kanguru Matematik Sınavı”

pandemi nedeniyle 16 Mayıs 2020 tarihinde online olarak uygulandı. “Kangourou Sans Frontieres Derneği”

tarafından organize edilen bu yarışma, matematiği tüm dünyada daha fazla sevdirmek ve matematiksel düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla yapılmaktadır.

Ortaokul öğrencilerimizden oluşan iki takım ve iki farklı proje ile “TÜBİTAK Araştırma Proje Yarışması”na katılım sağlandı. Her iki takım da bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

Lise Bostan Kulübü ile 5. sınıf öğrencilerimiz, birlikte

“Ekolojik Tarım-Organik Krem Projesi” geliştirdiler.

7 ve 8. sınıflardan oluşan DI (Destination Imagination) Kulübü, 2019-2020 eğitim öğretim yılı etkinlikleri çerçevesinde “Destination Imagination Ulusal Turnuvası”na katılmıştır. “Doğaçlama” ve “Teknik”

alanlarında yarışan iki takımımız okulumuzu başarılı bir şekilde temsil etmiştir.

VEX Robotics Türkiye 2019-2020 sezonunun VIQC İstanbul Turnuvası, 16 Kasım ve 28 Aralık 2019

tarihlerinde Nişantaşı Üniversitesi Neotech Kampüsünde düzenlenmiştir. Turnuvaya katılan kulüp öğrencilerimiz;

“Dostluk Mücadeleleri”, “Sürücü Becerileri”, “Programlama Becerileri” alanlarında yarıştı ve turnuva sonucunda “En İyi STEM Ödülü” alarak İstanbul finallerine katılmaya hak kazandı. Ayrıca takımımız Özyeğin Üniversitesinde düzenlenen Türkiye şampiyonasında da “Enerji Ödülü”ne layık görülmüştür.

Fen bilimleri sınıf seviyelerindeki kazanımlar kapsamında;

7.sınıflar ile Sancaktepe Bilim Merkezine gezi düzenlenmiştir.

Öğrencilerimizin inovasyon yapan, topluma pozitif değer sağlayan, inovatif bireyler olmaları doğrultusunda geliştirilen Tomorrow Projesi, 7. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirilmiştir.

Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından düzenlenen

“Samsung Geleceğin Mucitleri” yarışmasına öğrencimiz,

“EXO-LEG Projesi” ile katılım sağladı.

Tarih Vakfının yürütücülüğünde gerçekleştirilen

“Toplumsal Tarihe Kadınların Yaşamlarından Bakmak”

projesine 6 ve 7. sınıf seviyelerinden öğrencilerimiz katıldı. Öğrencilerimiz, 28 Haziran 2020 Pazar günü gerçekleştirilen on-line proje finalinde “Özgürlüğünü Barışa Armağan Etmiş Bir Kadın Hikâyesi: Esra Mungan”

başlıklı araştırmalarıyla hem poster hem de sözlü sunumlarıyla yer aldılar.

Sosyal bilgiler dersi kazanımları kapsamında 5. sınıflarla İstanbul Arkeoloji Müzesine, 6. sınıflarla İstanbul Tarihi Yarımada’ya gezi düzenledik.

37

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu / Ortaokulu

2019-2020 eğitim öğretim yılı süresince 6. sınıflarımız ile sosyal bilgiler dersi kapsamında yürütülen “Küçük Tarihçiler Günümüzdeki Geçmişin İzini Sürüyor: Bir Yerel Tarih Projesi IV Proje Sergisi”, 22 Şubat 2020 Cumartesi günü okulumuzda gerçekleştirildi. Bu proje ile öğrencilerimizin tarihe yönelik bakış açısını değiştirmeyi, klasik ders programlarının beyliklerden imparatorluklara, krallıklardan devletlere uzanan siyasi tarihin ötesine geçemeyen yapısından sıyrılarak sıradan insanın, gündelik yaşamın tarihine yolculuk etmeyi amaçladık.

Uluslararası bir çevre eğitim programı olan Uluslararası Eko Okullar Programı'nı dokuz yıldır yürüten kurumu-muz çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek amacıyla program kapsamın-daki çalış-malarını pandemi sonrasında online olarak sürdürdü.

24 Aralık 2019 Salı günü tüm sınıf seviyelerinde “Yeni Yıla Merhaba Konseri” gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizden Nil Soysal, Mine Son, Yağmur Yeğmen, Arya Bingöl, Bilge Tıkıl, Kayra Berrak

Akkaynak, Vera Nur Yazıcı, Defne Bengi Yılmaz, Doruk Karadağ, Dünya Hakgör, Hatem Deniz Sezmiş İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen

“Çocuk Korosu” seçmelerine katılarak sınavı başarı ile geçmiştir. 70 kişilik koroda mezun olan üç öğrencimiz ile toplam 15 öğrenci İELEV 125. Yıl öğrencisidir.

Koroda görev alan öğrencilerimiz İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin “Yeni Yıl Konseri” ve “Çocuklar Opera ve Balede” gösterilerinde görev almışlardır.

12 Haziran 2020 günü “Evdeki Sese Kulak Ver Yıl Sonu Konseri” online olarak gerçekleştirilmiştir.

İELEV Sanat ve Spor Okulunda 1.dönem ve 2. dönem pandemi nedeniyle okullar kapanana kadar piyano branşında cumartesi günleri çalışmalar yapıldı.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sergisi”, Maslak Tim Fuaye alanı ve okulumuz koridorlarında açılmıştır.

6 Kasım 2019 İstanbul Sanat Bienali’ne 5. sınıf öğren-cilerimiz ile gezi düzenlenmiştir. Antrepo 5- MSGSÜ İstanbul Resim Heykel Müzesi-Tophane olmak üzere üç ayrı alanda ziyaret edilmiştir.

Uniq Expo Andy Warhol Pop Art Resim Sergisi, 4. sınıf öğrencilerimiz ile gerçekleştirilmiştir.

13 Kasım 2019 tarihinde “Canım Öğretmenim Resim Sergisi” okul koridorlarında açılmıştır.

24 Aralık 2019 tarihinde “Yeni Yıl Sergisi” okul koridorlarında açılmıştır.

23 Nisan 2020 tarihinde “Resim Sergisi” online olarak yapılmıştır.

Yıl Sonu Resim Sergisi ve Doodle Art Sergisi iki ayrı sanal galeride izleyicilerle buluştu.

GSGM'nin düzenlediği ilçe okullar arası müsabaka-larına katılan takımlarımızdan, küçük kız voleybol takımımız ve küçük erkek futbol takımımız ilçe şampiyonluğunu, yıldız erkek basketbol takımımız ilçe ikinciliğini ve yıldız kız voleybol takımımız ilçe

dördüncülüğünü elde etti.

Bireysel branşlarda ise Erim Tüfekçi; Yıldız Erkek kategorisi büyük slalom yarışlarında İstanbul ikincisi, slalom yarışlarında İstanbul birincisi ve kombine sonuçlara göre ise İstanbul birincisi olmuştur. “Okul Sporları Kayak Branşı Türkiye Birinciliği Alp Disiplini Yarışmaları” nda yıldız erkekler kategorisinde slalom ve büyük slalom dalında “Türkiye Şampiyonluğu” elde etmiştir.

İELEV Sanat ve Spor Okulunda voleybol, basketbol, futbol, cimnastik, tenis branşlarında 1. dönem çalışmalar tamamlanmıştır. 2. dönem ise çalışmalar pandemi nedeniyle okullar kapanana kadar gerçekleştirilmiştir.

Yrd. Doç. Dr. Klinik Psikolog Neslihan Zabcı tarafından

“Yaş Dönemi Özellikleri ve Destekleyici Ebeveyn Tutumları” temalı veli seminerlerimiz gerçekleştirildi.

“İELEV’de Hayat Var” etkinlikleri kapsamında konuk edilen Neslihan Zabcı’nın katılımı ile “Pandemi Döneminde Çocuğun Ruhsal Süreçleri” temalı veli semineri gerçekleşti.

18-19-20 Şubat 2020 tarihlerinde 7 ve 8. sınıf öğrenci ve velilerimiz için “Kariyer Günleri” etkinliklerimiz düzenlenmiştir. Alanında uzman kişilerin gerçek başarı öyküleri, okul tanıtım ekipleri ve mezunlarımızın ilham verici öykülerinin öğrencilerimizle paylaşıldığı etkinlik boyunca öğrencilerimiz; hedef belirleme süreçlerine dair bir içgörü elde etmişlerdir.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü; İngilizce, Drama ve Beden Eğitimi Bölümleri iş birliği ile

öğrencilerimize geleneksel oyunlarımızı öğretmek amacıyla “Benimle Oynar mısın?” projesi yürütülmüştür.

Bu projede öğrencilerimizin sosyal beceri gelişimleri, arkadaş ilişkileri, problem çözme, iş birliği ve takım çalışması gibi becerileri desteklenmektedir.

38

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu / Ortaokulu

Benzer Belgeler