• Sonuç bulunamadı

3.12. Araştırma Verilerinin Analiz ve Bulguları

3.12.1. Hipotez Testleri

H1: Bilinçli Farkındalık düzeyinin Destinasyon Deneyimi değişkeni üzerinde

anlamlı ve pozitif etkisi vardır.

Taylor ve Norman’ın (2018) araştırmasında, bilinçli farkındalık düzeyinin seyahat motivasyonu üzerinde etkisi olduğu ve bu sayede turistlerin kendilerine en uygun destinasyonu seçtikleri belirtilmiştir. YEM analizi sonucu elde edilen β katsayısı 0,64 olarak bulunmuştur. Sonuç istatistiksel olarak anlamlıdır (p=0,00). Hipotez kabul edilmiştir. Bu sonuca göre Bilinçli Farkındalık düzeyinin katılımcıların ziyaretlerinden memnun kalması üzerinde önemli bir etkisi vardır. Ayrıca, destinasyonu tekrar ziyaret isteği ve gerçekleştirdikleri ziyaret ile ilgili hem çevre koşulları hem de kültürel miras alanı ile ilgili değerlendirmelerinin, bilinçli farkındalık düzeyi yüksek olan katılımcılar tarafından daha tarafsız yapabildiği belirlenmiştir. Ziyaret edilen destinasyona yönelik satın alma gerçekleşmeden önce somut bilgiler elde edebilmek için, katılımcılar, kendi sosyal çevrelerine danışarak ve ayrıntılara dikkat ederek satın alma kararı vermişlerdir. Ayrıca ziyaret edilen kültür mirası ile

ilgili akıllarına takılan sorulara cevap aramışlardır ve merak ettikleri konularla ilgili bilgi edinmişlerdir. Çoğunlukla çevre koşullarının beğenildiği bir seyahat gerçekleştiren katılımcılar, destinasyonlarda var olan kusurlara göz yumabilecek kadar seyahatlerinden memnun kalmışlardır. Günlük hayatın meydana getirdiği stresten bir an da olsa kurtulduklarını belirten katılımcılar, seyahatlerinin kendileri için gerçek bir tecrübe olduğunu belirmişlerdir.

H2:Bilinçli Farkındalık düzeyinin Fayda değişkeni üzerinde anlamlı ve pozitif

etkisi vardır.

Frauman ve Norman’ın (2004) araştırmasında, bilinçli farkındalık düzeyi yüksek turistlerin öğrenme isteğinin fazla olduğu ve bu turistlerin seyahatlerinden oldukça memnun ayrıldıkları, bu sayede seyahatlerini oldukça faydalı gördükleri belirtilmiştir. YEM analizi sonucu elde edilen β katsayısı 0,50 olarak bulunmuştur. Sonuç istatistiksel olarak anlamlıdır (p=0,00). Hipotez kabul edilmiştir. Bu sonuca göre, bilinçli farkındalık düzeyi arttıkça katılımcıların yaptıkları ziyaretten gördüğü fayda da artmaktadır. Burada “Fayda”dan kasıt, katılımcıların ziyaret ettikleri ülke, çevre ve kültürel miras alanı ile ilgili daha iyi bilgi edindiklerini, eğlendiklerini ve psikolojik olarak kendilerini ziyaret öncesine göre daha iyi hissettiklerini belirtmişlerdir. Katılımcılar, ziyaret etmiş oldukları destinasyon ile ilgili ziyaretlerinin öncesine göre daha çok bilgili olduklarını belirmişlerdir. Kültürel miras alanında var olan eserler ile ilgili bilgilerinin de artmıştır. Aynı zamanda bu alanların bulunduğu çevre ve bölge ile ilgili de bilgileri de artış göstermiştir. Katılımcılar, kendilerini psikolojik olarak rahat hissettikleri ve eğlendikleri bu seyahat boyunca Türkiye hakkında da bilgilendiklerini belirtmişlerdir.

H3: Destinasyon Deneyimi değişkeninin Fayda değişkeni üzerinde anlamlı ve

pozitif etkisi vardır.

YEM analizi sonucu elde edilen β katsayısı 0,53 olarak bulunmuştur. Sonuç istatistiksel olarak anlamlıdır (p=0,00). Hipotez kabul edilmiştir. Bu sonuca göre, katılımcıların ziyaretlerinden memnun olmaları, destinasyonu yeniden ziyaret etme ve gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili çevre koşulları ve kültürel miras alanı ile ilgili fikirleri; ziyaret edilen ülke, çevre ve kültürel miras alanı ile ilgili daha iyi bilgi edinmelerine, eğlenmelerine ve psikolojik olarak kendilerini ziyaret öncesine göre daha iyi

hissetmelerini sağlamaktadır. Destinasyon deneyimi, ziyaretten elde edilen faydayı artırmaktadır. Turistik ürünler, birçok hizmetin birleştiği bir ürün çeşididir ve bu hizmetleri genellikle turist bir araya getirmektedir. Bu sebeple, her bir turiste uygun bir ürün geliştirmek mümkün değildir ve belirli bir standardı yakalamak oldukça güçtür. Turistik ürün önce satılıp, sonra üretildiği için turistlerin daha önceden bu seyahati deneyimleme şansları yoktur. Her ne kadar turistlerin taleplerine göre bir ürün ortaya konulmaya çalışılsa da bireyler seyahatlerinden herhangi bir fayda edinememiş ise o bireylere yeni bir ürünün satışı oldukça güç olmaktadır. Turistlerin seyahatlerinden fayda sağlamasında turizmin ana unsurlarından birisi olan destinasyon çok büyük öneme sahiptir. Turistler açısından bakıldığında seyahat edecekleri destinasyonun seçimi, seyahat nedenleri her ne olursa olsun (eğlenme, sağlık, dini v.b.) dikkat etmeleri gereken bir konudur. Bilinçli farkındalık düzeyi yüksek olan bireylerin seyahat edecekleri bölgeler, bireyler tarafından gelişigüzel bir biçimde seçilmemiştir. Bireyler bu konuda oldukça seçicidir ve seyahat edecekleri destinasyonu amaçları doğrultusunda belirlerler. Kültürel miras alanları açısından bakıldığında ise, turistlerin bu alanları ziyareti öncesi ve sonrasında memnun etmek büyük önem taşımaktadır. Ziyaretleri öncesinde turistleri bu alanlara çekmek için tanıtıcı bilgilerin, doğru, anlaşılabilir ve açık bir biçimde belirtilmesi gerekmektedir. Ziyaretleri esnasında, özellikle grup olarak gelmeyen turistlerin, bilgilendirilmesi ve ihtiyaçları doğrultusunda imkânların sağlanması gereklidir. Tüm bunların bir araya gelmesi ile, destinasyon seçiminden memnun kalan turistlerin, ziyaretlerinden olabildiğinde faydalanmış bir şekilde dönüş yapmaları mümkün olabilmektedir.

Oluşturulan modele göre, değişkenler arasındaki standardize edilmiş β katsayıları, standart hata, p ve R2 değerleri Tablo 3.15.’de gösterilmiştir. Tabloda

bulunan kavramların açıklamaları da altta verilmiştir.

β Katsayısı: İçsel bir değişkenin, diğer bir içsel değişkene olan yapısal etkisidir. R2: Bağımsız değişkenin bağımlı değişkeni açıklama oranını ifade eder.

p değeri: Bir karşılaştırmada “istatistiksel anlamlı fark vardır” kararı verildiği zaman yapılan olası hata miktarını gösterir.

0,95 güven aralığında yapılan bir test sonucunda bulunan p değeri 0,05’in

altında bir değer ise (p<0,05) karşılaştırma sonucunda anlamlı farklılık bulunduğu

Tablo 3.15. YEM Sonucunda Değişkenlere Ait Katsayılar

Değişkenler Standart β Standart Hata p R2

Bilinçli Farkındalık-Destinasyon Deneyimi 0.64 0.09 0.00 0.41

Bilinçli Farkındalık-Fayda 0.53 0.08 0.00 0.28

Destinasyon Deneyimi-Fayda 0.50 0.03 0.00 0.25

Elde edilen değerler incelendiğinde, Bilinçli Farkındalık – Destinasyon Deneyimi değerini (β=0,64; p=0,00), Bilinçli Farkındalık – Fayda değerini (β=0,50; p=0,00) etkilemektedir. Bu sonuçlara göre, Bilinçli Farkındalık-Destinasyon Deneyimi değerini pozitif Bilinçli Farkındalık-Fayda değerini pozitif, yönde etkilemektedir. Modele ait elde edilen (R2) değerleri incelendiğinde de Fayda

değerlerinin %25’i Bilinçli Farkındalık boyutlarıyla; Destinasyon Deneyimi değerlerinin %41’i Bilinçli Farkındalık boyutuyla açıklandığı görülmektedir.

Benzer Belgeler