• Sonuç bulunamadı

Hasta, Hek m veya Hemş res Tarafından Yönlend r l yor İse;

Belgede https :// s (sayfa 26-31)

26.3. HASTA BAKIM PLANLAMA ve EĞİTİM BİRİMİ

Hasta Bakım Planlama ve Eğ t m B r m , hasta ve hasta yakınlarına verd ğ eğ t mler le hastalıklardan korunma, hastaneye yatış, hastanede kalma süres ve hastaların kend bakımlarına daha y katkıda bulunmasına ve b lg lend r lm ş bakım kararı ver lmes ne yardımcı olur.

Ayrıca öneml gün ve haftalarla lg l eğ t m ve b l nçlenme programları hazırlar ve yürütür. Hasta ve yakınlarına yönel k eğ t m amaçlı broşür, af ş hazırlar.

B blok 7. katta h zmet vermekted r.

Organ bağışı ve nakl h zmetler 1979 yılında yürürlüğe g ren 2238 sayılı Organ ve Doku alınması, aşılanması, saklanması ve nakl hakkındak kanun sınırları ç nde yürütülen b r md r. B r m Organ Nakl faal yetler n yürütür, organ bağışı sağlamaya yönel k faal yetler düzenler, eğ t mler planlar ve organ bağışını yaygınlaştırma faal yetler n sürdürür.

E Blok Zem n Katta h zmet vermekted r.

26. 5. EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ

Evde Sağlık Bakımı H zmetler , amel yat sonrası bakım gereks n m olanlardan uzun sürel bakıma ht yacı olan hasta ve yaşlılara, yen doğum yapan annelerden tedav s evde sürdürüleb lecek hastalara, kısa sürel hemş rel k h zmetler ne gereks n m duyanlardan, aşılama ve laboratuvar tetk kler , sosyal ve ps koloj k danışmanlık h zmetler n de kapsayarak bu h zmetler ev nde veya

şyer nde almak steyenlere ver len h zmet b r m d r.

ÇAGEM B nası Zem n Katta h zmet vermekted r.

26.6. MANEVİ DESTEK BİRİMİ

Hasta, hasta yakınları ve hastane personel ne ( steğe bağlı olarak) bel rl aralıklarla ve bel rl b r s stem dah l nde moral, mot vasyon ve manev destek sağlama, d n /manev konularda danışmanlık ve rehberl k h zmet sunmaktır.

Manev Destek görevl ler m z, Pazartes , Salı, Çarşamba ve Perşembe günler olmak üzere haftada 4 gün h zmet vermekted r.

Manev Destek B r m hastanem z n C Blok 3. katında bulunmaktadır.

26.7. DÜŞÜK KLİRENS POLİKLİNİĞİ

Kron k Böbrek Hastalarının, d yal z önces evrede tesp t ed l p, tedav tak p ve eğ t mler n n yapıldığı b r md r.

Numune Hastanes Ana B na B Blok 1. katta h zmet vermekted r.

26.8. TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ

Toplum temell ruh sağlığı model çerçeves nde ağır ruhsal bozukluğu olan (b l şsel, yönetsel ve sosyal becer alanlarındak yıkıcı etk s neden yle yet y t m le g den ş zofren ve benzer ps kot k bozukluklar ve duygu durum bozuklukları g b kron k ruhsal hastalıklar) hastalara, ps ko/sosyal destek h zmetler n n ver lmes , tak p ve tedav ler n n gerekt ğ nde evde sağlık h zmetler uygulamasına bütünleşm ş b r şek lde yaşadıkları ortamda sunulab lmes , sosyal rehab l tasyonlarının sağlanab lmes

ç n Sağlık Bakanlığı’na a t yataklı sağlık tes sler ne bağlı olarak faal yet gösteren merkezlere toplum ruh sağlığı merkez den r.

Merkezde grup ps koterap s , uğraşı terap s , sosyal h zmetlerden yararlanma ve başarılab lecek olanların şe yönlend r lmes amaçlanmaktadır.

26.9. DİYABET EĞİTİM BİRİMİ

D yabet tanısı konulmuş hasta ve hasta yakınlarına, d yabet hakkında ve d yabet yönet m yle lg l eğ t mler ver l r.

Numune Hastanes 1. kat Endokr noloj Pol kl n ğ çer s nde h zmet vermekted r.

26.11. SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ

S gara Bırakma Pol kl n ğ her hafta çarşamba günü h zmet vermekted r.

A Blok Zem n kat Göğüs Hastalıkları Pol kl n ğ çer s nde h zmet vermekted r.

26.10. PALYATİF BAKIM ÜNİTESİ

Palyat f bakım, yaşamı tehd t eden hastalıklardan kaynaklanan problemler le karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kal tes n , başta ağrı olmak üzere tüm f z ksel, ps ko-sosyal ve ruhsal problemler n erken tesp t ed lerek ve etk l değerlend rmeler yapılarak önlenmes veya g der lmes n amaçlar.

Numune Hastanes C Blok 7. katta h zmet vermekted r.

26.12. AKILCI İLAÇ KULLANIMI DANIŞMA MERKEZİ

Akılcı İlaç Kullanımı Danışma Merkez ; kron k hastalığı olan ve b rçok lacı b r arada kullanması gereken hastalarımızın tedav uyumunu artırmak ve sten len tedav hedef ne ulaşab lmes n sağlamak amacıyla kurulmuştur.

A Blok 1. kat Endokr noloj Pol kl n ğ çer s nde h zmet vermekted r.

ağrılı ortoped k hastalıkların (topuk d ken , ten sç d rseğ , omuz k reçlenmeler ...) tedav s nde kullanı-lır, cerrah tedav olmadan sadece ses dalgaları le tedav yapılan b r md r.

C Blok 4. katta h zmet vermekted r.

26. 14. ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ

Sürveyans, kayıt ve hastane enfeks yonlarını tesp t etmek Ant b yot k kullanımının kontrolü

Dezenfeks yon, ant seps , ster l zasyon Sağlık çalışanlarının meslek enfeks yonları

Hastane tem zl ğ , çamaşırhane, mutfak, atık yönet m g b destek h zmetler n n hastane enfeks yonları yönünden kontrolü

Kes c del c alet ve kan, vücut sıvısı bulaşması sonucu oluşan ş kazalarının tak b n sağlamak Enfeks yon kontrol önlemler n çeren düzenl h zmet ç eğ t mler düzenlemek.

Numune Hastanes Ana B na E Blok 5. Katında h zmet vermekted r.

Enfeks yon kontrol b r m n n faal yet alanları şunlardır;

26.15. GEBE OKULU

Her anne adayının gebel k , doğum ve doğum sonrası süreç hakkında b lg ed nmek ve bu b lg y hayata geç rmek en doğal hakkıdır. Aynı zamanda tüm kadınlar mutlu, huzurlu ve sağlıklı b r gebel k ve doğum deney m geç rmek ster.

Gebe Okulu anne ve baba adaylarına gebel kte, doğumda ve doğum sonrasında neler yapılması gerekt ğ n , onlara mutlu, huzurlu ve sağlıklı b r gebel k , doğum ve lohusalığın nasıl geç r leceğ n öğreten b r okuldur. Numune Hastanes Ana B na B Blok 3. katta h zmet vermekted r.

Her ay düzenl olarak 2 kez ve 3 seans şekl nde düzenlenen eğ t m programı sonunda anne adaylarına katılım belges ve çeş tl hed yeler ver lmekted r. Eğ t m programına katılım ücrets z d r.

Eğ t mler m z Gebe Okulu’nda ver lmekte olup, eğ t mc ler m z alanında uzman k ş lerden oluşmaktadır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Eğ t m Hemş res F zyoterap st

D yet syen

Ped atr Uzmanı

Ebe Ps kolog

D ş Hek m

26.16.EMZİRME DANIŞMANLIĞI/ LAKTASYON VE RELAKTASYON POLİKLİNİĞİ

Emz rme Danışmanlığı/ Laktasyon ve Relaktasyon Pol kl n ğ nde anne ve anne adaylarına anne sütü ve emz rmen n önem , doğru emz rme poz syonları ve tekn kler , anne- bebek bağlanması (ten tene temas), memede sorun (dolu meme, tıkalı meme, mast t ve apse vb.) olan anneler b lg lend rme, anne ve bebeğ n ayrı olduğu durumlarda sağım yöntem ve tekn kler , emz k ve b beron kullanımının olumsuz etk ler hakkında b lg lend rme, anne sütü dışındak beslenme şek ller n n ne zaman ve nasıl ver lmes gerekt ğ konusunda eğ t m ver lmekted r

Hastanem z Emz rme Danışmanlığı/Laktasyon-Relaktasyon Pol kl n ğ B Blok Zem n kat Kadın Doğum Pol kl n ğ çer s nde hafta ç her gün 08.00-16.00 saatler arasında ve ayrıca 4444458 / 2017 dah l telefon numarasından danışmanlık h zmet vermekted r. Danışmanlık h zmet m z ücrets zd r.

26.17. ACİL SERVİS

Tr aj şlem başvuru sırasında yapılır.

Tr aj uygulaması ç n muayene, tetk k, tedav , tıbb ve cerrah g r ş mler bakımından öncel k sırasına göre, kırmızı, sarı, yeş l renkler kullanılır.

Hastanem z ac l serv sler ne başvuran hastaların kabulü, değerlend r lmes , yaşamını tehl keye sebep olab lecek sorunların saptanması, gerekl tedav n n zamanında yapılması ve sorunlarına l şk n olarak lg l b r mlere transfer ed lmes ç n gerekl olan şlem basamakları bel rlenm şt r.

26.17.1.TRİAJ

Tr aj: Ayırma, sınıflama.

Ac l serv se başvuran hastaların ş kâyetler ne göre hızlıca öncel k sırası bel rlemeye yönel k b r uygulamadır.

Tr aj Uygulaması:

Ac l serv ste etk n b r h zmet sunumu ç n renk kodlaması uygulanır.

Belgede https :// s (sayfa 26-31)

Benzer Belgeler